Dus u wilt beginnen met handelen in cryptocurrency?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Aan de slag gaan met cryptocurrency-handel kan een ontmoedigende taak zijn. U vraagt ​​zich misschien af: “Welke portemonnee moet ik gebruiken? Waar kan ik Bitcoin kopen? Wat is zelfs een Bitcoin? ”

Maak u geen zorgen meer. We zijn hier om u alle informatie te verstrekken die u nodig heeft om te leren hoe u aan uw cryptocurrency-handelsavontuur kunt beginnen.

Wat is uw strategie??

Voordat u zelfs maar naar potentiële cryptocurrencies kijkt, moet u erachter komen welke strategie u wilt volgen. Iedereen heeft zijn eigen tactieken, maar ze vallen over het algemeen in een van de volgende categorieën:

  • Hodler voor de lange termijn – U wilt gewoon een paar verschillende munten kopen en deze voor de lange termijn (>1 jaar) investering. Dit is de eenvoudigste handelsstrategie en brengt meestal het minste risico met zich mee. U houdt waarschijnlijk vast aan cryptocurrencies met een grotere marktkapitalisatie.
  • Middenklasse investeerder – Je hebt een iets hogere risicotolerantie dan de lange termijn hodler. Er kunnen munten zijn die u een tijdje vasthoudt, maar u brengt uw portefeuille ook elke maand of zo in evenwicht. Uw bezit bevat waarschijnlijk een combinatie van grote en middelgrote marktkapitalisatiemunten.
  • Daghandelaar – De meest geavanceerde en meest risicovolle handelsstrategie voor cryptocurrency. Je richt je voornamelijk op technische analyse om vluchtige schommelingen in de markt te verhandelen. Dit kan lucratief zijn als je het goed doet, maar het is moeilijk om het goed uit te voeren. Alle munten zijn eerlijk spel met deze strategie.

Uw strategie kan ook een combinatie zijn van deze drie tactieken. Als u net begint met handelen in cryptocurrency, raden we u aan om bij de eerste twee te blijven.

Kies een cryptocurrency

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar u moet wat moeite doen om de cryptocurrencies waarin u investeert te kiezen. Neem hier de tijd voor. Er zullen altijd nieuwe kansen zijn, dus spring niet zomaar in een ruil om een ​​pomp te vangen.

Onderzoek, onderzoek, onderzoek

Hebben we onderzoek genoemd? De belangrijkste stap van elke investeringsmogelijkheid is om onderzoek te doen naar de munt die u wilt kopen. Door deze ene stap te doen, krijgt u een duidelijke voorsprong op vele andere investeerders.

U moet op zijn minst uitzoeken welk probleem de munt oplost, waarom het team gekwalificeerd is om het te maken en welk doel de munt heeft in het algehele ecosysteem..

Het lezen van het witboek van de munt is een geweldige manier om al deze informatie te verzamelen. Deze documenten lijken misschien intimiderend, maar als je het eerste paar hebt gelezen, zul je merken dat ze niet zo slecht zijn. De Bitcoin-witboek is het perfecte startpunt voor elke beginnende cryptovaluta. Bekijk het en ontdek wat de hele blockchain-revolutie begon.

Na de nodige zorgvuldigheid aan uw munt (of tien munten) te hebben besteed, is het tijd dat u de investering doet.

Zoek een Exchange

Er is een schijnbaar eindeloze hoeveelheid ruilmogelijkheden. Elk bevat voor- en nadelen voor verschillende handelaren, evenals verschillende lijsten met beschikbare munten.

Bij het vinden van een beurs is het belangrijk dat u eerst kijkt of deze de munten ondersteunt die u wilt verhandelen. De meeste beurzen hebben een gemakkelijk te vinden pagina met alle beschikbare munten. We hebben hier ook een lijst samengesteld met verhandelbare cryptocurrencies op de meest populaire beurzen.

Uitwisselingen voor beginners

Als je een beginner bent die geïnteresseerd is in het vasthouden aan de meest bekende cryptocurrencies, dan is Coinbase de beste keuze. Al zo iets geavanceerder, bieden GDAX en Gemini vergelijkbare muntselecties met lagere transactiekosten.

Kraken heeft hetzelfde gebruiksgemak als de eerder genoemde beurzen, maar bestaat uit een grotere lijst met munten.

U kunt op al deze platforms cryptocurrency kopen met fiat (d.w.z. USD).

muntenbasis

Coinbase-interface

Matige uitwisselingen

Deze platforms ondersteunen een breder scala aan munten dan de uitwisselingen voor beginners en hebben meestal ook lagere kosten. Dit gaat echter ten koste van de gebruikerservaring.

Bij geen van deze uitwisselingen kunt u fiat gebruiken om crypto te kopen. U moet Bitcoin of Ethereum al in bezit hebben of eerst hebben gekocht op een van de beginnersbeurzen.

Gerenommeerde uitwisselingen in deze lijst zijn onder andere Binance, Bittrex en KuCoin.

Gedecentraliseerde beurzen (geavanceerd)

Als u een doorgewinterde handelaar in cryptocurrency wordt, kunt u merken dat u in kleine marktkapitalisaties handelt. De meeste van deze munten zijn niet beschikbaar op gecentraliseerde beurzen. In plaats daarvan moet u een door Ethereum aangedreven gedecentraliseerde uitwisseling (DEX) gebruiken.

Op deze beurzen handelt u rechtstreeks op de blockchain. Er is geen tussenpersoon om bestellingen te matchen. U gebruikt een tool zoals MetaMask om uw trades uit te voeren. Nogmaals, gedecentraliseerde uitwisselingen worden alleen aanbevolen voor ervaren handelaren.

Als dit iets is dat u interesseert, zijn Ether Delta en IDEX twee solide DEX’s om uit te checken.

Selecteer een portemonnee

Ten slotte, en vooral, moet u een veilige portemonnee hebben als u van plan bent uw munten voor een langere periode vast te houden. Nogmaals, je hebt volop opslagmogelijkheden.

Uitwisselingen

Uitwisselingen zijn verreweg de minst veilige plaats om uw geld op te slaan. Ze zijn veelvoorkomende doelwitten van hackers en zijn vatbaar voor phishing-aanvallen. Als u van plan bent uw geld op een beurs te laten staan ​​om wat handelsliquiditeit te hebben, maak het dan zo min mogelijk.

Online portefeuilles

Online portemonnees zijn uw volgende beste optie. Deze zijn iets beter dan exchanges, maar aangezien ze nog steeds online zijn, hebben ze veel van dezelfde kwetsbaarheden. Zelfs een gerenommeerde portemonnee zoals MyEtherWallet heeft onlangs bewezen dat kwaadwillende spelers altijd een manier zullen vinden om het systeem te omzeilen.

Softwareportefeuilles

Nog beter dan online wallets zijn software wallets. Veel van deze portefeuilles slaan uw informatie lokaal op het apparaat op waarnaar u deze downloadt. Als uw computer of telefoon echter malware detecteert, kan dit uw veiligheid in gevaar brengen. Exodus en Edge zijn twee populaire software-opties.

Hardware / papieren portefeuilles

Idealiter zou u een hardware- of papieren portemonnee moeten gebruiken voor opslag. Beide methoden houden uw munten offline en bieden het hoogste beveiligingsniveau. Papieren portefeuilles zijn gratis, maar hardwareportefeuilles kosten doorgaans ongeveer $ 100. Het prijskaartje biedt echter voldoende beveiliging om ze de moeite waard te maken. De Ledger Nano S en Trezor zijn de beste hardware-portemonnee-keuzes.

grootboek

Ledger Nano S

Ga erop uit en start Tradin ‘

Dit zijn de basisstappen die u moet volgen om te beginnen met handelen in cryptocurrency. Vanaf daar is het veel vallen en opstaan ​​en gaandeweg leren. Als je zin hebt in meer informatie, bekijk dan onze handleidingen over de veelgemaakte fouten die je moet vermijden bij het handelen en over hoe je een munt kunt evalueren..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me