Munten, munten overal

Bij het starten van cryptocurrency-handel, kan het enorme aantal munten om uit te kiezen overweldigend zijn. Hoe kunt u, van de duizenden die er zijn, beslissen welke u in uw portefeuille wilt houden??

Hoewel er een eindeloze hoeveelheid strategieën is bij het kiezen van munten, zijn er een paar verschillende tactieken die u moet volgen om uw risico te minimaliseren. In deze gids leren we u de tips en trucs voor het opbouwen van uw portfolio, zodat u een meer succesvolle handelservaring in cryptocurrency heeft..

Diversifieer over marktkappen

diversiteit

Een geweldige manier om uw neerwaartse risico te minimaliseren bij het handelen in cryptocurrency, is door uw posities te spreiden over verschillende marktkapitalisaties.

Voor het geval u het niet weet, de marktkapitalisatie van een cryptocurrency is de prijs vermenigvuldigd met het circulerende aanbod. Gewoonlijk geldt: hoe hoger de marktkapitalisatie van een munt, hoe minder vluchtig deze is. Een behoorlijk gediversifieerde portefeuille bevat een mix van grote (>$ 5 miljard), gemiddeld ($ 250 miljoen tot $ 5 miljard) en laag (<$ 250 miljoen) munten met marktkapitalisatie.

Munten met een grote marktkapitalisatie zoals Bitcoin en Ethereum ervaren mogelijk niet dezelfde runs van 40-50% als kleinere altcoins, maar hun prijs is doorgaans beter in bearmarkten..

Hoe u tussen deze klassen diversifieert, hangt af van uw risicotolerantie. Als u denkt dat beleggen in cryptocurrency al een gok is, dan is een portefeuille die voor 95% bestaat uit large-cap munten wellicht iets voor u..

Maar misschien heb je een besteedbaar inkomen dat je niet zou zijn te overstuur verliezen. In dat geval kan het de moeite waard zijn om meer dan de helft van uw portefeuille in small-cap cryptocurrencies te stoppen. Munten in deze klasse hebben een grote kans om op de weg niets waard te zijn, maar de munten die uiteindelijk 100-200x groeien, kunnen het risico de moeite waard maken.

Uiteindelijk moet u uw risicotolerantie en de hoeveelheid geld die u bereid bent te verliezen serieus evalueren en op basis daarvan uw marktkapitalisatie-verdeling kiezen.

Overweeg de industrie

Een ander ding om te overwegen bij het samenstellen van uw cryptocurrency-portfolio is de branche waarop elke munt zich richt. Er zijn een aantal verschillende manieren waarop u dit kunt aanpakken.

Diversifieer in verschillende branches

Nogmaals, diversiteit is de sleutel. Omdat blockchain nog jong is, is het moeilijk te voorspellen welke sectoren de nieuwe technologie het meest zullen accepteren. Om u in te dekken tegen dit risico, wordt u aangeraden te beleggen in munten in verschillende branches.

U kunt de meest populaire cryptocurrencies groeperen in een paar verschillende categorieën:

  • Valuta’s: Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin
  • Dapp-platforms: Ethereum, NEO, EOS, Cardano, Lisk
  • Financieel: Ripple, Stellar, OmiseGO, Wanchain
  • Privacy: Monero, Dash, Zcash
  • Media: Steem, BAT

Dit zijn slechts enkele van de categorieën waarin u munten kunt plaatsen, en u zult snel merken dat er voor sommige ervan veel overlapping is. Het idee van deze strategie is om te voorkomen dat u te zwaar in een bepaalde categorie investeert. Als die categorie om de een of andere reden uiteindelijk wordt gebombardeerd, wil je de tassen niet vasthouden.

Verdubbel uw favoriete industrieën

Zelfs als u munten uit verschillende bedrijfstakken bezit, kunt u overwegen om extra kapitaal te investeren in de bedrijfstakken waarin u het meeste vertrouwen heeft.

Er is een populair idee in de cryptocurrency-industrie dat er slechts één munt per categorie zal winnen. Maar dat is gewoon niet het geval. Bekijk een andere zakelijke sector. Delta, American, Southwest (luchtvaartmaatschappijen), AT&T, Verizon, T-mobile (mobiele providers), Chase, Wells Fargo, Bank of America (financiële instellingen) – en de lijst gaat maar door. Mensen hebben hun voorkeuren en categorieën zijn groot genoeg om meerdere cryptocurrencies te laten overleven.

Als u bijvoorbeeld denkt dat blockchain en bestandsopslag onvermijdelijk is, kunt u investeren in Sia, Filecoin en Storj. Of, als u een groot voorstander bent van supply chain-projecten, kunnen VeChain en Waltonchain een aanzienlijk deel van uw portefeuille in beslag nemen.

Zoek naar verborgen edelstenen (als je tijd hebt)

De beste munten die u in uw portefeuille kunt hebben, zijn vaak de munten die niet veel andere mensen hebben. Het is wijs om tegen de massa in te gaan.

Het vinden van munten die nog niet populair zijn geworden, is echter een tijdrovend proces. Het gaat meestal om dagen (of zelfs weken) onderzoek en het doornemen van een hoop whitepapers. Zelfs het beoordelen van vijftig projecten kan er slechts één of twee opleveren die u waardig acht om in te investeren.

Deze een of twee munten kunnen echter de sleutel zijn tot een zeer succesvolle portefeuille. Laten we eens kijken naar enkele voorbeelden:

  • Vroege investeerders in AntShares (nu NEO), hebben het gezien 160.000% rendement op hun investering.
  • Een investering in Bitquence (nu Ethos) zou u een 4300% terugkeer.
  • En uw portefeuille zou bijna zijn gegroeid 4.000% door OmiseGO vroeg te vinden.

Zoals u kunt zien, heeft het een enorme waarde om vroegtijdig munten te vinden. Als je de tijd hebt om onderzoek te doen en genoeg geld hebt om het risico te nemen, kan het echt lonend zijn.

Handelen in cryptocurrency is allemaal vallen en opstaan

Terwijl u uw handelsportefeuille in cryptovaluta opbouwt, zult u waarschijnlijk andere tactieken tegenkomen die ook goed passen bij uw handelsstrategie. Bovendien zul je hoogstwaarschijnlijk slecht advies uitproberen. Mogelijk merkt u zelfs dat u het niet eens bent met de tips die hier worden vermeld.

En dat is oké. Een cryptocurrency-handelaar worden is een leerproces en elke belegger vormt onvermijdelijk zijn eigen unieke stijl naarmate hij meer ervaring opdoet. Het belangrijkste om te onthouden is om een ​​open, maar sceptische geest te houden en van de rit te genieten.