Crypto-handel kan lastig zijn vanwege de plotselinge schommelingen die zich binnen de markt voordoen. Uw cryptoportfolio moet dus met de grootste zorg worden gekozen. Als u als een professional leert hoe u uw cryptoportfolio kunt vergroten, kunt u uw verliezen opvangen in tijden van marktdalingen. Sterkere munten hebben doorgaans minder risico dan obscure munten. U zult een strikt regime willen volgen wanneer u bedenkt welke nieuwe munten u aan uw portefeuille wilt toevoegen als langetermijninhouden.

Bitcoin versus Altcoins

Veel cryptohandelaren kiezen ervoor om alleen in Bitcoin te investeren. Bitcoin heeft veel unieke aspecten. Het was de eerste succesvolle cryptocurrency ter wereld en maakt 42,2 procent van de cryptomarkt uit. Veel van de marktschommelingen zijn nauw verbonden met de activiteit van BTC vanwege de grote marktomvang. Dit substantiële marktaandeel maakt BTC een van de veiligste crypto’s om in te investeren. De meeste analisten zijn het erover eens dat de kans dat Bitcoin instort kleiner is dan die van altcoins..

Grafiek met de exponentiële groei van Cryptomarket via MIT

Grafiek met de exponentiële groei van Cryptomarket via MIT

Altcoins zijn elke andere munt dan BTC. Altcoins kunnen krachtige investeringstools zijn als ze correct worden gebruikt. De explosieve groei van de cryptomarkt kan grotendeels worden toegeschreven aan het succes van grote altcoins zoals Ethereum, Ripple en Litecoin. Er zijn nu duizenden altcoins om uit te kiezen. Hoewel dit u onbeperkte vrijheid op de markt geeft, kan het ook het kiezen van de juiste altcoin overweldigend maken.

Slecht beheerde cryptocurrencies kunnen in een oogwenk crashen en branden, net als bij Bitconnect. Dit is de reden waarom u uw due diligence wilt doen voordat u uw keuze maakt. Laten we kennis maken met enkele basisprincipes van de markt die u zullen helpen uw cryptoportfolio uit te breiden.

Totaal aanbod vs. circulerend aanbod

U moet begrijpen hoe het totale aanbod van een munt versus het circulerende aanbod van een munt de marktwaarde van de munt kan beïnvloeden als u uw cryptoportfolio als een professional wilt vergroten. Het is simpele vraag en aanbod. Hoe meer vraag naar een artikel, hoe hoger de prijs. Als de vraag groter is dan het aanbod, zal de prijs altijd stijgen.

BTC heeft bijvoorbeeld een totaal aanbod van 21.000.000 BTC. Er zal geen Bitcoin meer worden gemaakt nadat de 21.000.000ste BTC is gedolven. Er zijn al 17.136.912 BTC in omloop. Dit betekent dat er minder dan 4.000.000 BTC over is voor de mijne. Aangezien het circulerende aanbod het totale aanbod nadert, is het veilig om aan te nemen dat de prijs van BTC zal stijgen met de schaarste.

U kunt dit principe ook toepassen op altcoin-investeringen. Een project zal minder snel een substantiële prijsbeweging zien met een sterke vraag wanneer het aanbod hoog is. Het is de oude uitdrukking: “het is alsof je ijs probeert te verkopen aan eskimo’s.” Als er miljarden munten moeten worden gemaakt, kan gemakkelijk aan die toename van de vraag worden voldaan zonder de prijs van de munt op de lange termijn noodzakelijkerwijs te verhogen.

Gedecentraliseerde platforms

Er zijn ook enkele duidelijke verschillen in de managementsector van projecten. Gedecentraliseerde projecten hebben geen CEO en zijn gemeenschapsgestuurd. Hun codebases zijn open-source en de meeste hebben een active GitHub waar u de code zelf kunt gaan evalueren.

Gedecentraliseerde platforms vormen de ruggengraat van de cryptomarkt en velen beschouwen decentralisatie als een kernopvatting van de crypto-ruimte. Er is geen BTC-kantoor. BTC is gewoon een wiskundige formule die op de crypto-ruimte bestaat. Dit maakt BTC echt “een peer-to-peer elektronisch geldsysteem”, zoals beschreven in Satoshi Nakamoto’s wit papier.

Er zijn ook enkele nadelen van gedecentraliseerde projecten waarmee u rekening moet houden als u uw cryptoportfolio op de veiligste manier wilt vergroten. In de eerste plaats is er geen verhaal als u wordt opgelicht of per ongeluk uw cryptovaluta mist. Er is geen kantoor waar u uw klachten naartoe kunt sturen en er worden geen terugbetalingen gedaan. Blockchain-fouten kunnen duur zijn bij het omgaan met gedecentraliseerde crypto’s zoals BTC.

Gecentraliseerde platforms

Gecentraliseerde cryptocurrencies worden beheerd als traditionele bedrijven. Meestal is er een CEO en een hoofdkantoor waarmee u contact kunt opnemen. Gecentraliseerde cryptocurrencies hebben de neiging om in regelgevende normen te passen. NEO en Ripple zijn twee voorbeelden van gecentraliseerde cryptocurrencies die zijn ontworpen om te voldoen aan mogelijke toekomstige voorschriften.

Ripple's Office via Homepolish

Ripple’s Office via Homepolish

Er zijn ook enkele nadelen van gecentraliseerde crypto’s, voornamelijk dat de ontwikkelaars volledige controle hebben over het maken en de bestemming van uw munten. Er zijn gevallen geweest waarin netwerken werden gehackt en in plaats van enorme verliezen te lijden, kozen de ontwikkelaars ervoor om de crypto in een nieuwe valuta te forceren om de oude valuta ongeldig te maken. Dit is precies wat er met ETH is gebeurd in Juni 2016. Dit leidde tot de oprichting van Ethereum (ETH) en Ethereum Classic (ETC).

Evalueer het project

Lees de whitepaper van uw potentiële investering. U moet nooit investeren in een project dat niet duidelijk en beknopt wordt uitgelegd in het witboek. Investeer nooit in een project zonder witboek. Dit is een serieuze rode vlag en de meest risicovolle manier om uw cryptoportfolio te vergroten.

De whitepaper geeft u een korte marktbeoordeling, waarin ook wordt vermeld waarom er echt behoefte is aan het platform. Er moet ook een gedeelte met technische specificaties zijn waarin de stroom en de logistieke functies van het platform worden beschreven. Ervaren investeerders weten dat ze bij projecten moeten blijven die een open-sourcecode hebben. Dit betekent dat de gemeenschap vrij is om te evalueren en bij te dragen aan het efficiënter en veiliger maken van de code.

Een goed witboek moet een stappenplan bevatten waarin het tijdschema van het bedrijf voor ontwikkeling wordt uitgelegd. Er is ook een teamgedeelte waar u de leiderschaps- en ontwikkelingsaspecten van het project kunt vinden. Neem contact op met teamleden op sociale media met uw vragen. Als ze responsief zijn, is dat een goed teken dat het project actief wordt ontwikkeld.

Blijf op de hoogte van marktupdates

Crypto-berichtgeving in de media kan een sterk effect hebben op de prijs van een bepaalde munt. De beste munten zullen een sterke media-aanwezigheid behouden door actief verhalen te publiceren over de ontwikkeling van hun projecten. Controleer altijd al het nieuws dat winstgevend zou kunnen blijken te zijn. Dit kan de toevoeging van een bepaalde munt aan een grote beurs zijn.

Vergroot uw cryptoportfolio met vertrouwen

Blockchain-technologie voedt een technologische renaissance in alle sectoren. Er is aanzienlijke ruimte voor groei in de komende maanden, aangezien cryptocurrencies aan populariteit blijven winnen. Volg de stappen in deze gids en u kunt uw cryptoportfolio op verantwoorde wijze vergroten, met de kansen in uw voordeel.