Hoe uitwisselingen KYC-wetten gebruiken om uw crypto te behouden

Bitcoin is ‘s werelds eerste succesvolle poging om een ​​gedecentraliseerde economische structuur te creëren. In de kern is de overtuiging dat individuen een soevereine munt verdienen. Veel Bitcoin-enthousiastelingen zijn van mening dat deze overtuigingen buiten het bereik van Know Your Customer (KYC) -wetten en federale instellingen vallen. Helaas delen crypto-uitwisselingen deze overtuigingen niet altijd.

Crypto-uitwisselingen hebben de afgelopen twee jaar een verbazingwekkende groei gekend, die de aandacht van overheidsfunctionarissen heeft getrokken. Uitwisselingen zijn al lang een punt van centralisatie binnen de crypto-ruimte. Deze centralisatie maakt uitwisselingen de voor de hand liggende keuze voor regelgevers die hun wil aan de markt willen opleggen.

IRS-doelen uitwisselingen

Coinbase heeft de afgelopen bijna twee jaar gestreden tegen de IRS om de persoonlijke informatie van hun klanten te onthullen. In eerste instantie stond Coinbase rechtop en weigerde de IRS persoonlijke klantinformatie te verstrekken. Maar het duurde niet lang voordat Coinbase daartoe werd gedwongen voldoen. Het blijkt nu dat deze eisen ook de instelling van KYC-protocollen omvatten.

Wat is KYC?

KYC of ken uw klant wetten zijn anti-witwasregels die zijn ontwikkeld in de nasleep van de aanslagen van 9/11. De bepalingen voor deze voorschriften waren gepropt in de USA PATRIOT Act. Deze regelgeving is bedoeld om te voorkomen dat het witwassen van geld wordt gebruikt om terroristische organisaties te financieren.

Tegenwoordig wordt KYC gebruikt door de meeste financiële instellingen over de hele wereld. In de banksector is het gebruikelijk om iemand te vragen al zijn persoonlijke informatie te verstrekken, maar tot voor kort hadden cryptodiensten deze informatie niet nodig.

Weet je, toen BTC slechts $ 100 waard was, was er geen probleem met een man die 5.000 BTC bezat zonder enige belasting te betalen. Tegenwoordig is een enkele BTC meer dan $ 6.000 per stuk waard en diezelfde man heeft nu $ 500.000,00 aan crypto. U kunt maar beter geloven dat de belastingman geïnteresseerd is in zijn bezuiniging op deze doorstart.

Als Crypto geen legaal geld is, waarom dan KYC?

Dit is een vraag voor de eeuwen. In de meeste landen, waaronder de VS, worden cryptocurrencies niet als wettig betaalmiddel beschouwd, maar in plaats daarvan virtuele valuta. Ondanks de verschillen tussen fiat en digitale valuta, worden KYC-wetten in de hele markt in razend tempo geïmplementeerd. Uitwisselingen zijn het voor de hand liggende doelwit voor toezichthouders, omdat ze de knelpunten van de markt zijn.

Coinbase illustreert hoe snel een uitwisseling kan gaan van vechten om uw privacy te beschermen tot het instellen van KYC-procedures. Coinbase staat ook niet alleen in hun inspanningen, en de meeste grote beurzen stappen in de richting van de integratie van ten minste een of andere vorm van KYC in de toekomst.


KYC: Keep Your Crypto

Hoewel het ontmoedigend is om te zien, kun je deze uitwisselingen echt niet kwalijk nemen dat ze vouwen onder druk van de regering. In het verleden hebben regeringen gebruik gemaakt van terrorisme als de belangrijkste redenering voor hun aanpak. Daarom kan elke uitwisseling die weigert KYC-protocollen te implementeren onder intensief toezicht komen te staan.

Het echte probleem doet zich voor bij het groeiend aantal cryptohandelaren die geen toegang meer hebben tot hun fondsen vanwege onaangekondigde KYC-implementatie. Laten we terugkijken op Coinbase om dit punt duidelijker uit te leggen.

Oorspronkelijk had Coinbase eenvoudigweg uw persoonlijke gegevens nodig, zoals uw naam, geboortedatum en burgerservicenummer, om een ​​account te openen. Dit was een heel gemakkelijke procedure en miljoenen crypto-investeerders hebben zich aangemeld voor het platform. Het platform stond fiat-handelsparen toe, waardoor het op dat moment een van de meest gebruiksvriendelijke opties was. De meeste gebruikers waren bereid wat informatie te delen in ruil voor de gemakkelijke toegang die het platform bood.

Coinbase werd al snel de grootste beurs in Noord-Amerika. Snel vooruit naar het begin van dit jaar en je ziet nu dat Coinbase volledige KYC-naleving vereist, voordat de opname van je geld mogelijk is. Dit protocol werd zonder waarschuwing ingesteld en stelde Coinbase in staat een aanzienlijke hoeveelheid cryptovaluta in beslag te nemen. Het exacte bedrag is niet bekend.

Reddit-activiteit over het onderwerp

Een snelle blik door de nieuwste Reddit-berichten onthult dat veel investeerders in dezelfde situatie verkeren. In één post legt een persoon diepgaand uit hoe de uitwisseling Bitstamp alleen zijn rijbewijs nodig had om zich aan te melden en zijn account met geld te laden. Maar toen hij zich terugtrok, werd hij tegengehouden door een reeks opdringerige vragen over de aard van zijn investeringen.

Reddit-activiteit met betrekking tot gekaapte crypto

Reddit-activiteit met betrekking tot gekaapte crypto

Hierin ligt het echte probleem. Uitwisselingen moeten hun klanten op de hoogte moeten stellen wanneer ze nieuwe opnameprocedures instellen. Dit is vooral het geval wanneer de protocollen zo opdringerig zijn als deze. Hieronder staan ​​slechts enkele van de vragen die u mogelijk moet beantwoorden de volgende keer dat u uw cryptovaluta wilt opnemen.

  • Wat zijn uw toekomstige handelsplannen / intenties?
  • Wat is het adres en de SWIFT-code van uw bank?
  • Plan je meer opnames?
  • Wat is de oorsprong van uw gestorte BTC’s??
  • Geef een geverifieerde ontvangst van uw mijnbouwapparatuur en de technische specificaties.
  • Waar ga je je BTC voor gebruiken??

Dus wat nu?

U kunt altijd een beroep doen op gedecentraliseerde beurzen als u uw aspiraties voor cryptohandel privé wilt voortzetten. Gedecentraliseerde uitwisselingen worden steeds populairder en in tegenstelling tot hun gecentraliseerde tegenhangers zijn ze nauwelijks een goed doelwit voor hackers. De meeste gedecentraliseerde uitwisselingsplatforms behandelen uw cryptovaluta niet eens rechtstreeks. In plaats daarvan wordt het hele proces rechtstreeks Peer-to-Peer uitgevoerd.

Regelgeving aan de horizon

Hoewel BTC niet zo gemakkelijk te regeren is, hebben de rest van de munten op de cryptomarkt echte bedrijfsvertegenwoordigers en leidinggevenden die niet in staat of niet bereid zijn om op te komen tegen de bevoegdheden die er zijn als het gaat om het beschermen van uw informatie.

Het gepraat over regelgeving blijft groeien en veel crypto-experts geloven dat dit een noodzakelijke stap is naar volledige acceptatie. Het zal interessant zijn om te zien hoe de markt zich ontwikkelt, aangezien de KYC-wetten veel investeerders in de ruimte blijven plagen. Beschouw dit voorlopig als nog een reden om uw munten nooit op een uitwisseling te laten staan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map