Zcash (ZEC) is een van de meest bekende privacymunten in crypto. Met technische implementaties zoals zk-SNARKS is deze cryptocurrency consequent in de gesprekken gebleven als een van de meest dominante privacymunten op de markt. Het staat sinds 2016 in de top 30 van marktkapitalisaties.

In deze gids leggen we uit hoe je Zcash kunt kopen bij verschillende beurzen en bespreken we Zcash-portemonnee-opties.

Beste uitwisselingen

Als we naar de ZEC-handelsvolumestatistieken kijken, zijn er honderden opties voor handelsparen op verschillende beurzen. Coinbase Pro, Biance, Huobi, OKEx, HitBTC en nog veel meer ondersteunen ZEC-handel. Hier zijn een paar voor- en nadelen van deze topopties.

Coinbase Pro (GDAX)

Voordelen: Coinbase Pro (ook bekend als GDAX) biedt gebruikers veel lagere kosten dan Coinbase.com. Voor nieuwere handelaren kan het langer duren om de handelsinterface te begrijpen, maar dit is niet al te steile leercurve. Het belangrijkste is dat u Zcash kunt kopen en verkopen met de USDC stablecoin. Vervolgens kunt u USDC verhandelen voor USD. In wezen kunt u ZEC met minimale stappen inruilen voor fiat. Bovendien kunt u gemakkelijk stortingen verzenden en ontvangen via ACH, bankoverschrijving of zelfs Paypal.

Nadelen: In tegenstelling tot andere cryptocurrencies (d.w.z. BTC, ETH, ZRX) op deze beurs, zijn er vanaf 14 december 2018 nog steeds geen directe ZEC-USD-handelsparen. Vergoedingen van 0,3 procent voor makers en nemers op GDAX zijn relatief hoog in vergelijking met andere beurzen.

foto van Coinbase pro handelsinterface

Coinbase Pro vermeldt een ZEC-USDC-handelspaar.

Binance

Voordelen: Als ‘s werelds beste crypto-naar-crypto-uitwisseling op basis van handelsvolume, maakt Binance het eenvoudig om in ZEC te handelen en heeft het een goede staat van dienst in het veilig houden van fondsen. Binance heeft ook een mobiele app en een groot vertrouwen in de gemeenschap. Deze exchange krijgt straks een eigen blockchain en een gedecentraliseerde exchange. De handelskosten zijn relatief laag, namelijk 0,1 procent.

Nadelen: Als een crypto-naar-crypto-exchange biedt Binance geen fiat-stortingen, transacties of opnames aan.

Binance basis handelsinterface

Binance heeft lagere vergoedingen voor ZEC-handel dan de meeste andere topbeurzen.

Huobi

Voordelen: Huobi heeft veel betere recensies van klantenondersteuning dan bijna elke andere uitwisseling. Huobi biedt ook een margehandeloptie, iets dat veel van zijn concurrenten niet bieden.

Nadelen: De vergoedingen voor maker en nemer op Huobi zijn vastgesteld op 0,2 procent. Over het algemeen is dit niet te hoog. Toch hebben andere beurzen de ZEC-handelskosten vastgesteld op 0,1 procent of lager. In het verleden moest de beurs de ZEC-handel tijdelijk stilleggen. Op 25 juni 2018 deed de beurs dit bijvoorbeeld in afwachting van een ZEC hard fork.

Huobi handelsinterface

Huobi heeft een van de beste klantondersteuningsteams van alle topbeurzen.

OKEx

Voordelen: Vergoedingen op OKEx zijn lager dan de meeste topbeurzen. Makerkosten variëren van 0,02 tot 0,15 procent. Taker-vergoedingen variëren van 0,05 tot 0,2 procent. OKEx ondersteunt fiat-valuta’s: USD en CNY.

Nadelen: Net als bij Huobi moest OKEx de handel opschorten tijdens de ZEC-hard fork van juni 2018. Volgens de officiële aankondiging, “Gelieve GEEN ZEC te deponeren op bestaande OKEx-adressen tijdens de Hard Fork. Anders mislukt de storting en kan het geld niet worden teruggehaald. ” Hoewel het goed is om een ​​waarschuwing te hebben, is het mogelijk dat sommige gebruikers die dit niet hebben gelezen, ZEC-geld in de afgrond hebben gestuurd om nooit meer terug te krijgen.

ZEC-handelsinterface

De combinatie van lage vergoedingen en fiat-handel maakt OKEx een topmededinger voor ZEC-handel.

HitBTC

Voordelen: HitBTC is meer beginnersvriendelijk dan de meeste uitwisselingen. Als u veel ZEC wilt kopen, zijn de opnamekosten hetzelfde, of u nu 1 ZEC, 100 ZEC, enz..

Nadelen: Hoewel er veel altcoins op de beurs zijn, hebben niet te veel directe handelsparen met ZEC. Opnamekosten op HitBTC zijn doorgaans duurder dan bij andere uitwisselingen als u een kleiner bedrag aan ZEC opneemt.

HitBTC-handelsinterface

ZEC heeft een aantal handelspaaropties op HitBTC. Deze omvatten BTC, ETH, USDT, EURS en EOS.

Een overvloed aan andere beurzen en handelsparen

Als u geen van de bovenstaande opties wilt gebruiken, hoeft u zich geen zorgen te maken. Er zijn tal van andere beurzen die ZEC-handel aanbieden.

In feite scoren minder bekende beurzen zoals Lbank, Bit-Z, Sistemkoin en BitOnBay consequent hoog in termen van handelsvolume voor ZEC. Dit betekent over het algemeen dat ze een hoge liquiditeit hebben, wat het handelsproces vereenvoudigt en de voltooiingstijd van transacties verkort.

Ja, u zult waarschijnlijk merken dat ETH en BTC de meerderheid van de cryptohandelparen van ZEC uitmaken. Er zijn echter nog andere keuzes die u moet overwegen. Cryptopia biedt bijvoorbeeld ZEC / DOGE-handel aan. Waves Platform biedt ZEC / LTC, ZEC / DASH en nog veel meer. Gemini biedt ZEC / BCH en ZEC / LTC.

Bovendien kunt u met sommige beurzen rechtstreeks handelen met fiat, en niet alleen met USD en EUR. Enkele voorbeelden zijn PLN, TRY, RUB en UAH.

Zcash Wallet-opties

Als u overweegt om ZEC van een beurs te kopen, vraagt ​​u zich waarschijnlijk af welke Zcash-portemonnee-opties er zijn.

Het goede nieuws is dat Zcash wordt ondersteund door zowel Trezor als Nano, twee van de beste cryptocurrency-hardwareportefeuilles op de markt.

Jaxx ondersteunt ZEC voor desktop, mobiel en internet. Cryptonator en Freewallet zijn solide opties voor mobiel en internet. Ten slotte heeft Zcash zijn eigen native desktop-portemonnee voor het opslaan van ZEC.

Zcash Swing portemonnee

Zcash Swing Wallet is de native desktop-clientportemonnee voor het opslaan van ZEC op Linux.

Veel Gestelde Vragen

Moet ik een hele eenheid Zcash (ZEC) kopen?

Nee, dit is niet vereist. Net als Bitcoin is Zcash deelbaar tot acht decimalen.

Als ik Zcash op een beurs koop, is de transactie echt privé?

Dit hangt af van de uitwisseling. Bij sommige uitwisselingen moet elke gebruiker bijvoorbeeld eerst KYC-documentatie invullen. Andere beurzen hebben deze vereiste niet. Ervan uitgaande dat er geen KYC is, heeft het Zcash-team gezegd dat het bereiken van volledige privacy bij het gebruik van een centrale een combinatie van TOR en VPN’s vereist om het IP-adres van een gebruiker te verdoezelen. Met Zcash en andere privacymunten is privacy nog steeds een relatief begrip.

Hoe verhoudt Zcash zich tot andere privacymunten?

Zcash is historisch gezien de tweede of derde gerangschikte privacymunt in termen van marktkapitalisatie. Monero (XMR) en Dash (DASH) zijn ook topopties.

In termen van privacy gebruikt elk van deze munten verschillende technologieën om vergelijkbare doelen te bereiken. Zcash heeft een optie om transacties en accounts openbaar te maken met “t” -adressen of privé met “z” -adressen. Monero blijft altijd privé. Ondertussen zijn accounts altijd zichtbaar met Dash; transacties worden echter verdoezeld met een technologie genaamd CoinJoin.

Vanaf december 2018 is het aantal mogelijke transacties per seconde als volgt: Monero (1.700), Dash (10) en Zcash (6).

afbeelding met meerdere ZEC-transactietypen

Met ZEC hebben gebruikers de mogelijkheid om transacties openbaar of privé te maken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me