Huobi, wat ‘valuta’ betekent in het Mandarijn Chinees, behoort consequent tot een van de tien grootste beurzen ter wereld op basis van handelsvolume. In dit artikel kijken we naar alles wat u als potentiële Huobi-gebruiker moet weten. Laten we eens kijken naar vergoedingen, fondsveiligheid, klantervaring en meer.

Huobi Exchange-sleutelinformatie

Gebruikersinterface en mobiele app

De Huobi mobiele app is beschikbaar op iOS en Android en biedt de meeste functionaliteiten die beschikbaar zijn op het webplatform. U kunt zelfs taken zoals accountregistratie en verificatie rechtstreeks via de app voltooien. In Google Play, de Huobi Global-app heeft een gemiddelde beoordeling van 4,1 sterren uit 3.730 beoordelingen. In december 2018 en januari 2019 hebben sommige gebruikers echter gezegd dat de Android-app hen niet laat inloggen vanwege een fout met Captcha. Op de Apple App Store, Huobi heeft een gemiddelde beoordeling van 4,9 sterren uit meer dan 4.800 beoordelingen.

Handel in opties

Veel gecentraliseerde beurzen dienen als de enige, gecentraliseerde marktmaker. Met Huobi daarentegen kunt u ook over the counter (OTC) handelen. Dit betekent dat u op Huobi peer-to-peer cryptocurrencies kunt kopen en verkopen. Hoewel deze optie op de beurs bestaat, moet deze nog door handelaren worden geaccepteerd. Verschillende commentatoren hebben gezegd dat er een gebrek is aan OTC-aanbiedingen. Toch is dit nog steeds een innovatief technisch kenmerk.

Bent u een margehandelaar, dan heeft Houbi speciaal hiervoor een apart platform. U kunt dit openen door naar het marge-tabblad in de koptekst te gaan. De hoeveelheid hefboomwerking die u kunt hebben, varieert van munt tot munt. BTC is bijvoorbeeld ongeveer 3x. In vergelijking met andere margehandelsplatforms is dit laag. Desalniettemin is het een aantrekkelijke optie voor potentiële gebruikers.

In december 2018, Huobi-afgeleide markt uitgegeven BTC-contracten en ETH-contracten (inclusief respectievelijk wekelijks, tweewekelijks en driemaandelijks), en flexibele hefbomen, waaronder 1x, 5x, 10x en 20x. In de toekomst zullen er meer digitale valuta worden uitgegeven om aan verschillende investeringsvereisten te voldoen.

Screenshot van margehandel op Huobi

Huobi biedt een margehandeloptie.

Beveiliging: Is Huobi veilig?

In vergelijking met andere uitwisselingen blijft Huobi excelleren op het gebied van veiligheid. Veel topbeurzen hebben last van grootschalige hacks, met achteraf wisselende resultaten in termen van handelsvolume. In 2015 trok een Bitstamp-hacker 12.000 BTC terug van Huobi. Deze kwestie had echter geen betrekking op de beveiliging van Huobi. Huobi meldde in 2015 een DDOS-aanval, maar dit veroorzaakte geen inbreuk op de beveiliging. Volgens een recensie verloor een individuele gebruiker USDT en EOS op Huobi. Deze recensent stelt dat het probleem was veroorzaakt door een technische fout met Huobi’s 2FA. Een opmerking suggereert dat het het resultaat was van een phishing-zwendel.

Huobi beweert dat de risicobeheersing is ontwikkeld door onder meer Goldman Sachs. De beurs slaat ongeveer 98 procent van het geld op in cold wallets. Bovendien gebruikt Huobi nu een gedecentraliseerde uitwisselingsstructuur om DDOS-aanvallen te voorkomen. De uitwisseling heeft zelfs een initiatief voor het beschermingsfonds voor gebruikers. Twintig procent van de netto-inkomsten die de beurzen uit transacties halen, gaan naar dit fonds, dat het zal gebruiken om Huobi Token (HT) terug te kopen. Het heeft ook een dienst genaamd Huobi-veiligheidsreserve. Als onderdeel hiervan is de beurs van plan om 20.000 BTC op te slaan voor verzekering. Dit is een preventieve maatregel die Huobi zal helpen gebruikers terug te betalen in het geval van toekomstige hacks.

Huobi-vergoedingen

Huobi heeft een 0,2 procent vergoeding die van toepassing is op zowel market makers als takers voor bedragen tussen $ 0 en $ 5.000.000 in de loop van een periode van 30 dagen. Ter vergelijking: andere topbeurzen zoals Binance hebben kosten van 0,1 procent. Ondertussen heeft GDAX 0,3 procent vergoedingen.

In januari 2019 lanceerde Huobi Global een gedifferentieerde tariefstructuur dat verlaagt de vergoedingen voor handelaren met een hoger volume aanzienlijk. Dit is relatief concurrerend in vergelijking met andere beurzen. Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om de handelskosten op Huobi te verlagen door VIP-lid te worden. Dit omvat het betalen van een maandelijkse betaling van HT, die varieert afhankelijk van het lidmaatschapsniveau (1-5).

Zoals de meeste beurzen heeft Huobi geen kosten voor stortingen. Huobi heeft echter opnamekosten en minima variëren van munt tot munt. Het opnemen van Bitcoin (BTC) kost bijvoorbeeld 0,001 BTC, met een minimum opnamebedrag van 0,01 BTC. Voor Tether (USDT) is het vaste bedrag 5 USDT en het minimale opnamebedrag 20 USDT. Over het algemeen betekent dit dat Huobi-vergoedingen over het algemeen hoger zijn dan de meeste uitwisselingen voor lagere opnamebedragen. Er zijn een paar uitzonderingen. TUSD heeft bijvoorbeeld een opnamebedrag van minimaal $ 20, maar een opnamekosten van slechts $ 2.

Valuta-opties

Eind januari 2019 heeft Huobi 182 munten en 416 handelsparen. Er zijn drie grote cryptomarkten voor handelsparen (USDT, BTC en ETH) en één grote fiatmarkt (USD) voor de Amerikaanse markt. Enkele van de beste crypto-naar-crypto-handelspaaropties (per handelsvolume) zijn onder meer BTC-USDT, ETH-USDT, TRX-USDT, EOS-USDT en EOS-ETH.

Vanaf 28 januari 2019 zijn de enige opties voor USD-handel BTC, USDT en ETH. Dit komt waarschijnlijk doordat diensten voor het opnemen en storten van valuta in USD pas op 4 januari 2019 beschikbaar kwamen voor inwoners van de Verenigde Staten. Momenteel zijn bankoverschrijvingen voor inwoners van de VS de enige optie. Huobi vereist ook verificatie op niveau 2 om toegang te krijgen tot deze functie.

Voor verschillende locaties over de hele wereld moet u controleren of Huobi al dan niet het handelen in uw eigen valuta ondersteunt. Als u zich bijvoorbeeld in de VS bevindt, zult u waarschijnlijk geen optie zien om Australische dollars (AUD) te verhandelen op het Huobi-platform, maar u zult waarschijnlijk een optie zien voor USD en vice versa. Met andere woorden, u ziet waarschijnlijk alleen de fiatvaluta die op uw huidige locatie wordt gebruikt.

Begin 2019 werd HBUS Marketplace omgedoopt tot Huobi.

Herroepingsbeperkingen

Net als bij veel beurzen op de markt, heeft Huobi opnamebeperkingen op basis van verschillende niveaus van gebruikersverificatie. Een ding dat u opvalt, is dat de opnamebedragen sterk variëren, afhankelijk van uw staatsburgerschap. Als u bijvoorbeeld een Chinese staatsburger bent, kunt u geen geld opnemen als niet-geverifieerde gebruiker of met niveau 1-verificatie. Deze optie is alleen beschikbaar op niveau 2 of hoger. In de Verenigde Staten vereist de uitwisseling alleen verificatie op niveau 1. De bedragen zijn echter relatief laag: een dagelijkse limiet van $ 2.000 en een maandelijkse limiet van $ 10.000.

Klantenservice ervaring

In vergelijking met de meeste uitwisselingen heeft Huobi een bovengemiddelde klantenservice-ervaring. Klantondersteuning is 24/7 beschikbaar en de reactietijd duurt gemiddeld slechts twee tot drie uur. Velen beschouwen dit als een zeldzaamheid in de ruimte.

Er zijn twee hoofdmethoden die u kunt gebruiken om klantenondersteuning te bereiken. Ten eerste kunt u de chat-app gebruiken die rechtstreeks beschikbaar is op het Huobi-handelsplatform. Ten tweede kunt u contact opnemen met het team op [e-mail beveiligd]. Als u deze optie kiest, vraagt ​​Huobi u het geregistreerde e-mailadres te gebruiken dat is gekoppeld aan uw Huobi-account en uw gebruikers-ID op te nemen.