Toen ikigai Asset Management oprichter Travis Kling viel in het cryptocurrency-konijnenhol, hij viel hard. Toen hij in de herfst van 2016 begon in te lezen in Bitcoin, begon Kling de kennis van internet aan te boren en zich te wagen aan concepten als Byzantijnse fouttolerantie, Zero Knowledge Proofs, Merkle Trees en meer. Hij begon ongelooflijke waarde te zien in de concepten van trustless / toestemmingloze grootboeken, crypto-economie, open source software en harde vorken, allemaal op elkaar gestapeld.

Travis Kling

Kling was destijds portefeuillemanager ($ 200 mm) bij het hedgefonds van miljardair Steven A. Cohen Point72. De traditionele financiële wereld rond eind 2017 stond niet bepaald te popelen om het potentieel van cryptocurrency als beleggingscategorie volledig te verkennen, anders dan mogelijk gebruik te maken van de radicale speculatieve pieken en dalen..

In december 2017 verliet Kling Point72 om zijn investerende talenten naar Venice Beach, Los Angeles te brengen en bundelde hij de krachten met Timothy Lewis en Anthony Emtman om Ikigai op te richten, een cryptoasset-managementbedrijf..

CoinCentral kreeg de kans om met Kling te praten over zijn gedachten over de toekomstige vooruitgang van de cryptocurrency-wereld, de evolutie van cryptocurrency als een activaklasse en cryptocurrency-investeringsfilosofieën.

Kunt u de overgang van Asset Manager bij Point72 naar Founding Ikigai bespreken??

Mijn partners en ik hebben Ikigai vanaf nul opgebouwd. Hoewel het zeker VEEL werk is, heeft dit ons in staat gesteld een cultuur te ontwerpen en te implementeren die geheel uniek is voor Ikigai, waarvan wij geloven dat het een aanzienlijk concurrentievoordeel is dat de komende jaren zal behouden. Anders gezegd, we hebben een omgeving gecreëerd die excellentie bevordert en zeer bevorderlijk is voor het genereren van aantrekkelijke, voor risico gecorrigeerde rendementen op een herhaalbare basis.

De Cryptoasset-industrie beweegt sneller dan alles wat ik ooit heb gezien. Alles op dit gebied beweegt in een superlineair tempo, gevoed door een voornamelijk open-source technologiebasis. Technologische vooruitgang vindt plaats op een evolutionaire, darwinistische manier. De ruimte evolueert als een Cambrische explosie.

Dit is een nieuwe activaklasse die wordt gebouwd rond een transformationeel informatieprotocol, dat zal dienen om de fundamentele laag van internet te herarchitecten en daarbij triljoenen dollars aan waarde zal creëren.

De specifieke manier waarop die waardecreatie zal plaatsvinden, is momenteel niet kenbaar, en de specifieke manier waarop waarde zal toenemen is onzeker. Als zodanig wordt voor Cryptoasset-beleggingen het ‘ware noorden’ voor waarde veel minder volledig begrepen dan in traditionele activaklassen zoals aandelen. Er zijn geen statistieken gebaseerd op inkomsten / kasstromen / inkomsten / activa voor Cryptoassets. Niets geschreven over de waardering van Cryptoasset is ouder dan 18-24 maanden, terwijl de waardering van aandelen al meer dan 100 jaar bestaat.

Kwantitatieve gegevens zijn beperkt en moeilijk te aggregeren. De gegevens die we wel hebben, zijn in veel gevallen onvolledig, onnauwkeurig of onvergelijkbaar van tijd tot tijd. De infrastructuur is eveneens beperkt.

Er is te veel te weten en te veel dat onkenbaar is om over de hele linie echt een “expert” op Cryptoasset te zijn. Crypto-investeringen worden geïnformeerd door cryptografie, informatica, economie, engineering, handel, speltheorie, bestuur, regelgeving, filosofie, opkomende technologieën en vele andere gebieden te bestuderen. Deze diversiteit aan inputs in het investeringsproces en het dynamische landschap maken het voordeel van de bezittingen relatief klein in vergelijking met traditionele activaklassen.

Waarom hebben jullie de naam Ikigai gekozen??

Ik kwam vorig jaar het Ikigai Venn-diagram tegen. Het concept is me echt bijgebleven. Ik werd er eerder dit jaar aan herinnerd en het raakte een persoonlijke snaar bij mij. Ikigai is de combinatie van 1- wat je leuk vindt om te doen 2- waar je goed in bent 3- waar je voor betaald moet worden en 4- wat de wereld nodig heeft.

ikigai

Ik had een carrière in hedgefondsinvesteringen. Ik vond het leuk. Ik was er goed in. Ik heb er prima mijn brood mee verdiend. Maar de wereld heeft geen andere hedgefondsbeheerder nodig. Als de wereld geen andere hedgefondsbeheerder krijgt, komt het goed met de wereld. Maar de wereld heeft deze technologie nodig. Deze technologie dient als het platform om maatschappelijke verandering op een positieve manier te beïnvloeden. Cryptoassets gaven me mijn 4e cirkel van Ikigai.

Wat zijn enkele van de grootste contrasten tussen traditionele investeringsstrategieën en cryptocurrency?

Minder signaalgenererende gegevens in het algemeen voor Cryptoasset-investeringen.

Veel minder concept van ‘het ware noorden’ – er zijn veel potentieel juiste antwoorden en er is momenteel geen manier om zeker te weten welk antwoord op de lange termijn het juiste antwoord zal zijn.

Een cryptoasset is geen equity (in de meeste gevallen). Het is geen juridische claim op inkomsten / inkomsten / activa / kasstromen. Equity is het instrument dat waardeopbouw door middel van investeringen mogelijk maakt sinds de jaren 1600 en we proberen momenteel een nieuw mechanisme voor waardevermeerdering te creëren, waarbij een token een impliciete claim heeft op het netwerkeffect, waarbij de tokenstructuur als brug dient tussen de waarde gecreëerd door de technologie en de waarde die door het token is opgebouwd.

Hoe zie je de relatie tussen kwantitatieve analyse en de relatief nieuwe cryptocurrency?

Omdat we veel van de waarderingsmethodologieën die bij traditionele beleggingen in beleggingscategorieën zijn blijven bestaan, niet kunnen gebruiken, moeten we proberen de gegevens te identificeren waarover we beschikken die kunnen helpen bij het nemen van betere beleggingsbeslissingen. In veel gevallen zijn deze gegevens “crypto-native” en bestaan ​​ze niet voor traditionele activaklassen. Dit kan orderboekinformatie, actieve portemonnee-adressen, transacties per dag, mempool, hashrate, community-levendigheidsstatistieken, Wallet Forensics en vele andere bronnen zijn..

Ook speelt technische analyse een meer prominente rol in Crypto dan in traditionele activaklassen. Die overgrote meerderheid van Crypto-prijsactie is een functie van speculatie, aangezien er momenteel zeer weinig gebruik wordt gemaakt van de technologie voor de beoogde gebruikssituaties. Speculatie is een functie van angst en hebzucht. TA is de kwantificering van angst en hebzucht. Het volgen van TA voor Cryptoassets is dus een belangrijke bron van kwantitatieve gegevens voor het genereren van alfa.

Wat is de grootste fout die projecten vandaag maken, en hoe kunnen ze deze vermijden??

De ruimte als geheel heeft de neiging om te proberen te lopen voordat hij kruipt, of in sommige gevallen windsprints te maken voordat hij kruipt. Het meest fundamentele onderdeel van dit ecosysteem is nog niet in steen gebeiteld. Veel projecten proberen geld in te zamelen voor gebruiksscenario’s waarvoor infrastructuur en basislagen nodig zijn om uit te voeren en die jaren weg zijn. Het is alsof je voor het eerst beton ontdekt om wegen mee aan te leggen en meteen een idee voor een vliegende auto pakt. We zouden meer mensen kunnen gebruiken die zich concentreren op het storten van beton om wegen te bouwen voordat we nadenken over vliegende auto’s.

Laten we eens kijken naar het Bitcoin-maximalistische idee dat Bitcoin en zijn tweede laagoplossingen op de lange termijn de meeste altcoins zullen vernietigen. Hoe benadert een cryptocurrency hedge fund dit risico??

Ik kan niet voor andere fondsen spreken, maar ik denk dat veel fondsen niet in staat zijn om dit evenement te realiseren en ernaar te handelen, mocht het gebeuren. De actieve portefeuillebeheerbenadering van Ikigai is gebaseerd op de vier fundamenten van 1- kwalitatief onderzoek; 2- Fundamentele waardering; 3- Kwantitatieve instrumenten; en 4- Event-gedreven katalysatoren.

Die vier stichtingen geven ons kaartjes voor de basketbalwedstrijd. Hoewel we niet weten welk team gaat winnen, en het team dat uiteindelijk het hele kampioenschap wint, is misschien nog niet eens geboren, geloven we dat als we een duidelijke visie hebben op die vier fundamenten, we het zullen weten het wanneer we het zien, het vroeg zien, en in staat zijn om overeenkomstig kapitaal in te zetten.

We hebben volledige flexibiliteit in ons investeringsmandaat. We kunnen het hele fonds een longpositie in BTC geven als dat is wat de vier stichtingen ons zeggen te doen. We zijn bereid en bereid om kapitaal in te zetten op welke manier dan ook die het meest aantrekkelijke risicogecorrigeerde rendement oplevert, en als dat een enkele lange BTC-positie betekent omdat we getuige zijn van ‘hyperbitcoinization’, dan is dat zo..

Kunt u uw 3 kerndoelen bespreken en hoe ze enkele van deze kansen van meerdere miljarden dollars onthullen??

De centrale stelling van Ikigai: Cryptoassets en DLT zijn generatietechnologieën die enorme waarde ontsluiten. Deze technologie herdefinieert activa en herdefinieert liquiditeit. De uitbouw van deze technologie is in de relatief vroege beurten, en investeren in opkomende technologie vereist een flexibele aanpak.

Met dat als achtergrond zien we een kans van meerdere triljoenen dollar voor het vastleggen van 1-bèta-waarde; 2- alpha waardecreatie; en 3 – vernietiging van de negatieve alfawaarde. # 1 gaat in op het opkomend tij dat alle boten optilt. Dit tij zal de komende jaren aanzienlijk stijgen. We hebben er een groot vertrouwen in dat Cryptossets de komende 5-10 jaar de best presterende beleggingscategorie zal zijn. # 2 stelt dat bepaalde boten ordes van grootte hoger zullen stijgen dan het algemene tij.

Er zullen een aantal enorme winnaars zijn naarmate deze activaklasse volwassen wordt en de fundamentele onderdelen op hun plaats worden. # 3 stelt dat veel van deze projecten, waarschijnlijk 90% +, uiteindelijk nul waard zullen zijn, en als je ervoor kiest om in deze projecten te investeren, verlies je al je geld.

Ikigai streeft naar blootstelling aan # 1 en # 2, terwijl # 3 wordt vermeden. Onze vier stichtingen, in combinatie met een flexibel investeringsmandaat en een multistrategische benadering, stellen ons in staat om superieure, voor risico gecorrigeerde rendementen te genereren op een herhaalbare basis in de context van een breed, richtinggevend, sterk optimistisch vooruitzicht met een hoge mate van onzekerheid rond de specificiteit van hoe die bullishness zal verlopen.

Kunt u het investeringslandschap van vóór de ICO beschrijven? Is het mogelijk voor gemiddelde beleggers om vergelijkbare toegang te krijgen tot dezelfde transactiestromen als fondsen??

De gemiddelde belegger krijgt geen toegang tot dezelfde ICO’s in hetzelfde stadium als hoogwaardige, gerenommeerde Crypto-fondsen.

Bij Cryptoasset-investeringen in de seed-fase is het simpelweg ‘een cheque uitschrijven’ vaak niet voldoende om een ​​aantrekkelijk Cryptoasset-bedrijf te dwingen uw betrokkenheid te zoeken.. Investeren in Cryptoasset op ondernemingsniveau is een op dealflow-toegang gebaseerd bedrijf.

Je stelt jezelf de vraag: “krijgen we al vroeg een blik op ICO’s van hoge kwaliteit?”. Als het antwoord ja is, hebt u een ICO-bedrijf. Als het antwoord nee is, hebt u geen ICO-bedrijf. Het eigenlijke zorgvuldigheidsproces bij Cryptoasset-investeringen in venture-fase is niet moeilijk en geen bron van grote alfa-generatie.

Als je 20 ICO-projecten ijverig doet, 17 zeg je nee tegen in het eerste uur van ijver. De 18e en 19e vind je leuk, maar ze hebben wat werk nodig. De 20e vind je echt leuk, maar iedereen ook, dus je krijgt geen capaciteit voor de deal omdat deze overtekend is.

Ikigai onderscheidt zich van anderen die “een cheque proberen te schrijven” in die 20e deal door tastbare waarde te bieden die verder gaat dan dollars. Ikigai kan adviseren over technische best practices en partnerschappen versnellen. We kunnen adviseren over tokenstructuur in de context van waardevastlegging. Ikigai kan helpen bij het ontwikkelen van een go-to-market-strategie. Ikigai kan anderen in de Cryptoasset-investeerdersgemeenschap vertellen waarom we een project leuk genoeg vinden om erin te investeren.

Deze Ikigai-waardepropositie wordt niet alleen gepresenteerd aan Cryptoasset-bedrijven in seed-stage, maar ook aan andere prominente “lighthouse” venture-fondsen die in Cryptoassets investeren. We hebben langdurige relaties met veel van deze vuurtorens en vormen snel nieuwe relaties met anderen.

Door waarde te bieden aan relaties met deze vuurtorens, faciliteert Ikigai dealflow in de meest aantrekkelijke seed-stage Cryptoasset-investeringsmogelijkheden, waardoor waardecreatie wordt gestimuleerd.

Kun je bespreken hoe token-netwerkeffecten verschillen van traditionele netwerkeffecten??

Netwerkeffect waarvan we zeiden dat het bestaat wanneer de waarde van een technologie toeneemt naarmate meer mensen het gebruiken. De telefoon of een sociaal netwerk zijn twee gemakkelijk te begrijpen voorbeelden.

Elke technologie die een aanzienlijk deel van zijn waarde ontleent aan Network Effect, wordt blootgesteld aan het Bootstrapping-probleem, waarbij je moet uitzoeken hoe je van 0 gebruikers naar 1 mm of 5 mm of 20 mm kunt komen of wat het getal ook is om het omslagpunt te bereiken waar de gemiddeld nut van de gebruiker is overtuigend genoeg om de technologie op eigen kracht te laten staan ​​ten opzichte van de status-quo.

De opkomst van cryptoassets verandert fundamenteel de relatie tussen een technologie en zijn netwerkeffect. Het token dat aan de technologie is gekoppeld, stelt een speculator in staat om op T = 0 te staan ​​en in de toekomst te kijken en een gokje te wagen over wat de waarde van een technologie op een dag zou kunnen zijn als er genoeg mensen naar de technologie komen.

Door speculatie ontvangt de speculant Financieel Hulpprogramma (potentieel voor toekomstige winsten), dat de plaats inneemt van het lagere Applicatiehulpprogramma dat de Gebruiker ontvangt. Op deze manier is de Speculator in staat en gestimuleerd om een ​​technologie uit de opstartfase te halen. Dat is in de geschiedenis van iets nooit beschikbaar geweest. Dat is revolutionair.

Waar moet een gekwalificeerde belegger naar zoeken in een hedgefonds, buiten marketinggewoonten?

Gewoon, team en proces.

Een team met relevante ervaring, vooral op het gebied van portefeuillebeheer in de publieke markten. Een team met technologen en softwareontwikkelaars. Een team met ervaring in seed-investing en private equity-investeringen.

Een goed gedefinieerd beleggingsproces. Een investeringsmandaat, een raamwerk om dat mandaat aan te pakken en processen om dat raamwerk uit te voeren.

Dank je!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me