Wat is Initiative Q? Inmiddels heb je waarschijnlijk gezien wat veel mensen aanprijzen volgende grote betalingsnetwerk. Of volgens anderen de volgende grote zwendel. Of je nu diep in de cryptosfeer zit of niet, het volgende bericht is waarschijnlijk ooit op je Facebook-nieuwsfeed terechtgekomen:

initiatief q Facebook-verwijzing

Een van de vele Initiative Q-verwijzingsberichten

Het is een aantrekkelijk aanbod. Meld u gewoon aan met uw naam en e-mailadres. In ruil daarvoor krijg je gratis Q, de nieuwe valuta van de toekomst. Navigeer naar het Startpagina, en u zult zien dat de waarde van het aanmelden nu wordt geschat op duizenden dollars zodra het netwerk live is.

Als je denkt dat dit te mooi klinkt om waar te zijn, ben je niet de enige. Het bedrijf heeft veel kritiek gekregen, naast de voorstanders die beweren dat je niets te verliezen hebt als je het uitprobeert. Om u daarbij te helpen, laten we Initiative Q op de proef stellen, waarbij we enkele van de meest gewaagde beweringen van het bedrijf analyseren.

CoinCentral Court is nu in zitting.

Claim nr. 1: u verdient duizenden door registratie

De startpagina van Initiative Q prijst in grote, vetgedrukte letters dat aanmelden vandaag de moeite waard is geschatte waarde van meer dan $ 15.000. Let op de brutaliteit.

Initiative Q homepage

Initiatief Q doet enkele gewaagde beweringen.

Daaronder, in veel kleinere, lichtere letters, zijn een paar kritische aannames. Laten we die een voor een bekijken.

# 1: één Q = één USD

De eerste veronderstelling is dat elke Q een waarde heeft van één USD. Hier is hoe ze tot die waardering komen:

 1. Creditcards zijn goed voor $ 20 biljoen aan jaarlijkse transacties.
 2. De totale hoeveelheid geld in de wereld is ongeveer de helft van de wereldwijde economische activiteit.
 3. Dus als Q creditcards vervangt, is de totale waarde van alle Q $ 10 biljoen.
 4. Er zijn momenteel twee biljoen Q, dus zelfs met slechts een vijfde van de geplande adoptie, zal elke Q één dollar waard zijn.

Nog in de war?

Er zitten een paar gaten in deze grondgedachte. De grootste rode vlag is dat creditcards zijn niet echt goed voor $ 20 biljoen aan jaarlijkse transacties. Dat cijfer vertegenwoordigt de jaarlijks transactiebedrag van alle kaarten (debet, credit en prepaid), niet alleen creditcards. In feite vormen pinpassen het grootste deel van dit aantal.

Sla een.

De vergelijking van Q met creditcards is ook een hele opgave. De website bevat geen enkele tekst over kredietlijnen of rentetarieven. In plaats daarvan vergelijken ze hun verdeling van de eerste Q met de manier waarop de eerste creditcards aan populariteit gewonnen. Om het kip-of-ei-probleem van creditcardacceptatie op te lossen, stuurde BankAmericard hun kaarten naar 60.000 inwoners van Fresno. Omdat zoveel inwoners nu een kaart hadden, konden ze handelaars gemakkelijk overtuigen om deze te accepteren.

Die vergelijking valt echter uit elkaar voor Initiative Q. Bewoners die hun BankAmericard gebruikten, moesten hun saldo nog betalen. Ze kregen geen gratis geld.

Sla twee.

Ten slotte zal het moeilijk zijn om adoptie te krijgen in een vijfde van de markt. Met de voorsprong van andere gelijkwaardige, zo niet betere betalingsoplossingen zoals Bitcoin en traditionele mobiele betalingen, kan Initiative Q gemakkelijk achterblijven in een constant inhaalspel.

Sla drie; jij bent uit.

# 2: U moet aanvullende taken uitvoeren om uw Q

De tweede, enigszins verborgen vangst is dat u na aanmelding slechts tien procent van uw toegewezen Q verdient. Je krijgt pas veertig procent extra als je vijf vrienden hebt uitgenodigd.

Wat betreft de resterende helft? U moet een aantal toekomstige taken uitvoeren om ze te ontvangen. Iedereen raadt wat die zullen zijn.

The Verdict – Guilty

De geschatte Initiative Q-beloning bevat te veel overdreven zelfverzekerde aannames om als realistisch te worden beschouwd. Gezien de overschatting van de marktomvang en het acceptatiepercentage en de extra hoepels waar u waarschijnlijk doorheen zult moeten springen, verwacht niet dat u het volledige bedrag ontvangt.

Deze marketingstrategie is een briljante manier om merkherkenning en potentiële gebruikers te verdienen – ook al is het een beetje bedrieglijk.

Claim # 2: Ex-PayPal Guys Started Initiative Q

Deze exacte bewoording komt niet voor op de website. Het verschijnt echter bovenaan het Facebook-bericht dat het bedrijf u aanmoedigt om te delen wanneer u zich aanmeldt. Hier is het weer voor het geval je het niet genoeg hebt gezien.

initiatief q Facebook-verwijzing

“Ex-PayPal-jongens”

Laten we wat in het team duiken. Op de website van Initiative Q staat slechts één teamlid: oprichter Saar Wilf. Hier zijn de feiten:

Wilf is ook actief geweest als voorzitter van de raden van bestuur van verschillende bedrijven, waarvan hij er zes nog steeds actief is. Hem een ​​”ex-PayPal-man” noemen, hoewel technisch gezien juist, is misleidend.

Op de website staat ook dat Wilf met econoom Lawrence H. White samenwerkte om de monetaire modellen van het netwerk te ontwikkelen. Er is geen reden om hieraan te twijfelen. White noemt zelfs Initiative Q in zijn artikel Bitcoin na 10 jaar, beschrijft het als:

“Geen cryptocurrency die wordt bestuurd door een programma, maar een particulier niet-commodity-geld waarvan de hoeveelheid wordt beheerd door een menselijk bestuur dat belooft zijn koopkracht te stabiliseren.”

White is een betaalde consultant voor het bedrijf. Neem dat zoals u wilt.

The Verdict – Innocent

Het is duidelijk dat legitieme mensen Initiative Q uitvoeren en dat ze indrukwekkende cv’s hebben. Het team voldoet niet bepaald aan de bewering van ‘ex-PayPal-jongens’, maar laten we nogmaals de discrepantie met slimme marketing opzoeken.

Claim # 3: Initiative Q is een verbetering van cryptocurrency (en traditionele betalingssystemen)

Van alle claims is dit de meest subjectieve. En als we eerlijk zijn, hebben we een lichte voorkeur voor een schuldig uitspraak. We zullen echter proberen elk argument afzonderlijk objectief te bekijken.

Initiatief Q > Cryptogeld

Initiatief Q heeft een hele sectie van hun FAQ sectie toegewijd aan hoe het beter is dan cryptocurrency. Behalve, ze debatteren slechts over één voordeel van crypto en negeren de rest van de waarde die het oplevert.

Ze beweren dat cryptocurrency gewoon ‘digitaal geld is dat moeilijk te vervalsen is’, waarmee een probleem wordt opgelost dat niet bestaat. De website vermeldt niet zijn censuurbestendigheid en het vermogen om zelf-soevereiniteit mogelijk te maken via een betrouwbaar systeem. Maar laten we niet verzanden in de details.

Andere onwaarheden die Initiative Q presenteert, zijn onder meer:

 • Bitcoin ondersteunt slechts twee transacties per seconde. Bitcoin gemiddelden zeven transacties per seconde, en als je een willekeurige dag analyseert met aanzienlijk transactievolume, je kunt zien dat het ruim twee keer is bereikt. Deze cijfers zijn ook allemaal zonder implementaties van schaalverdeling op de tweede laag.
 • Cryptocurrencies hebben geen monetair beleid of een al te simplistisch beleid. Geen van beide delen van deze verklaring is correct. Alle cryptocurrency heeft een bepaald soort monetair beleid (geen inflatie is nog steeds een monetair beleid). En veel cryptocurrencies hebben complexe monetaire systemen. Wat is gemakkelijk is dat dit fiscale beleid in steen wordt gezet door programmering buiten de controle van irrationele menselijke besluitvorming.
 • Van gebruikers van cryptocurrency wordt verwacht dat ze ingewikkelde beveiligingsprocedures volgen, zoals:
 • het genereren van cryptografische sleutels met behulp van dobbelstenen,
 • ze invoeren in een ongebruikte laptop die later wordt vernietigd,
 • het opslaan van de sleutels met behulp van speciale hardware van meerdere fabrikanten,
 • en het bewaren van papieren back-ups in bankkluizen.

We hoeven niet uit te leggen waarom dit proces een duidelijke overgeneralisatie is.

Het is de verdienste van het Initiative Q-team dat ze terecht enkele legitieme kritiek op cryptocurrency hebben geuit, zoals het energieverbruik, de onstabiele waarde en de onomkeerbaarheid. Hoewel die laatste misschien iets positiefs is, afhankelijk van met wie je praat.

Het Initiative Q-team probeert hun valuta zo ver te distantiëren van cryptocurrency dat het moeilijk te zeggen is waar de toegevoegde waarde ligt ten opzichte van traditionele valuta’s. Dat brengt ons bij onze laatste vraag.

Hoe is Initiative Q verschillende traditionele monetaire systemen?

Om deze vraag te beantwoorden, is het het beste om rechtstreeks citaten op te halen van de Initiative Q-site.

“De commissie zal alleen nieuwe munten uitgeven om de stabiliteit te behouden en de adoptie te vergroten – vergelijkbaar met hoe de grootste valuta ter wereld worden beheerd. “

“Transactie-informatie op het Q-betalingsnetwerk wordt afgehandeld vergelijkbaar met hoe de huidige betalings- en banknetwerken werken

Bedrijven als Apple, Google en Amazon hebben dergelijke functies ontwikkeld, maar ze worden nog steeds gebruikt in een klein deel van de transacties. “

Je krijgt de foto nu waarschijnlijk wel. Initiatief Q lijkt alle afzonderlijke onderdelen van een traditioneel financieel systeem te nemen en… niets anders te doen dan ze weer te combineren.

The Verdict – Guilty

Het is een moeilijke taak om erachter te komen wat Initiative Q precies is. Het bedrijf positioneert zichzelf als een verbetering van de huidige betalingssystemen zonder echt details te geven over hoe dat waar is. Het is een centraal gecontroleerd monetair systeem dat veel van dezelfde principes gebruikt als banken en technologie die al op de markt bestaan.

En voor het geval ze dit punt niet genoeg hebben ingeslagen, het is absoluut geen cryptocurrency. (Hoewel cryptocurrency “kan worden ingezet in de backend van Initiative Q, voor afwikkeling tussen Q-agenten.”)

Conclusie – Is Initiative Q Legit?

Na het bekijken van het bewijs, kunnen we concluderen dat Initiative Q waarschijnlijk geen oplichterij per se is. Deze uitspraak betekent echter niet dat het project op enigerlei wijze legitiem is.

Het meest prominente kenmerk dat Initiative Q promoot, is de integratie van contant geld en kaartfunctionaliteit in een smartphone. We zijn het erover eens dat dit een geweldig idee is. Alleen, het bestaat al (Apple Pay, Samsung Pay).

Het enige wat Initiatief Q lijkt te doen, is het verder digitaliseren van ons huidige financiële systeem, terwijl het wordt vertroebeld door een waardeloze valuta en twijfelachtige marketingtactieken. Het team is niet eens van plan om het netwerk tot medio 2019 op te bouwen, en alleen als het voor die tijd veel grip krijgt.

Uiteindelijk is de keuze om u aan te melden aan uzelf. Maar we zijn ervan overtuigd dat het in de loop van de tijd veel meer zal zijn dan uw naam en e-mailadres dat u opgeeft.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me