De lucht- en ruimtevaartindustrie, die zowel de luchtvaart als de ruimtevaart omvat, genereert elk jaar triljoenen dollars. Landen strijden om de nieuwste en beste prestaties op het gebied van ruimteverkenning. En terug op aarde zijn enthousiaste toeristen de belangrijkste bron van waarde voor een luchtvaartindustrie $ 2,7 biljoen waard elk jaar. Blockchain-lucht- en ruimtevaarttoepassingen bevinden zich nog in de zeer vroege stadia van ontwikkeling, maar de zaken lijken snel te gaan.

Accenture rapporteert dat meer dan tweederde van de leidinggevenden op het gebied van lucht- en ruimtevaart en defensie van plan is om binnen de komende twee jaar nieuwe technologieën te integreren. Er zijn dus volop kansen voor blockchain om waarde toe te voegen aan zowel de luchtvaart- als de ruimtevaartsector. Dit artikel gaat in op ontwikkelingen en discussies rond blockchain in de lucht- en ruimtevaartindustrie.

Blockchain Aerospace-toepassingen – huidig ​​en toekomstig

Bevoorradingsketen

Blockchain zal een enorme impact hebben op industrieën zoals de automobielsector, waar fabrikanten afhankelijk zijn van onderdelen van andere fabrikanten. De fabricage van luchtvaart- en ruimtevaartuigen is niet anders.

De lucht- en ruimtevaartindustrie heeft een enorme verplichting tot veiligheid en beveiliging voor passagiers en andere belanghebbenden. Daarom zijn fabrikanten van vliegtuigen en ruimtevaartuigen afhankelijk van leveranciers voor het leveren van onderdelen die zijn gemaakt en getest volgens een hoge kwaliteitsnorm.

Blockchain biedt de mogelijkheid om het gehele fabricageproces transparant en permanent vast te leggen. Elk onderdeel kan digitaal worden gelabeld. De tag kan gegevens en attributen bevatten, zoals de specifieke machine die het onderdeel heeft gemaakt, welke kwaliteitstests zijn uitgevoerd en de datums, locaties en personen die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van deze activiteiten.

Het vliegtuig of ruimtevaartuig zou deze productierecord dan gedurende zijn hele levenscyclus kunnen behouden.

Bijgevolg zou een dergelijk record van enorm nut zijn voor onderhoudsmonteurs die later worden gecontracteerd om aan het vaartuig te werken.

Onderhoud

Luchtvaartingenieurs van Jettly leg uit dat bepaalde onderdelen van een vliegtuig slechts een vast aantal cycli kunnen worden gebruikt voordat ze moeten worden vervangen. Het aantal cycli kan echter variëren, afhankelijk van of het vliegtuig onder hoge of lage druk heeft gewerkt.

Omdat er geen consistentie is in het vastleggen van deze vluchtgegevens, kijken ingenieurs meestal alleen naar hoeveel uur het vliegtuig heeft gevlogen. Door onderdelen te vervangen voordat het nodig is, ontstaat een enorm potentieel voor verspilling en hogere kosten voor de luchtvaartmaatschappijen. Omgekeerd kan elke luchtvaartmaatschappij die probeert de levensduur van onderdelen te verlengen, het leven van passagiers in gevaar brengen.

Luchtvaartmaatschappijen hebben de neiging om ingenieurs te contracteren die in het verleden aan een bepaald vliegtuig hebben gewerkt om verspilling te compenseren. Dit leidt tot een ongelijke werkverdeling over de branche.

Bovendien is er geen consistent systeem of methodologie voor het registreren van vliegtuigonderhoud. Geloof het of niet, maar een rapport uit 2016 verklaarde dat papier nog steeds het middel was om ongeveer 90 procent van alle vliegtuigrecords te documenteren!

Papierwerk

Veel vliegtuigen zijn langer in gebruik dan gedigitaliseerd documentbeheer

Daarom biedt onderhoud een enorm potentieel voor blockchain-lucht- en ruimtevaarttoepassingen. Net als bij het productieproces, kunnen ingenieurs onderhoudsgegevens bijhouden op de blockchain.

In principe betekent dit dat elke ingenieur op elk vliegtuig kan werken. Ze zouden een volledig en intact digitaal bestand hebben van de gebruikte onderdelen en een onderhoudshistorie gedurende de volledige levenscyclus van het vliegtuig.

Blockchain zou ook kunnen dienen als een record voor de drukomstandigheden van elke vlucht. Een grotere nauwkeurigheid bij het bepalen van de levenscyclus van vervangende onderdelen zou ook voor de luchtvaartmaatschappijen aanzienlijke potentiële kostenbesparingen opleveren.

Leasing van vliegtuigen

EEN Deloitte-paper uit 2017 beschrijft enkele van de problemen waarmee de vliegtuiglease-industrie wordt geconfronteerd. De luchtvaartmaatschappijen maken vaak leasing- en andere kosten in Amerikaanse dollars, maar verdienen winst in hun eigen valuta. Overschakelen naar betalingen in cryptocurrency kan de wisselkoerskosten van luchtvaartmaatschappijen verlagen. Niet alleen dat, maar het zou ook betekenen dat luchtvaartmaatschappijen vliegtuigen zouden kunnen leasen en fabrikanten rechtstreeks zouden kunnen betalen zonder banken als tussenpersoon te gebruiken.

De paper introduceert ook het idee van “Airchain” – een theoretisch blockchain-gebaseerd systeem. Het zou slimme contracten en crypto gebruiken om de verschillende transacties te beheren die plaatsvinden in de vliegtuiglease-industrie. De volgende potentiële blockchain-lucht- en ruimtevaarttoepassing is daarom industriebrede integratie.

Integratie

Blockchain introduceert voor het eerst de mogelijkheid van een volledig geïntegreerd, branchebreed data-ecosysteem voor de hele luchtvaartindustrie. Naast de productieketen en onderhoudsmogelijkheden is integratie van vluchtgegevens in de blockchain ook mogelijk. Vluchtgegevens kunnen het vluchtteam, vluchtomstandigheden, brandstofverbruik en alle relevante gegevens bevatten.

Cockpit van vliegtuigen

Ondanks al deze hoogtechnologische uitrusting heeft de luchtvaartindustrie moeite om alle benodigde gegevens vast te leggen en te verwerken

Een dergelijk systeem zou de efficiëntie enorm verhogen en daarmee de kosten in de hele sector verlagen. Er zijn extra veiligheids- en beveiligingsvoordelen van hoogwaardige, volledige gegevens, aangezien giswerk beperkt is.

Aeron is een blockchain-startup die zich in deze ruimte is gaan wagen, zij het niet helemaal op de hierboven beschreven schaal.

Autonoom ruimtevaartuig

Blockchain gecombineerd met AI heeft verreikende mogelijkheden voor autonome voertuigen. In april, NASA was het daarmee eens om de ontwikkeling van een autonoom ruimtevaartuig te financieren, gebaseerd op de blockchain.

Momenteel is het op afstand besturen van ruimtevaartuigen vanaf de aarde een langzaam proces, waarbij het uren kost om commando’s door te geven. Op Ethereum gebaseerde slimme contracten bieden echter de mogelijkheid voor verbeterde digitale besluitvorming.

Een ruimtevaartuig zou deze technologie kunnen gebruiken om bijvoorbeeld ruimtepuin zelf veel sneller te ontwijken dan iemand die het vanaf de aarde bestuurt. Wetenschappers besteden kostbare tijd aan dit soort routinematige activiteiten. Met deze tijd die is vrijgemaakt voor verder onderzoek, is het duidelijk dat blockchain-innovatie in de lucht- en ruimtevaart real-life nut biedt.

NASA-labs

NASA-wetenschappers werken aan zonnepanelen voor een ruimteproject

Bovendien is een NASA-vertegenwoordiger verklaarde die schaalbaarheid is de logische volgende stap als dit project succesvol blijkt. Uiteindelijk zou een heel ruimtevaartnetwerk blockchain kunnen gebruiken om te communiceren tussen knooppunten, door gegevens veilig en veerkrachtig te delen.

Financiering van ruimtevaartprojecten

Ruimteprojecten vereisen een aanzienlijke hoeveelheid R&D-investering en vaak moeten ze terug naar de tekentafel. VC-bedrijven zijn daarom terughoudend om investeringsrisico’s te nemen met tech-startups die zich willen wagen op het gebied van ruimteverkenning.

ICO’s bieden potentiële ruimtevaartprojecten de mogelijkheid om alternatieve financieringsmethoden te vinden van investeerders die mogelijk minder risico-avers zijn. En als ze letterlijk van de grond komen, kunnen ze natuurlijk zelfs een cryptominingplatform in de ruimte opzetten..

Tot de oneindigheid en verder?

Dit zijn slechts enkele van de mogelijke use cases van blockchain die momenteel in de lucht- en ruimtevaartsector worden besproken. De ontwikkeling van blockchain staat nog in de kinderschoenen. Omdat de lucht- en ruimtevaartindustrie echter sterk afhankelijk is van gegevens; het lijkt onvermijdelijk dat blockchain een belangrijke rol gaat spelen in lopende ontwikkelingen. Blockchain-lucht- en ruimtevaarttoepassingen lijken een zeer mooie toekomst te hebben.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me