De Internet of Things (IoT) -industrie roept gemengde gevoelens op.

In één kamp heb je de futuristen die reikhalzend uitkijken naar een wereld waarin het leven gemakkelijker en handiger wordt gemaakt dankzij een netwerk van machines die voor alles zorgen, van koelkasten die ons favoriete voedsel opnieuw bestellen tot spraakgestuurde temperatuursensoren voor thuis energierekeningen laag.

In een ander kamp laat je de groep mensen sluipen door de manier waarop gepersonaliseerde IoT-apparaten worden ontwikkeld en zijn ze bang voor een dystopische toekomst waarin de overheid elke beweging en locatie bespioneert..

Hoe dan ook, ondernemerschap in de ruimte is niet eenvoudig. IoT is zelf een relatief nieuwe industrie en veel ondernemers in de ruimte zijn op zoek naar blockchain om schaalbaarheid en netwerkprikkels te vergemakkelijken.

Frederick LeungWe kregen de kans om de oprichter en CEO van IOTW te interviewen Frederick Leung. IOTW biedt een blockchain-ecosysteem voor de IoT-wereld. Het project heeft enige buzz gegenereerd rond enkele van zijn functies, zoals het consensusalgoritme Proof of Assignment en de mogelijkheid om ‘micromining’ mogelijk te maken.

Het volgende gesprek behandelt de IoT-industrie in grote lijnen, vergelijkt en contrasteert een van de belangrijkste concurrenten van het project (IOTA), en verkent de technische basis die nodig is voor een wereldwijd en zeer efficiënt IoT-netwerk.

Genieten!

Er is een algemeen gevoel dat de kruising tussen IoT en Blockchain ‘te vroeg’ is of gewoon een disfunctionele puinhoop. Hoe zou je dit aanpakken??

Ik ben het er niet mee eens. Ik geloof dat als de technologie klopt, blockchain en IOT goed kunnen samenwerken. Veel IoT-apparaten hebben beperkte rekenkracht en geheugen. De blockchain-technologie moet die beperkingen omzeilen.

IOTWDankzij het bewijs van toewijzing en micromining kunnen IoT-apparaten minen zonder de hardware te wijzigen. Het IOTW-netwerk kan gegevens kopen over verschillende soorten IoT-apparaten met blockchain-beloningen en IOTW-tokens van eindgebruikers.

De huidige netwerken die IoT-apparaten ondersteunen, staan ​​niet toe dat de gegevens die door deze apparaten worden gegenereerd, correct worden gebruikt. Fabrikanten van IoT-apparaten hebben geen toegang tot gegevens op een breed scala aan apparaten.

Door blockchain te combineren met IoT krijgen fabrikanten toegang tot deze niet-gebruikte gegevens die kunnen worden gebruikt om bestaande technologieën te verbeteren. Bovendien zou het combineren van blockchain en IoT mogelijkheden openen voor gedecentraliseerde applicaties die moeten worden ontwikkeld voor IoT-apparaten en de bestaande bruikbaarheid van deze apparaten aanzienlijk verbeteren..

Mensen die bekend zijn met IoT en blockchain hebben waarschijnlijk gehoord van IOTA, een van uw belangrijkste concurrenten. Wat doet IOTA goed??

IOTA heeft goede promotie gemaakt en werkt samen met enkele grote bedrijven. Ze vonden wel een paar IoT-applicaties met een microcomputer erin en die porten, maar het volume is zeer beperkt.

In 2015 heeft IOTA DAG geadopteerd, een interessante nieuwe technologie die zijn eigen voordelen en tekortkomingen heeft. Omdat er bijvoorbeeld geen blokken in een DAG zijn, is er geen probleem met schalen.

In feite presteert het netwerk beter omdat er meer gebruikers zijn, dus als IOTA in staat is om massale acceptatie te bereiken, zullen ze niet dezelfde schaalproblemen hebben als bijvoorbeeld Bitcoin..

Bovendien zijn er geen transactiekosten op het IOTA-netwerk, wat de kosten aanzienlijk verlaagt, maar aangezien ze ook PoW gebruiken, komen die kosten in de vorm van hardware-upgrades en energieverbruik..

Wat zijn enkele tekortkomingen van IOTA of de Tangle?

IOTA moet een microcomputer met een paar gigabytes RAM in de IOT-apparaten plaatsen. De meeste IOT-apparaten hebben die hardwarebronnen niet. Daarom is de toepassing beperkt.

Ten tweede is IOTA traag. Op dit moment zijn het ongeveer 3 transacties per seconde en het duurt enkele minuten om te verwerken. Daarom kan het geen directe transacties uitvoeren, wat van cruciaal belang is voor veel IoT-apparaten.

Hoe is IOTW anders / beter?

IOTW is een echte blockchain en het laat elk aangesloten apparaat toe om te mijnen. IOTW heeft ook verschillende voordelen ten opzichte van andere netwerken.

In de eerste plaats stelt IOTW gebruikers van bestaande IoT-apparaten in staat om passief inkomen te genereren in de vorm van tokens via ons micro mining-protocol. Het kunnen minen van cryptocurrency op elk aangesloten apparaat lost de problemen van de cryptocurrency-mijnbouw aanzienlijk op.

IOTW versus IOTA

Van de IOTW-website.

We hebben ook ons ​​eigen consensusalgoritme ontwikkeld, Proof of Assignment genaamd, dat elk apparaat op het netwerk gelijke kansen geeft om tokens te minen. PoA lost de problemen op die verband houden met PoW en PoS, aangezien het een groenere en eerlijkere manier is om cryptocurrency te delven.

Andere IoT-netwerken vereisen verschillende hardware-upgrades van de apparaten om verbinding te maken met de blockchain, maar ons netwerk vereist een eenvoudige software-upgrade waardoor de wrijving die gepaard gaat met het gebruik van blockchain op IoT-apparaten wordt verminderd.

Dit vereenvoudigt de implementatie op de backend enorm en is handig voor fabrikanten, en aan de kant van de eindgebruiker is er helemaal geen wrijving.

Ons getuige-protocol, dat een externe validator vereist om transacties te valideren, voegt een dubbele beveiligingslaag toe om het netwerk veel veiliger te maken dan andere IoT-netwerken.

Momenteel hebben we op ons netwerk snelheden van 3k TPS getest, wat veel sneller is dan de meeste blockchain-netwerken en traditionele betaalmethoden.

Wat is één ding aan uw project, niet veel mensen begrijpen het?

Onze blockchain-technologie is veiliger dan de meeste blockchain-technologieën die er zijn.

Zelfs als meer dan 51% van de knooppunten wordt aangetast, werkt de IOTW-blockchain prima. Aangezien transactiegrootboek niet wordt opgeslagen in micro-mining-machines (IoT-apparaten), is de vijandige overname van 51% niet van toepassing op deze netwerklaag.

IOTW-technologie.

Uit de IOTW-whitepaper.

In het IOTW blockchain-ecosysteem is de sleutel tot beveiliging het beschermen van het grootboek tegen aanvallen op de vertrouwde servernetwerklaag. Theoretisch zijn vertrouwde servers al het meest robuust tegen aanvallen. Daarnaast ontwikkelen we een ander algoritme om de beveiliging van het IOTW blockchain-ecosysteem te verbeteren.

In plaats van een nieuwe transactie te valideren door alleen verificatie door IoT-micro-mining en validatie door vertrouwde knooppunten, wordt ten minste één getuige die niet het mining-knooppunt is, uitgenodigd om getuige te zijn van de nieuwe transactie met behulp van een digitale handtekening (privé / openbaar sleutelpaar).

Met een dergelijke implementatie moet een aanval van 51% tegelijkertijd zowel het transactiegrootboek als de bijbehorende blockchain van getuigen aanvallen om een ​​vijandige overname te krijgen. Daarom zal dit de beveiliging van het IOTW-blockchain-ecosysteem aanzienlijk verbeteren.

De beveiliging van het systeem zal met de tijd toenemen naarmate meer apparaten verbinding maken. We hebben een gepatenteerd getuigenprotocol dat ervan uitgaat dat een paar apparaten uit de pool van beschikbare apparaten worden opgehaald om de transactieblokken te ondertekenen en verifiëren.

Het blok wordt alleen als geldig beschouwd als alle apparaten dezelfde coherente verificatie retourneren. In het geval dat er geen coherente verificatie wordt verstrekt, worden alle apparaten die voor deze verificatie zijn gekozen, op de zwarte lijst geplaatst en uit de pool verwijderd.

Wanneer kunnen we een functionele blockchain IoT-oplossing verwachten?

IOTW-blockchain is vandaag functioneel. Implementatietoepassingen zijn 6 maanden na ICO

Levert centralisatie in IoT aanzienlijke problemen op? Zo ja, hoe?

Decentralisatie betekent geen tussenpersoon en betekent normaal gesproken lagere kosten en hogere efficiëntie. Bovendien kunnen kleine bedrijven gemakkelijker overleven, omdat ze een directe relatie met hun klanten kunnen hebben.

Als IoT-apparaten erg gecentraliseerd zijn, gaan de voordelen van big data slechts naar een paar bedrijven of gewoon naar de overheid.

Kunt u uw POA-algoritme en micromining uitleggen??

POA is een wachtrijmethode met meerdere niveaus. Op de eenvoudigste manier is het een round-robin-wachtrij. Wanneer een apparaat klaar is met mijnen, gaat het terug naar het einde van de rij om weer in de wachtrij te staan. Daarom is er geen concurrentie zoals PoW, en dat het geen overtollig vermogen verbrandt. Niet zoals PoS, dat een ‘rijker, rijker’-spel is, omdat het is ontworpen om eindknooppunten aan te moedigen tokens te kopen.

IOTW-technologie

Uit de IOTW-whitepaper.

Om IOT-hardware niet te wijzigen en ze te laten minen, bevindt het grootboek zich eigenlijk buiten het IOT-apparaat. IOT-apparaten hoeven slechts een klein stukje firmware te downloaden. Eén grootboek kan een paar honderd tot duizend IOT-apparaten ondersteunen. IOT-apparaten verifiëren en ondertekenen het blok. Volgens de blockchain krijgen de apparaten die het blok verifiëren en ondertekenen blockchain-beloningen.

IOTW-technologie

Uit de IOTW-whitepaper.

Laten we dit idee vermaken. 50 jaar vooruitspoelen. Iedereen heeft een slimme koelkast, luidspreker, huis, enz. De wereld wordt geregeerd door een tech / gov-oligarchie en kent al je bewegingen. Is deze angst voor veel mensen realistisch? Hoe kunnen we dit soort dystopie voorkomen??

Hetzelfde scenario zal gebeuren, ongeacht of er blockchain is of niet. Algemeen menselijk gedrag zal goed worden geanalyseerd. Op een goede manier kan actie van een industrie of regering de menselijke samenleving efficiënter maken en individuen gelukkiger maken. Kan op een slechte manier de samenleving gemakkelijker beheersen. Het beste wat u kunt doen, is de juiste politicus kiezen en stemmen voor de geldende wet om ons te beschermen wanneer deze beschikbaar is.

Wat zijn enkele van de grootste uitdagingen bij het ondernemen van cryptocurrency??

Veel projecten zijn al lang geleden gelanceerd. Veel van het projectteam hebben geen ervaring met industriële massaverzending of massa-implementatie. De tokenprijs daalde aanzienlijk en sommige projecten stierven kort na ICO.

Deze geschiedenis maakt tokenkopers erg sceptisch over veel nieuwe projecten. Er is een enorme marketinginspanning nodig om dit probleem op te lossen.

Dus jullie doen binnenkort een ICO. Welk nut heeft uw token voor gemiddelde beleggers? Welk type persoon wilt u deelnemen aan uw ICO? Wat is je perfecte klant??

IOTW kan goederen en diensten kopen op de IOTW-marktplaats. De meeste fabrikanten van IoT-apparaten die IOTW ondersteunen, accepteren IOTW als betaling voor up-selling.

Veel andere merken van eindproducten, media, overstocks enz. Zullen IOTW ook als betaling accepteren, aangezien IOTW-knooppunten een nieuwe reeks nieuwe klanten zullen opleveren. De beste klanten zijn de gewone huishoudens die IOTW-apparaten kopen.

Hypothetische situatie. Beschouw mij als niet overtuigd dat ik zou moeten deelnemen aan de IOTW ICO. Ik heb niet specifiek veel onderzoek gedaan voor IOTW, maar ik ben verveeld met het ICO-landschap. Ik denk dat het beter is om te wachten tot een product wordt gelanceerd in plaats van mezelf bloot te stellen aan risico’s op het moment van ICO. Wat zou je me kunnen vertellen om van gedachten te veranderen??

Wij zijn een team dat cumulatief ervaring heeft met meer dan 20 beursintroducties. We hebben de ervaring om echte projecten in te zetten. We hebben het potentieel om de meest geïmplementeerde blockchain-knooppuntprojecten ter wereld te worden. Als het product volledig wordt gelanceerd, zal de prijs van het token veel hoger zijn, aangezien het alleen IOTW alpha-sites telt, het kan honderdduizenden verzendbare eenheden bereiken, wat al een heel groot probleem is.

Ik zie dat China en de VS niet worden ondersteund voor de ICO. Kunt u uitleggen hoe dat uw ICO-marketingstrategie heeft veranderd??

We promoten onze technologie alleen in China, maar niet onze ICO. In de VS verschilt onze promotie niet van andere landen, maar we accepteren alleen bedrijven om tokens te kopen.

Al het andere dat u onze lezers wilt laten weten?

De totale blockchain-marktkapitalisatie is 200 miljard, wat minder is dan de marktkapitalisatie van Apple of Google voor één bedrijf. Als blockchain veel huishoudens kan binnendringen, zullen meer mensen over blockchain leren.

Er wordt meer geld geïnvesteerd in blockchain-projecten. De blockchain-industrie zal groeien en het gedecentraliseerde voordeel van blockchain kan worden genoten door gewone mensen.

Dank je!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me