Dit is deel 1 in een driedelige serie op Steem en de Blockchain World, een gesprek met Steemit Content Director Andrew Levine. Als je klaar bent, bekijk dan deel 2 en deel 3.

In dit eerste deel krijgt u een insider-visie op de kracht van het Steem-platform in zijn huidige vorm en waarom de toekomst er rooskleurig uitziet voor het snel volwassen wordende platform.

James: Op het eerste gezicht is Steem Reddit met crypto. Als je naar de website gaat, zul je een heel bekende ervaring hebben met Reddit. Je kunt daar artikelen posten, maar in plaats van upvotes krijg ik geld, wat cool is. Maar er komt meer bij kijken?

Andy: Ja. Objectief gezien is de Steem-blockchain de meest succesvolle blockchain ter wereld. Dat klinkt als een gekke extreme bewering die mogelijk niet waar kan zijn, want het is duidelijk dat Ethereum, Bitcoin, Bitcoin Cash of je favoriete ding is omdat je er een paar hebt. Natuurlijk bezit ik wat Steem, maar ik heb ook wat Bitcoin en wat Ethereum. Hoe kan ik dat ondersteunen??

Ten eerste is het nog steeds de enige blockchain met een echte applicatie die echte mensen elke dag gebruiken. Dat is Steemit.com. Steem en Steemit.com zijn onmogelijk samengevoegd. Steemit en Steem worden [gezien als] hetzelfde; het is maar één app. Maar nee, dat is het niet.

[Steem] is het enige contentbeheersysteem op een blockchain en Steemit.com was slechts de eerste applicatie die hiervan gebruik maakte. En het feit dat een middelmatige Reddit-kloon nu veel beter is dan Reddit, maar je weet dat destijds – Steemit.com werd in drie maanden gebouwd.

Niemand zal doen alsof er iets heel speciaals aan Steemit.com zelf is, afgezien van de cryptocurrency-integratie. En die integratie leidde ertoe dat SteemIt.com ongelooflijk snel groeide, en nu staat het op de ranglijst van Alexa rond # 1500 in de wereld.

Maar nu zijn er talloze voorbeelden. Nu is Steem het protocol met niet alleen de enige echte applicatie die gewone mensen elke dag gebruiken, het is het enige protocol met meerdere applicaties dat gewone mensen elke dag gebruiken..

DTube is een YouTube-concurrent die werkt. Mensen gaan daarheen en zeggen: “Oh mijn god, er is een YouTube-concurrent aangedreven door crypto.” Welk ander protocol heeft dat? Je hebt DLive, dat is een Twitch-concurrent, hetzelfde.

Totaal ander spectrum: Utopian.io, een revolutie in de open source codebeweging door ontwikkelaars te belonen voor de code die ze met Steem aan GitHub bijdragen. En dus voedt Steem nu veel ontwrichtende applicaties.

De Steem-blockchain ondersteunt verschillende inhoudsplatforms, en er komen er meer bij

De Steem-blockchain ondersteunt verschillende inhoudsplatforms, en er komen er meer bij

Dat is iets dat om de een of andere reden totaal genegeerd wordt, omdat het geen Bitcoin is. Dus de Bitcoiners hebben geen interesse om hierover te praten, omdat ze het hebben over het Lightning-netwerk. En de Ethereum-mensen zijn niet geïnteresseerd om hierover te praten, ze zijn nog jaren verwijderd van het feit dat ze applicaties met dit transactieniveau kunnen ondersteunen.

DTube, DLive en al deze andere concurrenten die door Steem worden aangedreven, zijn alternatieven voor de contentplatforms die er momenteel zijn. Dit zijn vormen van inhoud die mensen al begrijpen. Videocontent, artikelen, live streaming, video.

Zijn er soorten inhoud die u kunt maken op een door Steem aangedreven platform dat misschien niet eens een haalbare vorm van inhoud was voor wat we tot nu toe beschikbaar hadden?

Dat is een goede vraag. Steem slaat geen media op. We raden u aan om uit te besteden aan een andere service zoals IPFS of gewoon een privé CDN.

Ik denk dat mijn antwoord daarop iets anders zou zijn. Ik zou het een beetje anders willen formuleren: als je het hebt over sociale interacties, als je het hebt over het belonen van iemand voor inhoud op een of andere manier, of het nu met waardering of geld is of wat dan ook, er bepaalde basisprimitieven zijn die je nodig hebt.

U heeft een account nodig. U moet bepaalde inhoud aan een samenvatting kunnen koppelen. U moet opmerkingen inschakelen. Waar Steem echt schittert, zijn zeker op tekst gebaseerde dingen.

Stel dat u bijvoorbeeld een augmented reality of een videohostingsite wilt bouwen die gespecialiseerd is in virtual reality. U wilt gebruikers aanmoedigen om video’s te genereren en u wilt gebruikers aanmoedigen om ze te bekijken en eraan deel te nemen.

Hoe stimuleer je al deze acteurs? Hoe stimuleer je de persoon die de inhoud gaat uploaden? Hoe ga je de persoon stimuleren die daar naartoe gaat en eraan deelnemen??

Wat we bieden zijn deze kant-en-klare primitieven die van toepassing zijn op vrijwel alle vormen van inhoud. In zekere zin zullen we u bijna nooit een volledig originele manier bieden om inkomsten te genereren met uw inhoud. Je zult gebruik moeten maken van de specifieke primitieven die we integreren, de Steem-gemeenschap en de Steem-blockchain.

Aan het eind van de dag, waar Steem echt in uitblinkt, is de integratie en het genereren van inkomsten met sociale applicaties met door gebruikers gegenereerde inhoud, punt uit.

Steem is niet het enige platform dat zich op sociale media richt. Wat maakt Steem in jouw ogen het platform bij uitstek?

Steem kan overal ter wereld in drie seconden worden overgedragen zonder kosten. Elk ander protocol dat uitkwam, en was net als: “Dit is onze unieke waardepropositie: drie seconden gevoelloze overdrachten” zou onmiddellijk in de top vijf staan.

Steem-netwerkstatistieken maken het tot een van de meest gebruikte blockchains

Steem-netwerkstatistieken maken het tot een van de meest gebruikte blockchains

We hebben een miljoen accounts. En dit zijn niet zoals Ethereum-accounts. We hebben er naar gekeken. Ik denk dat we ook de meeste gebruikers hebben. Omdat als je naar de meest gebruikte crypto Ethereum-applicatie kijkt, het CryptoKitties is met 3.000 transacties per dag.

Onze op een na populairste applicatie, eSteem, een mobiele applicatie van derden, voor de Steem-blockchain, heeft drie keer zoveel transacties. Steemit heeft tien keer meer transacties dan dat.

Dus je hebt niet alleen dit geweldige token dat enorm wordt onderschat omdat iedereen denkt aan sociale media en al die andere dingen, maar je hebt eigenlijk waarschijnlijk het grootste netwerk van gebruikers over de hele wereld.

U kunt daadwerkelijk naar mensen overbrengen. En het is gemakkelijk omdat er webapplicaties en al dit soort dingen zijn.

Hier is het ding: het door de gebruiker gegenereerde model, iedereen weet hoe krachtig dit model is, juist?

Het drijft de hele interneteconomie aan.

Ja.

Die momenteel wordt aangedreven door aandacht, likes en adverteerders. Het Steem-platform heeft dat verplaatst naar een meer monetaire, afgestemde stimuleringsstructuur die belooft een beetje meer een gezondere omgeving te worden om aan deel te nemen.

We symboliseren het, en dit is een veel voorkomende vraag die we krijgen met betrekking tot SMT’s: “Waarom zou een bepaalde SMT iets waard zijn?” Nee, zo werkt het niet. We geven je het protocol. Jij gebruikt het. Je maakt het waardevol.

Met ons protocol kunt u inhoud tokeniseren. Kun je daar even over nadenken, je daarop concentreren, dat laten marineren en dan een geweldige applicatie gaan bouwen die mensen graag gebruiken en dan kun je onze stapel gebruiken om het te tokeniseren?

Volledige Steem vooruit

In het volgende deel van mijn gesprek met Andy gaan we in op wat het Steem-team nu aan het bouwen is en de toekomst van het platform.

We leren over slimme mediatokens, communities, Hivemind en wat het Steem-team ziet dat het ecosysteem voor ontwikkelaars mogelijk maakt.

Blijf kijken!