In een digitale wereld vol met wanbeheer van gegevens ten koste van gebruikers, een sociale wereld die steeds meer wordt gedomineerd door sociale media en de snelle besmetting van nepnieuws, willen veel blockchain-projecten een oplossing bieden voor een alternatieve markt van gebruikers die iets zoeken anders.

Sapien biedt een Web 3.0 sociaal nieuwsplatform met als doel gebruikers controle te geven over hun gegevens, makers van inhoud te belonen en nepnieuws te voorkomen.

We kregen de kans om met het Sapien-team te praten en over alles te praten over Web 3.0 en de impact ervan op de samenleving, nepnieuws te stoppen en een mensvriendelijke sociale wereld te creëren.

U zegt dat u de beste sociale ervaring met Web 3.0 wilt creëren. Hoe definieer je web 3.0 en hoe ben je van plan er een belangrijk onderdeel van te zijn??

Web 3.0, in een notendop, is meerdere entiteiten die waarde delen via een open netwerk. Decentralisatie is een belangrijk onderdeel omdat het een centraal aanspreekpunt verwijdert, het aantal hacks en datalekken vermindert en interoperabiliteit en ononderbroken service biedt, aangezien er geen single point of failure is. Eindgebruikers krijgen ook weer controle over hun gegevens die naar eigen goeddunken kunnen worden gedeeld.

Sapien creëert een tokenized, gedemocratiseerd, op reputatie gebaseerd sociaal nieuwsplatform dat gebruikers de controle over hun gegevens teruggeeft, makers van inhoud beloont en nepnieuws bestrijdt.

Gebruikers krijgen de mogelijkheid om zich aan te melden voor het programma voor het delen van advertentie-inkomsten door hun gegevens met adverteerders te delen of om zich af te melden en een volledige, advertentievrije browse-ervaring te hebben..

Door gebruik te maken van de nieuwste Blockchain-technologieën, kunnen we een platform bouwen dat immuun is voor censuur, onze vrijheid van meningsuiting bewaakt, onze privacy respecteert en inhoud blijft gedurende het hele bestaan ​​van de mensheid.

Wat zijn de problemen met bestaande sociale media en hoe denkt Sapien deze op te lossen??

De huidige problemen met bestaande sociale media variëren van het exploiteren van gebruikersgegevens tot het niet eerlijk belonen van makers van inhoud tot het gebruik van hun eigen platform om hun eigen agenda’s te voeden. De huidige platforms nemen in wezen de gegevens van hun gebruikers en verkopen die informatie aan de hoogste bieder. Ze hebben ook geprofiteerd van makers van inhoud door hen niet eerlijk te belonen voor hun bijdragen en het eigendom te claimen van alle inhoud die op hun platform wordt gepost.

Op dit moment zijn deze platforms vrij om te doen wat ze willen met iemands inhoud en gegevens, en ze profiteren hier enorm van. Sommige van deze platforms maken schaamteloos gebruik van censuur om hun eigen politieke agenda’s te bevorderen. Mensen zijn getuige van alles, van het verwijderen van berichten, verboden en de promotie van video’s en media die hun banden ondersteunen. In wezen creëren platforms synthetische filterbellen en gamificeren ze de sociale media-ervaring.

Sapien is op zoek naar een gedecentraliseerd Web 3.0 sociaal nieuwsplatform waarmee de gebruiker de controle over zijn sociale ervaring terug kan nemen, makers van inhoud kan belonen en nepnieuws kan bestrijden. Gebruikers hebben de sleutels van hun gegevens en bepalen met wie ze deze delen. Contentmakers zijn eigenaar van hun content die op het Sapien-platform is gepost en ze zullen er ook redelijk voor worden beloond.

Het platform staat in wezen open voor alle onderwerpen en discussies, zolang het LEGAAL is. Sapien heeft standaard geen advertenties. Sapien is ook op zoek naar een uniek programma voor het delen van advertentie-inkomsten waarmee gebruikers de mogelijkheid krijgen om in SPN te worden beloond, zolang ze ervoor kiezen hun gegevens te delen. Als een gebruiker zich niet aanmeldt, kan hij nog steeds genieten van het platform en al zijn functionaliteiten.

Hoe verschilt u van andere vergelijkbare alternatieven op de markt?

In de whitepaper beschrijven we twee concurrenten: Steemit en Synereo. Beide zijn platforms die de blockchain gebruiken, zoals Sapien.

Steemit beloont gebruikers voor hoogwaardige inhoud en Synereo hoopt een infrastructuur voor aandachtseconomie te creëren. We zouden echter geen van hen als directe concurrenten beschouwen. Wat we met Sapien proberen te creëren, is een tokenized, gedecentraliseerd, op reputatie gebaseerd sociaal nieuwsplatform dat gebruikers niet alleen beloont voor hoogwaardige inhoud, maar hen ook advertentie-inkomsten laat delen en nepnieuws bestrijdt. Geen enkel ander platform volgt deze weg om bestaande massamarktplatforms fundamenteel te verstoren.

Wat betreft Web 2.0-platforms, we hopen een poging te wagen om het marktaandeel van Reddit te vergroten – we hebben al honderden aanmeldingen ontvangen van Redditors die op zoek waren naar een transparanter platform. De sleutel is om Sapien te bouwen om het onmiskenbaar beter te maken dan elk bestaand aanbod. We geloven echt dat we dit kunnen doen met een krachtig hulpprogramma-token dat ten grondslag ligt aan een democratischer platform dat zijn gebruikers sterker maakt.

Wat je motiveert om een ​​gebruikersgestuurd gedecentraliseerd netwerk te bieden?

Het huidige landschap van sociale media heeft een opknapbeurt nodig met de publiciteit van de recente inbreuken op gegevens en beveiliging op de platforms, de censuur van vrije meningsuiting en de uitbuiting van makers van inhoud.

Er was geen allesomvattend platform dat de gemeenschap een plek bood om hun gedachten te delen en ook ervoor zorgt dat hun gegevens en privacy veilig zijn.

We wilden een platform bouwen dat de vier kernwaarden van Sapien omvat: democratie, vrije meningsuiting, privacy en aanpasbaarheid (afstemmen op uw eigen sociale ervaring).

U zegt dat Sapien gebruikersgemeenschappen in staat stelt zichzelf te besturen en te beslissen wat het beste is voor hun gemeenschap? Wat houdt dit precies in? Kunt u ons een voorbeeld geven??

Sapien zal bijna geheel vrij zijn van hoe gemeenschappen worden beheerd en beheerd door de leiders of de admins. Dit komt overeen met onze kernwaarde Vrije meningsuiting, waar bijna elk onderwerp kan worden besproken zonder censuur, zolang het als LEGAAL wordt beschouwd.

Een voorbeeld zou zijn als CoinCentral hun volgers naar Sapien migreert. Ze zouden de volledige controle hebben over de inhoud, de regels van de community en alle betaalmuren die in die groep zijn geïmplementeerd. Alle slechte acteurs of trollen zullen door die gemeenschap worden aangepakt, hetzij door middel van een tribunaal, hetzij door een regelrecht verbod. Tenzij nadelig voor het platform of zoals gevraagd door de leiders van de gemeenschap, zal Sapien niet tussenkomen om de gemeenschap te helpen besturen en / of regels te implementeren om alles op zijn plaats te houden.

Sapien gebruikt zijn cryptocurrency, SPN, maar gebruikers hoeven geen tokens te kopen om het platform te gebruiken. Hoe werkt dit?

Mensen die zich aanmelden op het platform krijgen automatisch een kleine hoeveelheid SPN uitgezonden, zodat ze het platform onmiddellijk kunnen gebruiken. U heeft een SPN nodig om toegang te krijgen tot het platform.

Echter, vóór eind juli zal het Sapien-team automatisch 100 SPN inzetten voor alle geregistreerde gebruikers. Gebruikers met een uitgezet SPN hebben toegang tot de Sapien Rewards Engine.

Sommige huidige sociale medianetwerken en publicaties richten zich op abonnementsmodellen om ongewenste inhoud te verwijderen. Gebruikers worden zich ervan bewust dat als ze niet voor het product betalen, zij het product zijn. Hoe bied je ze een advertentievrij platform? Hoe verzekert u hen dat ze geen deel uitmaken van het product??

We bieden gebruikers de mogelijkheid om anoniem op het platform te browsen of om zich aan te melden en hun gegevens te delen. De eerste geeft mensen nog steeds de volledige ervaring, behalve dat hun dashboard geen advertenties bevat. Met dit laatste kunnen ze deelnemen aan het programma voor het delen van advertentie-inkomsten, waardoor advertenties aan hen kunnen worden gepresenteerd. Hier kunnen ze sommige of al hun gegevens delen met adverteerders en kunnen ze SPN verdienen op basis van het aantal tokens dat ze inzetten en welke gegevens ze delen. Dit geeft hen, en niet Sapien, controle over hun privacy en hun eigen persoonsgegevens.

Hoe zorg je voor de integriteit van de inhoud? Hoe vecht je tegen nepnieuws?

Het Proof-of-Value-protocol is onze benadering om waardevolle inhoud te onderscheiden en te belonen en tegelijkertijd de verspreiding van nepnieuws en inhoud te voorkomen die niet in overeenstemming is met de waarden van de gemeenschap. Het onderscheiden van waardevolle bijdragers is een groot deel van dit protocol en om dit te bereiken zullen we een uitgebreid reputatiesysteem hebben.

Zie de bijgaande afbeelding hieronder om te zien hoe Proof-of-Value werkt.

Bewijs van waarde

Sapien is ontworpen voor adverteerders, uitgevers, verkopers en gebruikers. Kunnen al deze groepen in harmonie naast elkaar bestaan ​​op één platform??

Het korte antwoord is ja.

We hebben een uniek ecosysteem gecreëerd waar dit heel goed mogelijk is en iedereen profiteert van interactie met elkaar. Gebruikers hebben toegang tot inhoud van hoge kwaliteit en kunnen zich ook aanmelden voor het programma voor het delen van advertentie-inkomsten. Contentmakers worden eerlijk beloond voor de content die ze publiceren en hebben een alles-in-één platform waar ze ook een community kunnen opbouwen en premium content paywalls kunnen opzetten die ze maar willen. Adverteerders kunnen aanzienlijke kortingen krijgen door advertentiecampagnes te kopen met behulp van het native SPN-token.

Hoe worden makers van inhoud beloond?

Huidige sociale mediaplatforms exploiteren makers van inhoud die tussen de 30 en 60% van de winst nemen en hen ook de rechten geven om inhoud te gebruiken die op hun platform is gepost, op welke manier dan ook.

Op Sapien worden de makers van inhoud beloond. We zullen meerdere oplossingen bieden voor makers van inhoud om alle of de meeste van hun winst te innen. Makers worden beloond voor het maken van hoogwaardige inhoud en kunnen ook Premium Content-groepen, abonnementen opzetten of zelfs een mediapublicatie op het platform opzetten.

Hoe belangrijk zijn DApps op het Sapien-netwerk?

DApps zal iets zijn dat het Sapien-team in de toekomst op het platform wil implementeren.

Als privacy en anonimiteit zijn gegarandeerd, wat moet er dan voor zorgen dat Sapien niet wordt ingehaald door slechte actoren, het gebruikt voor het verzenden van criminele berichten of als een platform voor cyberpesten??

Sapien gebruikt iets dat ‘Something-at-Stake Design’ heet. Hierdoor kunnen gebruikers hun SPN-tokens inzetten en kunnen we de belangen van het Sapien-platform en onze community op één lijn brengen. Gebruikers hebben een gevestigd belang bij het creëren van hoogwaardige inhoud op het platform of lopen het risico hun ingezette SPN te verliezen.

Met dit “er staat iets op het spel” -ontwerp, worden trollen ontmoedigd om kwaadaardig gedrag te vertonen. Waardevolle bijdragen zullen de groei van het platform stimuleren en gebruikers belonen voor hun verdiensten in de vorm van SPN-beloningen.

De samenleving lijkt verslaafd te raken aan technologie, smartphones, sociale media. Hoe denk je dat technologie kan worden gebruikt als een kracht ten goede in plaats van als slechte?

Technologie heeft zowel positieve als negatieve gevolgen voor de samenleving en de echte uitdaging is het evenwicht en de afwegingen tussen beide. Men kan de impact van technologie als een positief aspect zien, omdat het niet alleen de communicatie via smartphones en sociale media heeft gestroomlijnd en verbeterd, maar ook productie, transport en onderwijs..

Het meest redelijke perspectief is om te zien hoe technologie de sociale ontwikkeling van elke persoon beïnvloedt. Zowel smartphones als sociale media hebben het potentieel om uw sociale leven te verbeteren of er schadelijk voor te zijn.

Helpt nieuwe technologie bij het opbouwen van positieve, zinvolle relaties of belemmert het je sociale ontwikkeling??

Wat is op dit moment het grootste probleem met de mensheid??

Het gebrek aan privacy en controle over gegevens. Data is het nieuwe goud. Op dit moment zijn verschillende delen van onze identiteit in handen van verschillende bedrijven. We zien dat software en marketeers een volledig begrip krijgen van de demografische gegevens waarop ze zich richten, zodat men redelijkerwijs kan zeggen dat mensen worden gemanipuleerd.

Deze bedrijven hebben alle macht over ons en we zitten allemaal vast in hetzelfde spinnenweb. We zijn overgeleverd aan deze bedrijven die eigenaar zijn van onze privégegevens en deze naar eigen goeddunken gebruiken zonder enige overheidsvoorschriften. Bedrijven die zo laks zijn in het beschermen van de informatie van mensen, moeten hun spel opvoeren. Mensen moeten zich meer bewust zijn van wat ze delen en met wie ze het delen.

Gelooft u dat blockchain-technologie echt het potentieel heeft om de wereld te veranderen??

Het team is optimistisch over blockchain-technologie en heeft het gevoel dat het de potentie heeft om bijna elke branche te ontwrichten die bereid is om het te implementeren. Dit is de opkomst van Web 3.0, waar de overdracht van waarde, peer-to-peer, begint te groeien als de volgende evolutie van internet.

Zoals bij elke nieuwe technologie, zijn er enkele groeipijnen en in het geval van blockchain zijn de twee die opvallen, governance en schaalbaarheid. Er zijn echter projecten die deze problemen aanpakken en we zien dat deze te zijner tijd zullen worden opgelost.

Wat is een weinig bekend feit over uzelf of het team van Sapien?

Wij zijn een gedistribueerd team over de hele wereld. We waren ook in staat om een ​​succesvolle tokenverkoop te houden zonder elkaar persoonlijk te ontmoeten. Onze eerste persoonlijke ontmoeting was ongeveer een maand nadat onze openbare voorverkoop was afgelopen.

Al het andere dat u onze lezers wilt laten weten?

Sapien wil het belangrijkste sociale mediaplatform voor het grote publiek worden. We willen een hoogwaardig alternatief bieden voor de huidige ecosystemen die gebruik maken van gebruikersgegevens en privacy en censuur gebruiken om hun politieke agenda’s te bevorderen.

We hebben al een LIVE Beta beschikbaar voor iedereen die SPN bezit en we hebben de EERSTE blockchain-gebaseerde marktplaats uitgebracht die zijn eigen native token als betaling accepteert.

Zoals eerder vermeld, zal het Sapien-team voor eind juli automatisch 100 SPN inzetten voor alle geregistreerde gebruikers. Gebruikers met een uitgezet SPN hebben toegang tot de Sapien Reward Engine.

Het SPN-token is gepositioneerd om diep geïntegreerd te worden in de Sapien Network Token Economy, waardoor een robuust netwerk ontstaat van verschillende deelnemers, gebruikers, bedrijven, mediakanalen, merken en validators die het token inzetten voor specifieke voordelen.

U kunt meer te weten komen over de acht pijlers van SPN-uitzetten Hier.

U kunt ons volgen op onze website, Telegram, of onze blog voor meer informatie of als u updates wilt over ons project en / of vragen heeft.

Dank je!