Aan de slag gaan met bitcoin-mijnbouw kan voor velen een moeilijk proces zijn. U moet bijvoorbeeld rekening houden met zaken als het specifieke algoritme dat wordt gebruikt door de Proof-of-Work-cryptocurrency die u wilt minen. Bovendien kan bitcoin-mijnbouwhardware duizenden of zelfs tienduizenden dollars kosten. Met al deze uitdagingen is het misschien een goed idee om naar alternatieve manieren te kijken om cryptocurrency-winsten te behalen, maar is cloud mining op de lange termijn een legitieme, meer winstgevende optie? In dit artikel vergelijken we deze twee mogelijke opties, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Kosten van Bitcoin-mijnbouwhardware

Zoals besproken in dit bericht, vereist bitcoin-mijnbouwhardware over het algemeen een aanzienlijke financiële toezegging vooraf van de kant van mijnwerkers. Ten eerste is het belangrijk om te bedenken hoeveel mijnbouwplatforms kosten. Dit hangt niet alleen af ​​van de cryptocurrency die u wilt minen, maar ook van hoe uitgebreid en krachtig uw mining-operatie moet zijn..

Laten we eerst eens kijken naar de hardwarekosten. Als je bijvoorbeeld BTC wilt minen, heb je waarschijnlijk een ASIC-mijnbouwinstallatie nodig. Deze zijn doorgaans veel duurder in vergelijking met GPU- en CPU-mijnbouwinstallaties. Ondanks hun potentieel om met veel snellere hash-snelheden te mijnen, worden ASIC-mijnbouwplatforms vaak onder de loep genomen vanwege het feit dat ze niet opnieuw kunnen worden gebruikt. Dit betekent dat als een cryptocurrency-project wijzigingen aanbrengt in hun hash-algoritmen, ASIC-mijnwerkers nieuwe uitrusting moeten kopen. Dit kan leiden tot enkele aanzienlijke kosten die de inkomsten gemakkelijk teniet kunnen doen en zelfs tot netto investeringsverliezen kunnen leiden.

Daarentegen kunnen GPU- en CPU-mijnbouwapparatuur over het algemeen opnieuw worden gebruikt als er algoritmeveranderingen optreden. Bovendien zijn deze platforms meestal veel minder dan hun ASIC-tegenhangers. Bovendien blijven meer projecten in de richting van ASIC-resistentie in plaats van ASIC-acceptatie. Voor de meeste miners betekent dit een algehele verlaging van zowel de initiële als de lopende kosten.

Hoewel het hebben van één mijnbouwplatform een ​​goede eerste stap kan zijn om te zien of je inderdaad winstgevend kunt worden, beginnen veel mensen met meer boorplatforms om een ​​multiplicatoreffect te hebben. Maar zelfs met stijgende prijzen, moet u voorzichtig zijn als u met meerdere rigs begint, aangezien elke extra rig waarschijnlijk het aantal maanden zal verhogen dat nodig is om uw initiële investering terug te verdienen..

Natuurlijk moeten andere factoren, zoals elektriciteitsrekeningkosten, in overweging worden genomen. Deze verschillen per geografisch gebied, waardoor het moeilijk is om een ​​precies bedrag te bepalen voor hoeveel geld er nodig is om hardware-installaties te laten werken.

hardware mijnbouw

Kosten van IT Cloud Mining

In vergelijking met hardwaremining zijn de kosten voor IT-cloudmining veel eenvoudiger te berekenen. De meeste bedrijven werken met een maandelijks abonnementsmodel dat wordt bepaald door de cryptocurrency die u wilt minen en de hash-snelheden zoals te zien op populaire sites zoals Genesis Mining en HashFlare.

Prijzen voor 2-jarige contracten van ETH-mijnbouw met Genesis Mining variëren momenteel van $ 1.520 bij 40 MH / s tot $ 12.960 bij 360 MH / s.

HashFlare biedt 1-jarige contracten van ETH-mijnbouw voor $ 1,80 per 100 KH / s.

Zorg ervoor dat u beoordelingen leest en de verwachte ROI op elke cloudmining-service bekijkt. Feit is dat er veel diensten zijn met een extreem lage winstgevendheid en zelfs sommige waarvan bekend is dat ze oplichting hebben. Gelukkig zijn er een paar handleidingen beschikbaar op de beste manieren om mogelijke cloud-mining-scams te identificeren.

HashFlare

ROI voor hardware-mining

Hoewel er geen manier is om met zekerheid te zeggen hoe lang het zal duren voordat investeringen in hardwareminingapparatuur of cloudmining kosten, is het nog steeds cruciaal om onderzoek te doen naar geschatte tijdsbestekken. Volgens de meeste miners is het moeilijk te verwachten dat ze binnen 3 tot 6 maanden winstgevend worden. 10-15 maanden is echter voor velen realistisch. Veel hangt af van cryptoprijzen, elektriciteitskosten en het type mijnbouwinstallatie dat u gebruikt. Nicehash biedt een goede rekenmachine om dit te bepalen.

ROI van IT Cloud Mining

Gebaseerd op informatie van Reddit-forums, beoordelingen, en ROI-rekenmachines, het is duidelijk dat cloud mining niet zo populair of winstgevend is. Bijvoorbeeld, vanaf 30 mei 2018 hebben HashFlare Scrypt en SHA-256 momenteel 3.828 en 3.983 dagen nodig (of iets meer dan 10 jaar) om respectievelijk ROI te bereiken op BTC volgens deze calculator van Coinstaker. Genesis Mining voor ETH heeft een nog slechtere ROI, ongeveer 25.992 dagen (70+ jaar). In beide gevallen is het moeilijk om cloud mining te rechtvaardigen boven hardware mining.

Het probleem met het aanhouden van een abonnement op cloud mining is dat het moeilijk kan zijn om maandelijks te blijven betalen, zelfs in bearmarkten. Deze statistieken kunnen zeker verbeteren als we een enorme bull-run zien zoals in december 2017; Het kan echter behoorlijk moeilijk zijn om te voorspellen wanneer een bullmarkt zal beginnen en eindigen.

Vergelijk dit met het gebruik van bitcoin-mijnbouwhardware, en de keuze ligt wat meer voor de hand. Dat komt omdat, zelfs als de markt slecht is, de meeste kosten vooraf zijn en niet terugkomen. Natuurlijk zijn er kosten zoals elektriciteitsrekeningen waarmee rekening moet worden gehouden bij hardwaremining, maar er zijn verschillende locaties over de hele wereld waar energieverbruik erg goedkoop is en hardwaremining legaal is, waardoor het zelfs in bearmarkten een duidelijk meer winstgevende optie is dan cloud mining.

IT-cloud-mijnbouw

Gevolgtrekking

Ondanks de hoge initiële kosten, is de consensus dat bitcoin mining-hardware veel winstgevender blijft dan cloud mining. Misschien wel het grootste voordeel van cloud mining is het algehele gebruiksgemak, aangezien het geen moeilijke hardware-installatie vereist en mogelijk onvoorspelbare elektriciteitskosten vermijdt. De meesten in de cryptocurrency-gemeenschap zijn het er echter over eens dat als je geen hardware-mining-operatie kunt starten, het waarschijnlijk het beste is om winst te maken door te handelen in plaats van de cloud-mining-route te volgen..