Is het te laat om Bitcoin te kopen in 2018? Dingen om te overwegen

In de afgelopen negen jaar heeft Bitcoin aanzienlijke prijsschommelingen ondergaan. In minder dan een jaar slaagde Bitcoin erin om een ​​recordhoogte van $ 19.500 te bereiken voordat hij weer corrigeerde naar zijn huidige prijsbereik tussen $ 6.000 en $ 7.000. Door deze aanzienlijke daling vraag je je misschien af ​​of het te laat is om Bitcoin te kopen? Het antwoord is nee. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste redenen waarom het kopen van Bitcoin in 2018 een slimme beslissing is.

Volatiliteit versus winst

Er is niet veel onderzoek voor nodig om te bepalen dat Bitcoin een vluchtig actief is. Elk activum dat in minder dan een jaar 1000 procent winst kan laten zien en vervolgens die winst kan verliezen, moet als vluchtig worden beschouwd. Hoewel volatiliteit een grote zorg is voor traditionele beleggingsondernemingen, is het belangrijk om te vermelden dat Bitcoin sinds mei 2017 nog steeds meer dan 400 procent is gestegen..

Deze winsten zijn veel groter dan die van traditionele spaarrekeningen, obligaties of de aandelenmarkt. Op deze manier zou Bitcoin een betere investeringstool kunnen zijn voor degenen die begrijpen hoe de markt functioneert door zijn volatiliteit.

Grafiek met Bitcoin-vluchtigheid via CoinMarketCap

Grafiek met Bitcoin-vluchtigheid via CoinMarketCap

Volatiliteit kan schadelijk zijn voor uw investeringsstrategie wanneer u Bitcoin tegen de hoogste waarde koopt. Als u bijvoorbeeld in december 2017 een enkele bitcoin ($ 19.500) kocht en besluit deze tot vandaag vast te houden, zou u aanzienlijke verliezen van meer dan $ 12.000 laten zien. Als u uw Bitcoin zou hebben verkocht nadat de markt zijn keerzijde begon en opnieuw aan de lage kant had geïnvesteerd, zou u nu op bijna drie volledige Bitcoins zitten.

Volatiliteit omzetten in winst

Ervaren beleggers maken hun winst in tijden van extreme volatiliteit. In de meeste gevallen zal een slimme crypto-investeerder zijn positie versterken in tijden van neergang door zijn posities tegen de hoge prijzen te verkopen. Zodra de marktcorrecties zijn voltooid, kopen ze Bitcoin tegen het lagere tarief terug. Hoewel deze strategie zeer effectief is, kan het voor nieuwe investeerders moeilijk zijn om het onder de knie te krijgen.

Traditionele investeringsfondsen

Talrijk traditionele financiële bedrijven zijn het afgelopen jaar op de cryptomarkt gekomen. Een recent rapport gepubliceerd by Forbes benadrukt hoe Bitcoin Electronic Traded Futures (ETF’s) Bitcoin zou kunnen helpen om het komende jaar nieuwe hoogtepunten te zien. Het rapport legt uit hoe verdere regulering van de SEC met betrekking tot Bitcoin-futures ertoe zou kunnen leiden dat traditioneel investeringskapitaal de markt overspoelt.

Schaarste: is het te laat om Bitcoin te kopen??

Hoewel niemand definitief de richting van de markt kan bepalen, is het essentieel om rekening te houden met schaarste bij de beslissing of een actief in waarde zal stijgen. Er zal slechts 21 miljoen Bitcoin ooit geproduceerd zijn. Van de geplande 21 miljoen Bitcoins die gepland staan ​​voor release, zijn er al 17.323.362 in omloop. Er zijn nog minder dan vier miljoen Bitcoin over die nog niet in omloop is.

Bitcoin-detail via CoinCentral

Bitcoin-detail via CoinCentral

Bovendien, een recente studie onthuld dat maar liefst 36 procent van het circulerende aanbod van Bitcoin mogelijk niet beschikbaar is. Dit percentage komt overeen met ongeveer 6,226 miljoen Bitcoin die “verloren, waarschijnlijk verloren of niet gewonnen” is. Uit hetzelfde rapport bleek dat maar liefst 22 procent van het huidige aanbod van Bitcoin onder controle staat van speculanten. Uit deze informatie kunt u afleiden dat Bitcoin in feite een schaars goed is, en naarmate de vraag naar Bitcoin de komende jaren toeneemt, zou de waarde op een gecorreleerde manier moeten stijgen..

Verbeteringen in schaalbaarheid

De blockchain van Bitcoin kan tot zeven transacties per seconde verwerken. Deze beperkte transactionele verwerkingssnelheid heeft bijgedragen aan de recente congestieproblemen die u mogelijk heeft tegengekomen. Ter vergelijking: Visa ondersteunt ongeveer 1.667 transacties per seconde, maar is daartoe in staat behandeling volgens onderzoekers tot 56.000 transacties per seconde.

Wil Bitcoin ooit Satoshi Nakamoto’s oorspronkelijke doel bereiken, namelijk het creëren van een ‘peer-to-peer elektronisch geldsysteem’, dan zal het aanzienlijk meer transacties per seconde moeten verwerken. Bitcoinisten erkenden de behoefte aan extra schaalbaarheid binnen het netwerk van de crypto en ontwikkelaars hebben een aantal unieke oplossingen bedacht om deze problemen aan te pakken..

Het Lightning Network

Het Lightning Network is een off-chain oplossing voor de schaalbaarheidsproblemen van Bitcoin die gebruikmaakt van privébetaalkanalen om blockchain-congestie te verminderen. Gebruikers kunnen binnen deze betalingskanalen oneindig veel betalingen verzenden en ontvangen. Zodra de transacties zijn voltooid, worden de gegevens geregistreerd op de blockchain.

Het Lightning Network bevindt zich nog in de bètatestfase. Hoe dan ook, het protocol heeft een unieke kans gecreëerd voor Bitcoin-gebruikers. Nu al de opkomst van Lightning Network Bitcoin verkoopautomaat belooft een geheel nieuwe ervaring voor crypto-gebruikers. Als het protocol erin slaagt de schaalbaarheidsproblemen van Bitcoin op te lossen, zou een wijdverbreide acceptatie van cryptovaluta mogelijk zijn optreden veel eerder dan verwacht.

Is het te laat om Bitcoin te kopen vanwege overheidsregulering??

Veel landen, zoals Japan, besloten dat dit het beste was legaliseren Bitcoin als wettig betaalmiddel. Hoewel deze landen stoppen met het noemen van Bitcoin een valuta, omdat het niet door de overheid wordt uitgegeven, erkennen ze wel dat crypto een haalbare manier is om te betalen voor goederen en diensten..

In de Verenigde Staten blijft de SEC nadenken over de beste regelgevingsprocedure die moet worden gevolgd bij het omgaan met cryptocurrencies en hun bijproducten. De seconde ontkend meerdere Bitcoin ETF-licenties in het afgelopen jaar, waarbij het gebrek aan regelgeving als hun belangrijkste reden hiervoor werd genoemd.

Ondanks dit besluit hebben sommige leden van de regelgevende instantie, zoals SEC-commissaris Hester Peirce, publiekelijk de beslissing afgekeurd. In een Forbes interview, Peirce sprak zijn teleurstelling uit over de beslissing. Peirce vertegenwoordigt een groeiend aantal functionarissen die steun betuigen aan cryptocurrencies zoals Bitcoin.

Traditionele marktinstabiliteit

Investeerders kijken naar alternatieven zoals de goudmarkt in tijden van wereldwijde financiële instabiliteit. Traditioneel was goud de voorkeursinvestering, maar recente studies tonen aan dat veel mensen de cryptomarkten nu als een andere optie beschouwen tijdens economisch downswings. Deze overtuiging heeft ertoe geleid dat Bitcoin door velen wordt aangeduid als digitaal goud. Als Bitcoin deze titel kan behouden, kan dit helpen de crypto naar nieuwe hoogten te duwen.

Hoe Bitcoin te kopen

Een andere essentiële factor om te overwegen bij de vraag of het al dan niet te laat is om Bitcoin te kopen in 2018, is het groeiende aantal fiat-to-Bitcoin-uitwisselingen dat op de markt komt. Beurzen zoals Coinbase helpen de kloof tussen nieuwe investeerders en de cryptomarkt te overbruggen. Met behulp van deze platforms kunt u Bitcoin rechtstreeks vanaf uw mobiele apparaat kopen.

Is het te laat om Bitcoin te kopen in 2018: definitief nr

Na het horen van de redenen waarom Bitcoin in 2018 nog steeds een slimme investering is, is het geen verrassing dat de cryptomarkt een stabiliserend effect. Bitcoin biedt de wereld een vorm van valuta, en ondanks dat specifieke kwetsbaarheden bestaan, zou je verwachten dat de Bitcoin-prijzen de komende jaren zullen stijgen. Als je meer wilt weten over hoe je een betere crypto-investeerder kunt worden, bekijk dan onze gids over hoe je je cryptoportfolio kunt vergroten als een professional..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map