Safe Trade Coin (XSTC) heeft als doel een door de gemeenschap aangestuurde digitale valuta te zijn. In dit artikel kijken we naar de technische kenmerken van Safe Trade Coin, de toekomstige roadmap en meer. En we proberen te beoordelen of Safe Trade Coin al dan niet veilig te gebruiken is.

Safe Trade Coin (XSTC) projectmissie

Volgens de project website, de Safe Trade Coin (XSTC) -gemeenschap is van plan een platform te lanceren waarin zijn valuta is geïntegreerd en bruikbaar. Vanaf september 2018 is er niet veel informatie beschikbaar over de eerdere prestaties van dit project. Hoewel op de projectwebsite staat dat de releasedatum van de whitepaper zou plaatsvinden in juni 2018, moet het team nog een whitepaper verstrekken.

Verlaten en teruggebracht uit de dood

Volgens de roadmap van het project heeft de oorspronkelijke maker van Safe Trade Coin (XSTC) het project in 2017 verlaten. De website van het project vermeldt niet de exacte startdatum van het project; Cryptoslate zegt echter dat het project gelanceerd in november 2016. Hoewel veel cryptocurrency-projecten in het verleden zijn mislukt, hebben de meeste dit gedaan nadat ze financiering hadden ontvangen of na onsuccesvolle ICO’s waarbij geen kapitaal werd opgehaald. Safe Trade Coin, aan de andere kant, lijkt geen eerdere publieke of zelfs private fondsenwervende inspanningen te hebben geleverd.

In Q1 2018 begon de heropleving van het project. Dit omvatte de lancering van de eerste Safe Trade Coin-website en block explorer. In Q2 2018 begon het project met een promotiecampagne. Deze informatie en daaropvolgende discussies zijn te vinden op de de Bitcointalk-pagina van het project.

Technische details

Safe Trade Coin maakt gebruik van een Proof-of-Stake consensusmechanisme. Wat het onderscheidt van andere munten die PoS gebruiken, is de genereuze beloning. Alle gebruikers kunnen een jaarlijkse beloning van 25% verwachten bij uitzetten. Dit zou gebruikers heel goed kunnen stimuleren om deze munt te HODLen in plaats van deze te verhandelen, waardoor mogelijk meer stabiliteit in bearmarkten wordt gecreëerd.

Het nadeel hiervan zou echter kunnen zijn dat gebruikers XSTC liever gewoon als een investeringsmiddel gebruiken, net als een blockchain-obligatie, in plaats van het te gebruiken voor P2P-betalingen in de echte wereld..

Het is ook belangrijk om op te merken dat andere details, zoals bevestiging van betalingen, slechts twee blokken vereisen. In andere cryptocurrencies is dit aantal is doorgaans hoger. Bitcoin heeft bijvoorbeeld zes blokken nodig. Ethereum vereist minimaal vijf. Hoewel dit aantal sterk kan variëren, zorgt een groter aantal vereiste bevestigingen ervoor dat een transactie niet gemakkelijk ongedaan kan worden gemaakt. In wezen staan ​​meer bevestigingen meestal gelijk aan een betere beveiliging.

Het circulerende aanbod is 706.661.973 XSTC. Het maximale aanbod is 840.000.000 XSTC. Met andere woorden, iets meer dan 84% van het maximale aanbod is al in omloop. Dit is een positief teken in vergelijking met projecten die ofwel geen maximaal aanbod hebben, ofwel projecten met een klein circulerend aanbod in vergelijking met het maximale aanbod. Desktopportefeuilles zijn beschikbaar voor zowel Windows- als Linux-besturingssystemen.

foto van XSTC-muntfuncties van de projectwebsite

XSTC-muntfuncties zijn te vinden op de projectwebsite.

Voorgestelde functies

Safe Trade Coin (XSTC) waardeert zijn identiteit als een gemeenschapsgestuurd project. Dit betekent dat leden van de gemeenschap (vooral degenen met uitzonderlijke programmeer- en ontwerpvaardigheden) kunnen bijdragen aan de vroege stadia van de projectvorming.

Op de projectwebsite staat ook: “Met een gemiddelde transactiesnelheid van 60 seconden heeft XSTC een solide positie in de markt. De transactiekosten zijn relatief laag en redelijk. ” Het belangrijkste technische kenmerk lijkt het creëren van een escrow-functionaliteit. Dit zal waarschijnlijk een groot onderdeel zijn van het toekomstige Safe Trade Coin-platform.

Team en toekomstige roadmap

Safe Trade Coin vermeldt, net als sommige andere gemeenschapsgestuurde projecten, geen kernbijdragers op haar website. Het is echter onduidelijk wie zich precies ontwikkelt / bijdraagt ​​aan het project en in welke mate. De toekomstige roadmap lijkt ook niet zo ambitieus. Tegen het einde van het derde kwartaal van 2018 staat de whitepaper bijvoorbeeld nog steeds niet op de projectwebsite.

Bovendien zou inmiddels de Safe Trade Foundation moeten zijn opgericht. Ongeacht of deze organisatie al dan niet is opgericht, er is niet veel informatie over het doel ervan.

In Q4 2018 zouden de iOS- en Android-wallets moeten worden vrijgegeven. Eindelijk, ergens in 2019, mogen we verwachten dat de ontwikkeling van het escrow-platform begint. Vanaf september 2018 hebben we nog geen regelmatige updates of gemeenschapsinteractie gezien die vergelijkbaar is met wat men zou verwachten van een top cryptocurrency-project.

Foto van de XSTC-roadmap

De XSTC-roadmap bevat niet veel details over plannen voor aanstaande updates.

Uitwisselingen

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het kopen van Safe Trade Coin (XSTC), is er maar één keuze. Vanaf september 2018 is XSTC alleen beschikbaar op Muntuitwisseling. Bovendien is BTC het enige handelspaar dat beschikbaar is op die beurs. In vergelijking met de meeste andere cryptocurrencies, ontbreekt het aan XSTC aan beschikbaarheid van de beurs.

Weer dood?

Het feit dat Safe Trade Coin (XSTC) ooit een verlaten project was, is geen goed teken. Het slechtere nieuws is echter dat het project in zijn tweede leven geen tekenen van positieve steun lijkt te vertonen. Er zijn bijvoorbeeld geen updates over de project op Twitter sinds mei 2018.

Er is enige interactie op sites zoals Bitcointalk, maar zelfs dit is beperkt. Safe Trade Coin heeft vaker updates en gemeenschapsinteractie nodig om een ​​echte gemeenschap op te bouwen.

Waarschuwing dat de hosting voor de Safe Trade Coin-blokverkenner was verlopen.

Deze pop verscheen bij het bezoeken van de Safe Trade Coin block explorer.

Conclusie: Is Safe Coin echt veilig?

Als het gaat om cryptocurrencies, hebben we een aantal exit-scams en andere misdaden gezien. Dus, is een cryptocurrency genaamd Safe Coin die het woord ‘veilig’ gebruikt als een manier om nietsvermoedende investeerders te lokken? Het antwoord lijkt nee te zijn. Toch zou het gebrek aan vooruitgang van deze cryptocurrency op het gebied van technische updates en marketinginspanningen zorgwekkend moeten zijn.

Bovendien blijkt dat de bijdragers te laat zijn met het leveren van belangrijke updates die in de roadmap worden genoemd. Zodra het project de whitepaper en mobiele portemonnees vrijgeeft, hebben we een beter idee van de mogelijkheden van dit project en de mogelijke rol ervan in het cryptocurrency-landschap. Voorlopig wachten we nog op de antwoorden op deze vragen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me