Het is geen geheim dat Japan een van de koplopers is op het gebied van blockchain-acceptatie. Het land is een hotspot voor crypto sinds Bitcoin negen jaar geleden voor het eerst op de markt kwam. Door deze technologie te erkennen als een unieke kans, slaagden Japanse crypto-functionarissen erin hun land te transformeren van een niet-geïnformeerde gemeenschap in een van de belangrijkste landen voor acceptatie van blockchain.

De bedoelingen van de blockchain in Japan zijn niet altijd duidelijk geweest. Op sommige momenten zijn er door overheidsfunctionarissen aanzienlijke zorgen geuit over de ongereguleerde aard van de cryptomarkt. Na de Japanse uitwisseling, Mt. Gox, stortte in 2014 in.Er was een moment waarop veel Japanse burgers het woord Bitcoin associeerden met fraude.

Tegenwoordig kun je bijna alles in Japan kopen met BTC, maar hun cryptoreis begon veel eerder. Laten we even kijken hoe Japan erin slaagde om op de cryptogolf te rijden en van de belangrijkste exchange-hack aller tijden naar zijn huidige positie als een van de beste cryptolanden ter wereld te gaan..

Japan Crypto – The Early Days

Blockchain-technologie verraste Japanse functionarissen zoals de meeste regio’s van de wereld. Japan was een van de eerste samenlevingen die het potentieel van Bitcoin inzag. Bitcoin werd populair in Azië in 2011. Op dit moment begon een groeiend aantal mensen met BTC-mijnbouw. Met name in de landen Japan, Zuid-Korea en China.

In Japan dachten veel mensen dat Bitcoin door een Japanse burger was gemaakt, omdat de naam Satoshi Nakamoto Japans is. Deze complottheorie hielp de acceptatie van Bitcoin in de regio te vergroten.

In deze vroege dagen van de cryptomarkt besteedden ambtenaren weinig aandacht aan de cryptocurrency. Er waren geen kreten om regulering, en ondanks de groeiende populariteit van BTC, hadden de meeste mensen nog steeds geen idee dat Bitcoin bestond. Dit alles veranderde ooit Mt. Gox zakte in elkaar.

Japan Crypto Exchanges domineren

In 2014 organiseerde Japan de grootste Bitcoin-beurs ter wereld: Mt. Gox. De nu beruchte, ter ziele gegane beurs domineerde ooit de BTC-handel. Op een gegeven moment werd geschat dat Mt. Gox controleerde tot zeventig procent van het wereldwijde handelsvolume van BTC.

De Japanse markt bereidde zich voor op een blockchain-upgrade, en platforms zoals Bitflyer waren klaar om investeerders naar nieuwe hoogten te brengen. Japanse investeerders, die Mt. De inkomsten van Gox overspoelden de cryptomarkt en in een korte periode werden meerdere Japanse beurzen geopend. Mt. Gox uiteindelijk opgevouwen vanwege talloze hacks, maar niet voordat het een nieuw tijdperk van Japanse crypto-uitwisselingen inluidde.

Japan Crypto – Monacoin

Japan begon op dit moment de intrede te zien van zijn eerste inlandse cryptocurrencies. Monacoin was de eerste lokaal ontwikkelde cryptocurrency van Japan. Deze inheemse altcoin kwam in december 2013 op de markt via een bericht op 2-kanaals. De ontwikkelaar van de munt, de heer Watanabe, heeft ervoor gekozen anoniem te blijven, en de ontwikkeling van de munt is verlopen via een open source-protocol.

Monacoin-kaart via CoinMarketCap

Japanse cryptowetgeving

Na 2014 voelden Japanse functionarissen hitte van het publiek vanwege de enorme hoeveelheid geld die verloren ging in de Mt. Gox-fiasco (850.000 BTC). Als reactie op de groeiende internationale publieke verontwaardiging over het incident publiceerde de Financial Action Task Force (FATF) de Richtlijnen voor een risicogebaseerde benadering van cryptocurrencies.

Het rapport deed veel suggesties aan Japanse wetgevers, waaronder dat Japan cryptocurrencies en hun uitwisselingen legaliseert. Deze manoeuvre zou de Japanse regering in staat stellen de sector te reguleren en het broodnodige toezicht te houden op de lokale crypto-economie.

Japan legaliseert Bitcoin

In april 2017 heeft Japan op advies van de FATF zijn Payment Services Act herzien. De herziening omvatte de legalisatie van virtuele valuta als een vorm van betaling, evenals nieuwe licentievereisten voor beurzen die in het land actief zijn. Technisch gezien beschouwt Japan Bitcoin niet als wettig betaalmiddel omdat het niet is uitgegeven door een centrale overheid, maar ze erkennen wel dat het kan worden gebruikt om items te kopen.

Uitwisselingen kregen zes maanden de tijd om te voldoen aan de regelgeving, waaronder bepalingen over het opslaan van geld van klanten, bijgewerkte boekhoudvereisten en geplande audits. De meeste van deze bepalingen waren een direct gevolg van de Mt. Gox hack en waren bedoeld om verder verlies van geld te voorkomen. De platforms mochten gedurende deze periode van zes maanden open blijven in afwachting van goedkeuring van de Japanse regering. Elf beurzen ontvingen hun goedkeuring voor gebruik in september 2017.

China geeft Japanse crypto een boost

China heeft vorig jaar hun lokale beurzen gesloten, wat leidde tot een uittocht van crypto-investeerders van het Chinese vasteland. Deze blockchain-investeerders vestigden zich in de omliggende regio’s op zoek naar vriendelijkere kusten. De meerderheid van deze geminachte investeerders verhuisde naar Japan.

Japanse functionarissen erkenden deze uittocht en begonnen manieren te ontwikkelen om deze fondsen binnen te halen. De Japanse overheid had Bitcoin al als betaalmiddel gelegaliseerd, en investeerders wisten dat ze welkom zouden zijn in het land.

Japan Bitcoin-mijnbouw

Terwijl al deze veranderingen plaatsvonden, werd de stad Fukui stilletjes een belangrijk mijnbouwknooppunt in de regio vanwege een combinatie van factoren. Een stadssubsidie ​​dekt nu de helft van de huur van een bedrijf als ze ervoor kiezen om een ​​leegstaand pakhuis in de stad te bezetten. Deze subsidie ​​lokt Bitcoin-mijnwerkers naar de regio. Naast een korting op de huur, kunnen mijnwerkers korting krijgen op elektriciteit. Hoewel de elektriciteitskosten in de stad niet zo goedkoop zijn als in het buitenland, worden de tarieven van Fukui als de beste in Japan beschouwd. Deze gunstige mijnomstandigheden hebben van Fukui de go-to-mijnregio van het land gemaakt en de interesse in cryptocurrency-mijnbouwactiviteiten gestimuleerd..

Japan reguleert ICO’s

De aandacht van Japan lijkt te gaan naar Initial Coin Offerings (ICO’s). In april van dit jaar heeft het centrum voor Rule-Making Strategies van de Tama University een lijst met ICO-richtlijnen uitgebracht. Deze voorschriften omvatten het implementeren van Know Your Customer (KYC) -wetten. ICO’s die in Japan actief zijn, moeten een duidelijk en open beleid voor de distributie van fondsen hebben. ICO’s moeten ook een open volgsysteem onderhouden waarmee investeerders de ontwikkeling van het project kunnen volgen. Deze richtlijnen zullen naar verwachting in het komende jaar in wetgeving worden omgezet.

Japanse crypto-belastingherzieningen

Het laatste nieuws uit de crypto-sector in Japan betreft wijzigingen in hun progressieve belastingtarief voor cryptovaluta. Volgens de huidige wet kunnen cryptohandelaren tot wel vijfenvijftig procent worden belast op hun meerwaarden. Regelgevende instanties willen van dit aanpasbare belastingtarief naar een uniform tarief gaan. De wetgever, Kenji Fujimaki, leidde het debat op 25 juni in de Eerste Kamer over de begroting. Hij suggereerde dat cryptocurrencies niet als diverse inkomsten worden belast, maar in plaats daarvan een nieuwe cryptovaluta-belasting in te stellen om nieuwe investeringen aan te moedigen.

Japan Crypto – Een heldere blockchain-toekomst

De Japanse crypto blijft een dominante kracht in de blockchain-ruimte. De pro-crypto-houding van het land heeft ertoe bijgedragen dat blockchain-gebaseerde bedrijven in recordaantallen naar zijn kusten zijn gekomen. Nu wil Japan zijn positie als ‘s werelds blockchain-epicentrum versterken. De unieke blockchain-wetgeving van het land legt de basis voor de digitale economie. Voorlopig zijn alle ogen gericht op de Japanse crypto-sector om te zien hoe de regelgeving de groei van deze ontluikende industrie beïnvloedt.