Jess Houlgrave van Codex Protocol over de Blockchain Art World en Crypto Entrepreneurship

Jess HoulgraveHet Codex-protocol is een gedecentraliseerd titelregister voor de kunst- en verzamelobjectenindustrie. Als een van de weinige vroeg functionerende kunst blockchain-projecten is het Codex Protocol een interessant project om te volgen voor ondernemers, blockchain-liefhebbers en de kunstgemeenschap in het algemeen..

Met DApps op het Codex-protocol kunnen kunstverzamelaars gemakkelijk vinden wat voor soort kunst ze willen en kunnen ze kunst kopen op veilingen.

Bij de lancering zullen verschillende initiële DApps verzamelaars in staat stellen gemakkelijker te vinden wat ze willen, en te kopen op veilingen met cryptocurrency.

Jess Houlgrave is de medeoprichter & COO bij Codex Protocol en leent van haar ervaringen in alles, van een paar jaar in de financiële sector tot blockchain- en kunstconsultant.

Kun je ons iets vertellen over Codex en wat jullie willen oplossen??

Codex is een gedecentraliseerd titelregister voor de activaklasse van $ 2.000.000.000.000 kunst- en verzamelobjecten. Het is een activaklasse waarvan de herkomst de belangrijkste waardebepaler is, en daarmee bedoelen we de geschiedenis van het item, van wie het bezit, of het authentiek is of niet, welke instellingen het hebben afgehandeld. Al deze dingen die de identiteit en de geschiedenis van het object creëren en zijn waarde behouden. Het is ook het belangrijkste pijnpunt in het ecosysteem.

Dus veel van de uitdagingen, of dat nu hoge commissieprijzen zijn, uitdagingen bij het afsluiten van een verzekering, het ontbreken van door activa gedekte leningen, al dat soort problemen. Velen van hen, de hoofdoorzaak ervan is typisch dat de voorzienigheid moeilijk te vinden en te verifiëren is.

Dus door die informatie op de blockchain te plaatsen, kunnen we mensen toestaan ​​deze op een veilige privé manier vast te houden, maar ook op een manier die het gemakkelijk maakt om te delen met de relevante partijen en om te verifiëren, wat een aantal van die wrijvingen binnen zou moeten elimineren. het ecosysteem dat we vandaag zien.

Herkomst is in alles een groot probleem geweest. Zelfs niet alleen de kunstwereld. Dingen zoals nepwijnen voor elk soort nep verzamelobject. Ik denk dat blockchain veel potentieel heeft om die problemen op te lossen.

Als je een aantal van die problemen begrijpt en je begrijpt blockchain-technologie, dan is dat bijna een voor de hand liggende oplossing. Ik ben iets aan het maken dat een aantal van deze problemen kan oplossen. Het is een geweldige use case voor de technologie.

Hoe werkt het Codex-protocol precies??

Ik kan je er wat van geven. Als u specifieke technische vragen heeft, kunt u deze waarschijnlijk het beste behandelen door onze CTO. Op een hoog niveau gebruiken we in wezen niet-vervangbare tokens. We zijn gebouwd op het Ethereum-platform.

We gebruiken niet-vervangbare tokens, ERC721, als een soort digitale identificatie, de identiteit van elk item. Daarvoor kunnen we metadata hashen, of dat nu afbeeldingen zijn van het item, kopieën van ontvangstbewijzen, transactierecords, beoordelingsdocumentatie. Dat alles wordt op een veilige manier opgeslagen, zodat het niet zichtbaar is. Mensen kunnen de gegevens over uw items niet zien, maar ze worden bewaard op een manier die gemakkelijk door mensen kan worden geverifieerd.

nadelen

Dat fungeert in wezen als een infrastructuurlaag waarop we verschillende applicaties kunnen bouwen. De eerste applicatie die we hebben gebouwd, is er dus een Biddable. Het is ontworpen voor de veilingbranche en we hebben een consortium van softwareleveranciers in de veilingruimte opgebouwd. Het maakt onmiddellijke registratie voor bieden mogelijk met behulp van een borgsysteem dat we in de Biddable-app hebben gebouwd.

Zijn jullie allemaal van plan om het protocol open te stellen zodat andere derden er ook bovenop kunnen bouwen, of gaan jullie alles intern bouwen??

We anticiperen erg op en willen dat mensen bovenop Codex bouwen. Er zijn bepaalde toepassingen die wij als zeer waardevol beschouwen voor het ecosysteem, dus wij denken dat de toepassingen voor veilinghuizen nuttig zijn. Het zorgt voor een snelle acceptatie van het titelregister. Elk jaar passeren veel, veel items de veiling, waardoor het ecosysteem een ​​beetje aan de slag kan.

Er is een eindeloze lijst van mogelijke toepassingen, waarvan we er enkele over hebben nagedacht en we zijn erg enthousiast over en vooral geïnteresseerd in de ruimte voor door activa gedekte leningen, in de verzekeringsruimte, in de taxatieruimte, maar er zijn toepassingen die zouden kunnen kunstenaars faciliteren om de inventaris in hun ateliers te beheren.

Toepassingen die een verzamelaar zouden vergemakkelijken om zijn eigen inventaris op verschillende locaties te beheren. Dus we hopen en verwachten echt dat derden bovenop Codex zullen voortbouwen en dat is een groot deel van ons plan om partners aan te trekken die kunnen bouwen en werken binnen het Codex-ecosysteem.

Ik had geen idee hoe waardevol blockchain zou kunnen zijn in de kunstwereld en hoeveel verschillende dingen het raakt binnen de kunstindustrie. Het is cool dat jullie dat ecosysteem aan het bouwen zijn.

Ja, voordat ik Codex oprichtte, schreef ik een masterscriptie over de toepassingen van blockchain voor het kunstecosysteem. Ik heb veel tijd besteed aan het onderzoeken van wat de technologie zou kunnen betekenen voor verschillende belanghebbenden, waaronder verzekeraars, veilinghuizen, door vermogen gesteunde geldschieters, logistieke dienstverleners.

Al deze randdiensten die eigenlijk een zeer cruciaal onderdeel zijn van het ecosysteem van kunst en verzamelobjecten. Door die aanpak realiseerden we ons dat om echt waardevol te zijn, het hebben van een soort eigen register niet echt het werk doet en dat het bouwen van een ecosysteem waar iedereen aan kan deelnemen, iedereen een applicatie kan bouwen die toegang heeft tot het register en dan bereik je volledige interoperabiliteit van verschillende partijen binnen het ecosysteem.

En daarom is dit echt waardevol. Het bespaart mensen keer op keer onderzoek en verificatie als het al is gedaan op een manier die nu verifieerbaar is dankzij de blockchain.

Ik was al eerder enkele van je Medium-artikelen aan het lezen. Allemaal heel interessante dingen trouwens, maar ik zag er een waar je het over had, zoals de afwezigheid van gedeeld onderzoek en kennis, specifiek over blockchain binnen het kunstecosysteem. Wat denk je dat mensen binnen de industrie kunnen doen om daar vanaf te komen en het woord over blockchain binnen de kunst te verspreiden??

Ja, ik denk dat je gelijk hebt. Het is absoluut een kritiek probleem. Toen ik die blogpost schreef, stond het echt aan het begin van het nadenken over hoe ik dat probleem kon oplossen. Een deel van wat ik heel graag wil doen, is mijn onderzoek openbaar maken, omdat ik denk dat het een geweldig startpunt is voor mensen.

Veel mensen hebben het en ik verwelkom het echt als iemand er specifiek in geïnteresseerd is om in contact te komen en ik een exemplaar met mensen kan delen. Het is nog niet openbaar gepubliceerd, hoewel ik denk dat het binnenkort zal zijn. Maar wat nog belangrijker is, ik denk dat het jezelf begint te onderwijzen. Veel mensen binnen ons ecosysteem hebben een uitstekende kennis van hun bedrijf en van de kunstwereld, maar blockchain is relatief nieuw voor hen.

Er zijn heel veel bronnen, zoals “Artnome” van Jason Bailey is een geweldige blog die heel veel inhoud heeft over de impact van de blockchain op de kunstwereld. Er zijn een paar andere academische papers en een ding dat ik erg leuk vind, is dat er nu steeds meer evenementen over dit onderwerp gaan. Het aantal blockchain- en kunstspecifieke evenementen of panels of conferenties waarvoor ik ben uitgenodigd, was van nul afgenomen toen ik voor het eerst over deze ruimte begon na te denken tot nu een soort van een keer per week.

Ik zou echt iedereen die in de kunstwereld werkt en die geïnteresseerd is, willen aanmoedigen om een ​​lokaal evenement te vinden dat mensen kan helpen om de bocht op te gaan. Om met ons in contact te komen, natuurlijk. We hebben een heleboel middelen.

We zijn echt heel enthousiast over deze ruimte en ik denk dat we de komende maanden hopelijk veel educatieve inhoud zullen publiceren die de kunstwereld zal helpen begrijpen wat blockchain is en wat het voor hen betekent. Dus als er iemand geïnteresseerd is, moedigen we ze echt aan om contact met ons op te nemen.

Als je met andere mensen in de kunstwereld praat terwijl blockchain zo jong is, krijg je dan veel terugslag? Ik weet dat er veel stereotypen zijn over blockchain en cryptocurrency, vooral als je niet bij de industrie betrokken bent. Of is het iets als ze eenmaal beseffen hoe het onze herkomst kan helpen en waardevol kan zijn, klikt het??

Ik heb de afgelopen maanden een verandering opgemerkt. Toen ik zes maanden geleden met mensen in de kunstwereld discussies had over blockchain, was hun eerste vraag altijd: Bitcoin wordt niet alleen gebruikt voor het kopen van drugs op internet.?

Al dat soort stereotiepe reacties die mensen hebben. Ik denk dat daar nu veel aan verandert. Er is geweldige, geweldige berichtgeving in de kunstpers over wat blockchain is en wat het voor mensen zou kunnen betekenen. Ik denk dat we nu beginnen te zien dat mensen er echt in geïnteresseerd raken.

Ik ben overweldigd door het aantal mensen dat we hebben contact met ons opnemen bij Codex die veilinghuizen zijn, het zijn galerijen, het zijn mensen met persoonlijke connecties die eigenlijk nog maar aan het begin van deze reis staan, maar die meer willen weten en zij ‘ zijn geïntrigeerd en enthousiast over wat blockchain voor hen zou kunnen betekenen.

Dus ik denk dat het een heel positieve verschuiving heeft gezien. Dit soort stereotype begint duidelijk te worden. Ik denk dat dit de weg wijst voor mensen om heel ruimdenkend te zijn en erg enthousiast over het potentieel.

Breng ons in de gedachten van een deel van de gedachten van de CEO van een blockchain-startup. Hoe ziet uw dag in het leven eruit??

Een dag in het leven op dit moment kan overal ter wereld in elke tijdzone zijn. Ik heb de laatste tijd veel gereisd, we hebben een privéverkoop voor Codex gehouden. En dus ben ik op reis geweest om investeerders te ontmoeten. Ik heb de afgelopen weken ook een geweldige tijd gehad met het ontmoeten van nieuwe partners en dit soort applicatiebouwers en bedrijven die enthousiast zijn om Codex te gebruiken als titelregistratie. Dat is buitengewoon interessant voor mij geweest om te proberen te achterhalen wat de pijnpunten zijn in elk van deze bedrijven, en om manieren te bedenken waarop we kunnen samenwerken om ze op te lossen. Bovendien is het een typische startup. Het is een snelgroeiend team. We zijn over de hele wereld verspreid, wat een extra laag complexiteit toevoegt, maar het is een geweldig team. We groeien, we zijn erg enthousiast om nieuwe mensen aan boord te verwelkomen. De beproevingen en beproevingen van het runnen van een startup, maar het is allemaal buitengewoon spannend en we zijn erg blij met de ontvangst die we van mensen hebben gehad. Ik denk dat mensen echt snappen wat we proberen te doen en dat is geweldig.

Ik zag dat je achtergrond was in financiën en economie. Waarom de overstap naar kunst? Wat was daar aanleiding toe?

Ik ben al heel lang geïnteresseerd in kunst, hoewel professioneel mijn eerste graad economie en management is. Ik kwam toen bij Credit Suisse en beheerde later een private equity-portefeuille voor pensioenfondsen. Mijn professionele achtergrond is erg financieel georiënteerd, maar mijn persoonlijke passie ligt in de kunstwereld. Ik heb veel vrienden die kunstenaars zijn en door de jaren heen heb ik ze geholpen met zakelijke beslissingen en ben ik erg geïnteresseerd in hoe de kunstwereld werkt. Ik verzamel oude kaarten, dus ik ben nogal wat van deze problemen van herkomst tegengekomen en ik probeer de geschiedenis en de waarde van items te achterhalen. Het is dus een gebied dat me al heel lang fascineert. Het was een gebied waar ik altijd aan had gedacht om in te werken. In 2015 ging ik het crypto-konijnenhol in, zoals iedereen zegt, en ik besteedde echt veel tijd aan het leren over de technologie en de mogelijke toepassingen ervan. Ik was natuurlijk erg geïnteresseerd vanuit financieel oogpunt, maar eigenlijk was ik erg enthousiast over sommige van het soort niet-financiële use-cases. In die tijd gebeurden er enkele zeer vroege dingen in de techniek, goed met behulp van blockchain. Ik heb lang onderzoek gedaan naar dat en de toepassingen ervan. Ik werkte bij Southerby’s en deed tegelijkertijd een MA in kunstzaken aan Southerby’s Institute, waar ik mijn paper schreef over de toepassingen van blockchain voor de kunstwereld. Dat was echt mijn reis om hier te komen.

Zei je dat je oude kaarten verzamelt??

Het is een niche.

Wat is de coolste kaart die je bezit? Heb je een favoriet?

Ja, er is een kaart die ik heb en ik controleer nu de datum erop dubbel. Het is een kaart uit 1720 van het Engelse Kanaal. Ik kom uit een familie van zeilers en het is een heel oude kaart waarop alle zeehavens en navigatie-items in het Kanaal te zien zijn. Dat is een van mijn favorieten. Het is een niche-verzamelobject, maar ik ben altijd verbaasd geweest, vooral op blockchain-conferenties. Je raakt met iemand aan het praten en ontdekt dat ze horloges, oude kaarten of klassieke auto’s verzamelen. Het is heel interessant om met mensen te praten om te begrijpen waar ze enthousiast over zijn.

Ja zeker. Elke reden waarom kaarten?

Ik ben erdoor gefascineerd. Ik denk dat veel van hen inherent mooi en mooi zijn om naar te kijken. Maar voor mij gaat het er echt om wat ze vertegenwoordigen, wat op een bepaald moment de grens van menselijke kennis is. Toen deze oude cartografen hun kaarten aan het maken waren, waren ze eigenlijk gewoon alle beschikbare kennis aan het samenstellen die ze hadden om iets te maken dat mensen echt probeerden te gebruiken. Ze gebruikten ze om te navigeren of om gewoon politieke beslissingen te nemen of om over expedities te beslissen. Dat is een soort van waarom ik zo enthousiast over hen ben en geïnteresseerd in hen en hun geschiedenis is vanwege wat het vertegenwoordigt vanuit het perspectief van mensen en menselijke kennis.

Dat is cool. Ik heb er nooit zo over nagedacht, maar er is echt een gevoel van verwondering en avontuur. Waar ben je het meest enthousiast over in de kunstruimte of zelfs in de blockchain-ruimte of de combinatie tussen beide?

Een van de dingen waar ik het meest enthousiast over ben op de kruising van de twee, is werken met artiesten. Het is iets dat ik al een aantal jaren doe. Ik denk dat kunstenaars een heel belangrijke rol te spelen hebben bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Ik ben ervan overtuigd dat technologie de vooroordelen overerft van de mensen die het hebben gebouwd, en ik denk dat diversiteit, zowel in termen van achtergrond en context, maar ook in termen van mening, erg belangrijk is wanneer we nieuwe technologieën ontwikkelen. Kunstenaars kunnen heel vaak een totaal ander perspectief naar de tafel brengen dat niemand anders heeft. Ik denk dat het erg belangrijk is om ze bij deze technologie te betrekken.

Zij hebben de positie om er kritiek op te hebben, kritisch te beoordelen wat het voor ons mensen betekent. Ik ben eindeloos verbaasd over de werken die kunstenaars die ik goed ken en die in deze ruimte werken, produceren en ik denk dat ze een grote rol spelen en ook informatie over de technologie verspreiden onder het grote publiek. Het is iets waar mensen toegang toe hebben en dat mensen die niet bekend zijn met blockchain kan helpen een tastbaar referentiepunt te hebben om ermee aan de slag te gaan. Ik ben erg gepassioneerd in het aanmoedigen en ondersteunen van artiesten die werken aan de samenvloeiing van deze twee dingen.

Etherische top

Geen advertentie, maar we zijn mediapartners – vang ons in NYC, zet onze Ethereal aan.

We lanceren onze eigen blockchain-stichting. De Ethereal Codex Rare Art Labs Auction, die dit jaar plaatsvindt op de Ethereal Summit. Alle opbrengsten daarvan gaan naar de stichting en die stichting zal worden gebruikt om kunstenaars die in deze ruimte werken te ondersteunen en te helpen bij het financieren van kunstwerken, evenementen en onderwijsprogramma’s. Ik ben echt heel enthousiast over het betrekken van meer artiesten.

Ik denk aan leidinggevenden en ondernemers die in de blockchain-ruimte willen springen, maar ze voelen een zekere mate van ongerustheid. Het lijkt erop dat uw achtergrond voornamelijk in economie en financiën was. Waarom de overstap naar kunst en blockchain en wat waren enkele moeilijkheden bij de carrièreswitch?

Ik heb de reden aangeroerd om het eerder te doen. Toen ik over de technologie leerde, was ik gewoon overweldigd door hoeveel mogelijkheden er waren en hoe opwindend dit was en hoe revolutionair ik denk dat het kan zijn voor zoveel verschillende industrieën. Voor mij is kunst een grote passie. Ik denk dat de blockchain vooral relevant is voor de kunstwereld.

Er zijn veel problemen die kunnen worden opgelost door blockchain te gebruiken, en daarom wilde ik in deze ruimte werken. In termen van iedereen die aan deze ruimte denkt: het is extreem nieuw. Het is zeker niet zonder risico’s. Maar we bevinden ons op dit echt unieke moment, denk ik, dat zich maar één keer in je leven voordoet, waar deze technologie wordt gebouwd die echt, echt transformationeel potentieel heeft. Ik vind het gewoon heel spannend om daar deel van uit te maken.

Het lijkt erop dat jullie al actief zijn en het is geweldig om platforms te zien die al actief zijn. Op uw site staat dat er jaarlijks meer dan 10.000.000 artikelen worden verkocht met een jaarlijkse omzet van $ 6.000.000.000. Dat zijn uw cijfers, correct?

Ja. In deze ruimte is het echt cruciaal om acceptatie te krijgen en een product en een platform te bouwen. Er zijn veel projecten die het niet doen en we zijn enorm gefocust op het echt bouwen van dingen die nuttig zijn voor het ecosysteem. En dus doen we dat door partners in ons consortium op te nemen die we specifieke en echte problemen kunnen oplossen, zodat we de software daadwerkelijk gebruiken op een constructieve manier.

Voor onze eerste aanvraag werken we samen met Live Auctioneers en Auction Mobility, onze twee oprichtende consortiumleden. Het zijn softwareleveranciers voor de veilingbranche. We hebben een applicatie gebouwd waarmee mensen cryptocurrency kunnen kopen op een veiling en zich kunnen registreren om direct te bieden door een cryptocurrency-storting achter te laten. Dat is de eerste applicatie die bovenaan het Codex-register staat en tussen die consortiumleden bedienen ze wereldwijd 5.000 veilinghuizen. We zijn enorm verheugd om Biddable met hen aan het werk te zien en hebben de afgelopen weken de integraties van die applicatie getest. Dus opgewonden om het te zien lanceren.

Heel cool. Ja, dat is geweldig om te horen. Ik ben blij voor jullie. Dus, wat zijn enkele problemen op de voorgrond? Wat zijn enkele uitdagingen die jullie moeten overwinnen om je uiteindelijke doel te bereiken??

Ik denk dat de grootste uitdaging voor ons ligt rond onderwijs en adoptie. De technologie is superbelangrijk en verandert in deze ruimte zo veel. We hebben een geweldige CTO, John, die buitengewoon op de hoogte is en er echt aan werkt om ervoor te zorgen dat we alles zo goed mogelijk doen. Maar geweldige technologie is niet goed als niemand deze gebruikt. En dus gaat het voor ons echt om het vinden van de juiste partners binnen de kunstwereld, de kunstwereld informeren over blockchain en hoe het hen kan beïnvloeden, en vervolgens met hen samenwerken om oplossingen te ontwerpen die echt nuttig zijn en echte waarde hebben voor de industrie. . Daar hebben we een lange weg voor de boeg.

Wat vind je van de digitale verzamelruimte? Zoals Crypto Kitties, de Pepe Cash en Anime Coin en dat soort dingen als een grap in zekere zin, maar dan een gigantische industrie. Dus door digitale verzamelobjecten op de blockchain te zetten, heeft dit geleid tot deze markt die al dan niet tot gigantische bloei komt van mensen die digitale activa verzamelen. Zijn jullie van plan om daarmee betrokken te raken of zit je momenteel ook in die gemeenschap??

Ik ben enthousiast over wat er gebeurt in de digitale ruimte. Blockchain biedt echt het eerste echte mechanisme voor creatievelingen om hun werk te bezitten en er geld mee te verdienen, om werk te creëren dat digitaal schaars is. Ik denk dat Crypto Kitties daar nog maar het begin van is. Ik vind veel ervan erg leuk. Het is erg meme-gebaseerd. Het is een beetje een leuk en grappig ecosysteem, maar tegelijkertijd denk ik dat er een aantal buitengewoon creatieve en geweldige mensen aan werken hieraan en ik denk dat ik heel enthousiast ben om die ruimte te zien om me te ontwikkelen. Ik denk dat er veel lessen kunnen worden geleerd voor de bredere kunstwereld over hoe blockchain-technologie de artistieke productie kan beïnvloeden.

Is er een soort advies dat u zou willen achterlaten bij onze lezers die erg geïnteresseerd zijn in de ruimte en mogelijk betrokken willen raken bij het Codex-protocol??

Volg ons op Twitter. Dat is waar al onze aankondigingen naartoe gaan. We hebben ook een Telegram-kanaal. Beide zijn gewoon CodexProtocol. Schrijf u in om deel te nemen aan de Ethereal-veiling. Ik denk dat we geweldige kunstwerken gaan zien waarop mensen ook kunnen bieden voor een geweldig doel. Neem dan contact met ons op. We zijn erg enthousiast om met veel mensen in hun ruimte samen te werken en iedereen die geïnteresseerd is en meer wil weten, moet contact opnemen.

Het bovenstaande interview werd afgenomen door Alex Moskov en Steven Buchko. We kijken ernaar uit om de Codex Protocol-partner met ConsenSys en Rare Art Labs te zien voor een live kunstveiling op Ethereal Summit 2018 in New York City.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me