Jimmy Zhong, medeoprichter en CEO van IOST

jimmy zhong

Jimmy Zhong is geen onbekende in ondernemerschap. Hij lanceerde zijn eerste startup, Find Inc. op 19-jarige leeftijd, en stopte uiteindelijk met een respectabele overname van $ 40 miljoen. Sindsdien heeft hij twee extra bedrijven opgericht en is hij momenteel mede-oprichter en CEO van IOST, een blockchain-infrastructuur voor gedecentraliseerde applicaties (dapps). Jimmy en zijn team proberen de schaalbaarheidsproblemen op te lossen waarmee veel dapp-platforms worden geconfronteerd door unieke mechanismen te implementeren, zoals Bewijs van geloofwaardigheid.

In een recente sit-down met Steven Buchko van CoinCentral, deelde Jimmy zijn mening over de huidige problemen die de blockchain-ruimte teisteren, Bitcoin als betaalmethode en wat IOST dit jaar te wachten staat..

Het schaalbaarheidstrilemma

Schaalbaarheid en doorvoer zijn de modewoorden in het huidige blockchain-landschap. Veel mensen geloven dat zij het ontbrekende stuk zijn dat uiteindelijk de gangbare adoptie zal stimuleren. Jimmy is het eens met het sentiment, maar is sceptisch dat we miljoenen transacties per seconde moeten realiseren:

“We zijn praktisch. We geloven niet dat de wereld een blockchain nodig heeft die tientallen miljoenen transacties aankan. Zelfs voor een gecentraliseerde server heb je op dit moment geen miljoenen transacties per seconde (TPS) nodig. “

Maar de huidige opties zijn nog steeds niet goed genoeg. Jimmy vervolgt: “Er zijn veel applicaties die kunnen worden gebouwd bovenop een platform dat duizenden [TPS] kan ondersteunen. Maar niet 20 [TPS] … op dat niveau is het niet mogelijk om iets te doen. “

Met een grotere schaalbaarheid komt echter doorgaans een verminderde decentralisatie. In wat gewoonlijk de schaalbaarheid trilemma, het is bijna onmogelijk om er een te hebben zonder de ander op te offeren. Op de vraag hoe IOST dit aanpakt, heeft Jimmy een tweedelig antwoord.

Het eerste, zegt hij, betreft Bewijs van geloofwaardigheid (PoB), “Een extra reputatielaag bovenop het vanille PoS-systeem (Proof-of-Stake).” Hij stelt dat een typisch PoS-ecosysteem alleen dient om de rijken te helpen rijker te worden – degenen die de grootste inzet hebben, krijgen de grootste beloningen.

PoB lost dit op door nog een token toe te voegen aan het IOST-ecosysteem, servi. Servi zijn “zelfgenererende, niet-verhandelbare en zelfvernietigende” tokens die u verdient wanneer u waarde toevoegt aan het IOST-netwerk.

IOST-routekaart

IOST-routekaart

Hoe meer services je bezit, hoe groter je kansen om een ​​nieuw blok te maken en IOST te verdienen. Zodra u een blok hebt gemaakt, wordt uw servi gereset naar nul. Jimmy legt uit: “Dat is hoe we het centralisatieprobleem aanpakken.”

Om het tweede deel van de IOST-oplossing uit te leggen, illustreert Jimmy een probleem dat hij in Ethereum ziet. Hij voorspelt dat Ethereum zelfs met de geplande overstap naar PoS nog steeds tegen dezelfde schaalbaarheidsproblemen aanloopt als waar het momenteel mee te maken heeft. In dat scenario zegt hij: “Je bereikt nog steeds een consensus onder 40.000 mensen.” Dit consensusdilemma is waar reputatie en service weer een rol gaan spelen. Het IOST-netwerk hoeft alleen een consensus te bereiken onder de top, zeg 10%, van knooppunten gerangschikt op totale service. Hierdoor wordt het aantal knooppunten dat het netwerk nodig heeft voor consensus aanzienlijk verminderd.

Deze strategie staat in schril contrast met EOS, een ander dapp-platform. EOS bereikt schaalbaarheid door slechts 21 knooppunten blokken te laten maken. Maar deze knooppunten worden gekozen door tokenhouders. Om corrupte stempraktijken te voorkomen, worden producenten van IOST-blokken in plaats daarvan programmatisch gekozen. Jimmy benadrukt: “Voor ons is code alles. Je reputatie is alles. “

jimmy zhong code citaat

Gedachten over Bitcoin

Interessant is dat Jimmy niet denkt dat de doorvoerproblemen van slimme contractplatforms van toepassing zijn op Bitcoin. Hij legt uit: “Bitcoin is niet bedoeld voor dagelijkse transacties. Goud is niet zo goed … Ik heb nooit het vertrouwen gehad dat Bitcoin dagelijkse contanten zal worden. Ik denk gewoon niet dat dat is waar blockchain op dit moment voor moet worden gebruikt. Het zou zo kunnen zijn, maar daar is Bitcoin niet goed voor, en dat is niet waar Satoshi Nakamoto aan dacht toen hij het aan het bouwen was. “

Om die reden doet Bitcoin het prima qua schaalbaarheid.

Wegversperringen voor adoptie

Jimmy heeft een uitgesproken mening over de tekortkomingen in bruikbaarheid van de meeste blockchain-projecten. “Door Metamask alleen te installeren, stopt 90% van de mensen een product te gebruiken, zo niet meer”, stelt hij. Afgezien daarvan mist blockchain de ‘gotta have it’-app die miljoenen gebruikers naar de sector trekt.

Het IOST-team wil daar verandering in brengen. Ze hebben samen met Bluehill om een ​​fonds van $ 50 miljoen te creëren dat zich toelegt op het ondersteunen van dapps in het IOST-ecosysteem. Bovendien hebben ze een project met de naam Theseus. “Theseus richt zich slechts op één specifiek ding, het bouwen van dapps bovenop IOST.”

Bovendien ontwikkelt “Het IOST-team] een protocol voor gegevensbeheer ter ondersteuning van de distributie van inhoud op basis van PGC (Professionally Generated Content).” De protocol-demo kreeg binnen drie weken na de lancering meer dan 400.000 gebruikers.

Het is duidelijk dat Jimmy en zijn team vooral gefocust zijn op adoptie. Maar om een ​​goede reden. Hij legt uit waarom: “De hele reden waarom de cryptomarkt op dit moment zo volatiel is, is dat er geen echte use case is … Er is geen echte waarde, dus je kunt iemand niet de schuld geven dat hij een speculant is.” Hij voegt eraan toe: “Wij denken dat de echte manier om mensen de waarde van uw netwerk te laten inzien, niet de onzin is over hoe geweldig uw technologie is … Het hangt af van applicaties en protocollen, niet alleen van het netwerk.”

Hij besluit: “Het gaat niet om het bouwen van de meest perfecte technologie. Het gaat erom wie daadwerkelijk iets redelijks bouwt, wie een redelijk product lanceert en wie het ecosysteem er bovenop heeft. “

We waren het daar niet meer mee eens.

Jimmy redelijk citaat

Dank je

Bedankt, Jimmy, dat je de tijd hebt genomen uit je drukke, reizende schema om met ons over je visie te praten. We kijken ernaar uit om de voortgang van IOST en de groei van het ecosysteem eromheen te zien.