Kan Blockchain onze identiteit redden van de digitale afgrond?

Onze moderne identiteitsbeheersystemen verkeren momenteel in een crisis en het lijkt erop dat dit eigenlijk gewoon de status quo is, maar het moet zo zijn?

Het kost niet veel online speurwerk om snel redenen te vinden waarom identiteitsveiligheid zo belangrijk is. Tools zoals Ben ik gepwnd? tonen een reeks verontrustende voorbeelden van grote institutionele inbreuken waarbij miljoenen persoonlijke gegevensbestanden zijn gelekt. De centralisatie van identiteitsdatabases, zowel fysiek als digitaal, creëert deze onvermijdelijke faalpunten die de systeemwaarde van onze persoonlijke gegevens aantasten.

Er is een duidelijk probleem met identiteit dat alleen maar erger zal worden naarmate gegevensbeheersystemen pijnlijk proberen aan te passen aan de vraag. Het goede nieuws is dat er hoop is dat blockchain kan helpen. Het vervelende is dat het natuurlijk nog erg vroeg is, waardoor het probleem aanzienlijk duidelijker is dan de oplossing.

Let op uw digitale identiteit met dit soort tools

Is uw online identiteit gepwnd??

Waarom is identiteitsbeheer een probleem??

Om te begrijpen waarom identiteitsbeveiliging een probleem is, lijkt het essentieel om eerst te begrijpen waarom onze identiteit waarde heeft. De waarde van identiteit kan op een aantal manieren in ons leven worden gezien, als bewijs van lidmaatschap van onze verschillende organisaties of het creëren van waarde terwijl we op de stippellijn tekenen en een nieuwe toegangspoort tot krediet openen. Onze identiteit heeft waarde omdat ze de macht heeft om zowel rijkdom te creëren als ons lidmaatschap te bewijzen, al dan niet voorgoed.

Identiteiten zijn waardevol en we zijn slecht in het beheren ervan.

Het probleem met identiteitsbeveiliging is dan dat dit enorm krachtige bezit om elke hoek kwetsbaar wordt achtergelaten; een probleem voor het individu en de instellingen die ons dienen. Individueel hebben we een beter bewustzijn en onderwijs nodig over de waarde van onze identiteit en vooral hoe we onszelf kunnen beschermen terwijl we dieper de digitale wereld ingaan. Institutioneel werken gecentraliseerde systemen voor identiteitsbeheer gewoon niet. Er is vraag naar identiteitsinfrastructuur die bestand is tegen de onvermijdelijke schaalvergroting van leden en tegelijkertijd bescherming biedt tegen de meer klassieke problemen rondom zichzelf, zoals fungibiliteit en het centraliseren van faalpunten.

Op de shortlist bankieren, gezondheidszorg, sociale welzijnsprogramma’s, online diensten, kadaster, kredietscore, immigratiedocumentatie, voertuigregistraties, wapenvergunningen, jachtregisters, stemrecht en geboortecertificering om er maar een paar te noemen.

Het centraliseren van identiteit doet ons allemaal pijn, maar doet sommigen meer pijn dan anderen

Tussen de bergen van problemen en uitdagingen waarmee identiteitsbeheer wordt geconfronteerd, zijn er in het bijzonder een aantal thema’s die naar de top zijn doorgedrongen. Ten eerste zou u waarschijnlijk onder een rots hebben geleefd om niet op zijn minst te beseffen dat onze gegevens niet meer veilig zijn in de bewaring van andere organisaties. Er worden regelmatig schokkende krantenkoppen geschreven over substantiële nieuwe hacks en digitale bedrijven blijven bedrijfsmodellen bouwen die circuleren rond het verzamelen en beheren van klantgegevens.

De centralisatie van onze persoonlijke informatie is een probleem voor zowel de fysieke opslagsystemen als hun digitale versies. Voor die systemen die nog steeds afhankelijk zijn van papier en inkt, worden ze geconfronteerd met de voor de hand liggende problemen naarmate natuurrampen wereldwijd toenemen en ideologische verschuivingen radicale bewegingen van de bevolking veroorzaken. Dit papieren identiteitssysteem wordt vaak opgeslagen en ingesteld vanuit fysieke locaties met weinig ontslagen, waardoor aanzienlijke kwetsbaarheden ontstaan.

Naast de problemen rond de opslag van onze identiteiten, heeft de explosie van gegevensverzameling en digitale marketing nieuwe uitdagingen voor het onderwerp met zich meegebracht. Gegevensverzameling en de bedrijfsmodellen die eromheen zijn gebouwd, creëren een vraag naar onze persoonlijke identiteit op een niveau dat de ruimte voor analoge gegevensverzameling ver overtrof..

De concurrentie op de markt voor hoogwaardige persoonlijke informatie is hevig en de huidige trend is winstgevend. Veel technologiebedrijven zoeken naar onze persoonlijke identiteit en hun motieven variëren van het creëren van concurrentievoordelen binnen hun eigen producten tot het bundelen en gebruiken van de gegevens in inkomen. Ongeacht de motivatie, naarmate de datapool van identiteitsinformatie groeit, zal de concurrentie op de markt om deze waardevolle hulpbron hun mijnbouwinspanningen dieper in ons leven duwen om ons beter te leren kennen..

Ondanks de beste inspanningen van de meest geïnteresseerden, is de onfeilbaarheid van deze opslagsystemen die belast zijn met de veiligheid van onze persoonlijke identiteit onbereikbaar gebleven. Er is behoefte aan infrastructuur die kan worden gebouwd en beheerd, wat ons dichter bij het streven naar totale veiligheid rond onze identiteit brengt.

Het is waarschijnlijk niet verwonderlijk dat degenen die het meest door dit probleem worden getroffen, de bevolkingsgroepen en personen zijn die om verschillende redenen al het meest kwetsbaar zijn; politiek, economisch, natuurlijk of anderszins. Er is veel vraag naar sterke identiteitssystemen nu we het hoogste punt van menselijke verplaatsing op record en centrale autoriteitspunten worden geschud met vluchtigheid

Het is schijnbaar eerlijk om te zeggen dat de kwesties rond identiteitsbeheer iedereen direct en anderszins raken. De zwakke punten van gecentraliseerde gegevensopslag en de vluchtigheid van identiteitsbeveiliging voor kwetsbare bevolkingsgroepen zijn echter twee bijzonder aangrijpende thema’s die mogelijk enige verlichting kunnen vinden van de genezende krachten van de blockchain..

Kan Blockchain dit oplossen?

Fungibiliteit en veranderlijkheid: Deze twee concepten, fungibiliteit en veranderlijkheid, zijn nauw verbonden met de kernbetekenis en waarde van identiteit. Om identiteit te laten werken en waarde te bieden, moet deze onkwetsbaar zijn voor duplicatie en niet potentieel hebben om te worden gewijzigd op het individuele niveau van de houder of op een collectieve schaal waar de gegevens worden opgeslagen en bewaard.

Niet-vervangbaar zijn betekent dat er maar één in zijn soort kan bestaan; denk aan verzamelkaarten zoals Magic the Gathering of O-Pee-Chee honkbalkaarten. En net als elk ander schaars waardevol product is de eigenheid ervan belangrijk en wordt het bedorven door bedriegers of duplicaties. Niet-vervangbare identiteiten kunnen op veel gebieden een enorme hulp zijn, omdat ze als poortwachter fungeren, het zou het bijvoorbeeld veel moeilijker maken om toegang te krijgen tot alcoholgebruik door minderjarigen wanneer de dubbele I.D. Overal droogt de markt op campussen. Serieus, de niet-vervangbaarheid van identiteit zou ook kunnen helpen bij het voorkomen van problemen op een hoger niveau van paspoortfraude, en misbruik van sociale diensten zoals gezondheidszorg of onderwijs.

Evenzo kan de potentiële onveranderlijkheid van blockchain een enorme troef zijn voor gegevensopslag en -beheer. Een identiteit op een onveranderlijke blockchain zou betekenen dat deze wordt beschermd tegen kwaadwillende wijzigingen of zelfs vernietiging, zowel met terugwerkende kracht als niet. Een identiteit die onveranderlijk is, heeft tal van voordelen die zowel de gebruikers tegen het systeem als het systeem tegen de gebruiker beschermen.

Decentralisatie lost niet alle problemen op, maar het is een goed begin

Het idee van decentralisatie als beveiligingsmaatregel is vrij eenvoudig, het heeft geen single point of failure. Identiteit heeft zelden of nooit dit kenmerk van echte levensduur gekregen, beschermd tegen alle traditionele aandoeningen waarmee de opslag van persoonlijke gegevens momenteel wordt geconfronteerd. Decentralisatie geeft de controle en waarde van onze identiteit terug aan het individu in plaats van voornamelijk ten goede te komen aan de verschillende beheerders waarin onze informatie is ondergebracht.

Civic is een goed voorbeeld van een use-case die blockchain-oplossingen biedt aan beide kanten van de markt voor het ruilen van persoonlijke gegevens. Civic heeft blockchain gebruikt om gebruikers in staat te stellen eigenaar te blijven van hun identiteitsgegevens en maakt het voor bedrijven en organisaties overbodig om onze identiteiten te centraliseren en in gevaar te brengen. Om echt te ontrafelen hoe en waarom technologie zoals Civic veelbelovend is, duik in onze beginnershandleiding voor blockchain-identiteitsverificatie.

Naast creatieve oplossingen voor de markt voor persoonlijke gegevens, is het gedecentraliseerde formaat van blockchain zeer geschikt om nieuwe oplossingen te helpen bevorderen voor de crisis rond identiteitsbeheer in kwetsbare bevolkingsgroepen. Onlangs heeft blockchain zijn nut gevonden in vluchtelingensituaties, zoals dat in het vluchtelingenkamp Zaatari in Jordanië, waar biometrische technologie gekoppeld aan blockchain-identiteitsgegevensbeheer wordt gebruikt door het Wereldvoedselprogramma en hun Bouw blokken initiatief.

WFP gebruikt blockchain om identiteit te beschermen en te helpen

Wereldvoedselprogramma – Bouwstenen

Building Blocks van het WFP heeft tot doel ‘blockchain’ te gebruiken als een middel om geldovermakingen efficiënter, transparanter en veiliger te maken ‘en zo het eigendom van de financiële en persoonlijke identiteit van een vluchteling terug te geven aan hen.

Blockchain-projecten die cirkelen rond de betere opslag en beheer van identiteit staan ​​onmiskenbaar in de kinderschoenen. Maar de eerste tekenen lijken te wijzen op een positieve en nuttige fit voor blockchain, aangezien de vraag blijft toenemen. Blockchain-oplossingen voor identiteit zullen traag worden uitgerold, omdat het samenvoegen en vervangen van verouderde infrastructuur een enorme taak is waarvoor momenteel een klein platform is om te starten. Enorme gebieden en kwetsbare bevolkingsgroepen zijn niet goed gepositioneerd om te worden geholpen door een digitale technologie die zo sterk afhankelijk is van elektriciteit en internet.

Afsluiten

De waarde van onze identiteit neemt toe en op dit moment buigen de opslagsystemen die deze beschermen als ze proberen op te schalen. Bovendien wordt het vertrouwen van onze identiteit aan anderen snel uitgehold en is er een voelbare vraag naar nieuwe oplossingen voor identiteitsbeheer die enorme verschuivingen vereist in de manier waarop we over identiteit denken en hoe we deze evalueren. We kunnen naar blockchain kijken voor hoop, maar de waarheid is dat het nog steeds ongelooflijk vroeg is om te zeggen hoe het het beste kan helpen en waar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me