Kilian Rausch, productdirecteur bij Exchange Union

kilian rausch

Onlangs kregen enkelen van ons bij Coin Central de gelegenheid om te praten met Kilian Rausch, de productdirecteur bij Exchange Union. Hoewel het nog in de kinderschoenen staat, heeft Exchange Union veel mensen in de blockchain-industrie geïnteresseerd en heeft het de steun van enkele grote spelers zoals Brendan Eich, de maker van Javascript en oprichter van Brave (BAT).

We spraken met Rausch op de Blockchain Connect-conferentie in San Francisco, waar we hem gelukkig een paar minuten weg konden trekken van zijn drukke stand..

Als je meer wilt weten over Exchange Union, bekijk dan onze gids hier of hun website hier.

Het interview

Steven: Vertel eens over Exchange Union.

Kilian: We verbinden digitale uitwisselingen van activa om handel tussen beurzen mogelijk te maken. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u een gebruiker bent van Binance en ik een gebruiker van Bittrex – onze technologie verbindt die twee uitwisselingen met elkaar, zodat wij als gebruikers nu rechtstreeks met elkaar kunnen handelen. Het voordeel is dat als de prijs voor één valutapaar op jouw Binance-platform beter is dan op mijn Bittrex-platform, ik deze prijs via Exchange Union kan krijgen. Ik kan eigenlijk alle bestellingen van alle Binance-gebruikers direct in mijn orderboek zien en kan deze nu vullen. Dit betekent dat ik automatisch toegang heb tot de beste prijs op alle beurzen. En het beste: als gebruiker weet ik niet eens per se dat dit gebeurt.

Steven: Dus Exchange Union is geen apart platform? Is het eigenlijk een plug-in op de bestaande beurzen?

Exchange Union-diagram

Kilian: We ontwikkelen open-source software die we de “XU Node” noemen. Deze software wordt beheerd door de centrale. De uitwisseling doet het harde werk en integreert het voor zijn gebruikers. Wat de gebruikerservaring betreft, kunt u bij uw huidige uitwisseling blijven en hoeft u zich geen zorgen te maken over waar de bestellingen vandaan komen. De bestellingen verschijnen gewoon in uw orderboek. U heeft ook toegang tot nieuwe handelsparen, die de beurs lokaal mogelijk niet had kunnen aanbieden vanwege de lage liquiditeit. Stel je een nogal beperkende uitwisseling voor die slechts drie of vier handelsparen heeft. Nu kan deze beurs, als ze dat willen, hun gebruikers toegang geven tot alle andere handelsparen die worden verhandeld op Exchange Union, wat hopelijk ooit allemaal zal gebeuren.

Dit betekent dat we een van de belangrijkste pijnpunten voor nieuwe en kleinere beurzen oplossen: liquiditeit. Wanneer een nieuwe beurs begint, is er altijd de vraag hoe u aan de slag kunt en hoe u nieuwe gebruikers kunt aantrekken … zonder dat u nog over een aanzienlijke liquiditeit beschikt. Wanneer u uw beurs aansluit op Exchange Union, hoeft u zich in principe geen zorgen meer te maken over liquiditeit – u heeft direct toegang tot de liquiditeit van alle andere beurzen in Exchange Union gecombineerd. We denken dat de concurrentie van uitwisselingen in de toekomst zal gaan over gebruikersinterface, gebruikerservaring, en het zal gaan over Fiat op- en off-ramps. Dat zal in de toekomst de belangrijkste competitie zijn, maar het zal minder gaan over welke handelsparen ik aanbied en hoeveel liquiditeit ik heb, want het zal allemaal gecombineerd worden en iedereen zal er toegang toe hebben..

Steven: Stel dat ik Bittrex ben en dat ik de Binance-koppelingen wil toevoegen, moet Binance daarmee aan boord zijn?

Kilian: Absoluut. Ze moeten allemaal de XU Node-software gebruiken om handelsparen en liquiditeit te delen. Nog een paar woorden over ons gedecentraliseerde netwerk: het betekent dat er geen “wij” in het midden draaien, bijvoorbeeld een server. XU-knooppunten worden door elke deelnemende centrale zelf beheerd en verbindt ze rechtstreeks met andere centrales. Dit heeft als voordeel dat het systeem ongelooflijk robuust en censuurbestendig is. Geen enkel storingspunt kan leiden tot de sluiting van Exchange Union – net als bij Bitcoin.

Steven: Zijn er uitwisselingen die momenteel Exchange Union gebruiken??

Kilian: We zijn het momenteel aan het testen. Het is nog ver verwijderd van het vrijgeven of testen met echt geld op het hoofdnet. De belangrijkste netto-uitgave zou over ongeveer een jaar moeten zijn. Tegen het einde van het jaar hopen we een proof of concept-implementatie te hebben, wat betekent dat dit iets is dat werkt en doet wat het zou moeten doen, maar het is niet zo stabiel en ziet er nog niet zo mooi uit.

We moeten bijvoorbeeld aan verschillende sets API’s denken, omdat uitwisselingen verschillende vereisten hebben voor de API-set van de XU Node. Ze moeten aanpasbaar zijn en dat is het moeilijke deel. Het moet leuk en sexy zijn om te integreren voor uitwisselingen. Ik heb eerder op een exchange gewerkt, en ik weet dat exchanges bezig zijn met tal van andere dingen, zoals het verbeteren van user onboarding, steeds veranderende KYC-processen, nieuwe FIAT-integraties en daarom moeten we de integratie van Exchange Union zo pijnloos mogelijk maken. Beurzen zijn onze gebruikers, we ontwikkelen voor hen.

Steven: Ik begrijp de toegevoegde waarde van kleinere beurzen, maar wat zou een grote beurs uit integratie halen??

Kilian: Je zou denken dat een grote, gevestigde beurs alleen maar kan verliezen, vooral in handelsinkomsten, aangezien lokale transacties worden ingevuld door andere beurzen. Het goede nieuws is dat we daarover hebben nagedacht.

Dit is ongeveer hoe het werkt: een vak heeft altijd twee kanten: de maker en de nemer. Als een normale transactie lokaal op mijn beurs plaatsvindt, kan ik beide kosten in rekening brengen: de maker en de taker. Soms stel ik de maker fee nul in om market makers aan te moedigen, maar over het algemeen kan ik beide kosten in rekening brengen. Wat we doen is, beide beurzen die deelnemen aan een transactie die via Exchange Union verloopt, in ons voorbeeld Binance en Bittrex, toestaan ​​om hun volledige maker- en taker-vergoeding aan elke kant van de transactie in rekening te brengen..

Dit betekent dat als ik Bittrex ben en ik een transactie naar jou stuur, Binance, ik de volledige maker-taker-vergoeding behoud voordat ik het geld over de draad stuur. U ontvangt het van uw kant en voordat u uw geld, uw deel van de handel, naar mij terugstuurt, behoudt u ook de volledige maker-taker-vergoeding. Dit betekent ook als uitwisseling, dat ik per transactie onverschillig sta of deze specifieke transactie lokaal op mijn platform plaatsvindt of als deze uitgaat en wordt gevuld via Exchange Union.

Op de lange termijn zal ik in bijna alle gevallen mijn handelsinkomsten kunnen verhogen wanneer ik verbonden ben met Exchange Union, want simpel gezegd, ik zal ook inkomende transacties hebben van andere beurzen waar ik de volledige handelsvergoeding verdien. Bovendien werken we momenteel aan een stimuleringsprogramma om liquiditeitsverschaffers extra te stimuleren, wat vooral van toepassing is op grote beurzen, met behulp van ons token XUC.

Steven: Betaalt de eindgebruiker dan beide vergoedingen voor elke transactie?

Kilian: Klopt, maar de gebruiker wint nog steeds omdat de transactie alleen wordt uitgevoerd als, inclusief alle kosten, de prijs nog steeds goedkoper is. Het is een win / win, want als de gebruiker de exacte prijs wil krijgen zonder een andere maker-taker-vergoeding te betalen, moet de gebruiker: een andere rekening openen op de andere exchange, geld overboeken via een openbare blockchain en de transactie vervolgens handmatig uitvoeren . Als u dat doet, kan het nog een uur duren, dan moet u on-chain vergoedingen en andere vergoedingen toevoegen, en de prijs bestaat hoogstwaarschijnlijk niet eens meer tegen de tijd dat uw geld het andere platform bereikt.

Steven: Als het wordt geïmplementeerd in de beurzen, lijkt het alsof arbitrage tot het verleden zal behoren. Het kan nog steeds bestaan ​​tussen paren, maar tussen uitwisselingen zou dit verdwijnen?

Kilian: Arbitrage zal altijd bestaan; het is precies het mechanisme dat marktinefficiënties in evenwicht houdt. Alleen dat met Exchange Union, ze zullen zich veel sneller aanpassen en veel kleiner zijn. Dat is hoe ik denk dat arbitrage er in de toekomst uit zal zien. Je zult deze gekke verschillen tussen markten niet meer hebben die uren nodig hebben om te sluiten omdat mensen geld overmaken via openbare blockchains, zoals Bitcoin, naar andere markten. In de toekomst zal alles in één interface gebeuren en zult u automatisch bestellingen invullen en arbitrage uitvoeren zonder dat u het weet. Als je nog steeds gebruik wilt maken van arbitrage, moet je de man zijn die in het vliegtuig springt en Zimbabwe verlaat met een zak vol dollars. In landen waar de fiat-rail op de een of andere manier beperkt is, zoals in Korea en Zimbabwe, zullen lucratieve arbitragemogelijkheden blijven bestaan. Dit zijn problemen die we niet kunnen oplossen. Voor nu.

Steven: Hoe ben je begonnen met Exchange Union?

Kilian: Ik begon begin 2016 in crypto te werken bij BTCC in Shanghai, formeel de grootste bitcoinbeurs ter wereld. Ik was productmanager en kreeg de baan eigenlijk per ongeluk volledig. Mijn eerste project was een portemonnee voor de “alledaagse Joe”, een zeer consumentgericht product. De belangrijkste revolutie was dat we in plaats van bitcoin-adressen, telefoonnummers gebruikten, zodat je Bitcoin direct naar je hele adresboek kon sturen. De gebruikerservaring was best gaaf en het lukte me om tientallen van mijn vrienden aan bitcoin te krijgen door wat ‘bits’ naar hun telefoonnummers te sturen, waarvan ze via sms op de hoogte werden gesteld en vervolgens de app gingen gebruiken. Het werd ook geleverd met een Visa-kaart, waarmee u uw Bitcoin daadwerkelijk kon gebruiken om dingen op straat te kopen. Achteraf gezien was het kiezen van een gehoste portemonnee vanwege eenvoud en gebruikerservaring echter niet de ideale keuze, omdat het bepaalde risico’s voor gebruikers en veel wettelijke verplichtingen met zich meebrengt voor het bedrijf als bewaarder van gebruikersgelden..

Daardoor begon ik te netwerken met een aantal mensen en ontmoette ik de mensen die het idee van Exchange Union hadden. Ik vond het idee best gaaf en ontwrichtend, en ik wilde ook meer betrokken raken bij de technologische kant van blockchain. Ik was erg opgewonden toen ik halverwege vorig jaar voor het eerst het Lightning Network testte, en ik begon de concepten voor Exchange Union samen te stellen.

Routekaart voor Exchange Union Phases

Steven: Waar word je het meest enthousiast van over Exchange Union? Het lost een groot aantal problemen op.

Kilian: Om eerlijk te zijn, we lossen de problemen op van mensen met een zeer luxe reeks problemen. Wat me erg enthousiast maakt over Exchange Union is een toekomst waarin individuen hun eigen knooppunten runnen. Hopelijk noemen we het tegen die tijd geen ‘knooppunt’ meer. Op dat moment wordt het een mooie en sexy lichtgewicht mobiele app. Gebruikers kunnen dan direct elk token met iedereen uitwisselen zonder dat er een centrale partij meer nodig is.

We zijn bereid om een ​​volledig werkende gedecentraliseerde beurs te zijn. Omdat we betalingskanalen gebruiken, zoals het bliksemnetwerk om geld tussen beurzen over te dragen, is het alleen de technologie die moet worden ontwikkeld totdat dit in de toekomst echt haalbaar is. Denk aan iemand in een kleine winkel in een derdewereldland die elke munt kan accepteren en de transactie wordt verrekend in de munt die de winkeleigenaar wil, zoals Bitcoin.

Steven: Ik ben gefascineerd door de manier waarop jullie het aanpakken, omdat het uniek is voor andere oplossingen die ik heb gehoord. Er zijn andere bedrijven die het liquiditeitsprobleem proberen aan te pakken, maar jullie doen het op een manier waarbij je, althans als je begint, rechtstreeks in de beurzen zit. Ze hebben de infrastructuur, ze hebben daar de gebruikers.

Kilian: En ze hebben de liquiditeit. En als u een technologiestack kiest zoals wij, moet u direct zijn om ons gedecentraliseerde netwerk van uitwisselingen te laten voldoen aan de eisen van de uitwisselingen. Hoewel ik ze persoonlijk gebruik, ben ik ervan overtuigd dat gedecentraliseerde uitwisselingen in hun huidige vorm, zoals 0x of EtherDelta, nooit massaal zullen worden aangenomen. Als ik een uur of meer moet wachten op een transactie om te bevestigen, kosten moet betalen voor een on-chain transactie en mijn privésleutels moet afhandelen voor verschillende wallets in verschillende ketens – dat is niet iets dat ik als detailhandelaar zou gebruiken. Dus ja, we kozen voor de meer complexe tech-stack. We hebben ervoor gekozen om te werken met technologie die nog geen twee maanden geleden met succes is getest, maar ik denk dat het de juiste beslissing was en we zullen er tijd en moeite in steken om het goed te maken.

Colin: Heb je plannen om te integreren met hardware wallets?

Kilian: In de toekomst – zeker. Ik gebruik zelf hardware wallets en ben van mening dat ze een goede keuze zijn om controle te hebben over je privésleutels met behoud van een behoorlijke gebruikerservaring.

Colin: Een van de dingen waarvan ik denk dat het probleem ligt bij sommige gedecentraliseerde centrales, is het feit dat de slimme contracten, hoewel veilig, je in opdracht van het netwerk bent. Als het netwerk verstopt is vanwege Crypto Kitties, kan uw handelsorder wel of niet doorgaan. Gebruikt Exchange Union slimme contracten, of heb je je eigen protocollen volledig?

Kilian: Om te beginnen gebruiken we betalingskanalen, wat betekent dat de daadwerkelijke waardeoverdracht niet plaatsvindt op de blockchain, maar één laag hoger. We gebruiken het Lightning Network op Bitcoin, Litecoin en verschillende andere en het Raiden Network op Ethereum. Alle andere grote ketens zijn bezig met het plannen of hebben al implementaties van betaalkanalen in de maak, zoals bijvoorbeeld Trinity op NEO. De technologie die ervoor zorgt dat een transactie betrouwbaar is, wordt Atomic Swaps genoemd. Wij [de blockchain-industrie] hebben toegang tot technologie zoals Atomic Swaps waarmee voor het eerst in de geschiedenis twee activa kunnen worden uitgewisseld zonder de noodzaak van een centrale escrow-dienst. Ze stellen twee partijen in staat rechtstreeks handel te drijven zonder elkaar te vertrouwen. Dat is geweldig. Dus nee, we maken ons niet veel zorgen of de onderliggende blockchain overbelast is of niet, omdat de transacties plaatsvinden op het betalingskanaal, niet op de blockchain..

Colin: Is er een utility-token?

Kilian: Ja, we hebben een token: XUC. Kortom, we hebben geen ICO gedaan. We hebben een half jaar geleden een onderhandse plaatsing gedaan toen het idee uitkwam en mensen geïnteresseerd waren om in het idee te investeren. We hebben veel tijd besteed aan het nadenken over hoe we de token op de juiste manier kunnen gebruiken, en we hebben er goed voor gezorgd dat het gebruik van de token niet wordt geforceerd. Het was bijvoorbeeld geen optie om het token te gebruiken als een intermediaire valuta die een andere valuta vervangt en via de draad wordt overgedragen, zoals Ripple doet met XRP. Het is erg onsuccesvol omdat het simpelweg niet haalbaar is om een ​​tussenpersoon ‘uit het niets’ te creëren.

Er is een reden waarom de USD tegenwoordig nog steeds de beste traditionele valuta-tussenpersoon is – omdat er liquide markten zijn tegen vrijwel elke andere valuta. Voor crypto geldt dit voor Bitcoin. Ik begrijp volkomen waarom banken dat niet willen doen, omdat het gewoon nergens op slaat en risico’s met zich meebrengt. We gebruiken het token als een vergoedings- en incentivesysteem. Om te beginnen bevinden we ons in een luxe positie waar ons token al uit is en wordt verhandeld en al waarde heeft. We kunnen dit token gebruiken om Exchange Union op te bouwen. Nu bevinden we ons in de fase waarin we onze open-source ontwikkelaarscommunity opbouwen. We gebruiken ons token om ontwikkelaars te belonen die code bijdragen, beoordelen en testen.

In een tweede fase, zodra Exchange Union operationeel is, zal het worden gebruikt voor het belonen van liquiditeit en orderrelays. Dat is een probleem dat nog niemand heeft opgelost. Je hebt betalingskanalen en je hebt Atomic Swaps. Nu kunt u directe en betrouwbare swaps doen, maar het probleem is hoe u de bestelling van de ander weet zonder een centrale partij? Dat is wat we bedoelen als we het hebben over ‘gedecentraliseerde orderboeken’, dus we moeten de anderen op de een of andere manier laten weten dat er een bepaalde order bestaat.

Kortom, u verdient XUC, ons token, als u liquiditeit aan het netwerk verstrekt en betaalt als u liquiditeit gebruikt. Als u de bestellingen van anderen doorgeeft, zodat u de service biedt om de bestellingen op te nemen, door te sturen en te valideren, betaalt u een kleine vergoeding. Dat is het idee van ons token om een ​​gedecentraliseerd incentivesysteem voor het orderboek te laten werken.

Dank je

Nogmaals bedankt aan Kilian voor het vrijmaken van zijn drukke conferentiedag om met ons te praten. We hebben enorm genoten van het leren van meer over het Exchange Union-project en kijken uit naar updates.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me