KJ Erickson, medeoprichter en CEO van Public Market

kj erikson headshot

Openbare markt is een open dataprotocol voor e-commerce marktplaatsen. Met financiering van onder meer Coinbase Ventures, Greylock Ventures en Y Combinator werkt het team eraan om tussenpersonen voor e-commerceplatforms overbodig te maken.

Vanwege het huidige online winkellandschap kunnen tussenpersonen zoals Amazon en eBay wegkomen met het in rekening brengen van exorbitante vergoedingen en commissies aan verkopers, die op hun beurt weer van invloed zijn op de prijzen die u als consument ziet. Public Market biedt een open architectuur met behulp van blockchain-technologie om de rol van deze tussenpersonen te vervangen tegen een fractie van de kosten.

We spraken met de CEO van het bedrijf, KJ Erickson, om meer te weten te komen over het protocol en haar mening over blockchain-acceptatie als geheel.

Haar cv spreekt voor zich. Ze is een ondernemer met veertien jaar ervaring, die door Rolling Stone is uitgeroepen tot een van de ’25 People Shaping the Future’ en door de New Leaders Council als een van de ‘Top 40 Leaders Under 40.’ Voordat ze aan Public Market werkte, richtte ze Simbi op, ‘s werelds grootste marktplaats voor services die draait op een digitale valuta.’ Nu gebruikt de afgestudeerde Oxford Business School haar ervaringen uit het verleden om e-commerce een nieuwe vorm te geven.

Het interview

Geef ons de twee minuten durende filmtrailer van je leven. Hoe ben je terecht gekomen waar je nu bent??

Ik ben een oprichter sinds ik 20 jaar oud was, toen ik Stanford verliet nadat ik een ngo had opgericht die werkte in vluchtelingenkampen en post-conflictgebieden in Afrika. Ik heb mijn ondernemende tanden geknipt in enkele van de moeilijkste psychologische en operationele omgevingen ter wereld en mijn huid hard gemaakt door mijn organisatie in de loop van een paar jaar op te schalen tot 200 mensen. Tijdens het proces heb ik de gevolgen van slecht economisch beleid, hyperinflatie en het intieme verband tussen armoede en oorlog van dichtbij meegemaakt..

Naarmate ik ouder werd, werd ik wijzer over mijn werk om mensen economisch sterker te maken en rechtvaardiger economische systemen te creëren. Hoewel het runnen van een ngo persoonlijk voldoening schonk, was het niet schaalbaar genoeg. Ik wilde werk doen dat de echte systemische problemen die aan armoede ten grondslag liggen, kon aanpakken.

Dus mijn volgende onderneming was om Simbi te bouwen, een alternatief economisch systeem dat volledig op zijn eigen valuta draait. Simbi helpt degenen die worstelen in de op dollars gebaseerde economie om hun overtollige capaciteit om te zetten in reële economische waarde. Dat werk is superbelangrijk, maar uiteindelijk is het een zware strijd tegen de ongelooflijke economische machteloosheid die we in ons land zien als gevolg van weggelopen corporatisme en monopolistische lonen..

kj citaat over blockchain

Toen ik eenmaal in blockchain kwam, realiseerde ik me dat we eindelijk de tools zouden hebben om het spel te veranderen. Als we onze economische infrastructuur kunnen herbouwen op een manier die eerlijk, niet-extractief en prijsgeoptimaliseerd is, is er een kans dat we de gruwelijke vooruitgang van de ongelijkheid in rijkdom en plutocratie die we momenteel wereldwijd zien, kunnen keren. Uiteindelijk heeft mijn achtergrond in het maken van consumentenwebproducten, gecombineerd met mijn opleiding in economie en speltheorie, me ertoe gebracht Public Market te creëren.

Beschrijf Public Market in uw eigen woorden. Wat zijn de kenmerken waarmee het platform zich onderscheidt van de concurrentie??

Public Market is een provisievrije eCommerce-marktplaats waar kopers dezelfde producten kunnen kopen van dezelfde verkopers die ze anders zouden kopen op Amazon of eBay of andere particuliere marktplaatsen. Maar omdat we geen commissies in rekening brengen, geven we die besparingen terug aan kopers in de vorm van beloningstokens.

We doen dit via een open dataprotocol dat de inventaris van derden die marktplaatsen zoals Amazon eigendom houden, bundelt en openbaar maakt.

Onze missie bij Public Market is om herstel de commerciële commons. Door de tussenpersonen die bij het digitale register zitten bij alle aankopen op de markt te elimineren, herstellen we de concurrentie, zodat goederen vrij en eerlijk kunnen worden verhandeld voor ieders voordeel. Public Market is het Amazonegebied van het Web3-tijdperk.

Uw vlaggenschipapplicatie wordt gelanceerd en er zijn al miljoenen producten beschikbaar. Wat was uw strategie om dat mogelijk te maken??

Public Market wil het beste en meest bruikbare consumentenproduct zijn dat de blockchain-ruimte nog moet zien. We wisten dat om kopers echt waarde te bieden, we tonnen producten beschikbaar moesten stellen die ze zo vroeg mogelijk konden kopen. Dus ons team heeft de afgelopen 18 maanden gewerkt aan het bouwen van ons product en onze professionele handelspartnerschapsstrategie om ervoor te zorgen dat onze gebruikers de producten kunnen vinden die ze al kopen op de belangrijkste markten..

Vlaggenschipproductinterface voor de publieke markt

Vlaggenschipproductinterface voor de publieke markt

Door samen te werken met professionele handelaars – in sommige gevallen de grootste externe handelaren die transacties uitvoeren op eBay en Amazon – kon Public Market lanceer zijn bèta met miljoenen unieke voorraaditems. Het komende jaar is het ons doel om u in staat te stellen om voor het merendeel van uw dagelijkse aankopen naar de openbare markt te komen in plaats van naar Amazon.

In uw Middelgroot artikel, The Future Of Network Effects: Tokenization and the End of Extraction, je legt uit hoe tokenizing van bepaalde systemen kan helpen om de negatieve aspecten van netwerkeffecten te verminderen. Hoe doet Public Market dit??

In tegenstelling tot alles wat we eerder hebben gezien, zorgt blockchain ervoor dat bedrijven die normaal gesproken lijden onder monopolisering, kunnen worden opgebouwd rond getokeniseerde ecosystemen waarin de belangen van de netwerkdeelnemers in lijn zijn met de belangen van de netwerkbouwers. Wanneer een platform dat profiteert van netwerkeffecten is gebouwd rond een gedecentraliseerd tokenized netwerk, hoeft geen privébedrijf te profiteren van de gebruikers door vergoedingen en gegevens te extraheren.

Token Network-effect

Token Network-effect (Bron)

Dit is de filosofie waarop Public Market een provisievrij tokenized ecosysteem bouwt voor e-commerce marktplaatsen. Het bedrijfsmodel van de openbare markt is opgebouwd rond het openbare markttoken, PTRN. Het token creëert strategische netwerkeffecten die provisievrije verkoop, concurrentie op de applicatielaag en economisch gestimuleerde aankopen mogelijk maken. Ik ben er vast van overtuigd dat tokenisatie een revolutionaire verschuiving vertegenwoordigt in de manier waarop netwerken en bedrijven kunnen worden gebouwd.

Wat zie jij als de grootste hindernis voor het succes van Public Market, evenals het succes van blockchain als geheel?

Alles komt neer op massale adoptie.

Voor Public Market moeten we ervoor zorgen dat a) onze boodschap kopers bereikt, en b) ons product en onze waardepropositie voldoende aantrekkelijk zijn voor kopers. Van daaruit valt al het andere op zijn plaats.

Voor blockchain als geheel is er niet genoeg aandacht voor wat het grote publiek nodig heeft. De grote problemen die moeten worden opgelost, zijn bruikbaarheid en gebruikerservaring. De gemiddelde persoon zal niet bereid zijn om onhandige, verwarrende apps te gebruiken. Totdat die apps pariteit ervaren met gecentraliseerde apps, en totdat ze de waardeproposities hebben die gedecentraliseerde apps aanzienlijk beter maken dan gecentraliseerde apps, zullen ze een behoorlijk nichepubliek hebben..

Behalve financiële diensten en marktplaatsen, waar zie je dat blockchain-technologie de grootste impact heeft??

Ik geloof dat de grootste impact van blockchain zal zijn om ons te helpen ontsnappen aan enkele van de ergste attributen van het laat-stadium kapitalisme – waar economische voordelen allemaal naar de top stromen. Blockchain-technologie kan ons niet alleen helpen het eigendom te herverdelen, het kan gemeenschappen ook in staat stellen hun eigen regels te schrijven. Tot ik deze mogelijke implicaties echt begreep, had ik heel weinig hoop op de rechtvaardigheid van onze economische toekomst.

1 / Ik ben de decentralisatiegesprekken beu die hun toevlucht nemen tot saaie binaries (“Alles wordt gedecentraliseerd!” / “Niets zal!”). Er is een enorme nuance waarmee platformreuzen gevaar lopen. Ik heb de Disruptability Index gemaakt om ons begrip te vergroten. Draad&# 128071; https://t.co/Gyxp4IR2tT

– KJ Erickson (@Kjer) 23 augustus 2018

Je hebt een paar succesvolle ondernemingen gehad, van NPO’s tot startups met winstoogmerk. Welk advies kun je geven aan beginnende ondernemers in blockchain of anderszins?

Ik heb drie adviezen voor potentiële oprichters:

  1. Doe het gewoon! Ik begon mijn ondernemerscarrière op 20-jarige leeftijd. Mijn vorige banen waren bijles geven, papieren archiveren en zonnebanken schoonmaken. Ik was belachelijk onvoorbereid om een ​​complexe organisatie van 200 personen te leiden die in zeer onveilige omgevingen werkte. Ik moest alles op de harde manier leren, wat vaak brutaal was. Maar het is ook de snelste manier, en het gaf me veel van de vaardigheden en standvastigheid waarop ik vandaag vertrouw.
  2. Neem het onconventionele pad. Mijn carrièrepad was erg non-lineair. Dat is het resultaat van twee dingen: luisteren naar mijn gevoel over wat ik vervolgens moet volgen in plaats van een voorgeschreven pad te volgen en geobsedeerd zijn door nieuwe dingen te leren. Mijn superkrachten komen niet van hypergeconcentreerde diepte in één vakgebied, maar van multidisciplinaire lessen in veel verschillende omgevingen en industrieën. Beide benaderingen zijn legitiem, maar ik ben geneigd te geloven dat een gevarieerde ervaring het meest waardevol is voor ondernemerschap en management.
  3. Besteed geen zorgen aan cycli. Wat ik in plaats daarvan nuttig vond, is mezelf eraan te herinneren dat IEDEREEN te maken krijgt met hindernissen of obstakels die ze moeten overwinnen om te slagen in een zeer competitieve ruimte. Voor sommigen is het ras of geslacht, voor anderen is het opgroeien in een slechte omgeving of bang zijn om in het openbaar te spreken. En voor sommigen zijn het al die dingen gecombineerd. We dragen allemaal onze eigen kruisen. Focussen op onze handicaps is uiteindelijk gewoon niet nuttig – het is wat we van onze nadelen maken dat laat zien wie we werkelijk zijn.

Hoe ziet het succes van Public Market er voor jou uit??

Public Market heeft het monopolie uit de online handel gehaald. We zullen een begrip zijn dat synoniem is geworden met de transformerende kracht van het web3-tijdperk.

Al het andere dat u onze lezers wilt laten weten?

Voor iedereen die een eerlijkere en openere e-commerce wil zien – een e-commerce die werkt voor kopers en verkopers – kunt u vroege toegang aanvragen hier en we nodigen je zo snel mogelijk uit.

Dank je

Bedankt, KJ, dat je de tijd hebt genomen om met ons te praten. We kijken uit naar de openbare lancering van de Public Market en wensen u veel succes!