Kraken versus GDAX

Voor investeerders met enige ervaring, Kraken en GDAX zijn beide goede platforms om te beginnen met investeren in cryptocurrency. Met ruime handelsopties en grafieken voor analyse, zijn deze twee beurzen ook geweldige opties als u geïnteresseerd bent om over te schakelen van Coinbase naar iets geavanceerder.

In deze “Kraken vs GDAX” -beoordeling bespreek ik de voor- en nadelen van de twee beurzen, zodat u kunt beslissen welke het beste is voor uw investeringsstrategie..

We bespreken:

Kraken vs GDAX: belangrijke informatie

Financieringsmethoden

U kunt uw GDAX-account op drie primaire manieren financieren: bankoverschrijvingen (ACH), overschrijvingen, en cryptocurrency-stortingen. Bovendien kunt u geld overboeken van uw Coinbase-account, als u er een gebruikt, direct en zonder kosten.

Kraken beperkt de manier waarop u via uw verificatielaag.

Op niveau 1 kunt u alleen digitale valuta storten en opnemen, maar dat is ook mogelijk handel zowel digitale als fiat-valuta. Om de Tier 1-status te krijgen, moet u uw volledige naam, geboortedatum, land en telefoonnummer opgeven.

Bankstortingen en opnames (via bankoverschrijving) zijn beschikbaar op niveau 2 of niveau 3 afhankelijk van het land waar u woont. Niveau 2 vereist bovendien uw adres, terwijl u een geldig overheids-ID en recent bewijs van verblijf moet uploaden om niveau 3 te bereiken. Om als Amerikaanse ingezetene te storten en op te nemen, moet u zich in niveau 3 bevinden.

Met de soepele Coinbase-overdrachten en het minder stringente verificatieproces, raad ik GDAX aan voor mensen die zo snel mogelijk willen beginnen met investeren.

Koppel

In mijn ervaring is de GDAX-interface veel gemakkelijker te gebruiken voor de gemiddelde belegger dan Kraken.

GDAX plaatst de prijsgrafiek, het orderboek, de handelsgeschiedenis en het bestelformulier handig op hetzelfde scherm zonder dat het rommelig aanvoelt. Hoewel dit even wennen kan zijn, is het waardevol om al deze informatie te zien bij het plaatsen van bestellingen. Op GDAX kunt u marktaandelen (onmiddellijk gevuld tegen marktprijs), limiet (gekocht / verkocht tegen een specifieke prijs of beter) en stop-loss-orders plaatsen.

GDAX Bitcoin-dashboard

Kraken biedt meer geavanceerde handelsfuncties dan GDAX met de mogelijkheid om bestellingen te plaatsen met behulp van eenvoudige, gemiddelde of geavanceerde opties. Markt- en limietorders kunnen op het tabblad Eenvoudig worden geplaatst. U kunt stop-loss, expiraties, hefboomopties en voorwaardelijke sluitingen instellen op de tabbladen Gemiddeld en Geavanceerd.

Kraken Bitcoin-dashboard met eenvoudig geselecteerd tabblad

Kraken Bitcoin-dashboard met geavanceerd tabblad geselecteerd

Kraken is een beter platform voor investeerders die dat willen geavanceerde transacties uitvoeren.

Als uw investeringsstrategie is koop en wacht een tijdje, je moet kiezen GDAX.

Handelskosten

GDAX en Kraken hebben variabele handelskosten die worden bepaald door uw 30-dagen handelsvolume en of u een maker bent (een order in de boeken plaatsen) of een nemer (een order uit de boeken invullen).

De taker fee voor alle munten op GDAX varieert van 0,1% tot 0,25%, en GDAX heeft geen maker fees.

Op Kraken varieert de maker fee voor Bitcoin-, Ethereum- en Litecoin-transacties doorgaans van 0,00% tot 0,16% met een afnemersvergoeding tussen 0,10% en 0,26%. Afhankelijk van uw handelsstrategie, Kraken is misschien een betere keuze voor handel in Ethereum en Litecoin vanwege de lagere maximale handelsvergoeding (0,26% in vergelijking met 0,30% op GDAX).

Omdat deze kosten van persoon tot persoon verschillen, raad ik aan om de GDAX-tariefschema en de Kraken-vergoedingsschema om de kosten te schatten voor een paar transacties die u kunt uitvoeren. Met die schattingen kunt u beslissen of het verschil in vergoedingen belangrijk genoeg is om van platform te wisselen.

Beschikbare cryptocurrencies

Kraken ondersteunt verschillende munten en handelsparen zoals:

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Dash
 • EOS
 • Ethereum Classic
 • Ethereum
 • Gnosis
 • Iconomi
 • Litecoin
 • Meloen
 • Augur
 • Tether
 • Dogecoin
 • Stellaire lumen
 • Monero
 • Rimpeling
 • Zcash

GDAX ondersteunt alleen Bitcoin, Ethereum en Litecoin handel. Er zijn verschillende geruchten dat GDAX meer valuta’s aan deze lijst toevoegt; het bedrijf heeft echter geen officiële verklaring afgelegd waarin dit wordt bevestigd.

Als u geïnteresseerd bent in het verhandelen van minder bekende alternatieve munten (elke munt die geen Bitcoin is), zou Kraken uw keuze moeten zijn. Vanwege hun kleinere marktkapitalisatie zijn alternatieve munten inherent een meer risicovolle investering, maar ze kunnen om dezelfde reden een hoger rendement opleveren..

Overdrachtslimieten

GDAX heeft geen bepaald maximum voor het bedrag dat u op een dag kunt storten. In plaats daarvan bepalen ze uw ACH-stortingslimiet op basis van uw accountleeftijd, aankoopgeschiedenis en accountverificatie. ACH-stortingen worden normaal gesproken binnen 3-5 werkdagen goedgekeurd. Overschrijvingen op GDAX zijn beperkt tot $ 250.000, en dat is zo geen limiet voor stortingen in cryptocurrency.

De GDAX-opnamelimiet is $ 10.000 per dag.

De stortingslimiet van Kraken is voor iedereen hetzelfde: $ 25.000 per dag wanneer je een bewijs van herkomst van fondsen. De opnamelimiet is ook beperkt tot $ 25.000 per dag. Het duurt 1-5 werkdagen voordat Kraken-stortingen worden goedgekeurd.

Bedrijfvertrouwen

Kraken en GDAX zijn beide vertrouwde beurzen die binnen de Amerikaanse regelgeving opereren en elk bijna $ 1 miljard aan transacties per dag afhandelen.

Kraken wordt beheerd door Payward, Inc. en is gevestigd in San Francisco. De uitwisseling is voorbij $ 6 miljoen aan financiering van verschillende opmerkelijke investeerders, waaronder Blockchain Capital. Sinds de lancering in 2013 is het handelsvolume op het platform ongeveer elke 5 maanden verdubbeld – een opmerkelijk groeitempo. Deze groei toont het vertrouwen aan dat handelaren en leden van de gemeenschap in de beurs hebben.

GDAX, met het hoofdkantoor in Silicon Valley, werd in 2012 opgericht als een filiaal van Coinbase. Het platform heeft met succes meer dan $ 20 miljard aan digitale activa uitgewisseld voor 8 miljoen mensen. GDAX heeft ook investeringen ontvangen van Andreessen Horowitz, Union Square Ventures en de New York Stock Exchange, om er maar een paar te noemen.

Drie maanden geleden kelderde de prijs van Ethereum bijna onmiddellijk van meer dan $ 300 naar 10 cent op GDAX. Dit werd veroorzaakt door een verkooporder van meerdere miljoenen dollars die verschillende automatische verkopen veroorzaakte in een domino-effect in het orderboek. De markt herstelde zich kort daarna, maar verschillende gebruikers verloren een aanzienlijk bedrag in de bizarre flash-crash. GDAX heeft het verloren geld terugbetaald aan degenen die door het incident waren getroffen in een poging het vertrouwen van de markt te herstellen.

Fondsbeveiliging

Zowel GDAX als Kraken gebruiken best practices uit de branche om uw digitale fondsen veilig te stellen. Bovendien bewaart GDAX alle deposito’s in Amerikaanse dollar (USD) bij banken met een FDIC-verzekering tot $ 250.000 per deposant.

Kraken slaat alle nieuwe muntstortingen op in gecodeerde portefeuilles die offline worden gehouden, waar hackers ze niet kunnen bereiken. Ze houden alleen digitale munten online als middel om de operationele liquiditeit op de beurs te behouden. Kraken houdt ook volledige reserves aan om elke mogelijkheid van een bankrun.

GDAX bewaart het merendeel van hun digitale activa in koude (offline) opslag op gecodeerde USB-drives met papieren back-ups. Minder dan 2% van hun digitale activa wordt online gehouden, en degenen die dat wel zijn, zijn volledig verzekerd door GDAX.

Klantenservice

Kraken en GDAX bieden hun klanten meestal goede ondersteuning – iets dat vaak ontbreekt op minder bekende uitwisselingen.

Op beide platforms vindt u een uitgebreid gedeelte met veelgestelde vragen, waarin zowel algemene ondersteuningsproblemen als vragen van beginnende investeerders worden behandeld. Kraken bevat ook een grondig handelsgids om u op weg te helpen.

Beide bedrijven behandelen supporttickets via e-mail, en GDAX heeft een typische reactietijd van 2-3 werkdagen.

Onlangs heeft Kraken in veel forums kritiek gekregen vanwege zijn trage reactietijden en het negeren van tickets voor klantenondersteuning (hoewel ik dit nog nooit heb meegemaakt).

Als u een nieuwe investeerder bent en misschien hulp nodig heeft om aan de slag te gaan, vertrouw dan op Gemini en zijn robuuste ondersteuningssysteem.

Gevolgtrekking

GDAX en Kraken zijn bedoeld voor twee verschillende soorten beleggers.

GDAX heeft een eenvoudige interface die het beste is voor investeerders die willen vasthouden basisinvestering in munten met eenvoudige accountverificatie.

Kraken, met zijn grote keuze aan muntparen, is geschikt voor meer ervaren beleggers die geïnteresseerd zijn in alternatieve handel in munten.

(Zie de volledige lijst met Crypto Exchange-beoordelingen van CoinCentral)

Meer GDAX-vergelijkingen

 • GDAX versus Coinbase
 • GDAX versus Tweelingen

Meer Kraken-vergelijkingen

 • Kraken versus Coinbase
 • Kraken vs Tweelingen

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me