Kwaliteitsbeheer van de toeleveringsketen – de toekomst van de handel

De kwaliteitsbeheersystemen voor de toeleveringsketen van de toekomst zullen gebruikmaken van blockchain-technologie. Blockchain maakt een efficiëntere en transparantere manier mogelijk om wereldwijd zaken te doen. Deze opwaartse technologie biedt veel voordelen voor de sector van supply chain management. Hierdoor blijft een steeds groeiend aantal toeleveringsketenafhankelijke bedrijven onderzoeken hoe dit revolutionaire protocol in hun systemen kan worden geïntegreerd..

Wat is supply chain management eigenlijk??

Supply chain management is het bewaken van goederen of diensten tijdens hun ontwikkeling, verzending en verkoop. Dit proces kan de verplaatsing en opslag van werk-in-proces inventaris omvatten, de onderdelen die nodig zijn tijdens de montage van het aangeboden product. Om dit efficiënt te monitoren, moet een bedrijf de mogelijkheid hebben om personen, organisaties, middelen, fabricageprocessen en de verkoop van hun producten te volgen.

Wanneer supply chain management correct wordt uitgevoerd, resulteert dit in hogere inkomsten, verbeterde kwaliteit, lagere kosten en efficiëntere productie. Bedrijven profiteren op hun beurt van een hogere verkoop en distributie wanneer hun kwaliteitsmanagementsystemen voor de toeleveringsketen soepel werken. In een lokaal bedrijfsscenario zijn deze zorgen beheersbaar, maar zodra het bedrijf internationale ondersteuning nodig heeft om zijn producten te maken, wordt de logistiek verbluffend complex..

Momenteel bewaken interne bedrijfsprotocollen de toeleveringsketens. Het probleem is dat veel van deze protocollen niet universeel zijn. De versnipperde toestand van de toeleveringsketen maakt het bijna onmogelijk voor een enkel bedrijf om de authenticiteit van hun producten volledig te garanderen.

Echte oplossingen voor de vraag naar kwaliteitsmanagement in de toeleveringsketen

Kwaliteitsmanagementsystemen voor de toeleveringsketen nemen deze zorgen weg door de consumenten een echte oplossing voor het probleem te bieden. Een blockchain-gebaseerd systeem kan de creatie, opslag, transport en verkoop van deze producten internationaal volgen en de informatie volledig beschikbaar maken voor alle partijen.

Om een ​​slim voorbeeld te vinden van deze stijl van blockchain-logistiek die in gebruik is, hoef je niet verder te zoeken dan de ontluikende marihuana-industrie. Emerald Health Therapeutics is de grootste cannabisproducent in Canada. Het bedrijf haalde onlangs de krantenkoppen toen ze een strategisch partnerschap met DG Blockchain Solutions aankondigden, genaamd CannaChain Solutions.

CannaChain-oplossingen

CannaChain biedt cannabisgebruikers en -leveranciers een onveranderlijk verslag van de ontwikkeling van hun marihuana. Het protocol volgt de volledige supply chain en e-commerce-activiteit voor het CannaChain-platform. Dankzij het partnerschap kan Emerald Health Therapeutics de ontwikkeling van hun cannabis in meerdere staten in realtime volgen. Dankzij de verbeterde controlemogelijkheden kan het bedrijf elke inefficiëntie in hun ontwikkelings- en leveringssystemen lokaliseren en elimineren.

Het systeem bewaakt de planten gedurende hun hele groeicyclus. De monitoring strekt zich ook uit tot testen, kwaliteitsborging, veiligheid en omgaan met gegevens. Consumenten kunnen met vertrouwen kopen, wetende dat hun producten bij elke stap van het proces worden gevolgd. Bijhouden omvat productie, verzending, overheidsvoorschriften en consumentenactiviteit.

Vertrouwen

Laten we naar een ander voorbeeld kijken. Wanneer u naar uw supermarkt gaat en een artikel koopt, bent u volledig afhankelijk van uw vertrouwen in het bedrijf om ervoor te zorgen dat u inderdaad krijgt wat er op de verpakking staat. Er is geen verificatiesysteem waarmee u kunt aantonen dat de sinaasappelen die u hebt gekocht, daadwerkelijk uit Florida komen of de aardappelen uit Idaho. U moet er blindelings op vertrouwen dat de bedrijven waarmee u zaken doet, eerlijk zijn. In veel gevallen zijn ze dat niet.

Bovendien zijn de huidige wereldwijde kwaliteitsmanagementsystemen voor de toeleveringsketen zo verspreid en gelokaliseerd dat zelfs de fabrikanten de oorsprong van hun producten niet kunnen garanderen. Het ontbreken van een efficiënte manier om hun producten van creatie tot verkoop te volgen, is een echte zorg. De introductie van blockchain-technologie zou het antwoord op deze problemen kunnen zijn.

Supply Chain Quality Management – Medicijnen

Als je denkt dat het niet zo erg is als je appels koopt die zeggen dat ze uit Florida komen, maar die in werkelijkheid uit Argentinië komen, denk dan nog eens goed na. In het geval van appels zijn uw risico’s laag. Wanneer u appels vervangt door medicijnen, kunt u zien hoe de inzet aanzienlijk stijgt. Vervalste medicijnen zijn wereldwijd een enorme bezigheid, en bij deze oplichting vallen vaak ernstige verwondingen.

EEN verslag doen van gepubliceerd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schatten de hoeveelheid namaakgeneesmiddelen die vandaag in omloop zijn op 10 procent. Met andere woorden, een op de tien wereldwijd verkochte geneesmiddelen is namaak. Als dit een enorm probleem voor u lijkt, zou het dat moeten doen. Wereldwijd zijn er duizenden mensen omgekomen door namaakgeneesmiddelen.

Statistieken van nagemaakte geneesmiddelen via FarmaTrust

Statistieken van nagemaakte geneesmiddelen via FarmaTrust

Er zijn veel voorbeelden van dit soort fraude. In 2011 kwamen 200 mensen vroegtijdig om het leven nadat in heel Pakistan besmet hartmedicijnen waren verkocht. Bij een ander incident met veel publiciteit werden in 2014 meer dan duizend inwoners van de Democratische Republiek Congo in het ziekenhuis opgenomen nadat ze een namaakmedicijn hadden gebruikt dat een krachtig antipsychoticum bevatte. Hoewel deze incidenten angstaanjagend zijn, zijn ze zeker niet exclusief voor ontwikkelingslanden.

Supply Chain Management van de toekomst

Blockchain-technologie is een krachtig hulpmiddel voor bedrijven om hun winstmarges en algehele productkwaliteit te vergroten. In de toekomst kan deze technologie worden gecombineerd met het Internet of Things (IoT) om een ​​naadloos, geautomatiseerd kwaliteitscontrolesysteem te creëren.

Stel je voor dat je koelkast zou kunnen voelen dat je bijna geen melk meer hebt en je automatisch nog een liter kunt bestellen. Bovendien kunt u de bestelling vervolgens controleren op de plaats van herkomst, verzending en opslaggegevens. Op deze manier winnen gebruikers gemak en vertrouwen binnen de markt.

Een wereldwijde markt

Nu megaretailers de drempel van de wereldeconomie naar een hoger niveau tillen, blijft de vraag naar kosteneffectieve beheersystemen toenemen. In de nabije toekomst zullen deze op blockchain gebaseerde protocollen gemakkelijk de geldigheid van uw product bewijzen. Hopelijk zal de instelling van deze systemen de hoeveelheid fraude op internationaal niveau op dramatische wijze verminderen.

Supply Chain Management staat centraal

Het is een enorm voordeel in de markt om het kwaliteitsniveau te kunnen garanderen dat elk van uw producten bezit. Consumenten blijven meer transparantie eisen van hun producten en alleen blockchaintechnologie kan op een kosteneffectieve manier aan deze vereisten voldoen. Verwacht dat de kwaliteitsmanagementsector deze revolutionaire technologie de komende maanden snel zal toepassen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map