Lachlan McDonald, medeoprichter van MOVA & Directeur

lachlan mcdonald

Steven Buchko van Coin Central heeft onlangs een middag (of ochtend voor Lachlan) gesproken met MOVA mede-oprichter en CEO Lachlan McDonald. Lachlan woont in Australië en heeft een rijke geschiedenis in toeleveringsketens die samenwerken met bedrijven als BHP Billiton en Loch & Co.

Nu willen Lachlan en zijn MOVA-team onsamenhangende supply chain-entiteiten met elkaar verbinden en verantwoording afleggen aan de ruimte op de beste manier die ze kennen – via blockchain. In dit interview duiken we in de drijfveren achter dit nieuwe blockchain-bedrijf en hoe logistieke systemen kunnen profiteren van de gedecentraliseerde technologie.

Het interview

SB: Hoe ben je voor het eerst betrokken geraakt bij blockchain-technologie en cryptocurrency?

LM: Eigenlijk grappig verhaal – het zijn twee delen ervan. Ten eerste hoor ik al een tijdje over blockchain. In mijn normale baan werk ik in contracten en inkoop voor bedrijven als Boston Consulting en BHP Billiton. Wat ik voor hen doe, is supply chains transformeren.

Ik heb veel gehoord over blockchain, maar ik had nog geen praktische, echte technologie gezien die momenteel werkt. De grote jongens die het gebruiken, optimaliseren allemaal voor zichzelf. Er is Maersk, maar ze optimaliseren het voor Maersk, niet voor wereldwijde toeleveringsketens in het algemeen.

Ik had dit in mijn achterhoofd toen ik mijn kinderen een paar maanden geleden naar Disneyland bracht. Mijn neven in Amerika waren dol op crypto, dus ik had gehoord van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Ze hielden echt van alle nieuwe, coole dingen die met de technologie uitkwamen, en ze wilden het aan mij voorbij laten gaan om te zien in welke dingen ze zouden moeten investeren.

Na herhaalde pogingen om me het te laten bekijken, ging ik zitten en keek waar de markten waren. Ik wilde zien of de technologie werkte. Hadden ze echte klanten en zo ja, wie waren die klanten? Zijn het grote Fortune 500-bedrijven of zijn ze een klein transportbedrijf uit Minnesota? Niets tegen het transportbedrijf uit Minnesota, natuurlijk.

Er leek een echte afwezigheid te zijn van praktische technische oplossingen voor echte problemen. Er was deze zeer goed op de markt gebrachte, opwindende technologie die mogelijk een hele reeks verschillende gebieden radicaal zou kunnen veranderen – financiering, waardetransacties van persoon tot persoon, waardetransacties tussen bedrijven en verhuizing van tussenpersonen. Veel daarvan was echt spannend.

Maar omdat ik aan de zakelijke kant heb geprobeerd technische veranderingen door te voeren voor bedrijven met een waarde van 30 of 40 miljard dollar, weet ik dat het echt moeilijk is. Als je moet vertrouwen op mensen en gedragsverandering, gaat dat stuk. De technologie kan cool zijn, maar tenzij het in een echte omgeving werkt, is het behoorlijk uitdagend.

Dus wendde ik me tot mijn neef en zei: “Ik denk dat we dit beter kunnen doen.” Ik wist dat het gedistribueerde grootboek van blockchain me de mogelijkheid zou geven om slimme contracten uit te voeren. Zolang u het technische probleem onder de knie heeft, kunt u dit spul inzetten en echte producten voor klanten gaan maken. Dat is waar mijn praktische ervaring om de hoek komt kijken.

Dit bedrijf [MOVA] is ontstaan ​​in een poging om die twee werelden met elkaar te verbinden. De problemen die ik tijdens mijn carrière heb gezien in de wereldwijde toeleveringsketen en een praktisch gebruik van de technologie om deze nu in handen van echte klanten te krijgen.

MOVA-systeem

Ik ben het helemaal met je eens. U moet die focus hebben op praktijkgevallen om daadwerkelijke acceptatie te krijgen, vooral in toeleveringsketens. Hoe bereikt MOVA dit??

MOVA is in wezen een applicatie die het verplaatsen van dingen gemakkelijker maakt. Dingen verplaatsen is momenteel moeilijk.

Enterprise-bedrijven hebben grote, complexe toeleveringsketens en verplaatsen miljoenen artikelen per jaar. Als er iets te laat is, wordt de uitvaltijd meestal gemeten in honderdduizenden dollars per uur.

Wat we doen is eigenlijk heel simpel. We gebruiken slimme contracttechnologie om supply chain-partijen met elkaar te verbinden en ervoor te zorgen dat ze akkoord gaan met duidelijke voorwaarden, want dat is vaak waar het allemaal gek wordt. Zo zou de directeur van de autoriteit hier donderdag moeten zijn, maar het was eigenlijk woensdag en ergens in het midden ging het allemaal stuk. Ze gaan dus akkoord met duidelijke voorwaarden, en die voorwaarden worden autonoom uitgevoerd op de blockchain.

Het mooie van het gebruik van slimme contracten is dat het ons real-world prestatietools geeft. Als het item te laat is vertrokken en de prestaties van de vrachtwagenchauffeur ondermaats zijn, betaalt u minder. Bij het opstellen van het contract kunt u een reeks sancties selecteren voor het geval ze te laat komen.

We zijn erin geslaagd om het Ethereum blockchain smart contract-platform te integreren met real-time, real-world gps-technologie van een reeks platforms. Het geeft u op elk moment inzicht in waar uw vloot zich bevindt. Het geeft je ook de prestatiegeschiedenis, zodat je terug kunt kijken en logboeken kunt verzamelen.

Nog een voorbeeld: die tien ladingen die eind vorige maand waren, waren eigenlijk niet de schuld van een vrachtwagenchauffeur, maar mijn magazijn. Je kunt zien dat de wachttijden bij het magazijn verschrikkelijk zijn.

MOVA is drievoudig. Het geeft u duidelijkheid over de leveringsvoorwaarden, automatiseert de uitvoering van die leveringsvoorwaarden en geeft u echte prestatietools.

Bovendien worden de verkopen voor transportbedrijven momenteel uitbetaald in termijnen van 60 tot 90 dagen. Dit leidt tot aanzienlijke cashflowproblemen waardoor een bedrijf failliet kan gaan. Omdat deze bedrijven bij het vaststellen van tarieven rekening moeten houden met het risico van vorderingen, stijgen hun basisrentes tot boven de normale marktprijs. Met MOVA gaan hun betalingsvoorwaarden van 60 tot 90 dagen tot in wezen direct.

Dit leidt tot een verlaging van de kosten voor zowel de klant als de klant, omdat het alle risicopremies die iedereen erin steekt eruit haalt. De klant steekt risicopremies in omdat ze morgen alles nodig hebben. Ze hebben meestal erg slechte bezorgschema’s en hun systemen werken niet goed samen met de systemen van het transportbedrijf.

Kun je me enkele voorbeelden geven van wie het meeste baat zou hebben bij MOVA??

Vorig jaar werkte ik met een van ‘s werelds grootste fabrikanten van mijnbouw- en bouwmachines. Ze hebben miljoenen leveringen, maar meer dan 82% van die leveringen werd expresvracht, terwijl minder dan 5% daarvan had moeten zijn. Elke keer dat u iets verzendt, is het gemiddeld 25% duurder.

Er zijn twee manieren om dat te accepteren. Ten eerste kunnen mensen hun transacties end-to-end op de blockchain zetten. Dit kan een beetje lastig zijn als mensen betalingsvoorwaarden wisselen. Ze zouden onze geautomatiseerde tools krijgen.

Het tweede deel is dat ze alleen de rapportage- en realtime dashboardfuncties kunnen hebben. Dit geeft hen een maandelijks rapport over alles wat te laat (of vroeg) was en waarom het te laat (of vroeg) was. Als ik dat in mijn vorige leven had gehad, zou dat een buitengewoon krachtig hulpmiddel zijn geweest.

Mijn visie hiervoor is echter dat als je die toeleveringsketens met elkaar verbindt, je de barrières tussen leveranciers en klanten doorbreekt.

We willen een online e-veilingplatform bieden met realtime vereisten en prestatiegegevens. U kunt de beoordeling zien van de mensen die u ondervraagt. U hoeft geen hoge aanbestedingskosten te hebben en het beheer van grote contracten waardoor de kosten worden bespoedigd, omdat u beschikt over realtime prestatietools en u hun transactiegeschiedenis kunt zien, die veel krachtiger is dan een soort aanbesteding.

Als u een dringende levering nodig heeft, kunt u deze in wezen veilen. U kunt het bieden aan iedereen in dat gebied die dat voor u kan doen. Momenteel zijn er misschien 15 leveranciers die dat in uw regio kunnen doen, maar u weet hun aantal niet.

Het verbinden van deze partijen via de veiling verlaagt de totale kosten per kilo voor alle mensen die iets op die vrachtwagen hebben. Het maakt de truck ook goedkoper voor het transportbedrijf en vermindert ook het effect op het milieu.

Ik ben dol op de koppeling met GPS-systemen. Heeft u plannen om aan te sluiten bij andere soorten IoT-apparaten (Internet of Things) om ook de kwaliteit te waarborgen??

Dat is een uitstekend punt. Ja, IoT zal ongelooflijk voordelig voor ons zijn terwijl het zich blijft ontwikkelen. Het wordt echter niet alleen een kwaliteitshoek voor ons. Als we nauwkeurigere realtime telemetrische gegevens hebben van een groter aantal datapunten, kunnen we op elk moment op die markt nauwkeuriger weergeven wat de vereisten of de capaciteit zijn..

We proberen in wezen elke vierkante voet van elke vrachtwagen en elke carrièrebus en elk schip ter wereld te nemen en een nieuwe markt te creëren. We willen dat democratiseren en een vrije markt toestaan ​​die ruimte effectiever te gebruiken.

Momenteel kunt u zien waar een vrachtwagen heen gaat, hoe snel hij gaat, enz. Maar als u een beter begrip krijgt van waar de dozen op een vrachtwagen met elkaar te maken hebben, kunt u ze beginnen te stapelen in een efficiëntere bestelling ook. U kunt dan bestellingen doorsturen naar expeditiebedrijven of klanten die in het verleden tussenpersonen hebben gebruikt.

Die met IoT verbonden apparaten zouden die tussenpersoon nu moeten kunnen vervangen door zelf redacties te activeren. Het kan je vertellen dat de vrachtwagen met het pakket de weg op komt en wanneer hij zal aankomen. Dat leidt vervolgens tot een opeenstapeling van gebeurtenissen – niet alleen met de leverancier waarmee u dat ene specifieke pakket hebt gekocht, maar ook met de meerdere leveranciers en de meerdere klanten die zijn aangesloten op dezelfde leveringstak..

mova-app

Van welke scepsis heb je gehoord wanneer je contact zoekt met potentiële klanten?

Dat is eigenlijk een van de meest opwindende onderdelen van dit project geweest en daarom heb ik het opgesplitst in een krachtige, in wezen gratis te gebruiken tool. We rekenen een kleine transactiekost voor de transacties die binnenkomen, maar de tool is gratis te downloaden.

Ik heb gesproken met twee van de drie grootste mijnbouwbedrijven ter wereld. Ik heb ook gesproken met de grootste transportverzekeringsmaatschappij in de regio Azië-Pacific. Ze hebben allemaal proeven aangevraagd en we doen momenteel een praktijkproef met ons slimme contract bij Hastings D.&E, een van ‘s werelds grootste Caterpillar-dealers en een van de grootste bedrijven in Australië.

Ons slimme contract is operationeel en we hebben met hen samengewerkt om de gebruikersinterface, het workflowproces en ook het managementrapportageproces te verfijnen.

We voeren sinds januari proeven met hen uit en ze gaan erg goed. Het laat zien dat we een soort real-world impact laten zien.

Dat is onze filosofie. Het moet werken voor de man die om 3 uur ‘s nachts in een magazijn is, en hij is helemaal stomverbaasd.

De tool moet eenvoudig en effectief zijn, en hij moet zeggen: “Dit gaat mijn werk gemakkelijker maken. Het gaat mijn leven gemakkelijker maken. “

Als de klant van een transportbedrijf het product ziet en zegt: “Wauw, ik heb echt realtime prestatietools om het juiste gedrag te stimuleren. Ik wil dat dit pakket volledig, op tijd en niet kapot wordt bezorgd, en ik kan zien hoe dat is gebeurd. ” Dat is ongelooflijk waardevol.

Wat speelde een rol bij uw beslissing om bovenop Ethereum te bouwen via andere platforms of zelfs om uw eigen blockchain te bouwen?

Uitstekend punt. Terwijl ik in LA was, las ik whitepapers en las ik ook de broncode door. Ethereum zag er voor mij uit alsof het de meest bruikbare, praktische en geteste slimme contracttools had die beschikbaar waren om te gebruiken.

Ik was weggegaan en ontmoette de NEO-jongens en had gepraat over waar ze waren. Dat project is echt spannend. Ik denk dat hun functionaliteit echt gaaf zal zijn, maar ze bevonden zich op een andere plek dan wat ik nodig had. Ik had een bewezen oplossing nodig die nu werkt.

Terwijl we dit proces doorlopen, lijkt het erop dat de meeste slimme contracten die momenteel beschikbaar en operationeel zijn, op een transactionele manier vrij eenvoudig zijn. Het is de transactiewaarde van de ene partij naar de andere met een soort van uitbestedingsfuncties die sommige saldi kunnen controleren, of misschien iemands transactiegeschiedenis controleren, maar dat is wat de operationele producten betreft die ik ken.

Wat waren enkele van uw uitdagingen bij het uitbouwen van MOVA?

Het lastige is om de front-end op een eenvoudige en elegante manier te laten werken. Degene die we hebben geschreven, is in staat om een ​​complexe voorwaardelijke dataset te nemen over waar een transactie wordt geactiveerd en wie de accounts zijn die de transacties hebben geactiveerd.

Het haalt alle informatie over de variabele-snelheidsstructuren binnen en het kan gegevens verzamelen met betrekking tot waar het variabele-snelheidsstructuren vandaan haalt. Er zijn verschillende voorwaarden om ervoor te zorgen dat u de juiste truck voor de juiste klus krijgt. Als u een verkeerde truck krijgt, kost dit meer en meer tijd.

Van daaruit activeren we alle prestatie-elementen via het gps-systeem. Dan krijg je onderweg in wezen enkele vlaggen. Het zal u bijvoorbeeld vertellen of er een pakket achterloopt, de redenering, en u vragen wat u eraan zou willen doen.

Ik wil mensen niet in een hoek helpen met een systeem dat niet slim is en automatisch betaalt voor iedereen die een seconde te laat is. Niemand wil dat. Dat stimuleert niet het juiste gedrag en mensen die slimmer zijn dan ik, zullen er manieren omheen vinden.

Wat is de volgende stap voor MOVA?

We hebben het product getest en het is operationeel. We hebben een proeffront-end waar een klant doorheen loopt en gebruiken dummy-transacties om de functionaliteit te testen.

We gaan dit binnen de komende drie maanden naar meer operationele klanten pushen. Maar als dit live gaat, willen we dat dit een hulpmiddel wordt dat iedereen oppikt en zegt: “God, waarom is dit niet eerder uitgevonden? Het is zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk. ” Wat geweldig is, is de feedback die ik tot nu toe heb gekregen, dat is hoe mensen het al benaderen.

Is er nog iets dat u onze lezers wilt laten weten??

Een paar dingen. Een daarvan is dat onze filosofie is dat we een echte technische oplossing zijn. We hebben momenteel praktijktests uitgevoerd om deze technologie goed te krijgen.

Het team dat ik heb samengesteld, in wezen ex-McKinsey, ex-Boston Consulting, Amazon en IBM-jongens, denken allemaal zoals ik dat we leiding willen geven, niet volgen.

Het is belangrijk voor ons om ervoor te zorgen dat we transparant zijn en dat het product echt is, want persoonlijk denk ik dat veel van de technologie die er is ongelooflijk opwindend is, maar er zit op dit moment een cultuur achter de marketinghype waardoor veel mensen spring er niet in om de juiste redenen. Ik wil ervoor zorgen dat de technologie op zijn minst op proef werkt, we hebben een team samengesteld dat echt heeft geïnvesteerd in het maken van dit werk, en dat we ervaring hebben in plaats van te proberen mensen in het team te plaatsen met zoveel mooie hogescholen als mogelijk. Nu waarschijnlijk een beetje brutaal zijn.

Dank je

Brutaal inderdaad, Lachlan, maar dat is oké – brutaal is goed. Nogmaals bedankt voor het opstaan ​​bij het krieken van de dag om met ons te praten. We verheugen ons op uw lancering en wensen MOVA veel succes!

Is er een projectoprichter waarvan u wilt dat wij deze interviewen? Stuur ons een tweet @realcoincentral met uw suggesties.