Blockchain-technologie wordt op grote schaal toegepast in een groot aantal sectoren als een alternatief middel om zaken te doen. De lage overhead en directe bewakingsmogelijkheden van blockchain-netwerken kunnen bedrijven een enorm voordeel op de markt geven. Het nu verschijnt dat de legers van de wereld ook willen profiteren van deze unieke technologie.

Het aantal militaire organisaties dat overweegt blockchain-technologie te kopen, groeit. Legers uit de Verenigde Staten, China en India hebben allemaal al publiekelijk op blockchain gebaseerde militaire programma’s aangekondigd. Zoals je gaat ontdekken, wordt er een stille wapenwedloop uitgevochten tussen landen die als eerste de blockchain-technologie willen bewapenen. Je denkt misschien niet dat blockchain-technologie dodelijk kan zijn, maar eenmaal toegepast op een militaire logistieke keten, zou het kunnen verbeteren de dodelijkheid van de hele strijdmacht.

Militaire investering

De 2018 Wet op de nationale defensiebevoegdheid werd door de president in de wet omgezet Donald Trump. Deze wetgeving omvat blockchain-specifieke taal. Om preciezer te zijn, stelt de wet dat er geld moet worden gereserveerd om een ​​briefing te creëren over de cybertoepassingen van blockchain-technologie.

President Donald J Trump ondertekent wetten afbeelding via Wall Street Journal

De National Defense Authorization Act van 2018 omvat financiering voor een briefing over blockchain-technologie. Afbeelding via Wall Street Journal.

De bepaling over blockchainonderzoek valt uiteen in twee categorieën. Het eerste deel is gewijd aan het monitoren hoe buitenlandse mogendheden, extremisten en criminelen de technologie gebruiken. Deze beoordeling zal worden gebruikt om te zien of een van de methoden van deze externe organisatie met succes kan worden toegepast op het Amerikaanse leger. Het lijkt erop dat het Amerikaanse leger erop gebrand is om niet achterop te raken op het blockchain-slagveld, en ze volgen wereldwijd de bewapende blockchain-ontwikkelingen nauwlettend om toekomstige dominantie te verzekeren..

Het tweede deel van het wetsvoorstel stelt een commissie in om het huidige en geplande gebruik van blockchain-technologie op federaal niveau te onderzoeken. Concreet heeft het wetsvoorstel betrekking op het gebruik van blockchain-technologie in infrastructuurprojecten. Staten proberen van de financiering te profiteren. New York kondigde plannen aan om het NYC Blockchain Resource Center in mei van dit jaar.

Blockchain-integratie in infrastructuurprojecten zou ook kunnen helpen om de public relations te verbeteren. Momenteel missen veel van deze projecten de transparantie die nodig is om grootschalig publiek vertrouwen te winnen. Als je kijkt naar de hoeveelheid politieke corruptie die we de afgelopen jaren tegenkwamen, is het gemakkelijk in te zien waarom het publiek het vertrouwen in deze projecten verliest. De toevoeging van een op blockchain gebaseerd protocol zou kunnen helpen om zorgen weg te nemen en de ontwikkeling te stimuleren. Politici zoals David Cameron hebben hun campagnes gevoerd om de voordelen van integratie te prediken.

De onmiddellijke consensusmogelijkheden die worden geboden door blockchain-technologie, kunnen een belangrijke rol spelen bij het bepalen hoe overheidsprojecten in de toekomst prioriteit krijgen en worden gefinancierd. Rusland gebruikt al een blockchain-gebaseerd programma genaamd Actieve burger waardoor mensen kunnen stemmen over niet-politieke kwesties zoals snelheidsbeperkingen, het benoemen van openbaar bezit en busroutes.

Flexibele financiering

Trey Hodgkins, Senior Vice President van de publieke sector van de Information Technology Industry Council, legde het belang van het wetsvoorstel en de structuur uit. Hodgkins legde uit dat het doel van het wetsvoorstel was om flexibele financiering te creëren die zou kunnen worden gebruikt om een ​​breed scala aan toepassingen voor blockchain-technologie te bestuderen.

Er zijn al voorbeelden van blockchain-gebruik in elke sector van het leger, van persoonlijke identificatie tot wapentargeting tot supply chain management. De efficiëntie die deze technologie biedt, zou precies kunnen zijn wat het Amerikaanse leger nodig heeft om te verbeteren, wat sommigen denken, verkwistend systemen die momenteel op hun plaats zijn.

Op blockchain gebaseerde gezichtsherkenning via biometrids

Blockchain-gebaseerde gezichtsherkenning. Afbeelding via biometrids

NAVO

Het NAVO-communicatie- en informatiebureau is een ander voorbeeld van een goed gefinancierde overheidsorganisatie die blockchain-technologie in het komende decennium wil bewapenen. Interessant genoeg is de NAVO primair gericht op logistiek en financieel toepassingen voor de technologie.

De NAVO evalueert momenteel voorstellen met betrekking tot blockchain-integratie. Ambtenaren hebben aangekondigd dat contracten zullen worden gegund vanuit de Innovatie-uitdaging, onderdeel van een top die zich richt op het integreren van nieuwe technologie in het slagveld. Er is gemeld dat het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) is ook sterk betrokken bij het programma. DARPA is geïnteresseerd in veilige berichtenuitwisseling en transacties platform.

De Blockchain-wapenwedloop

De VS en zijn bondgenoten staan ​​niet alleen in hun streven om blockchain te bewapenen. Het lijkt erop dat China ook streeft naar een snelle integratie van deze innovatieve technologie. Het People’s Liberation Army (PLA) publiceerde een artikel dit jaar waarin ze specifieke militaire toepassingen voor blockchain-technologie onder de aandacht brengen. De paper suggereert dat het van cruciaal belang is dat China niet achterop raakt bij de adoptie.

Wapen Blockchain – “Media Wars”

China kijkt al jaren naar blockchain-technologie. Als je dieper graaft, kun je militaire verwijzingen naar de blockchain al in 2016 vinden. Het tijdschrift van Nationale defensiewetenschap & Technologie publiceerde een artikel met de titel “Blockchain-technologie en zijn potentiële militaire waarde.” Het artikel ging over blockchain-integratie in inlichtingenoperaties, bewaking van de levenscyclus van wapens, systemen voor personeelsbeheer en militaire logistiek.

India

Indiase functionarissen hebben ook hun bezorgdheid geuit over bewapende blockchain. Een recent artikel gepubliceerd door een groep Indiase wetenschappers benadrukte hoe deze technologie in de nabije toekomst kan worden gebruikt om zwaarbeveiligde militaire systemen te hacken. De paper legt uit dat in de toekomst de gecombineerde rekenkracht van een blockchain-netwerk kan worden aangewend om de huidige beschikbare computerverdedigingen te overmeesteren..

Wapen Blockchain

Er is gezegd dat “oorlog de moeder van innovatie is” en als dit waar is, staat de blockchain-technologie op het punt een renaissance te doormaken, aangezien de wereldwijde wapenwedloop net is verwarming omhoog. Deze innovatieve technologie heeft het potentieel om in bijna elk facet van het leger te worden gebruikt. De inzet is hoog in het spel van oorlog, en blockchain-technologie lijkt landen een efficiënter middel te kunnen bieden om oorlogszaken te voeren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me