Live Planet en Halsey Minor hebben vandaag furore gemaakt met de aankondiging dat zij Hanno Basse, CTO van 20th Century Fox Film Corporation, hebben aangesteld om het team te versterken als President of Decentralized Media Solutions. De bestaande oplossingen van Live Planet omvatten een end-to-end virtual reality (VR) videostreaming en publicatie-oplossing, en een volledige stereoscopische VR-camera en cloud die live 4K-video naar miljoenen apparaten kan streamen.

Halsey Minor is een legendarische ondernemer die zijn sporen verdiende in de vroege internetdagen. Zijn prestaties zijn onder meer: ​​CNET oprichten in 1994, een van de eerste mediasites die recensies, nieuws, artikelen, podcasts, video’s en blogs over technologie en consumentenelektronica publiceerde in 1994 (overgenomen door CBS voor $ 1,8 miljard in 2008), medeoprichter van Salesforce .com (investeerde $ 19,5 in 1999 en was de op een na grootste aandeelhouder met een belang van 10% ten tijde van de beursgang van 2004), startte Rhapsody in 1998, medeoprichter van GrandCentral Communications, dat in 2007 aan Google verkocht voor $ 65 miljoen.

Minor vestigde zich ook als speler in de cryptocurrency- en blockchain-ruimte. Hij stichtte Handhaven, een digitale geldwisselservice en vroege Coinbase-concurrent in 2014, oprichting LivePlanet in 2015, een ontwikkelaar van infrastructuurtechnologieën voor meeslepende video, en in november 2017, de lancering van Minor VideoCoin, een gedistribueerde computer-startup die video opslaat, codeert en streamt tegen betaalbare tarieven.

We kregen voor het eerst de kans om Halsey Minor te interviewen in april 2018, toen VideoCoin onlangs een succesvolle pre-ICO-fondsenwervingsronde had afgerond en hun doel van $ 50 miljoen overtrof. Een lange cryptowinter later hebben we opnieuw contact gemaakt met Minor met betrekking tot Live Planet en de voortgang van VideoCoin’s Live Planet hier, waar hij zijn zinnen op heeft gezet voor de toekomst.

Leef planeet

Vandaag heeft VideoCoin de aanstelling aangekondigd van de voormalige CTO van 20th Century Fox Film Corporation Hanno Basse. Basse heeft zijn gunstige reputatie opgebouwd dankzij zijn uitgebreide expertise in het gebruik van opkomende technologieën om nieuwe media-ervaringen en diensten te creëren. VideoCoins rekrutering van Basse heeft tot doel zijn wereldwijde aanwezigheid uit te breiden en zijn innovaties op het gebied van meeslepende en lineaire videoproductie, distributie en het genereren van inkomsten te katalyseren.

Hanno Basse

Hanno Basse

“De mediabewerkings- en distributietechnologieën die Halsey en zijn team hebben ontwikkeld, behoren tot de meest baanbrekende die ik ooit heb gezien. Ze vormen de basis voor een nieuwe generatie oplossingen die media, telco’s en bedrijven gretig zullen omarmen terwijl onze wereld evolueert naar meer decentralisatie, snellere communicatie en edge-based computing ”, aldus Basse. “Ik kan niet wachten om de wereld te laten zien wat we hierna zullen opleveren.”

Bij 20th Century Fox was Basse verantwoordelijk voor de technologiestrategie voor de filmstudio van het bedrijf, productie en postproductie, theaterdistributie en home entertainment. Terwijl hij daar was, sloot Basse partnerschappen met Samsun, Ericcson en Barco en hielp hij het Fox Innovation Lab op te richten. Hij was ook de eerste voorzitter van de UHD Alliance en hielp bij de lancering van het 4k-UHD Blu-Ray Disc-formaat en het veranderen van High Dynamic Range (HDR) in een consumentenproduct.

“Ik ben absoluut verheugd om de volgende groeifase voor Live Planet te markeren met de toevoeging van Hanno aan ons team van wereldklasse van media- en technologie-experts. Hanno brengt een werkelijk uniek niveau van senior-ervaring naar Live Planet dat buitengewoon waardevol voor ons zal zijn, aangezien we onze klanten helpen te voldoen aan de toenemende eisen van streaming video en de volgende generatie on-demand services, ”aldus Minor. “De toevoeging van een technologiepionier van het kaliber van Hanno is tekenend voor de strategische richting van Live Planet en ik kijk uit naar een ongelooflijk spannende reis die voor ons ligt.”

Halsey Minor

Halsey Minor

Voorbereiden op een 5G-wereld

Deze aankondiging komt op een moment dat 5G wereldwijd begint te worden uitgerold. 5G maakt snellere communicatie tussen apparaten en edge-based computing mogelijk. De rekrutering van een Hollywood-manager als Hanno Basse toont aan dat er steeds meer interesse in de videoproductie Mekka wordt.

In grote lijnen denken veel mensen dat 5G een monumentale verschuiving in de technologie zal betekenen. De huidige standaard van 4G is in wezen de motor van de moderne smartphonewereld, waardoor gebruikers honderden miljoenen uren per jaar kunnen scrollen, klikken en communiceren met tientallen apps zonder substantiële vertragingen of problemen. 4G werd gezien als een enorme sprong van de 3G-wereld, en het woord op straat is dat de sprong van 4G naar 5G nog groter zal zijn.

“We denken dat er hier een veel groter spel is nu 5G begint uit te rollen”, zegt Minor in een exclusief interview met CoinCentral. “We zijn al een heel systeem aan het creëren om te bewijzen dat servers iets kunnen, meten wat ze doen en compenseren voor de activiteit die ze hebben ondernomen. We krijgen dit een beetje gratis omdat we de datacenterarchitectuur al aan het bouwen zijn. “

VideoCoin streeft ernaar om een ​​gedecentraliseerd netwerk van ongebruikte of onderbenutte computers in datacenters te gebruiken om de stroomvoorziening van het netwerk te vergemakkelijken, waardoor kostenbesparingen voor de consument worden gerealiseerd. Het lijkt er echter op dat VideoCoin meer wil dan alleen goedkopere videoverwerking – het heeft zijn ogen gericht op het bouwen van de infrastructuur voor een gedecentraliseerde video-hosting-toekomst.

“5G is een hoge bandbreedte maar een veel lagere latentie. Je kunt services bouwen met een extreem lage vertraging, of het nu gaat om gaming of IoT ”, bevestigt Minor. “5G gaat computers en applicaties naar een hoger niveau tillen. We willen een betalingssysteem ontwerpen voor die apps. Wat we vandaag zijn, is een goedkopere manier om videocoderingsservices te krijgen. Waar we morgen zijn, is een andere architectuur dan die van Amazon, omdat we deze gedecentraliseerde servers kunnen hebben die steeds dichter bij het verkeer komen. ”

Laatste gedachten

Op het eerste gezicht zal VideoCoin concurreren met cloudgebaseerde videobewerkingsproviders zoals Amazon Web Services, met beweringen dat het dezelfde diensten kan leveren met een geschatte korting van 60% tot 80%. Met Live Planet-videomakers met een end-to-end VR-oplossing, wil het team de acceptatie van VR bevorderen in combinatie met betalende klanten.

Met 5G dat om de hoek snuffelt en geweldige rekrutering zoals die van Hanno Basse, kan Live Planet uiteindelijk veel meer doen dan aanvankelijk verwacht. Live Planet is momenteel aan het werven, op zoek naar getalenteerde blockchain-ingenieurs, bij voorkeur met achtergronden in reguliere media en interesses in de toekomst van video. Om te solliciteren bij Live Planet, klik op hier.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me