Alexandra Prodromos, uitvoerend directeur van het Chicago Blockchain Center

alexandra lexy prodromos chicago blockchain center uitvoerend directeur

Alexandra Prodromos heeft hard gewerkt met haar team om Chicago op te bouwen als de stad voor blockchain-startups en bronnen.

Als uitvoerend directeur van de non-profit Chicago Blockchain Center (CBC), Alexandra werkt nauw samen met zowel de private als de publieke sector om de blockchain-gemeenschap in Illinois te laten groeien en ondersteunen. Van het houden van meetups en workshops voor studentenontwikkelaars tot het bestrijden van verkeerde informatie in de reguliere media, de CBC doet het allemaal.

Naast haar werk bij de CBC is Alexandra ook onderzoeks- en marktstrateeg bij Bloq, Inc. en behaalt haar masterdiploma in informatiesystemen aan de Northwestern University.

Steven Buchko van Coin Central kreeg onlangs de kans om een ​​paar minuten te stelen uit een van Alexandra’s drukke dagen om meer te weten te komen over de CBC en haar sprong in cryptocurrency.

Het interview

SB: Hoe ben je voor het eerst betrokken geraakt bij blockchain-technologie en cryptocurrency?

AP: Het is eigenlijk een raar verhaal. Ik ben geen ontwikkelaar, hoewel ik momenteel een master doe aan Northwestern in informatiesystemen. Het omvat ook databasebeheer en wat codering, maar dat is niet mijn achtergrond.

Mijn bachelordiploma was Politicologie en ik wilde rechten gaan studeren. Ik was vooral geïnteresseerd in technologieën waarvan ik dacht dat ze de juridische ruimte zouden kunnen veranderen of verstoren – geautomatiseerde ontdekking bijvoorbeeld. Ik was geïnteresseerd in hoe het zoeken naar trefwoorden in duizenden pagina’s met juridische documenten zou veranderen hoe advocaten zouden worden gefactureerd of precedenten zouden vinden.

Rond 2014 hoorde ik over slimme contracten. Mijn onmiddellijke gedachte was: “Hoe kunnen deze van toepassing zijn op juridische contracten?” Ik begon onafhankelijk meer over hen te leren en ontdekte uiteindelijk de blockchain-technologie als geheel. Toen ik dat eenmaal deed, realiseerde ik me dat de technologie verder reikt dan de juridische ruimte. Ik wist dat het gevolgen zou hebben voor elke branche.

Deze [blockchain] is vergelijkbaar met het fundamentele niveau van internet – een veilige methode om waarde over te dragen die de bedrijfsprocessen van elke branche in de toekomst zal beïnvloeden.

Toen ik me dat eenmaal realiseerde, werd ik verliefd. Ik heb constant onderzoek gedaan naar het onderwerp, dat in die tijd voornamelijk via Reddit-feeds en Twitter ging, en ik las er een paar boeken over. Een van de eerste boeken die ik las, was The Age of Cryptocurrency van Michael Casey en Paul Vigna. Beiden leveren bijdragen aan de Wall Street Journal, en ik vond dat ze de crypto-aspecten waar ik niet zo bij betrokken was uitstekend hebben uitgelegd.

Bovendien begon ik naar conferenties en bijeenkomsten te gaan en probeerde ik zoveel mogelijk mensen te ontmoeten.

Als afstudeercadeau van mijn universiteit gaven mijn ouders me een kaartje voor de consensusconferentie in New York. Ik hoorde mensen zoals Matthew Roszak praten, en ik ontmoette zelfs Vitalik Buterin kort. Hij is slechts ongeveer een maand ouder dan ik, en ik kon niet geloven dat hij alles had gedaan wat hij op dat moment had gedaan.

Op die conferentie hoorde ik de gouverneur van Delaware hun Delaware Blockchain Initiative presenteren.

Ik dacht bij mezelf: “Waarom kan Chicago geen hub voor blockchain zijn? Wat de groei van startups betreft, is het een leefbaarder gebied dan San Francisco of New York. “

Ik stelde me voor dat we met de regering van [Illinois] zouden kunnen samenwerken om minder zware wet- en regelgeving te creëren dan wat er in New York bestond. De New York BitLicense is nu berucht.

Ik dacht dat het een geweldige kans was, dus ik deed een voorstel en benaderde het nieuw opgerichte Illinois Department of Innovation and Technology. Ik werkte met hen samen in een blockchain-werkgroep als de enige niet-gouvernementele deelnemer. Met de hulp van vele andere bureaus hebben we het Illinois Blockchain Initiative (IBI).

Van daaruit ging ik verder naar conferenties. Ongeveer anderhalf jaar geleden ontmoette ik Matthew Roszak op een van de conferenties, en hij bracht me naar Bloq. Sinds juni ben ik nauw betrokken bij het Chicago Blockchain Center bij de uitvoering van de derde tak van het Illinois Blockchain Initiative – ecosysteemontwikkeling in Chicago.

Dit omvat het creëren van de fysieke ruimte voor meetups, het onder de aandacht brengen van specifieke startups en het verstrekken van educatieve middelen. De educatieve bronnen zijn echter niet alleen voor individuen. Ze zijn ook bedoeld voor specifieke branche-entiteiten die meer willen weten over de technologieën.

We werken eraan om veel van de misleidende berichtgeving over dit onderwerp te bestrijden. Nu Bitcoin veel meer mainstream is geworden, is onze organisatie belangrijker dan ooit.

Illinois blockchain-initiatief

Blockchain-initiatief van Illinois

SB: Welke terugslag, indien van toepassing, was er met het Illinois Blockchain Initiative als het enige niet-gouvernementele lid in de groep?

AP: Het is best verbazingwekkend. Toen ik ze benaderde, hadden ze technische initiatieven “Bringing Illinois into the Future”, en blockchain was al een klein onderdeel van een van hun initiatieven. Het had op hun radar gestaan, maar ze hadden niet de behoefte om het agressief na te jagen, aangezien het nog vroeg was. Zelfs vandaag is het nog te vroeg voor blockchain.

Ik ben verbaasd over hoe vooruitstrevend ze waren toen we het erover hadden. In mijn ogen is de publieke sector een natuurlijke toepassing van blockchain. Het heeft transparantie nodig, en het is een manier om een ​​betrouwbaar register te bieden aan kiezers. Toen we dat eenmaal hadden doorgenomen, waren ze meteen aan boord. Ik heb geen reactie gekregen.

SB: U had het over een drieledige aanpak voor het Illinois Blockchain Initiative. Een daarvan is het ecosysteem. Wat zijn de andere twee?

AP: De tweede is om te voorzien in niet-bezwarende regelgeving binnen de staat Illinois. Een van de instanties die bij de IBI betrokken zijn, wordt de IDFPR genoemd, de Illinois Department of Financial and Professional Regulation. Ze bieden specifieke richtlijnen waarin hun bestaande geldtransmissiewetten worden benadrukt en hoe deze van toepassing zijn op Bitcoin en potentiële cryptocurrency-bedrijven.

Ze leren wetgevers ook wat de technologie is, zodat ze nieuwe wetgeving kunnen opstellen die niet al te restrictief is, maar toch de kiezers beschermt. Het meest interessante deel, naar mijn mening, zijn de proefprogramma’s die ze doen.

Ze deden er vorig jaar een met de Cook County Recorder of Deeds, een van de agentschappen die betrokken zijn bij het IDF [Illinois Department of Finance] consortium. En ze doen dit jaar ook een aantal andere.

Een van hen wordt een digitale ID-oplossing die ze zullen gebruiken om geboorte- en overlijdensakten bij te houden op de openbare blockchain. Ze doen er ook een met registers van zorgverleners. En ze gaan mogelijk ook groene energiekredieten symboliseren.

Ze zetten de extra stap door niet alleen het ecosysteem te bewaken en de bestanddelen te beschermen, maar ook door ‘hun eigen hondenvoer te eten’. Ze zien hoe deze technologie de publieke sector binnen hun eigen agentschappen kan beïnvloeden.

Landelijke Blockchain-gemeenschap

SB: Werken andere staten en / of steden samen met Chicago en Illinois bij het opzetten van hun eigen programma’s?

AP: Ja, Illinois heeft een beetje met Delaware samengewerkt van wat ik heb gezien. We spraken onlangs ook met een aantal mensen in New York over mogelijke samenwerking met hen.

We hebben een zuster blockchain-centrum in DC dat daadwerkelijk heeft beïnvloed hoe we gestructureerd zijn. Ze worden gesponsord door de Chamber of Digital Commerce en dienen vooral om toezichthouders op de heuvel op te leiden.

Er is ook een blockchain-centrum in LA waarmee we hebben gesproken. Ze zijn bezig met het ontwikkelen van hun programma.

SB: Iets dat indruk lijkt te hebben gemaakt op de blockchain-gemeenschap, is hoe goed geïnformeerd de meeste toezichthouders zijn als ze over de technologie praten, vooral tijdens de recente hoorzitting met de SEC en CFTC.

AP: Matthew Rozsak, de oprichter van het Chicago Blockchain Center en oprichter van Bloq, nam in 2015 zelfs deel aan hoorzittingen van het congres over blockchain. Het verschil in hoe het Congres erover praat in 2018 versus toen is erg gaaf.

Nu is er de blockchain-caucus in het Congres en specifieke vertegenwoordigers die er alles over doen. Het is interessant om de evolutie te zien sinds hij erover sprak tot nu toe.

SB: Welke andere veranderingen heb je de afgelopen jaren in de blockchain-industrie gezien??

AP: Toen ik net begon, vertelde ik mensen dat ik voor een bedrijf werkte dat blockchain-oplossingen biedt, en ik zou gewoon blanco blikken krijgen. Als ze iets hadden gehoord, was het alleen Bitcoin.

Nu kunnen mensen er niet genoeg over horen. Ik praat met elke andere Uber-chauffeur over crypto. Ik denk dat ik op die reizen soms meer kaarten geef dan op evenementen. Het is gek – iedereen begon het vorig jaar op te merken.

Iets anders dat me opviel, is de eetlust van de gemeenschap van studentontwikkelaars. Dat is gaaf om te zien, want het is iets waar ik echt een passie voor heb.

Het grote probleem dat we nog niet helemaal hebben opgelost, is het beperkte aanbod van blockchain-ontwikkelaars. Ik hoorde een statistiek waarover Javascript, een relatief nieuwe taal, beschikt negen miljoen competente ontwikkelaars wereldwijd. Aan de andere kant, voor bepaalde blockchain-talen, zoals Solidity, wordt geschat dat er ongeveer vijf duizend competente ontwikkelaars wereldwijd.

Voor alle nieuwe innovaties die plaatsvinden, is het belangrijk dat we nog steeds de open source-ontwikkelaarsgemeenschap onderhouden en ervoor zorgen dat mensen kunnen bijdragen.

Chicago Blockchain Center verleden, heden en toekomst

SB: Vertel me meer over de workshops die het Chicago Blockchain Center organiseert.

AP: Dat is een van de dingen waar we meer van willen doen in 2018.

Vorig jaar hebben we een tweedaagse Solidity smart contract bootcamp georganiseerd. Studenten moesten zich aanmelden om binnen te komen en een bepaalde competentie te halen, zodat we diep in de code konden duiken. Het werd gehost bij DePaul in samenwerking met de Universiteit van Illinois. Professor Andrew Miller, een van de belangrijkste opinieleiders op het gebied van slimme contracten en soliditeit, was ook betrokken. Na slechts twee dagen konden de studenten geweldige slimme contracten schrijven in Solidity.

Die bootcamp werd erg goed ontvangen. We hadden meer dan 50 studenten die aanwezig waren en meer moesten we afwijzen. We kregen ook veel mensen die achteraf contact met ons opnamen en zeiden dat ze wilden dat ze het van tevoren wisten. We gaan proberen dit jaar soortgelijke evenementen te organiseren.

We werkten ook samen met HyperLedger vorig jaar voor een tweedaagse HyperLedger HackFest. Het werd gehost op de mHub en het HyperLedger-managementteam kwam op zoek naar ondersteuning. Hun team liep rond om ervoor te zorgen dat mensen wisten hoe ze de software moesten gebruiken. We hebben ook veel positieve feedback gekregen van dat evenement.

We willen soortgelijke evenementen organiseren en specifieke startups in de ruimte onder de aandacht brengen. We hebben onlangs een paar van de Blockstack oprichters komen naar buiten en geven ons publiek een kijkje achter het gordijn van hun bedrijf. Dat was heel gaaf.

Chicago blockchain-middenlogo

SB: Wat zijn enkele van de volgende grote dingen op de rol voor het Chicago Blockchain Center?

AP: We gaan door met het hosten van onze meetups zoals de Chicago Ethereum Meetup, evenals branchespecifieke evenementen zoals het Chicago Blockchain Real Estate Collective en HyperLedger meetups.

We willen ook wat grotere stemmen naar Chicago halen. We werken samen met BTC Media om te hosten Gedistribueerde markten in Chicago in april. Het is de eerste keer dat ze het hier ooit hebben gedaan, en we kijken er echt naar uit. Het omvat een hackathon, een codekamp en een conferentie in het weekend.

Ten slotte gaan we ons incubatorprogramma formaliseren. We hebben veel van de startup-community in Chicago kunnen ontmoeten en in contact kunnen komen, maar we willen hen in de toekomst meer geformaliseerde en toegewijde bronnen bieden.

We werken eraan om al deze dingen te bereiken, terwijl we nog steeds meer workshops voor studentenontwikkelaars organiseren.

SB: Waar zie je de Chicago blockchain-gemeenschap over 5 jaar?

AP: Dat is een moeilijke. Het is soms moeilijk voor mij om zelfs maar een jaar vooruit te kijken, aangezien de ruimte zo snel verandert. Wie had voorspeld dat ICO’s en de symbolische economie vorig jaar net zo belangrijk zouden zijn als ze uiteindelijk waren??

We zijn uniek ten opzichte van andere blockchain-centra in die zin dat we als non-profitorganisatie ondersteuning hebben voor de publieke en private sector. We blijven werken via het Illinois Blockchain Initiative om deze groeiende gemeenschap te ondersteunen op een manier die niet verstikkend is. Waar we ook zijn over vijf jaar, ik wil zeker weten dat dit nog steeds een groot deel van het gesprek is.

Ik wil er ook voor zorgen dat we leerlingen blijven opleiden. Ik zou in dat opzicht graag een groter programma willen hebben. Om dat te doen, helpen we ook een van onze fondspartners, het Blockchain Education Network, om te groeien.

Ik zou graag zien dat Chicago de nationale, zo niet wereldwijde, hub is voor het hoofdkantoor van blockchain-startups en blockchain-educatieve bronnen. Alles is mogelijk.

SB: Al het andere dat u onze lezers wilt laten weten?

AP: Het is belangrijk om in gedachten te houden dat we een non-profitorganisatie zijn; we zijn allemaal vrijwilligers. We proberen een hulpbron te zijn die door de gemeenschap wordt aangedreven. Daarmee zijn we altijd op zoek naar hulp en suggesties. Ons doel is om het bindweefsel te zijn tussen alle verschillende entiteiten die in Chicago bestaan ​​om een ​​meer samenhangende en inclusieve gemeenschap te creëren.

Dank je

Bedankt, Alexandra. Niet alleen omdat je de tijd hebt genomen om met ons te praten, maar ook omdat je zoveel van je vrije tijd besteedt aan blockchain-communityondersteuning. We kijken ernaar uit om alles te zien wat u en het Chicago Blockchain Center gaan bereiken om van Chicago een voorbeeldstad te maken voor blockchain-innovatie.

Extra informatie

Chicago Blockchain Center

Blockchain-initiatief van Illinois

Gedistribueerde markten

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me