Maak kennis met Tangle, het Blockchain-alternatief van Crypto

Je hebt misschien ons artikel over IOTA gelezen. Als je dat hebt gedaan, geweldig! Als je dat niet hebt gedaan, wil je er misschien een blik op werpen.

Als u eenmaal bekend bent, wordt de volgende informatie logischer en zult u zien waarom mensen zo enthousiast zijn over IOTA en, meer specifiek, de tangle-technologie waarop het draait.

Dus wat is de wirwar en waarom is het revolutionair voor de cryptosfeer?

Laten we erin springen.

Het internet der dingen

Om de functionaliteit van de tangle beter te begrijpen, is het het beste om het Internet of Things (IoT) als concept te begrijpen.

IoT is een netwerk van apparaten en apparaten die gegevens kunnen uitwisselen via netwerkverbindingen, sensoren, specifieke software, actuatoren, enz. Het idee is dat dit Internet of Things een web van connectiviteit vormt waarmee apparaten met elkaar kunnen communiceren.

Denk aan gewone slimme apparaten die u in uw huis kunt tegenkomen. Google Home is een goed voorbeeld. Het is een apparaat waarmee u uw thuismedia kunt bedienen, toegang kunt krijgen tot persoonlijke informatie van uw Google-accounts en informatie op internet kunt zoeken met spraakopdrachten. Het is een alles-in-één technologische hub die gegevensuitwisseling met meerdere apparaten mogelijk maakt..

Het internet der dingen kan ook van toepassing zijn op zakelijke en industriële technologieën, van gezondheidszorgdiensten zoals hartmonitoren tot een aantal gemechaniseerde processen. Het IOTA-team bouwde een kluwen op met de Internet of Things-industrieën in gedachten. Door de wirwar kunnen deze apparaten op een toegankelijke, veilige manier gegevens uitwisselen en betalen voor die gegevens.

IoT-afbeelding

Je vraagt ​​je waarschijnlijk af: kunnen we hier niet gewoon blockchain voor gebruiken? Ja, dat zouden we kunnen, maar we zouden niet willen. Reden hiervoor is dat je met de wirwar geld kunt sturen zonder enige kosten. Dat klopt. Je ouders hebben je misschien verteld dat niets in het leven gratis is, maar de wirwar is dat wel.

Hoe is dit mogelijk? Om die vraag te beantwoorden, laten we eens kijken naar de belangrijkste verschillen tussen blockchain- en tangle-technologie.

Geen behoefte aan mijnwerkers

Dit facet van wirwar is de sleutel tot de kosteloze bruikbaarheid ervan. Tangle vereist geen miners om transacties te verifiëren zoals blockchain vereist voor cryptocurrencies zoals Bitcoin. Bij Bitcoin en dergelijke is de rekenkracht van miners en verschillende miningpools verantwoordelijk voor het oplossen van de versleutelde algoritmen waarmee een transactie doorgestuurd en vastgelegd kan worden in de blockchain. Deze mijnwerkers krijgen dan een vergoeding van het verwerkte bedrag voor hun werk.

mijnwerkersvergoeding

Tangle maakt dit proces helemaal overbodig. In plaats daarvan, het maakt gebruik van gerichte acyclische grafiekverificatie om transacties op te slaan en te verwerken. Dit werkt via een intrinsiek bevestigingsproces waarbij elke gebruiker is verantwoordelijk voor het bevestigen van de transacties van andere gebruikers. In wezen, wanneer u een transactie goedkeurt om te worden verzonden, gebruikt die transactie vervolgens een geselecteerd algoritme om twee andere niet-verwerkte transacties te verwerken.

Zodra deze willekeurige twee transacties zijn bevestigd, wordt uw eigen transactie voor verwerking en bevestiging aan de tangle voorgelegd. Aangezien elke transactie verantwoordelijk is voor het succes van een andere, worden er geen kosten in rekening gebracht omdat er geen derde partij bij betrokken is.

IOTA geen kosten

De voordelen van een feeless, mijnwerkersloze interface

Geen miners betekent geen transactiekosten, wat betekent dat de tangle geschikt is voor microbetalingen.

Op blockchain gebaseerde cryptocurrencies stellen een minimum aan het bedrag dat u mag afhandelen. De logica is hier duidelijk: geen enkele mijnwerker wil fracties van een cent ontvangen voor het verwerken van een transactie ter waarde van enkele centen. Aangezien geen van de verzonden bedragen wordt afgeschaft voor transactiekosten, kunnen gebruikers met de tangle een zo groot of zo klein mogelijk bedrag verzenden en ontvangen als ze willen.

Het systeem van intrinsieke bevestiging van Tangle zorgt ook voor een meer gedecentraliseerd netwerk in vergelijking met zijn blockchain-broer. Zoals we onlangs hebben gezien met de burgeroorlog met Bitcoin en Bitcoin Cash, kunnen megaminingpools de gedecentraliseerde integriteit van grotere cryptocurrencies bedreigen..

Deze grotere miningpools kunnen onevenredig directe hashpower hebben van het ene Bitcoin-netwerk (bijvoorbeeld BTC) naar het andere (bijvoorbeeld BCH). Maar volgens het model van tangle fungeert elk individu op het netwerk als een mijnwerker bij zijn transacties. Iedereen die transacties uitvoert, bevestigt dit ook, dus niemand heeft onevenredige macht of macht over een andere gebruiker op het netwerk. Dit facet verbetert ook het schaalbaarheidsprobleem waarmee Bitcoin te maken heeft gehad met zijn snelle groei; elke transactie is verantwoordelijk voor het goedkeuren van nog twee, dus hoe meer u deelneemt aan het netwerk, hoe meer u het versnelt.

de wirwar

Verbeterde beveiliging

Een van de belangrijkste verkoopargumenten van de blockchain is de verbeterde beveiliging die het met zich meebrengt voor het uitwisselen van gevoelige gegevens. Deze beveiliging, complexe codering, is inherent aan het monetaire bezit van blockchain, cryptocurrency.

Critici van de kwetsbaarheden van blockchain hebben geruzied dat kwantumcomputing en kwantumhacking versleutelde beveiligingsmaatregelen effectief onbruikbaar kunnen maken. Hoewel er nog nooit een kwantumcomputer is gebouwd en de wetenschap nog steeds in haar theoretische ontwikkeling verkeert, kan deze de integriteit van blockchain ernstig bedreigen.

Nogmaals, de wirwar probeert te profiteren van de tekortkomingen van blockchain. De tangle biedt verbeterde beveiligingsmaatregelen die bescherming bieden tegen mogelijke quantum computing-aanvallen. De ontwikkeling van IOTA gaat in hun whitepaper in op een meer grondige analyse van het beveiligingsprotocol van tangle:

“… Het algoritme dat wordt gebruikt in de iota-implementatie is zo gestructureerd dat de tijd om een ​​nonce te vinden niet veel groter is dan de tijd die nodig is voor andere taken die nodig zijn om een ​​transactie uit te voeren. Het laatste deel is veel beter bestand tegen quantum computing, en geeft de tangle daarom veel meer bescherming tegen een tegenstander met een quantumcomputer in vergelijking met de (Bitcoin) blockchain. ”

Afsluiten

Het tangle-protocol van IOTA probeert uiteindelijk de inefficiënties van blockchain op te lossen door buiten het blok te denken. De technologie is ambitieus en potentieel revolutionair, en wat analyse stelt zelfs dat het de problemen van cryptocurrency zou kunnen oplossen door het blockchain-protocol volledig te vervangen.

Tot nu toe is IOTA het enige cryptoplatform dat Tangle-technologie integreert. ParagonCoin is van plan IOTA in zijn infrastructuur te gebruiken, maar in plaats van een apart tangle-protocol op te zetten, wordt het aangedreven door IOTA’s eigen.

Het is heel goed mogelijk dat de tangle haalbare oplossingen kan bieden voor de problemen die blockchain-gebaseerde cryptocurrencies teisteren. IOTA heeft de tangle echter nog niet geïmplementeerd in een Internet of Things-netwerk, dus we moeten nog weten of zijn modus operandi succesvol zal zijn.

Tot die tijd zullen we zien of andere cryptoplatforms in de voetsporen van IOTA treden en eigen kluwennetwerken opzetten.