Margehandel is lange tijd een gebruikelijke strategie geweest voor beleggers op de aandelenmarkt om rijkdom te verwerven. Nu biedt de opkomst van cryptocurrencies en cryptocurrency-uitwisselingen nieuwe mogelijkheden voor margehandelaren. In dit artikel zullen we enkele basisprincipes van cryptocurrency-margehandel uitleggen en kijken naar enkele van de uitwisselingen die deze optie ondersteunen.

Wat is margehandel??

Traditioneel moesten investeerders alle fondsen vooraf hebben voordat ze een investering konden doen. Margehandel stelt beleggers in staat om geld te investeren zonder het geld op een bankrekening te hoeven hebben. Kopen op marge is in wezen geld lenen om te investeren. Hoewel het wat risicovoller wordt geacht, is deze investeringsstrategie te vergelijken met het aangaan van een lening om een ​​huis te kopen.

In marge op de aandelenmarkt, een eerste investeringsstorting van $ 2.000 is over het algemeen vereist om een ​​margin-rekening te openen. Nadat een belegger een rekening heeft geopend, is het mogelijk om tot 50% van de aankoopprijs van een aandeel te lenen. Beleggers kunnen margehandel blijven doen zolang aan de voorwaarden van de lening wordt voldaan. Wanneer een aandeel op een margerekening wordt verkocht, gaat het geld naar de makelaar totdat de lening is terugbetaald.

Ter vergelijking: de margehandel in cryptocurrency lijkt erg op elkaar. In plaats van te vertrouwen op een traditionele bank voor een lening, kunnen beleggers in cryptocurrency echter rechtstreeks geld lenen van de cryptocurrency-beurzen waarin ze transacties willen uitvoeren. Er is ook een breed scala aan hefboomopties (2: 1, 3,33: 1, 4: 1, 1000: 1 en meer). Beleggers kunnen margehandel gebruiken om te ‘wedden’ op prijsstijgingen of -dalingen van specifieke cryptocurrencies. Margehandel kan ook worden gebruikt om in te dekken, te speculeren en om te voorkomen dat alle fondsen op een beurs worden gehouden.

margehandel

Margehandel in cryptocurrency: inzicht in regelgeving en uitwisselingsinstellingen

Hoewel vertrouwen op margehandel misschien niet de ideale strategie is voor beleggers, biedt het wel meer hefboomwerking voor beleggers die vooraf niet over de benodigde middelen beschikken of die niet vooraf een aanzienlijk bedrag willen vastleggen.

Voor beleggers die margehandel willen proberen of voor elke cryptocurrency-investeerder die een exchange gebruikt die margehandel toestaat, is het essentieel om de marge-gerelateerde regelgeving en exchange-instellingen te begrijpen..

Er zijn regels opgesteld om de beurs en zijn investeerders te beschermen. Sommige beurzen hebben een optie voor gebruikers om te schakelen tussen “margehandel aan” en “margehandel uit”. Meestal is dit laatste de standaardoptie.

GDAX-margehandel

Het is belangrijk op te merken dat het beleid voor margehandel sterk varieert van beurs tot beurs. Sommige cryptocurrency-uitwisselingen hebben een zeer strikt beleid voor margehandel. Anderen zijn daarentegen veel flexibeler met betrekking tot wie kan deelnemen aan margehandel. GDAX is een voorbeeld van een relatief strikte uitwisseling met betrekking tot margehandel. Elke belegger die voor deze optie kiest, moet een Formulier voor in aanmerking komende contractdeelnemers (ECP). In wezen, tenzij u de status van ‘geaccrediteerde investeerder’ bereikt of miljoenen dollars aan activa hebt, is het niet waarschijnlijk dat u via GDAX kunt margehandel.

Strikt beleid met hoge eisen wordt opgesteld door uitwisselingen vanwege de naleving van bestaande financiële voorschriften van nationale regeringen. Hoewel kleinere beleggers een dergelijk beleid misschien niet waarderen, is de bedoeling tweeledig. Ten eerste is een dergelijk beleid bedoeld om te voorkomen dat kleinere investeerders schulden aangaan en niet in staat zijn om uit margehandel opgebouwde leningen terug te betalen. Ten tweede kan de beurs ervoor zorgen dat het geen inkomsten misloopt als een belegger de lening niet kan terugbetalen.

Kraken-margehandel

In vergelijking met GDAX is Kraken een voorbeeld van een populaire cryptocurrency-uitwisseling die voor kleinere beleggers niet zoveel obstakels heeft om aan de slag te gaan met margehandel. Op Kraken kunnen Tier 1-4-beleggers allemaal deelnemen aan margehandel. Volgens de uitwisselingswebsite is verificatie van informatie zoals volledige naam, geboortedatum, land en telefoonnummer vereist om een ​​Tier 1-investeerder te worden. Tier 4 is een beetje strenger. Het vereist dat gebruikers een bewijs van beschikbare fondsen, identiteitsbewijs (bijv. Paspoort), bewijs van verblijfsdocument, ondertekende KYC-documenten en meer uploaden.

Hoewel kleinere beleggers margehandel op de beurs kunnen uitvoeren, zijn er strikte limieten ingesteld op basis van het niveau. Tier 1 kan bijvoorbeeld slechts tot $ 1.000 € 1.000 lenen. Ter vergelijking: Tier 4 kan tot $ 500.000 of € 500.000 lenen. Dit is een gebruikelijk beleid bij de meeste cryptocurrency-uitwisselingen, aangezien uitwisselingen over het algemeen voorzichtiger zijn naarmate het leenbedrag toeneemt.

Voor kleinere beleggers kan margehandel een goede optie zijn om te overwegen. Toch is het belangrijk om te beseffen dat naleving van beleid en voorschriften voor margehandel een must is, ongeacht welke cryptocurrency-uitwisseling wordt gebruikt of hoeveel geld er wordt geleend..

Limieten voor Kraken-margeleningen

Cryptocurrency-uitwisselingen die margehandel toestaan ​​(vanaf 3 juli 2018)

Merk op dat er een aantal beurzen zijn die margehandel mogelijk maken. Het is echter belangrijk om op de hoogte te blijven van wijzigingen in de wetgeving van de overheid of beleidswijzigingen uit te wisselen wanneer deze in de loop van de tijd veranderen. Dit is geen volledige lijst en u moet de cryptocurrency exchange-website raadplegen voor meer informatie.

  • Bitfinex
  • BitMEX
  • Huobi Pro
  • GDAX
  • Kraken
  • Poloniex
  • Whaleclub

Gevolgtrekking

Margehandel voor cryptocurrencies wordt op veel beurzen een algemeen kenmerk. Hoewel het beleid en de regelgeving verschillen, zijn de principes van beleggen hetzelfde. Lees de details altijd grondig door en overweeg de voordelen en risico’s van marge-lenen serieus voordat u een beslissing neemt.

Ga er onder geen enkele omstandigheid van uit dat de cryptocurrency-markt het gemakkelijk zal maken om leningen van beurzen terug te betalen, vergelijkbaar met margehandel op de aandelenmarkt. In een zeer volatiele markt is er geen garantie dat margehandel vruchten afwerpt en tot financiële verliezen kan leiden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me