Een inleiding tot marktkapitalisatie van cryptocurrency

Marktkapitalisatie van cryptocurrency is een wiskundige techniek om de waarde van een cryptocurrency te bepalen. Terwijl sommige mensen denken dat prijs waarde vertegenwoordigt, zegt de realiteit iets anders. Een bepaald broodje ham smaakt bijvoorbeeld niet beter als je er € 30,00 aan uitgeeft in plaats van € 10,00. In feite kunnen de extra kosten zonder toegevoegde waarde u buikpijn bezorgen.

Prijzen fluctueren om verschillende redenen. Gunstige of ongunstige nieuwsverhalen zorgen voor prijssprongen. Overheidsmaatregelen spelen een rol. En uitwisselingen hebben soms dramatische gevolgen voor de prijs.

Beleggerspsychologie speelt ook een rol bij prijsvariaties op korte termijn. Bitcoin profiteerde in 2017 van iets dat bekend staat als het Thanksgiving-effect. Mensen gaan naar huis, genieten van een goede maaltijd, voelen zich optimistisch, praten met hun vrienden en familieleden over hun investeringen en investeren vervolgens hun eigen geld dienovereenkomstig. Bitcoin genoot van een goede rit voorafgaand aan de vakantie en genoot daardoor van aanhoudend succes.

In plaats daarvan zou u zich moeten concentreren op de marktkapitalisatie van cryptocurrency.

marktkapitalisatie van cryptocurrency: een afbeelding van drie muntstapels, elk hoger dan de eerste. Elk heeft een groene plant die er bovenop lijkt.

Is een hogere prijs noodzakelijkerwijs gelijk aan waarde? Niet noodzakelijk.

Marktkapitalisatie van cryptocurrency gedefinieerd

Beursanalisten gebruiken de marktkapitalisatie van bedrijven om geïnformeerde investeringsbeslissingen te nemen. Marktkapitalisatie (marktkapitalisatie) definieert eenvoudig de huidige aandelenkoers vermenigvuldigd met het totale aantal bestaande aandelen. In termen van cryptocurrency betekent dit de huidige prijs van een munt maal het totale aantal munten op de markt, vaak circulerend aanbod genoemd..

Marktkapitalisatie van het bedrijf = totaal aantal bestaande aandelen * huidige prijs

Marktkapitalisatie cryptovaluta = totale huidige munten * huidige prijs

Marktkapitalisatie van cryptocurrency: een voorbeeld

Stel dat de fictieve TickleCoin momenteel voor $ 1.000,00 per munt verkoopt.

En de fictieve ScratchCoin wordt momenteel verkocht voor $ 1,00 per munt.

Er zijn momenteel 1.000.000 TickleCoin.

1.000.000.000 ScratchCoin bestaat momenteel.

TickleCoin Market Cap = 1.000.000 * $ 1.000,00 = $ 1.000.000.000

ScratchCoin Market Cap = 1.000.000.000 * $ 1,00 = $ 1.000.000.000

Bijgevolg delen TickleCoin en ScratchCoin dezelfde waarde als totale entiteiten.

Een ander scenario

Veronderstel dat TickleCoin munten muntt tot waar de voorraad nu 2.000.000 bevat zonder enige verandering in prijs. En de prijs van ScratchCoin daalt tot $ 0,50 zonder enige verandering in het circulerende aanbod.

TickleCoin Market Cap = 2.000.000 * $ 1.000,00 = $ 2.000.000.000

ScratchCoin Market Cap = 1.000.000.000 * $ 0,50 = $ 500.000.000

TickleCoin is nu vier keer waardevoller dan ScratchCoin.

Wat zegt deze informatie ons??

Als een algemene regel, dit toont ons het investeringsrisico dat ermee gemoeid is. Aandelen worden globaal gecategoriseerd als small cap, mid cap en large cap naarmate de marktkapitalisatie toeneemt.

Large-capbedrijven zoals Apple, Amazon, Walmart of Home Depot vormen minder risico voor de investeerder. Maar groeien tot een bepaalde grootte beperkt het groeipotentieel van een bedrijf.

Smallcap-bedrijven vormen inherent meer risico vanwege een mogelijk faillissement van een bedrijf. Ze leveren echter een enorme beloning op voor vroege investeerders wanneer ze slagen.

U kunt de marktkapitalisatie ook gebruiken om momentopnames te maken van bedrijfs- of cryptocurrency-groeperingen. Neem bijvoorbeeld alle bedrijven in een bepaalde sector (technologie, detailhandel, productie) en bereken de marktkapitalisatie van elk bedrijf, en tel ze allemaal bij elkaar op. Dat geeft u de marktkapitalisatie voor die sector.

Doe hetzelfde voor een groep cryptocurrencies. Neem bijvoorbeeld de privacymunten, bereken hun marktkapitalisaties en tel ze allemaal bij elkaar op. Dat nummer geeft u een beeld van de waarde van de privacymuntruimte.

afbeelding van marktkapitalisatie van cryptocurrency: een afbeelding van percentages en cijfers, die het proces aangeeft van het toevoegen van individuele marktkapitalisaties in dezelfde branche om de algemene limiet voor die sector te krijgen.

U kunt de som van individuele marktkapitalisaties gebruiken om de marktkapitalisaties van een hele sector te schatten.

Bitcoin-grootte versus Altcoin-risico

Bitcoin heeft de grootste marktkapitalisatie van cryptocurrency, met een circulerend aanbod van iets meer dan 17.000.000 Bitcoins en een prijs rond de $ 8.000,00 op het moment van schrijven..

Bitcoin Market Cap, ongeveer = 17.000.000 * $ 8.000,00 = $ 136.000.000.000

Als u naar beneden kijkt in de lijst met cryptomunten, hebben die gerangschikt rond de 100 op de lijst over het algemeen een marktkapitalisatie van ongeveer $ 55.000.000.

Hoewel een van deze munten mogelijk tegen een lagere prijs wordt verkocht dan Bitcoin, koopt u minder waarde in. Deze cryptocurrencies hebben echter mogelijk ook meer ruimte voor groei. Uw uitdaging is om te bepalen welke van deze low-cap munten de wereld evenveel waarde kunnen opleveren (of bijna zoveel waarde) als Bitcoin heeft.

Marktmanipulatie

Een ander aspect van de marktkapitalisatie van cryptocurrency om te overwegen, is marktmanipulatie. Small market caps lenen zich gemakkelijker voor prijsmanipulatie dan large caps. Slechte spelers exploiteren munten met een kleine marktkapitalisatie door genoeg van het totale aanbod te beheersen om grote prijsbewegingen in de een of andere richting te creëren. In de vroege, schaduwrijke dagen van de aandelenmarkt maakten operators er een kunst van, zoals gedocumenteerd in Edwin Lefevre’s boek Reminiscences of a Stock Operator, voor het eerst gepubliceerd in 1923.

Wat zegt deze informatie ons niet??

De marktkapitalisatie van cryptocurrency geeft geen informatie over de toekomstige richting waarin de prijs zal uitgaan. De grote marktkapitalisatie van Bitcoin biedt geen immuniteit tegen prijsdalingen.

Geen enkel deel van de vergelijking bepaalt de toekomstige muntvoorraad. In plaats daarvan bepaalt de code of het systeem toekomstige munten zal slaan. En zo ja, in welk tempo.

Sommige cryptocurrencies beperken het totale aanbod aan munten, terwijl andere een oneindig aanbod creëren. Het Bitcoin-netwerk beperkt het totale aantal bitcoins tot 21 miljoen. Wat Ethereum betreft, spreekt Vitalik Buterin positief een systeem waarin bestaande ether wordt uitgebrand door de beschikbare voorraad om inflatie te voorkomen.

Overwaardeer een vast aanbod echter niet. Hoewel inflatie de waarde van een valuta vermindert, is schaarste niet noodzakelijk gelijk aan waarde. Niet alle zeldzame boeken hebben een hoge prijs. Een afgetopt aanbod garandeert één ding: alle variatie in de marktkapitalisatie komt van de prijs, aangezien het aanbod vast blijft.

De marktkapitalisatie zegt op zichzelf niets over de snelheid of richting van de munt, of het nu gaat om een ​​explosieve groei of een geleidelijke daling. Maar het berekenen van de marktkapitalisatie over een bepaalde periode kan trends onthullen.

Dode munten

Voor crypto is het aantal dode munten een unieke factor die ook de marktkapitalisatie beïnvloedt. Sommige mensen verliezen hun portemonnee. En sommige gebruikers verliezen het zaad om een ​​gecrashte portemonnee te herstellen. Fouten in de code veroorzaken ook verloren munten. Hackers stelen crypto en kunnen in sommige gevallen de munten mogelijk niet inwisselen.

Dus de nauwkeurigere vergelijking van de marktkapitalisatie van cryptocurrency gaat ongeveer als volgt:

Marktkapitalisatie cryptocurrency = (Totaal aantal circulerende munten – dode munten) * huidige prijs

Helaas bestaat er geen goede manier om het aantal dode munten te bepalen dat moet worden verdisconteerd.

Alternatieve benaderingen

De marktkapitalisatiebenadering behoort tot het fundamentele analysegebied van beleggen op de aandelenmarkt. Fundamentele analyse tracht de waarde van een bedrijf te berekenen om toekomstige beloningen te bepalen. Deze strategie omvat langetermijndenken en zoekt naar waardegroei in de tijd.

Aan de andere kant van het spectrum concentreert technische analyse zich op kortetermijntrends en spelen prijsschommelingen een belangrijkere rol dan langetermijnwaardering. Als een belegger die technische analyse gebruikt, denkt dat de prijs van een aandeel of cryptocurrency de komende week omhoog zal schieten, is dat een goede investering op korte termijn, ongeacht de marktkapitalisatie. De waarde zou volgend jaar naar nul kunnen dalen, maar het kan een korte-termijninvesteerder niet schelen.

afbeelding marktkapitalisatie cryptocurrency: een afbeelding van een pijl die omhoog gaat over een grafiek om groei aan te duiden.

Er is meer dan één methode om de waarde te bepalen.

Beperkingen

Beperkingen bij het gebruik van traditionele beursanalyses zoals marktkapitalisatie ontstaan ​​wanneer u zich realiseert dat deze technieken dienen om bedrijven te analyseren. Bitcoin bestaat als een softwaresysteem om financiële transacties in een gedecentraliseerde context uit te voeren, niet als een bedrijf. Evenzo biedt Ethereum ontwikkelaars een platform om gedecentraliseerde applicaties en organisaties te creëren. Ethereum helpt bedrijven te creëren, maar zijn eigen centrale missie is niet het zoeken naar winst en het verhogen van de inkomsten.

Wanneer mensen voor een groot deel in Bitcoin investeren, wedden ze op een bepaalde visie op de toekomst. Ze geloven dat de wereld zal overstappen op crypto, en Bitcoin lijkt de sterkste claim op die versie van de toekomst te hebben. Maar niemand weet het echt.

Fiat-valutahandel

Hoewel aandelenmarktanalyse toegepast op cryptocurrency beperkingen laat zien, bestaan ​​er ook analysetechnieken die worden gebruikt bij fiat-valutahandel. Zijn ze nuttig wanneer ze worden omgezet in cryptohandel? Helaas, net zoals aandelenanalyse zich richt op bedrijfsgegevens, richt analyse voor fiat-valutahandel zich op landen. Naties produceren fiat-valuta. Hoe het een natie vergaat in termen van handelsovereenkomsten, werkgelegenheid en militaire conflicten speelt een rol bij de analyse van fiatvaluta.

Dus fiat-valutahandeltechnieken blijken grotendeels irrelevant voor cryptohandel.

Laatste gedachten

Er bestaat een veelvoud aan instrumenten om beleggers te wapenen met informatie. De marktkapitalisatie van cryptocurrency zit in het arsenaal van die tools. Het biedt een langetermijnperspectief, aangezien de prijs alleen op korte termijn fluctueert. De prijzen van de hele markt zijn gestegen en gedaald, maar de dominante marktkapitalisatie van Bitcoin vertelt ons dat het nog steeds de meest waardevolle cryptocurrency blijft.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me