Mede-oprichter van Apple Steve Wozniak sluit zich aan bij Blockchain Startup Equi

De aankondiging dat Steve Wozniak in blockchain breekt, is zo nieuw dat de Equi website zegt nog steeds “binnenkort beschikbaar”. Maar als mede-oprichter van Apple, misschien wel het meest innovatieve bedrijf van onze tijd, is het vreemd dat Wozniak laat opduikt in de blockchain-scene?

Eigenlijk was hij vanaf het begin gefascineerd door Bitcoin en noemde het ‘digitaal goud’. Maar de massa nutteloze cryptocurrencies en nep ICO’s zorgden ervoor dat hij terugdeinsde om aan boord te komen met een blockchain-startup.

Een andere gigant die Blockchain het keurmerk geeft

Nu meer banken, multinationals en zelfs Facebook en Amazon blockchain-patenten opkopen, zijn we een periode van ongekende blockchain-acceptatie ingegaan. De blockchain-nee-zeggers wezen op de stilte van de technische giganten over de technologie en gebruikten deze als bewijs van overhype. Maar nu worstelen de grote technologiebedrijven om beginnende verkenningsgroepen in te halen en verdubbelen ze hun inspanningen om zich voor te bereiden op Web 3.0.

Web 3.0

Wat is Web 3.0? https://coincentral.com/what-is-web-3-0/

Bovendien verschuift de regelgeving naar een punt waarop grotere bedrijven en traditionele investeerders zich meer op hun gemak voelen. Omdat de SEC vrijwel alles als een beveiliging bestempelt, zullen ze voorzichtig zijn. Ze lanceren beveiligingstokens, omdat beveiligingstokens vrij goed gevestigde wetten hebben. In een interview met Polymath CEO Trevor Koverko zei hij zelfs:

“Effectenwetten zijn wijdverbreid. Het is duidelijk wat een beveiliging is. Er is veel jurisprudentie, veel precedenten die tot op heden in de Securities Act van 1933 zijn geschapen. Er is veel duidelijkheid over wat een beveiliging is en wat niet. Wat we voorstellen is dat we weten wat de regels zijn, laten we gewoon de regels volgen. Tokens kunnen effecten zijn, dus je hebt niet per se nieuwe luxe regelgeving nodig. We hoeven alleen maar de bestaande regels te volgen naar eigen inzicht. “

Dus, is dat wat Wozniak in het spel krijgt? Het feit dat de regels langzamerhand minder wazig worden? Niet helemaal.

Waar gaat Equi over?

Equi beweert de “ultieme verstoorder” te zijn van traditionele risicokapitaalinvesteringen. Dus, in tegenstelling tot andere blockchain-startups, maakt Wozniak duidelijk dat Equi niet zomaar een nieuwe valuta zal zijn. Evenmin zullen ze pomp- en dumpgebeurtenissen tegenhouden om de prijs op te drijven. Het bedrijf zal aandelen van aandelen in bedrijven verkopen en werken aan de tokenisatie van reële activa zoals onroerend goed.

Equi

Equi-startpagina

En in feite heeft Equi al een voorsprong in het werken met investeerders in onroerend goed en andere traditioneel illiquide activa. Een van de Equi-groepen heeft zelfs al een heel appartementengebouw op de lijst gezet om met Bitcoin te investeren.

Het Equi-token zal een duidelijk beveiligingstoken zijn, hoewel het niet zeker is of het bedrijf in de Verenigde Staten zal lanceren of niet. Wozniak was geciteerd in mediabronnen door te zeggen dat Equi zou kunnen starten in Malta en dat het bedrijf de positieve houding van het land ten aanzien van blockchain goed vond. “Sommige landen [zoals Malta] zijn erg positief over elektrische voertuigen,” zei hij.

Hoewel de VS blockchain-bedrijven of ICO’s misschien niet zonder meer hebben verboden, volgens Halsey Minor van VideoCoin, “hebben ze ook niet gezegd dat jij ook welkom bent.” En dat stuurt veel geld offshore. Als Equi zich in Malta registreert, voegt het zich bij honderden andere Amerikaanse bedrijven die hetzelfde doen. “VideoCoin is een op de Kaaimaneilanden geregistreerd bedrijf”, zegt Halsey.

Wat brengt Steve Wozniak naar de tafel?

Misschien is een betere vraag om te stellen: wat brengt hij niet naar de tafel? Als medeoprichter van Apple, een bekende uitvinder en computeringenieur, is Wozniak een van de pioniers van de personal computer. Hij is ook een van de eerste pioniers die de eerste dagen van internet voorzat.

Naast een schat aan ervaring en onderscheidingen, reputatie en geloofwaardigheid, brengt Wozniak een niet te stoppen drive om te blijven leren en fascinatie voor nieuwe technologie. Hij beschrijft blockchain-technologie als te complex om in één dag te begrijpen (veel geluk voor de rest van ons dan). Hij zegt dat hoe meer je erover leest en ziet hoe het werkt, hoe meer het uiteindelijk logisch wordt.

Wozniak heeft Ethereum ook verschillende keren met Apple vergeleken. Zoals hun platform zich opende voor ontwikkelaars van alle niveaus om erop voort te bouwen en meer innovatie naar de tafel te brengen, doet Ethereum dat voor DApps door ontwikkelaars de tools te bieden om hun eigen applicaties te bouwen, van bijvoorbeeld CryptoKitties tot IDEX.

Afbeelding via Cryptokitties-startpagina

Afbeelding via Cryptokitties-startpagina

Hoewel Bitcoin volgens hem een ​​klasse apart is. Met wat je een voorliefde voor technologie zou kunnen noemen, trok Bitcoin zijn aandacht vooral vanwege de wiskunde. Hij vindt het ook leuk dat het geen gecentraliseerde component of bekende maker heeft. “Wiskunde is voor mij als de natuur”, zei hij ooit, en “Bitcoin is nog steeds digitaal goud.”

Inpakken

Van technologie tot filantropie, innovatie tot onderwijs, Wozniak heeft de reputatie toonaangevend te zijn en zijn handen vuil te maken met het eigenlijke werk. Nu lijkt het erop dat hij erop gebrand is om de vierde industriële revolutie in te luiden en een belangrijk onderdeel te vormen van wat komen gaat met blockchain-technologie.

Dus hoewel hij misschien altijd het meest beroemd is vanwege zijn Apple-dagen, is het boek van Wozniak nog niet voorbij, er komen nog veel meer hoofdstukken en baanbrekende uitvindingen volgen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map