Mick Hagen, oprichter en CEO van Mainframe

mick hagen

CEO en oprichter van Mainframe, Mick Hagen, heeft zijn deel van ups en downs gehad. Hagen realiseerde zich dat het niet altijd een rechte weg naar succes is en voordat hij aan het censuurbestendige netwerk werkte, leerde hij het een en ander over mislukking. Hoe het te overwinnen, welke lessen te trekken – en dat hij zich vanaf nu alleen wil concentreren op wereldveranderende ideeën.

In het tweede deel van dit interview graven Steven Buchko en Christina Comben van Coin Central diep in de motivatoren en idealen van Hagen. Ze bespreken ook welke plannen het Mainframe-team heeft voor de rest van het komende jaar, en waarom ze China kozen als de allereerste plaats voor hun fysieke airdrop. Mocht je het gemist hebben, bekijk dan hier deel een van het interview.

CC: Eerder had je het over Undrip en zei je dat het de moeilijkste periode van je leven was toen dat bedrijf failliet ging. Kun je ons daar wat meer over vertellen – welke lessen je eruit hebt getrokken en of het je heeft geholpen met Mainframe?

MH: Undrip was een mobiele app voor het ontdekken van inhoud en sociale media. Het begon eigenlijk omdat ik mobiele ontwikkeling wilde leren, en het was een probleem dat ik voelde. Dit was ongeveer zes jaar geleden. Sociale media waren net op hun hoogtepunt en waren super luidruchtig.

Ik wilde een tool die kon helpen om de meest interessante inhoud uit alle rotzooi te filteren. En dat was wat Undrip was. We hebben ongeveer een miljoen dollar opgehaald en we hadden een team van vijf of zes mensen – vrij klein. Het was echt moeilijk om op de productmarkt te passen en iets te bouwen dat mensen wilden.

We hadden een behoorlijke groep gebruikers, maar het was moeilijk om te concurreren met Twitter en de normale sociale media die mensen zouden bezoeken om informatie te ontdekken. Er was ook geen goed bedrijfsmodel, omdat je op sociale media een groot publiek nodig hebt om via advertenties geld te kunnen verdienen.

Uiteindelijk is het product mislukt. We besloten de stekker eruit te trekken. Het was moeilijk om van een succesvolle onderneming te komen en de volgende was een mislukking.

Een van de grootste dingen die ik daaruit weghaalde, was dat ik gewoon wilde werken aan gekke, ambitieuze, grote ideeën. Dat idee was niet zo groot. Het was een leuke kleine app om sociale media te filteren, maar het was geen groot idee om de wereld te veranderen.

Van daaruit moest ik aan iets groters werken. Ik moest het proberen, want als ik er niet in slaagde iets episch genoeg na te jagen, zou ik me een stuk beter voelen als ik het zou proberen. Ik zou me veel beter voelen over de reis en de ervaring, en ik zou worden gevoed door die passie en mogelijkheid om de wereld te veranderen.

Een van de grootste dingen die ik leerde toen ik die ervaring achter me liet, was dat ik niet meer aan simpele kleine app-ideeën ging werken. Ik wilde iets groots najagen omdat YOLO – je leeft maar één keer.

Je hebt niets te verliezen, en als je faalt, wat de kans nog steeds erg groot is voor elk van deze projecten, ben je in ieder geval op zoek naar iets heel groots. Je hebt het allemaal achtergelaten, je zet alles op het spel om het te laten gebeuren. Toen ik dat idee niet kon volgen, werd ik ertoe aangezet groter te denken en te proberen iets zo ambitieus als Mainframe na te streven. Als ik daar niet zou falen, zou ik Mainframe niet hebben achtervolgd zoals ik.

Wat is je grootste drijfveer voor mainframe??

Ik ben iemand die ervan houdt om gewoon problemen op te lossen, en ik vind het heerlijk om dingen, producten en diensten te maken die hopelijk het leven van mensen beter, productiever of efficiënter kunnen maken. Ik geniet van het creatieproces. Ik geniet van maken en bouwen.

Met Mainframe proberen we een platform te bouwen dat ontwikkelaars kan helpen bij het bouwen van rijke, gedecentraliseerde applicaties die privacy en vrijheid bieden als eersteklas burger.

Maar aan het eind van de dag wil ik echt problemen oplossen. Ik wil problemen oplossen voor ontwikkelaars zodat ze deze gedecentraliseerde applicaties kunnen bouwen, maar ik wil deze ontwikkelaars ook helpen problemen op te lossen voor wie hun klanten ook zijn.

Ik ben daar gepassioneerd over. Zoals ik al zei, ik doe veel engeleninvesteringen en zelfs nu investeer ik veel in geweldige oprichters en geweldige ondernemers. Ik hou van ondernemerschap en ik hou van dingen bouwen. Werken aan Mainframe maakt deze passie mogelijk om ontwikkelaars en ondernemers in staat te stellen problemen op te lossen en het leven van mensen te helpen verbeteren.

Zeker, veel van de applicaties die op Mainframe worden gebouwd, zullen waarschijnlijk Crypto Kitties en vergelijkbare apps zijn. Dat is goed. Er is zeker een plek in de wereld voor entertainment en plezier.

Hopelijk kunnen er naarmate we het platform rijpen, evolueren en verbeteren, verbazingwekkend rijke, gedecentraliseerde applicaties zijn die het verschil zullen maken. Mainframe verandert niet alleen de wereld, maar we faciliteren ook andere ondernemers en bouwers om de wereld waarin ze opereren te veranderen met hun klanten, hun branche en hun gebruikers.

Dat is wat mij motiveert, dat is wat mij van brandstof voorziet. Gewoon problemen proberen op te lossen.

Zeker, ik geef om privacy, en ik geef om vrijheid, maar ik ben pragmatisch. Ik ga niet proberen om daarvoor een martelaar te zijn. Ik wil op een dag niet de gevangenis in, want ik ga tegen een regering in die het er niet mee eens is.

Ik wil hier diplomatiek zijn. Ik weet niet of ik er klaar voor ben om verbannen te worden naar een ambassade in een verre plaats. Dat is niet wie ik ben. Ik wil problemen oplossen en ik wil geweldige producten bouwen.

We keken onlangs naar een video van je fysieke Airdrop – een absoluut geweldig idee. Ik ben benieuwd hoe het ging in Peking. Waarom heb je voor China gekozen? Had het iets te maken met het feit dat er zoveel censuur is in dat land??

Ja zeker. Dat is aan de rand van onze comfortzone, maar we wilden het statement wel maken. Om die reden wilden we dat China de eerste plaats was waar we naartoe gingen.

We moesten enigszins voorzichtig zijn met de taal die we gebruikten in enkele van de toespraken die we hielden. Niemand van ons wilde de gevangenis in. We hebben gezinnen.

We wilden vooral in dat land communiceren dat dit spul ertoe doet. Privacy is belangrijk, vrijheid is belangrijk en dat we technologie bouwen die hopelijk op een bepaalde manier meer vrijheid kan bieden aan de mensen daar. Ik denk dat we het kunnen, en we zijn op weg om dat te doen.

Hoe ben je op het idee gekomen voor de fysieke Airdrops?

Dat is een van die dingen die mensen ons vragen, en ik wou dat ik kon zeggen: “Oh, het was zo en zo.” We kwamen in een kamer met waarschijnlijk vier of vijf van ons en het is een van die dingen waar je begint te brainstormen en ideeën weggooit. Eén idee is dit, en dan gaan we op dat idee uit, en dat evolueert naar een nieuw idee. Al snel hebben we dit hele idee – we gaan een Airdrop doen.

Sommige van de eerdere ideeën waren als een speurtocht waarbij we penningen ergens in de stad neerlegden en mensen aanwijzingen gaven zodat ze die konden gaan zoeken. Toen dachten we dat als we in de stad zouden zijn, we in plaats daarvan een bijeenkomst moesten houden. Laten we mensen daarheen halen en over Mainframe praten. We hebben overwogen om deze ideeën ook te combineren.

En toen zei iemand: “Zou het niet cool zijn als we een echte Airdrop zouden doen?” Dus oorspronkelijk gingen we wat drones halen, er tokens in doen en de drones laten vallen. We realiseerden ons echter dat het misschien onveilig is met een stel drones die boven ons vliegen. Eindelijk kwamen we bij het ballonidee. Het was slechts een idee dat herhaalde naar een ander idee en eindigde met wat we vandaag hebben.

Ik hou vooral van het Proof of Heart airdrop-idee, dat gaat ongelooflijk worden.

Daar zijn we erg enthousiast over. Een van de dingen die ik met Undrip deed, was een rapvideo maken om geld in te zamelen. Toen werden we bekend als de startup die rapvideo’s maakt.

Dus besloten we om nog een rapvideo te maken om geld in te zamelen voor een paar kleine bedrijven die werden getroffen door de orkaan Sandy. Het was echt een gave ervaring. De ene was een bagelwinkel, de andere was een zeefdrukkerij en de andere was een restaurant. Het was een geweldige, vervullende ervaring om geld in te zamelen en die bedrijven te helpen bij de wederopbouw.

Ik heb er altijd van genoten om iets terug te geven. Ik heb altijd genoten van het liefdadigheidsaspect van zaken – niet alleen goed doen, maar ook goed doen in de gemeenschap.

Deze industrie heeft veel mensen die speculanten zijn en mensen die snel rijk willen worden. Er zijn veel onfrisse gedragingen en attitudes. We dachten dat de Bewijs van hart was een geweldig idee om te proberen een deel van dat minder dan hartige gedrag te kanaliseren in iets heel positiefs – goede doelen en non-profitorganisaties.

Dat is wat we besloten te doen, en we hebben veel geld ingezameld. We hebben geen honderd miljoen opgehaald zoals sommige projecten hebben gedaan, maar het leek me gewoon goed dat we een deel van dat geld zouden gebruiken voor een goed doel. Het voelde gewoon goed om te doen, vooral in deze branche waar zoveel hebzucht en speculatie is.

Ik heb altijd gewild dat dit een deel van onze cultuur zou zijn, een houding van geven in ons bedrijf, en hopelijk ook in onze gemeenschap. Niet alleen voor het team, maar ook voor de mensen om ons heen, wil ik geven als een belangrijke waarde in onze grotere gemeenschap.

Het lijkt alsof je door het bewijs van hart en zelfs door het bewijs van vrijheid echt moeite doet om ervoor te zorgen dat de mensen die je tokens vasthouden echt geloven in wat jullie doen en op één lijn staan ​​met je missie. Waarom is dat zo belangrijk voor jou??

Het is belangrijk omdat we weten dat er mensen zullen zijn die niet willen dat onze technologie bestaat. Er zullen mensen zijn die niet willen dat we succesvol zijn.

Om Mainframe succesvol te laten zijn, kost het veel meer moeite en energie dan alleen het team van 12 of 13 mensen, hoeveel we nu ook hebben. Het gaat niet werken als wij het alleen zijn. We willen echt dat dit voelt als een project voor de gemeenschap. We willen dat dit groter is dan enige persoon, oprichter of team.

Dus we doen ons best om de mensen aan te trekken die dit kunnen helpen, die kunnen helpen de vlag van vrijheid te dragen, wat er ook met ons gebeurt. We hopen dat dit kan worden gebouwd en ondersteund en gepusht door de gemeenschap. We begrijpen dat het essentieel is dat we een gemeenschap hebben van mensen die hier voor de lange termijn mee bezig zijn en die geloven in de waarden van privacy en vrijheid.

Daarom hebben we geprobeerd de tokens weg te geven aan de mensen. Het is niet perfect. We weten dat veel mensen nog steeds dingen doen om gratis tokens te krijgen, maar we doen ons best om de tokens aan de mensen te geven die blijkbaar geven om het project en de missie.

Je noemde eerder muziekvideo’s. En je hebt het een paar keer gehad over hoe hiphop invloed heeft op je leven. Kunt u daar meer over spreken??

Ik ben half Guatemalteeks. Dus als we samenkwamen met mijn moeders kant van de familie, vooral als ik opgroeide, zouden we deze feesten houden en zouden we dansen. Dans was een leuk onderdeel van de cultuur – het ritme voelen en de beat voelen. Ik ben opgegroeid met genieten van muziek waarmee je een goede beat en dans kon hebben. Dus ik hou van hiphop.

Ik heb geen formele dans of iets anders gedaan toen ik opgroeide, ik deed meestal aan sport. Maar toen ik eerstejaars was op Princeton, probeerden alle organisaties in dit grote auditorium je te overtuigen om je bij hun groep aan te sluiten..

Terwijl ik de gymzaal verliet, tikt een meisje me op mijn schouder en vraagt: “Dans je?” Ik zei: “Ja, ik hou van dansen, maar ik ben geen getrainde danseres.” Ze gaf me een flyer en zei: ‘Nou, je zou moeten komen proberen voor Body Hype. Het is een hiphop-dansploeg. ”

Dus uiteindelijk probeerde ik het uit en deed ik mee. Ik zat in deze hiphop-dansploeg.

Eigenlijk geniet ik gewoon van goede beats, goede muziek, en met hiphop, wat betreft de teksten, geniet ik van geestige en briljante woordspelingen. Het is leuk als artiesten woorden kunnen gebruiken op een manier die je aan het denken zet. Wat je hoort, is niet per se wat ze zeggen op een heel slimme manier en dat vind ik leuk. Ik hou van slimme woordspelingen, en daarom geniet ik van goede artiesten die interessante woorden gebruiken om je aan het denken te zetten en je scherp te houden.

Het is iets waar ik van geniet, maar ik weet niet of het zich vertaalt naar iets anders met mainframe dan dat muziek mijn productiviteit voedt.

Wat staat er op de roadmap voor 2018?

Een paar dingen. Een ding is om het verhaal aan te scherpen, zodat mensen begrijpen dat mainframe zoveel groter is dan alleen berichten en communicatie.

Het tweede ding, dat waarschijnlijk belangrijker is dan het eerste, is het daadwerkelijk leveren van use cases. Krijg Onyx beter zodat mensen het kunnen gebruiken zonder censuur, zonder toezicht. Werk samen met andere partners, sommige bedrijven, sommige regeringen en een aantal slordige jonge ontwikkelaarsondernemers om geweldige applicaties te laten bouwen en verzenden. Dat is iets waar we het eerder vandaag als team over hadden, en dat is waar we de rest van de dag ook over zullen praten.

Ik vind het prima als CryptoKitties op Mainframe wil worden gebouwd, maar we willen dingen bouwen die echte problemen oplossen en die mensen of bedrijven helpen om veiliger, meer privé, meer verbonden en productiever te zijn. Onze focus is om het platform zo ver te krijgen dat ontwikkelaars en partners die geweldige ervaringen kunnen bieden.

Dank je

Wat het ook is dat uw productiviteit voedt, Mainframe wil er in de nabije toekomst een integraal onderdeel van zijn. Nogmaals bedankt, Mick, dat je de tijd hebt genomen om met ons te praten en ons een kijkje te geven in het Mainframe-verhaal.

Het zal interessant zijn om te zien wat 2018 in petto heeft voor het Mainframe-team en de creatieve projecten die op het platform worden gebouwd.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me