De computer heeft een lange weg afgelegd van een gigantisch stuk metaal en plastic omringd door groepen nieuwsgierige mannen en vrouwen met klemborden. Na een paar decennia zijn personal computers alles geworden, van een middel om verbinding te maken met de rest van de wereld tot zelfs het genereren van een jaarinkomen.

De opkomst van cryptocurrency mining heeft het concept van geld verdienen met een computer naar een nieuw niveau getild. In plaats van uw klassieke routes van digitaal ondernemerschap, zoals e-commerce, stelt cryptocurrency-mining u in wezen in staat om uw machine aan de gang te laten en betalingen te innen zodra ze worden uitbetaald.

Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Een klein beetje gezond verstand zegt ja, maar de dingen zijn anders in de cryptocurrency-wereld. Blockchain-gebaseerde netwerken van meerdere miljarden dollars, zoals die van Bitcoin, hebben mijnwerkers nodig om ze draaiende te houden, vandaar de schijnbaar passieve compensatie. Met 12 verschillende valuta’s die kunnen worden gedolven, streeft MinerGate ernaar gebruikers te helpen hun winstgevendheid te maximaliseren in plaats van alleen een individuele munt te delven..

Screenshot van de MinerGate-website.

CoinCentral kreeg de kans voor een exclusief interview met Claude Lecomte, de CEO van MinerGate, een van ‘s werelds grotere mijnpools voor meerdere valuta’s.

MinerGate is opgericht in 2014 en is sinds januari 2018 uitgegroeid tot meer dan drie miljoen mijnwerkers.Volgens de MinerGate-site heeft het bedrijf sinds de oprichting meer dan $ 20 miljoen (USD-equivalent van cryptocurrencies in december 2017) aan zijn mijnwerkers uitbetaald..

Mijnbouw met behulp van gemiddelde computers wordt echter exponentieel moeilijker naarmate ASIC’s en andere krachtigere mijnbouwapparatuur opduiken. Tegenwoordig kan uw gemiddelde MacBook Pro ergens tussen een paar cent en een <$ 100 per week mijnbouw. Elke branche heeft zijn uitdagingen, en het is erg interessant om een ​​kijkje te nemen in hoe het is om een ​​van ‘s werelds grootste cloud mining pools te runnen.

Onlangs heeft MinerGate de BTC-pool vrijgegeven. Waarom denk je dat het nu het juiste moment is voor de release??

Weet je, het is best moeilijk om het juiste moment te vinden voor zo’n beslissing. Op dit moment maakt MinerGate een structurele verschuiving en groei door. De afgelopen twee maanden hebben we off-chain transacties met onze partners van Freewallet vrijgegeven, BTC-pool gelanceerd, onze CLI- en GUI-miners bijgewerkt, hashrate verhoogd en softwareondersteuning uitgebreid en bepaalde upgrades gemaakt om volledig compatibel te worden met de NiceHash-software . Ons technologisch platform was 100% klaar voor de lancering van de BTC-pool, en er waren geen redenen om het tegen te houden.

Over de top, op dit moment zitten we ergens middenin – we zijn begonnen met een enorme flashmob #iamaminer in Twitter om de mijnbouwgemeenschap de stem te laten verheffen en ook te winnen $ 1000 voor een tweet.

Terug naar de top. De lancering van de Bitcoin-pool is een belangrijke stap in de context van de algemene MinerGate-trend om retail en professionele mijnbouw te integreren.

Hoe populair verwacht u dat de nieuwe BTC-pool in de mijngemeenschap zal worden??

Dit mijnbouwsegment is zeer competitief. De markt is oververzadigd met Bitcoin-pools die een uitgebreid publiek om zich heen verzamelen. MinerGate BTC-pool heeft verschillende eenvoudige functies die me hebben overtuigd in de grote toekomst van ons project. Het uitstekende serviceniveau, 24/7 meertalige ondersteuning, de kwaliteit en betrouwbaarheid van de pool zelf en een enorm publiek van MinerGate geven ons vertrouwen om deze markt aan te boren.

Ons primaire doel is om in de top-10 te komen. Morgen gebeurt het misschien niet, maar de doelen zullen worden bereikt, nietwaar?

Waarom is MinerGate BTC-pool beter dan de alternatieven??

Onze voordelen zijn duidelijk te zien: het hoogste serviceniveau, fulltime ondersteuning, de kwaliteit van onze Bitcoin-pool zelf, betrouwbaarheid en transparantie van het bedrijf, en frisse ideeën over geweldige verbeteringen, zoals het toevoegen van merged mining. Het is erg belangrijk om een ​​groot eerste publiek te hebben bij het lanceren van een mijnbouwpool. We hebben het.

Ik ben blij dat je het over merged mining hebt gehad. Welke munten worden samengevoegd met BTC?

Hoewel merged mining geen onderscheidend kenmerk van de pool zal zijn direct na de lancering, zullen we deze toevoegen nadat we hebben gecontroleerd of alles naar behoren werkt. We hebben verschillende opties om munten samen te voegen met BTC, maar helaas kan ik de details nu niet onthullen omdat ik heb beloofd geen nieuwsuitzending van onze PR-afdeling te stelen.

Wie is uw doelgroep? Professionele mijnwerkers of fauteuilstrijders?

MinerGate is altijd een nieuwkomersvriendelijke mijnbouwpool geweest. We doen ons best om alles te vereenvoudigen tot het niveau waarop zelfs uw hamster zonder praktische kennis in de mijnbouw zou kunnen verdienen.

De meeste nieuwelingen zijn enthousiast en vol ideeën, en het is een plezier om met ze samen te werken. We werken continu aan het verbeteren van de bruikbaarheid van onze software. Onlangs hebben we een belangrijke update uitgebracht voor de codebase van MinerGate’s mijnsoftware: MinerGate xFast Miner. Het verdient echter iets later een speciale vermelding.

De belangrijkste doelgroep van onze Bitcoin-pool zijn professionele jongens met ernstige ASIC’s. Dit publiek is nieuw voor ons. Naar mijn mening ziet het Chinese publiek er momenteel erg prospectief uit en werken we aan de ontwikkeling van ons merk in meerdere richtingen tegelijk. Crypto-wereld is internationaal, daarom houden we er zo van.

Kun je de lezers van Coincentral meer vertellen over de nieuwe open Beta?

In augustus hebben we beloofd om secundaire werkstromen weg te werken om onze aandacht te richten op de ontwikkeling van het zwembad. Het ontwikkelteam van MinerGate heeft de geheel nieuwe mijnwerker gemaakt. We hebben verschillende belangrijke doelen bereikt, zoals verbetering van stabiele activiteiten en aanzienlijke prestaties, die gemiddeld tot 20% zijn gestegen in vergelijking met het aantal van onze belangrijkste concurrenten. Sterker nog, voor sommige configuraties hebben we een groei van 100% gerealiseerd, en dat is iets om trots op te zijn.

Dank aan Bruce, Jane, Lesley – we zouden nooit zo veel hebben gedaan zonder jullie!

Laten we teruggaan naar de samengevoegde mijnbouw. Gaat u de lijst met ondersteunde samengevoegde munten uitbreiden??

We onderzoeken de mogelijkheden om de beste daarvan in daden om te zetten. In de zeer nabije toekomst zullen we merged mining mogelijk maken van de nieuwe muntenparen die zijn gebaseerd op het CryptoNight-algoritme. Zoals ik al zei, zullen we BTC samenvoegen, maar hier voel ik Emma’s ogen (zij is het hoofd van onze PR-afdeling) gaten in mijn rug branden.

Ik kan alleen maar zeggen dat we de ontwikkeling van PoW XMR en munten die ermee kunnen worden samengevoegd in de gaten houden.

Wanneer zien we de nieuwe munten bij MinerGate?

We hebben zojuist onze BTC-pool vrijgegeven en we hebben de ondersteuning van de samengevoegde mijnbouw besproken. Onlangs hebben we de eerste CryptoNight-pool gelanceerd voor merged mining voor CryptoNight ASIC’s. Nu kunnen gebruikers Monero Original gaan minen en Bytecoin krijgen zonder de hashrate voor de hoofdmunt te verliezen. We staan ​​24/7 in contact met onze partners uit China en Zuid-Amerika om mogelijke altcoins te monitoren. Bekijk het nieuws en blijf bij ons!

Hier en daar zie je misschien dat mensen een mening posten dat MinerGate oplichterij is. Kunt u daar iets over zeggen??

Eh, het is jaloezie. Oké, een grapje terzijde – beschuldigingen van oplichterij komen altijd overeen met elk groot bedrijf. Vooral zaken die de commerciële belangen van gewone mensen raken. Vooral op internet. Vooral in het crypto-universum.

Wij zijn een van de grootste mining pools ter wereld. 3,5 miljoen van onze gebruikers kunnen het gewoon niet mis hebben. Blijkbaar dwingt de kwaliteit van mijnbouw en infrastructuur eromheen onze concurrenten om twee keer zo hard te werken om hun achterstand in te halen. Heb je ooit een zwendel meegemaakt die vier jaar duurde, constant bezig om de service ervan te verbeteren en jaar na jaar te laten groeien? Denk niet dat mensen zo dom zijn!

Ons team doet het rustig aan en doet het zelfverzekerd, weet je, alsof het een langgerekte grap is die niet meer zo grappig is. Voor de goede orde: nee, we zijn geen oplichterij.

Wat zijn de plannen van MinerGate voor de nabije toekomst??

Welnu, we zullen onze pool blijven upgraden, nieuwe munten toevoegen en onze gebruikers de beste service bieden. We hebben ideeën over merged mining. We blijven vechten tegen Google om onze app weer in Google Play te krijgen. Op dit moment kunt u deze downloaden op onze site. We zijn net begonnen met de flashmob #iamaminer om te laten zien dat mijnbouw er nog steeds toe doet en een stem heeft. We hebben heel veel ideeën en we zullen ze een voor een introduceren.

Waar MinerGate een gesloten bedrijf lijkt te zijn, staan ​​we altijd open voor nieuwe suggesties. Naar mijn mening is de sleutel tot ons werk het contact met gebruikers en hun bescherming. We staan ​​altijd aan uw kant – dat is het motto van ons bedrijf. Laten we samen bouwen aan de betere cryptowereld!

Bedankt, Claude Lecomte.