Naarmate meer mensen het cryptocurrency-ecosysteem betreden dan ooit, is het belangrijk om een ​​paar veelvoorkomende zorgen over het veilig houden van cryptocurrency te herhalen.

Veel beginnende tot gemiddelde gebruikers vragen zich af of ze al dan niet een speciale cryptocurrency-portemonnee voor elk digitaal activum moeten hebben.

Een van de beste manieren om de veiligheid te garanderen, naast het nemen van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen zoals het hebben van een hardwareportefeuille, is door uw activa te spreiden over meerdere portefeuilles..

Bewaar uw eieren liever niet allemaal in één mand.

Met de verscheidenheid aan aanbieders van multi-cryptocurrency-portemonnees, is er geen tekort aan alternatieven om uw vermogen te spreiden.

Cryptocurrency-portefeuilles: heb je een Alt-Coin-portemonnee nodig?

De gemiddelde gebruiker van cryptocurrency kan waarschijnlijk zijn hele leven leven zonder een portemonnee met alternatieve munten te gebruiken. Degenen met aanzienlijke bedragen in een enkel digitaal activum zoals Litecoin of Ripple kunnen er echter enige waarde aan hechten om ze veilig in hun eigen portemonnee te bewaren, net als bij Bitcoin. Lees meer op freecurrencyapi.net.

Hoewel de meeste moderne beurzen geweldig werk leveren om cryptocurrency-fondsen veilig te houden in vergelijking met hun voorgangers, zijn ze nog steeds enkele van de grootste doelen voor hackers.

Het concept van diversificatie van de beveiliging is om uw bezit over meerdere verschillende portefeuilles te spreiden om de kans te verkleinen dat een hacker zich een weg baant naar het leeuwendeel van uw digitale activa op één account..

Laten we dus in theorie zeggen dat u van plan bent om Bitcoin, Ethereum, NEO en Ripple op lange termijn te behouden.

Het leeuwendeel zit in Bitcoin en Ethereum, en je bent niet van plan om te verkopen en je wilt zoveel mogelijk risico minimaliseren, dus gooi je ze op een hardware wallet zoals een Ledger Nano S of Trezor.

Vervolgens kunnen ze ervoor kiezen om een ​​NEO-specifieke portemonnee te gebruiken, ontworpen om het uitzetten van NEO voor NEO Gas een naadloos proces te maken.

Laten we nu zeggen dat u Ripple binnen marktbereik wilt houden, aangezien de wettelijke status een beetje turbulent is geweest. Ripple-houders kunnen ervoor kiezen om hun geld op elke portemonnee met meerdere valuta’s te houden die XRP ondersteunt, ondanks de recente niet-vermelding door populaire beurzen. Om snellere en gemakkelijkere toegang tot uw XRP te krijgen, wilt u ze waarschijnlijk op een exchange of een andere softwareportefeuille houden.

StormGain betaalt bijvoorbeeld 10% APY op alle cryptocurrency-gebruikers die ze bij zich hebben, inclusief Ripple.

Op deze manier heeft u effectief uw Bitcoin en Ethereum weggehouden van nieuwsgierige digitale handen, maar gebruikt u nog steeds een deel van uw vermogen om rendement te genereren, ongeacht de marktvolatiliteit.

Om de werkelijke waarde van het diversifiëren van uw alt-muntenposities over verschillende portefeuilles beter te begrijpen, kan het helpen om een ​​van de platforms te bekijken: StormGain.

Wat is StormGain?

StormGain is een aanbieder van cryptocurrency-portemonnees met een gratis Ripple portemonnee. De op de Seychellen geregistreerde StormGain, gelanceerd in juli 2019, functioneert als een gecentraliseerde exchange en cryptocurrency wallet voor meerdere digitale activa.

Zodra een gebruiker de StormGain-app heeft geïnstalleerd, krijgen ze automatisch een Ripple (XRP) -portemonnee. Hoewel handig, is dit niet per se een unieke functie voor StormGain – wat het onderscheidt, is dat het een APY van 10% biedt op Ripple-stortingen. Dit is een uniek aanbod voor een wallet-first provider, in plaats van een cryptocurrency-renteaccountplatform.

Terwijl beurzen zoals Coinbase Ripple schrappen om uit de buurt van het vizier van toezichthouders te blijven, zijn er nog steeds onafhankelijke portemonneeproviders die niet alleen de XRP kunnen opslaan, maar er ook rente over kunnen betalen..

Gebruikers kunnen ook genieten van een paar andere StormGain-functies:

  1. U kunt cryptocurrency kopen met fiat met Visa en Mastercard, hoewel deze functie mogelijk alleen beschikbaar is in Europa.
  2. Het platform heeft geen KYC nodig.
  3. Het heeft een Cloudminer-tool waarmee gebruikers cryptocurrency rechtstreeks vanuit de mobiele app kunnen minen.

Er zijn twee StormGain-functies die een beroep doen op ons argument om uw altcoin-bezit te spreiden.

De eerste is dat StormGain is geregistreerd op de Seychellen en zich houdt aan een andere reeks voorschriften die populaire Amerikaanse beurzen zoals Coinbase doen.

Terwijl beurzen in de Verenigde Staten samenwerken met toezichthouders en zouden moeten werken om de weg vrij te maken voor een veilige rijping van de cryptocurrency-industrie, kunnen gebruikers enige waarde vinden in het houden van hun individuele cryptocurrencies op internationale platforms.

Het tweede kenmerk is dat StormGain gebruikers in staat stelt rente te verdienen over hun digitale activa, wat langzaamaan steeds gebruikelijker wordt in de branche. Ter vergelijking: 10% op munten zoals Ripple is zeer concurrerend in vergelijking met andere aanbieders van cryptocurrency-renterekeningen.

Laatste gedachten: moet ik meerdere cryptocurrency-portefeuilles gebruiken?

Aangezien een grote meerderheid van de aanbieders van cryptocurrency-portemonnees gratis is, komt de beslissing om meerdere portefeuilles te gebruiken meestal neer op gemak en veiligheid..

Wil je je maar zorgen maken over één portemonnee, of je geld gespreid hebben over 3 exchanges, 4 hot wallets en 2 cold wallets?

Wil je je eieren in één mand, of wil je ze verdeeld over meerdere?

Als de bovenstaande redenen u aanspreken, raden we aan om de wateren met kleine afzettingen in verschillende hete portefeuilles te testen. Als ze u in de tussentijd wat rente kunnen opleveren, des te beter.