De wereldwijde elektronicaprovider LG heeft de officiële release aangekondigd van hun langverwachte enterprise blockchain-platform genaamd Monachain. De naam van het platform is afkomstig van het klassieke meesterwerk van Leonardo DaVinci, de Mona Lisa. De naam bestaat uit Mona, wat koningin betekent, en ketting, die de blockchain vertegenwoordigt.

Monachain-leden krijgen toegang tot een breed scala aan blockchain-services om hun bedrijfssystemen te stroomlijnen. Het Monachain-project eerste kwam medio 2017 aan het licht via een verhaal gepubliceerd in Zakelijk Korea. Monachain biedt bedrijven toegang tot een overvloed aan unieke blockchain-gebaseerde functionaliteiten. Hoewel er een groeiend aantal gedistribueerde grootboekplatforms de sector binnenkomen, valt LG op als een van de grootste kanshebbers in de ruimte.

LG CNS

De IT-dochter van LG, LG CNS, is het ontwikkelingsteam achter dit project. LG CNS betrad de markt in 1987. Sinds de oprichting heeft de groep zich beziggehouden met netwerkintegratie, outsourcing van bedrijfsprocessen, outsourcing van informatietechnologie en systeemintegratie..

LG CNS haalde de krantenkoppen toen het team lid werd van de Open Blockchain Industry Association (OBCIA) vorige maand. De OBCIA bestaat uit enkele van de grootste bedrijven ter wereld, waaronder computerreuzen Microsoft, IBM en autofabrikant Hyundai.

Monachain-ontwikkeling

Het Monachain-platform omvat vele aspecten van het gedistribueerde grootboekplatform Corda. Corda biedt gedistribueerde grootboekdiensten, zoals productiebeheer, aan lokale bedrijven. Het Corda-concept is mogelijk gemaakt door een strategisch partnerschap met R3, het grootste blockchainconsortium van de financiële sector ter wereld.

LG-hoofdkantoor via Architizer

LG-hoofdkantoor via Architizer

Aan de hand van aanwijzingen en het waardevolle advies uit de lessen die zijn geleerd tijdens de ontwikkeling van het Corda-gedistribueerde grootboek, is LG CNS erin geslaagd een intern platform te creëren dat veel van de logistieke problemen die bedrijven vandaag de dag ondervinden, kan verminderen. Het Monachain-platform omvat digitale authenticatiesystemen, systemen voor uitgifte van digitale valuta en protocollen voor supply chain management.

Digitale identificatie (DID)

Een van de unieke kenmerken van Monachain is de integratie van een gedecentraliseerd identificatieprotocol (DID). De DID biedt gebruikers een digitale identiteit waarmee u geld kunt verzenden en rekeningen rechtstreeks vanaf uw smart-apparaat kunt betalen.

Digitale identiteiten zijn vereist bij het omgaan met traditionele financiële platforms. Deze platforms houden zich strikt aan de richtlijnen voor ken uw klant (KYC) en anti-witwaspraktijken (AML). Gebruikers moeten hun identiteit bewijzen voordat ze toegang krijgen tot deze platforms.

Deze beveiligde platforms omvatten het groeiende aantal beveiligingstokens dat op de markt wordt gevonden. Beveiligingstokens integreren KYC- en AML-wetten rechtstreeks in hun protocol. Slimme contracten vereisen ID-verificatie voordat tokens eigendom kunnen overdragen. LG CNS geeft hun Monachain-gebruikers de mogelijkheid om deze services te gebruiken zonder dat er extra systemen nodig zijn.

Biometrie

Het DID-protocol integreert geavanceerde biometrische gegevens om ongeautoriseerde toegang tot de gegevens van gebruikers te voorkomen. Biometrische systemen gebruiken speciale sensoren om de identiteit van een persoon te verifiëren aan de hand van persoonlijke eigenschappen die uniek zijn voor een persoon. Uw vingerafdruk, of iris, zijn twee perfecte voorbeelden van gebieden die biometrische scanners kunnen gebruiken om te verifiëren dat u bent wie u zegt dat u bent.

Het DID-systeem van Monachain is geschikt voor vingerafdrukscans, gezichtsherkenning en spraakherkenning. Het zou moeilijk zijn voor iemand om een ​​van deze verificatiepunten te hacken. Het is bijna onmogelijk om alle drie deze systemen voor de gek te houden als ze op hun plaats zijn en correct werken.

Portemonnee

Een ander uniek kenmerk van Monachain is de mogelijkheid om een ​​digitale portemonnee te creëren met toegang tot traditionele financiële diensten. Bedrijven die digitale valuta willen accepteren, hebben hiervoor een portemonnee nodig. De meeste gedistribueerde grootboekplatforms op bedrijfsniveau bieden de mogelijkheid om een ​​digitale valutaportefeuille te maken, maar slechts enkele bieden toegang tot traditionele bankdiensten.

Wat de crypto-portemonnee van Monachain uniek maakt in vergelijking met andere platforms, is deze mogelijkheid om traditionele banksystemen te gebruiken. De ontwikkelaars van het platform zijn verschillende partnerschappen aangegaan met lokale Zuid-Koreaanse banken om deze functie beschikbaar te maken. Deze partnerschappen geven vertrouwen aan lokale bedrijven die geïnteresseerd zijn in het accepteren van cryptocurrency-betalingen.

Beheer van digitale supply chain

LG CNS integreert ook blockchain supply management-protocollen rechtstreeks in het Monachain-platform. Blockchain-technologie is perfect voor gebruik in supply chain management. Met de technologie kunnen bedrijven hun productie- en distributiesystemen in realtime volgen, zonder tussenkomst van derden.

Spreken met de Korea Times, ontwikkelaars legden uit hoe bedrijven de productiviteit kunnen verhogen met Monachain. Met het systeem kunnen bedrijven het hele productieproces in realtime volgen. De computergigant IBM gelanceerd een blockchain-gebaseerd groot supply chain monitoring platform met groot succes eerder dit jaar. Het blijkt nu dat LG wil meedoen aan deze lucratieve zakelijke sector.

Digitale valutadiensten

Monachain streeft ernaar digitale valutadiensten aan te bieden aan de grotere Zuid-Koreaanse gemeenschap. Om deze taak te volbrengen, bevat Monachain enkele overheidsvriendelijke functies. Gebruikers kunnen via het systeem lokale valuta uitgeven en sociale uitkeringen voltooien. Deze diensten zouden veel van de logistieke problemen van de Zuid-Koreaanse regering kunnen stroomlijnen door de bedrijfskosten van serviceprogramma’s te verlagen.

LG CNS Financieel Centrum

Bovendien opende LG CNS in juli een digitaal financieel centrum. Het centrum helpt FinTech-experts hun inspanningen te bundelen. De blockchain-ervaring van LG CNS gaat verder om uit te breiden, en hun economische centrum zal naar verwachting tegen het einde van dit jaar bijna 200 medewerkers hebben.

LG CNS verricht onderzoek naar alle toekomstige financiële diensten, inclusief AI en robotintegratie. Het bedrijf heeft vier hoofddoelen:

  • Vroege implementatie van de nieuwste technologieën
  • Herstructurering van de digitale infrastructuur om zich te concentreren op cloudopslag en big data-systemen
  • Verdere blockchain-integratie
  • Ondersteun bestaande financiële systemen

Grote elektronica die de blockchain betreedt

LG staat niet alleen in zijn blockchain-ambities. In april lanceerde de elektronicafabrikant Samsung een enterprise blockchain-platform genaamd Nexledger. Het platform zal het komende jaar toezicht houden op de verzendlogistiek van Zuid-Korea.

LG: klaar voor morgen

Zuid-Korea blijft een broeinest voor crypto-activiteit in de regio. De nieuwste zet van LG zal zeker de wenkbrauwen optrekken in de cryptocommunity. Door zich primair op de Zuid-Koreaanse markt te concentreren, probeert LG CNS hun thuisbasis te beheersen. Ontwikkelaars hopen het project uit te breiden zodra ze de resultaten van hun inspanningen op de Zuid-Koreaanse markten zien.