Neil Patel over KindAds, Crypto Advertising, Entrepreneurship en Regulations

Neil Patel is een gerenommeerde marketeer en ondernemer die bekend staat als mede-oprichter van marketingtools en platforms zoals Quicksprout, Gek ei, Hallo Bar, en KISSmetrics. Hij heeft samengewerkt met bedrijven als NBC, Amazon, GM, HP en Viacom om hun inkomsten te laten groeien.

Zijn onderscheidingen zijn onder meer dat hij door Forbes werd uitgeroepen tot een van de top 10 online marketeers, een van de 100 beste ondernemers onder de 35 jaar door de Verenigde Naties en door president Obama als een van de top 100 ondernemers onder de 30 jaar..

Neil Patel

Neil is ook adviseur voor KindAds, een advertentieplatform dat tot doel heeft tussenpersonen uit te schakelen om het publiek gebruiksvriendelijkere advertenties aan te bieden en meer waarde voor adverteerders te creëren.

In het volgende interview bespreken we KindAds, de effecten van het verbod op cryptocurrency-advertenties, blockchainondernemerschap, regelgeving, ICO’s en de evolutie van de ruimte.

Hoe ziet een dag in het leven er voor Neil Patel uit? Zeker nu je meer betrokken raakt bij de cryptocurrency-ruimte?

Het is niet veel veranderd. Ik word ‘s ochtends nog steeds wakker en check e-mails. Ik heb veel technische sites gelezen. Nu zijn het ook technische sites en cryptosites. Ik controleer CoinMarketCap waarschijnlijk vijf keer per dag. Dingen fluctueren nogal, maar het wordt steeds minder verrassend omdat ik aan de fluctuaties begin te wennen. Anders dan dat, zijn het nog steeds veel van dezelfde oude vergaderingen, telefoontjes. Er is veel niet veranderd. Het is gewoon meer van crypto leren, omdat ik geloof dat het de toekomst is. Gewoon meedoen om ervoor te zorgen dat ik op de hoogte blijf van alles.

Neil Patel

Neil Patel (met haar).

Wanneer begon je reis naar de crypto-wereld of hoe kwam het tot stand??

Ik werkte met een aantal mensen die ik ken in Brazilië, en ze hadden zoiets van: we willen uiteindelijk een advertentieplatform creëren voor mensen die adverteren maar blockchain-technologie gebruiken. Ik had zoiets van, oh, cool. En zo zijn KindAds tot stand gekomen en ze zijn net als, hé, we zouden je graag als adviseur willen hebben. Omdat ik ook veel ‘aantrekkingskracht’ heb in de digitale marketingarena, denk ik tenminste van wel. Nu, als het gaat om adverteerders en uitgevers, en ik heb in het verleden met deze jongens samengewerkt, en ze waren net als, ja, dit was hun droom. Ze zijn snel in de uitvoering en daarna ondersteun ik ze als adviseur.

Ik weet zeker dat je veel licht kunt werpen op je ervaring met dat specifieke project. Waarom heb je KindAds gekozen boven alle andere projecten in de blockchain-advertentieruimte?

Deze jongens hebben ook veel aantrekkingskracht in de reclamewereld. Ze hebben een reclamebureau, dus ze hebben heel veel klanten. Ze beheren tonnen geld. Ze hebben goede contacten en dit is niet het eerste reclamebureau dat ze bezitten. Een van hen heeft zojuist zijn laatste reclamebureau verkocht, denk ik, vorig jaar ergens. Ze doen dit dus al zoveel jaren. Ze zijn er al geweest, in tegenstelling tot de meeste andere advertentietechnologieën in de blockchain-ruimte.

De meeste andere jongens zijn ontwikkelaars, dus ze weten niet hoe ze uitgevers aan boord kunnen krijgen, of ze weten niet hoe ze adverteerders aan boord kunnen krijgen. Deze jongens weten niet alleen hoe ze dat moeten doen, maar ze hebben al toegang tot tonnen van die mensen omdat ze al met tonnen bedrijven werken.

KindAds-startpagina

KindAds-startpagina

Het mooie is dat de meeste mensen die in cryptovaluta terechtkomen, zeggen, ja, hoeveel geld kan ik verdienen? Kan het omhoog gaan? Deze jongens willen echt een probleem oplossen. Ze doen het nog steeds. En als je kijkt, verzenden ze een product dat werkt. Het is zeer zeldzaam in de cryptowereld, zoals u weet, dat mensen producten verzenden. Ik denk dat het vorige week of de week ervoor was, ze hebben een MailChimp-integratie uitgebracht en ze hebben dit hele model waarin ze ook realistisch zijn.

Ze zijn alsof we weten dat we Google en Facebook niet zullen verpletteren. Iedereen die je dat vertelt, is onrealistisch. Als bedrijven adverteren op Google en Facebook en het winstgevend is, zullen ze niet stoppen om gewoon op de blockchain te gaan. Dat is een hoop onzin. Maar wat u zult vinden, is dat u een heel goede en unieke invalshoek kunt creëren en er is dit, hey, Google en Facebook hebben al native-advertenties. Waarom kunnen we ons niet op advertenties richten via e-mails en pushmeldingen, wat een enorme markt is? Ze converteren beter dan native-advertenties, maar er is geen echt populair netwerk voor hen.

Dus ze nemen een plak en uiteindelijk zullen ze uitbreiden naar meer gebieden. Sommige zullen overlappen met Google en Facebook, maar het is een heel slimme aanpak. Ze beschouwen het als ondernemers in plaats van als iemand die zoiets is als, ik ga iets ontwikkelen en proberen snel rijk te worden, terwijl deze jongens zeggen, hey, dit moet een echt duurzaam bedrijfsmodel zijn dat werkt. We moeten grip krijgen en mensen die dit ding gebruiken. Ze zijn net alsof het ons niet kan schelen of de markt goed of slecht is. We gaan ermee door. We bouwen een product, we verzenden het. We hoeven niet te wachten op de hype en FOMO of hoe mensen het ook noemen. Ze proberen echt zaken te doen, omdat ze het als vervelend beschouwen en er gepassioneerd over zijn.

Rechtsaf. Ja, dat is best gaaf. Ik begrijp niet echt de logica van projecten die het tegen Google en Facebook proberen op te nemen. Laten we voor de discussie eens kijken naar het idee van deze projecten die proberen gebruikers weg te halen bij Facebook-advertenties en Google. Wat denk je dat deze op blockchain gebaseerde digitale marketingprojecten zouden moeten doen om succesvol, als het al mogelijk is, achter Google en Facebook aan te gaan??

Het is niet.

Mensen zouden denken dat Facebook marktaandeel van Google afneemt, maar zo werkt het niet. Als u een bedrijf bent en u geeft $ 100 uit en u verdient er $ 200 voor terug, zou u dan stoppen met Google-advertenties alleen omdat Facebook in de buurt komt? Als Facebook $ 100 zou hebben uitgegeven en nu $ 300 zou verdienen, zou je Google nog steeds niet stoppen omdat Google nog steeds winstgevend voor je is.

In plaats daarvan zou je beide doen en dat is wat mensen niet beseffen. U gaat hun marktaandeel niet wegnemen zoals BAT probeert een browser te maken. Iedereen die Google gebruikt, wordt gepromoveerd om Chrome te gebruiken. Denk je dat je echt zo’n grote marktpenetratie gaat halen??

BAT-startpagina

BAT-startpagina

Deze jongens waren de oprichters van Mozilla, denk ik, of Firefox of iets dergelijks, en als je ernaar kijkt, werd Firefox verpletterd door Google alleen maar omdat iedereen Chrome gebruikte. Ze zijn een van de meest populaire sites op internet. Het is gewoon onrealistisch en ik denk dat het meer realistische spel is, hé, we gaan een ander segment aan dat jij niet bent, dat is ook winstgevend, dus op die manier zullen mensen Google, Facebook en KindAds doen.

Omdat als je nu naar de markt kijkt, Taboola, Outbrain, er zijn zoveel andere netwerken die worden gebruikt en ze zullen blijven gebruiken omdat ze winstgevend zijn. Bedrijven adverteren niet op basis van of ze Google of Facebook leuk vinden, of dat ze zich zorgen maken over de gegevensprivacy van Facebook. Het is puur economisch en gebaseerd op winst.

Het komt allemaal neer op het rendement op advertentie-uitgaven en de kanalen die voor hen beschikbaar zijn. Dus dat zou heel interessant zijn. Ik ben benieuwd hoe KindAds zich ontwikkelt, vooral wanneer ze steeds meer partnerschappen beginnen te krijgen. Een ding dat ik graag over deze ruimte zie, is, zoals je al zei, dat meer van deze projecten daadwerkelijk producten verzenden en inkomsten laten zien. Uiteindelijk is blockchain slechts een technologie. Het is dus een kwestie van kijken of deze bedrijven de technologie daadwerkelijk kunnen gebruiken om inkomsten te genereren die in de digitale advertentieruimte de belangrijkste drijfveer zijn voor het al dan niet slagen van een project..

Helemaal mee eens. Ik denk dat de markt uiteindelijk zal verschuiven en zich zal aanpassen en dit alles beseft omdat je ook eerder gelijk had toen je zei Google en Facebook en al deze grote spelers zullen de ruimte binnenkomen en ze zullen alle kleine jongens verpletteren.

Je moet iets hebben dat verdedigbaar is en je moet iets hebben dat een unieke invalshoek heeft en idealiter iets waar ze niet naar op zoek zijn, zodat ze je technisch gezien niet verpletteren.

Dus, hoe zie je de crypto-advertentieruimte evolueren in termen van het reclameverbod op Facebook, Google, Twitter en elk platform dat dit soort lijkt te proberen te onderdrukken, en terecht, want er is veel rotzooi dat doorging de scheuren in 2017. Kortom, hoe verwacht je dat projecten het woord kunnen verspreiden zonder deze kanalen?

Ze zullen meer organische inbound marketing moeten doen, zoals pers, social media marketing. Telegram is niet zo effectief, hoewel mensen zeggen van wel, maar je kijkt naar sommige mensen die zo’n 50.000 Telegram-leden hebben en dan, maar hun prijzen zijn nog steeds in de war omdat je niet echt loyale mensen krijgt die de product of platform. Heck, sommige van deze zijn nog niet eens ontwikkeld. Maar je moet er een gemeenschap omheen bouwen.

En ik heb het niet over een gemeenschap waar ze daar zijn, want ze krijgen gratis Airdrops. Ik heb het over je moet een gemeenschap opbouwen van mensen die in het project geloven, die gepassioneerd zijn en het idealiter willen gebruiken.

Ja, daar ben ik het helemaal mee eens. Veel projecten pronken zoals, oh, we hebben, weet je, 15.000 Telegrams-gebruikers, maar ze wachten allemaal passief om te zien of er een Airdrop plaatsvindt of ze zijn niet eens bezig of loggen daarvoor niet eens in op Telegram er toe doen. Wat zou je zeggen is de maatstaf voor een succesvolle community?

Ik kijk naar de statistiek voor een succesvolle community als gebruik, zoals gebruik van de app, gebruik van het product, mensen die op de deur kloppen en zich aanmelden omdat ze willen gebruiken wat je aan het maken bent. Als je de gedecentraliseerde ‘Uber’ gaat maken, kun je maar beter een heleboel mensen je app laten gebruiken. Als u mensen uw app niet kunt laten gebruiken, maakt dat niet uit.

Al het andere is slechts perifeer, zoals Reddit-communities. Het is geweldig om het woord te verspreiden, maar aan het eind van de dag is het gebruik het belangrijkste. Op basis van de meeste whitepapers voor gebruikersgerichte blockchain-projecten van vorig jaar, was de aanname dat mensen hun tokens zullen gebruiken en dat mensen hun platform daadwerkelijk zullen gebruiken. Het creëerde deze behoefte aan een enorm aantal gebruikers en toen het hele reclameverbod plaatsvond, ging massareclame voor veel van deze projecten uit het raam. Dus nu zitten veel mensen vast in hoe we deze gebruikers krijgen? Hoe bouwen we deze gemeenschappen op? Het is interessant om te zien hoe de zaken zich in 2018 voor veel mensen ontwikkelen. Hoe zie je het digitale marketinglandschap evolueren via blockchain? Hoe gaat blockchain het landschap van digitale marketing veranderen??

Nou, het gaat het digitale marketinglandschap veranderen, omdat je meer dan wat dan ook de tussenpersoon kunt uitschakelen. Ik ken veel mensen die praten over gegevensrechten, privacy en dit alles, maar wat je gaat zien, is dat Facebook veel privacyproblemen heeft, maar je ziet niet dat Facebook minder wordt gebruikt, laten we eerlijk zijn. Mensen haten ze misschien, maar ze gebruiken het nog steeds.

Ik wed dat als je naar hun kwartaalinkomsten kijkt, het nog steeds beter zal zijn dan de kwartaalinkomsten van vorig jaar. Wat je echt gaat zien, is dat mensen de tussenpersoon overbodig maken, uitgevers houden meer van het geld, adverteerders krijgen betere tarieven, want wat er gebeurt, is dat de prijzen voortdurend stijgen en dat de economie gewoon niet werkt voor mensen.

Hoe zie je de ICO-wereld veranderen? Ik las een artikel waarin u werd geciteerd, waarin stond dat ze zich niet op niet-geaccrediteerde investeerders zouden moeten richten en eerlijk gezegd geen marketing zouden moeten zijn om geld in te zamelen en dat de zaken worden opgeruimd. Dit is slechts een begin met betrekking tot het verbod op crypto-advertenties. Hoe zie je de ICO-wereld veranderen in 2018?

Neil PatelIk zie waar de regelgeving nog veel strenger gaat worden, wat volgens mij ook zou moeten. De reden dat ik dat zeg, is ja, je wilt iets dat vrij kan stromen zodat het kan groeien, maar je moet de corruptie stoppen van mensen die een hoop geld inzamelen, enorme huizen en Lamborghini’s kopen en al het geld opbergen of het stelen. Het maakt me niet uit hoe je het structureert, of zelfs als mensen het goed vinden, ik denk niet dat het juist is. Ik denk dat er regelgeving nodig is.

Als je naar veel van deze beurzen kijkt, zeg ik het niet graag, er is veel prijsmanipulatie gaande op deze beurzen. De schommelingen voor veel van deze valuta’s zijn niet het gevolg van natuurlijke marktomstandigheden. Het is ook omdat mensen de prijs manipuleren. En ik weet dit omdat ik naar een aantal van deze conferenties ga en hoor dat mensen zeggen, ja, we hebben onze ICO uitgebracht. Ik doe veel bestellingen voor onze eigen spullen en we pompen de prijs op en dan gaan we onze eigen aandelen liquideren. En ik heb zoiets van, oké, dit is louche spul. Als we willen dat crypto in de toekomst succesvol zal zijn, wat ik denk dat het zal zijn, moeten we ook veel van de slechte acteurs opruimen.

Crypto heeft veel verschillende industrieën geraakt die waren, oh wauw. Al deze krachtige kanalen kunnen worden gebruikt voor kwaadaardige zaken, zoals bijvoorbeeld influencer-marketing. Bepaalde spelers worden betaald om over een munt te tweeten. De munt gaat 30% omhoog, 40% direct gerelateerd aan de aandacht die door de tweet wordt gegenereerd. Dat is een beetje gek.

Je weet toch dat ze tegelijkertijd verkopen? Zoals veel van deze jongens zeggen, ja, ik heb de prijs omhoog, laat me mijn aandelen dumpen. Ik sprak met een paar jongens op een conferentie en ze zijn alsof market making legaal is op de beurs. En ik heb zoiets van, ja, maar hun versie van marketmaking is anders dan wat jij doet. Bovendien vertellen ze de markt van tevoren wanneer ze hun aandelen gaan verkopen. Je krijgt gewoon de prijs omhoog, dumpt je aandelen, en het kan je niks schelen. Ik heb zoiets van, dat is totaal anders. Ze doen het met transparantie.

Het is gek om te zien omdat de lijnen zo wazig zijn geworden.

Ik dacht gewoon, kerel, ik kan niet wachten tot deze regeringen hard optreden. Ik ben geen fan van zoals alle overheidsregels en ik denk dat veel van wat ze doen in veel gevallen waardeloos is, maar ik haat het gewoon om te zien dat mensen genaaid worden en mensen die shit manipuleren. Het is gewoon niet cool.

Het proces om op een beurs genoteerd te worden, is in zekere zin erg beschadigd geraakt, omdat je met de beurs markten kunt manipuleren. We worden vermeld, we zullen de prijs een ton laten stijgen. Laten we zeggen dat we worden vermeld op een grote beurs. De liquiditeit van de markt zal het aantal mensen dat de munt verhandelt doen toenemen, en het geeft het project meer flexibiliteit om hun tokens kwijt te raken wanneer ze maar willen. We zullen zien hoe de zaken vooruitgaan.

Helemaal mee eens. Het andere is ook dat veel van deze beurzen dingen doen alsof je zoveel kunt handelen als je wilt. Geen handelskosten, voel je vrij om market making te doen, zodat je de prijs kunt manipuleren. Ik heb zoiets van, cool verhaal. Het is verschrikkelijk.

Wat zijn uw favoriete projecten in de cryptowereld, buiten de digitale advertentieruimte?

Er zijn nogal wat projecten zoals Polymath waar ik nu verliefd op ben. Polymath is gebaseerd op beveiliging. Tzero is hetzelfde. Ik ben erg goed in de beveiliging, omdat ik denk dat als je gaat investeren, je net zo goed een aantal voordelen kunt hebben door eigen vermogen te bezitten. Ik begrijp dit concept van alleen een token bezitten niet en als het omhoog gaat, krijg je waarde. U zou ook eigen vermogen moeten bezitten. Het is zo riskant. Waarom kun je niet aan beide kanten winnen??

Dat zijn ook twee behoorlijk solide keuzes.

Sommige zijn gewoon niet haalbaar. Ik zie dat sommige van deze jongens zullen zijn, we gaan een betere versie van Docker maken en vrachtvervoer en al deze dingen echt beter maken. Ik heb zoiets van, je hebt geen connecties in deze ruimte. Je hebt nog nooit zoiets gedaan in deze ruimte. Ik heb zoiets van, ga ervoor. Ze gaan de stroom beter doen en ze gaan elektriciteitsnetten veranderen en zo. Ik denk dat je zojuist $ 40.000.000 hebt opgehaald. Laten we realistisch zijn.

Neil Patel

Dat is wat ik eraan haat. Ik hou van de ruimte, maar ik haat het dat mensen gewoon bullshitbedrijven creëren. Los echte problemen op waarmee mensen worden geconfronteerd. Je gaat een Uber maken die gedecentraliseerd is, maar het duurt veel langer om een ​​auto te bestellen om je op te halen met behulp van blockchain-technologie, omdat het niet zo snel is. Zoals? Gaat iemand een minuut wachten voordat de bestelling doorgaat? Nee, ze gaan Uber gebruiken omdat het twee seconden duurt. Ja, uw versie is misschien gedecentraliseerd, maar het is niet zo handig voor mensen. Je moet realistisch zijn.

Precies. Het is verrassend omdat zoveel projecten zoveel geld hebben ingezameld en ze een rollenspel spelen als ondernemers omdat ze niet veel ervaring hebben in die specifieke ruimte.

Ik ben het met je eens. Ik kan niet wachten om te zien wat er gebeurt. Ik wacht op veel dingen om opgeruimd te worden. Misschien ben ik gewoon heel gek, maar ik denk dat het zal gebeuren.

Welke wijze woorden kun je delen met andere digitale marketeers en ondernemers die de blockchain-wereld willen betreden?

Spring er niet zomaar in, want je weet dat je erin kunt springen en wat geld kunt verdienen, of je denkt dat dit een toekomst is. Spring erin, want je wilt leren, je bent bereid om te leren de tijd en energie te besteden om te kijken wat er al is gebeurd, wat mensen aan het doen zijn, en neem je tijd. Je gaat de boot niet missen. Dit ding zal hier nog heel lang zijn. Het is de toekomst. Maak je daar geen zorgen over als ik de komende zes maanden geen ICO vrijgeef … Het is oké. Er is niets mis mee om een ​​jaar lang alleen maar te leren en gesitueerd te zijn en te netwerken en een Rolodex op te bouwen en je weg te banen binnen de gemeenschap voordat je iets doet. Dat is prima.

Wat zou je zeggen dat de beste bronnen van onderwijs of leren voor mensen die niet bekend zijn met de ruimte op dit moment zijn?

De conferenties zijn de beste. Ik denk dat je daar het meeste van leert.