NEO’s visie

De ontwikkelaars van NEO willen blockchains verspreiden over heel China. Hun bedrijf, Onchain, heeft een Distributed Networks Architecture (DNA) ontwikkeld om de eenvoudige implementatie en ontwikkeling van gestandaardiseerde blockchains mogelijk te maken. Ze willen dat elk geïnteresseerd veld hun gegevens en activa gemakkelijk naar een private of openbare blockchain kan migreren. De oprichter, Zei Dr. Da Hongfei, “We willen de plek zijn waar mensen naartoe gaan als ze serieuze en betrouwbare transacties willen doen.” Onchain en NEO slagen niet alleen in hun visie, maar ze zijn ook opgezet om te gedijen binnen de regelgeving van de Chinese overheid.

Onchain

Cryptocurrencies in China

Op het eerste gezicht lijkt het alsof cryptocurrencies en China niet altijd met elkaar overweg kunnen.​Twee dingen zijn oneindig: het universum en het aantal keren dat China Bitcoin kan verbieden, en ik ben niet zeker van de eerste.

Er is een jaarlijkse limiet van 50.000 USD om geld uit China te verplaatsen zonder speciale toestemming. Mensen vonden een maas in dit systeem door cryptocurrency te kopen en gemakkelijk geld te verplaatsen en overal ter wereld toegang te krijgen. De Chinese regering probeerde deze maas in de wet te dichten door online uitwisselingen te verbieden. De regering maakte zich ook zorgen over de mate van speculatie en dacht terug aan hun recente beurscrash.

Nadat China uitwisselingen en ICO’s had verboden, rolde de belangstelling voor cryptocurrency niet zomaar om. Mensen stapten over naar een p2p-model en maakten lokale transacties, vaak de ‘over-the-counter-markt’ genoemd. Hier is een blik op de volumeverandering op localbitcoins rond de tijd van de ban.

Localbitcoin-volume

Munten kopen in China vandaag

Mensen zouden ook transacties organiseren op WeChat, de populairste chatservice in China. Dit was in het begin vooral handig omdat gebruikers WeChat Pay konden gebruiken om elkaar fiat-valuta te verzenden. Overheidscontrole van WeChat leidde tot een grotere populariteit van de gecodeerde chatservice Telegram. China verbood toen Telegram. Het is onduidelijk of de nieuwe p2p-modellen legaal zijn in China, maar er is nog geen directe tussenkomst geweest. Realistisch gezien is het niet haalbaar om alle handel in cryptocurrency te stoppen.

Inwoners van China kunnen ook op de trein naar Hong Kong springen om cryptocurrency te bemachtigen. Elke dag reizen meer dan 100.000 Chinese toeristen naar Hong Kong. Ze kunnen munten kopen bij een van de grote beurzen of een van de vele BTC-geldautomaten gebruiken. Het is geen wonder dat de BTC-geldautomaten in Hong Kong vaak grote lijnen hebben.

Al deze regelgeving klinkt misschien als ontmoedigend nieuws voor NEO en cryptocurrency, maar Hongfei ziet het anders. Hij zei: “Het is tijd dat toezichthouders ingrijpen.”

Da Hong Fei

Onchain en NEO in China

De Chinese overheid heeft een geschiedenis in het beschermen van lokale bedrijven die bereid zijn mee te werken aan regelgeving. Spelen volgens de Chinese regels is vruchtbaar gebleken voor verschillende technologiebedrijven. Je zult Google, Facebook, Twitter, WhatsApp, Uber of Amazon in China niet vinden. In plaats daarvan zie je het succes van Baidu, RenRen, Weibo, WeChat, Didi en Alibaba. WeChat heeft bijvoorbeeld meer dan 1 miljard geregistreerde accounts. NEO en Onchain positioneren zichzelf als de volgende grote namen op deze lijst met technologiegiganten.

Hoewel de Chinese overheid niet bepaald vriendelijk is voor Bitcoin, ondersteunt ze de ontwikkeling van blockchains. Het ministerie van Industrie en Informatietechnologie (MIIT) van de Volksrepubliek China heeft met de hulp van Onchain en andere bedrijven verschillende gebieden onderzocht waar blockchains de efficiëntie kunnen verhogen en fraude kunnen voorkomen. De regering gelooft toeleveringsketens, activa, financiën, welzijn en identiteitsbeheer kunnen allemaal potentieel profiteren van het gebruik van Blockchain-technologie. De regering heeft zelfs geëxperimenteerd met het idee van haar eigen nationale cryptocurrency. Het is duidelijk dat Hongfei anticipeerde op de toekomstige eisen en vereisten van de Chinese overheid, aangezien dit allemaal gebieden zijn die Onchain hoopt aan te pakken met zijn aangepaste en flexibele Distributed Networks-architectuur..

De MIIT stelde ook voor dat er meer standaardisatie zou komen tussen blockchains. Hongfei zei: “Onze visie is om van Onchain een echt universeel Blockchain-raamwerk te maken. Door gebruik te maken van verschillende plug-in modules, kan ons raamwerk worden toegepast voor een openbare keten, een consortiumketen of zelfs een particuliere keten. Onze cross-chain adapter module, die momenteel in ontwikkeling is, zorgt voor interoperabiliteit tussen deze verschillende ketens. ”

Onchain-technologie

Dit is je laatste kans. Hierna is er geen weg meer terug. Je neemt de blauwe pil – het verhaal eindigt, je wordt wakker in je bed en gelooft in welke altcoin je maar wilt geloven. Je neemt de rode pil – je blijft in China en ik laat je zien hoe diep de blockchain gaat.

NEO is ontworpen vanuit een technologisch oogpunt om te kunnen voldoen aan de voorschriften en binnen het systeem te kunnen werken. Bitcoin is ontworpen met decentralisatie als focus. Hoewel decentralisatie voordelen heeft, kan dit leiden tot meningsverschillen over de richting van de medaille en een trage implementatie van nieuwe ideeën. Decentralisatie is niet het directe doel van Onchain en NEO. Hongfei gelooft dat de centralisatie in het begin de moeite waard is, zodat ze snel veranderingen kunnen doorvoeren.

NEO heeft 50% van hun tokens gepre-mineerd om ontwikkelaars te betalen en de groei van de munt te helpen bevorderen. Dr. Hongfei vergelijkt NEO met Oost-Aziatische landen en zegt dat het “in het begin gezaghebbend zal zijn, maar uiteindelijk democratisch”. Hij gelooft dat NEO “uiteindelijk volledig gedecentraliseerd zal zijn … zoals Bitcoin.”

NEO Mijnbouw

De NEO-blockchain bevestigt transacties op een relatief gecentraliseerde, maar unieke manier. In plaats van bewijs van werk of bewijs van inzet te gebruiken, gebruikt NEO gedelegeerde byzantijnse fouttolerantie, ook wel dBFT genoemd. In dit systeem kiezen houders van NEO knooppunten om transacties te bevestigen.

Om een ​​knooppunt te worden, moet een computer aan bepaalde technische vereisten voldoen, 1000 GAS-munten inzetten en vervolgens worden gekozen door NEO-houders. Alle 12 actieve knooppunten bieden momenteel gratis transacties. De NEO-houders zullen zeker eerder stemmen op mensen die gratis transacties beloven. Zodra u als knooppunt bent gekozen, wordt u mogelijk willekeurig geselecteerd om de transacties op de blockchain te bevestigen. Als meer dan 66% van de andere knooppunten het eens zijn met uw grootboek, is de blokkering bevestigd. Als minder dan 66% het ermee eens is, wordt een ander knooppunt geselecteerd om transacties voor te stellen die in de blokkering zouden moeten komen. Dit proces gaat door totdat er een consensus is bereikt. NEO-houders zouden hoogstwaarschijnlijk knooppunten wegstemmen die consequent niet de juiste transacties voorstellen.

Geen vorken

De Delegated Byzantine Fault Tolerance maakt te allen tijde duidelijk welke transacties op de blockchain worden bevestigd. In The Matrix leerden we dat er geen lepel is, maar ze vergaten te vermelden dat er ook geen vorken zijn. In tegenstelling tot Bitcoin of Ethereum, die vaak splitsen totdat een consensus wordt bereikt, kan de NEO-blockchain niet splitsen. Het ontbreken van forks is essentieel voor het doel van Onchain om activa zoals aandelen, obligaties en digitale identiteiten te digitaliseren. Als bedrijven regelmatig verhandelde activa willen digitaliseren, moet te allen tijde duidelijk zijn wie de eigenaar is van de activa.

Neo Spoon

Chinese partnerschappen

Onchain werkt er hard aan om hun blockchain-technologie te verspreiden naar particuliere en overheidsinstellingen. Hier is een dia van een recente presentatie van Hongfei.

Onchain-partnerschappen

Identiteitsketen – integriteitssysteem op basis van blockchain

Dit project werd “geïnitieerd door Guizhou Far East Integrity Management Company” en is gebaseerd op de Distributed Networks Architecture. Onchain helpt bij het bouwen van een blockchain om identificatie bij te houden en te beheren.

Beveiligingsbedrijf – Digitaal activaplatform op ondernemingsniveau

Onchain past de blockchain toe bij financiële instellingen. Het werkt al aan een keten voor Everbright Securities, een grote effectenmakelaardij in China.

Juridische keten – Digital Evidence Storage Alliance

Onchain hielp bij het ontwikkelen van een blockchain voor de digitale opslag van zakelijke e-mails als bewijs. Niemand kan bewijs verwijderen of manipuleren als het eenmaal in de blockchain zit.

Alibaba

Onchain heeft voor Alibaba een e-mailopslagsysteem ontwikkeld om gebruikers in staat te stellen belangrijke gegevens of e-mails op te slaan. Dit heeft verschillende toepassingen, waaronder het opslaan van e-mails voor gerechtelijke procedures.

Het volgende diagram schetst veel van de verschillende toepassingen van de Distributed NetworkArchitecturee.

Onchain-DNA

Toekomst van Onchain en NEO

Onchain wil graag doorgaan met het opbouwen van partnerschappen in China en uiteindelijk fiat en identiteiten naar blockchains verplaatsen. Ze starten een nieuwe blockchain genaamd Ontology die zich specifiek richt op identiteiten. Hongfei wil gegevens toevoegen aan ID’s, zoals universiteiten en werkervaring. Autorisatie op ID’s is de mogelijkheid om mensen te machtigen om uw informatie in te zien, zoals uw financiën bij het aanvragen van een lening.

Ontologie Identiteitsbeheer

Deze volgende diagrammen laten zien hoe Ontology het doel zou bereiken om blockchains echt over China te verspreiden.

Ontologie diagrammen

Deze digitale identiteiten sluiten ook aan bij de wens van Onchain en NEO om compliant te zijn. China kan deze platforms niet effectief volgen als ze niet weten wie er gebruik van maakt.

Al deze publieke en private blockchains gemaakt door Onchain, inclusief Ontology, zullen uiteindelijk verbinding kunnen maken met NEO. De Ontology-token-verkoop accepteert NEO-tokens. “NEO wordt de belangrijkste dienstverlener op het gebied van digitale activa voor clearing en afwikkeling op Ontology.” Ontology wil de overheidsconforme verbinding worden tussen bedrijven en NEO.

Ontologie en NEO

Hoewel sommigen zich zorgen maken dat Ontology zal concurreren met NEO, lijkt het erop dat de ontwikkelaars de intentie hebben om synergie tussen de twee te creëren. Wanneer het Ontology-netwerk een ICO wil houden, kunnen ze dat via het NEO-platform doen. Momenteel kost een ICO u 50.000 USD aan GAS. Dit betekent dat we meer serieuze en minder frequente ICO’s op het NEO-platform zullen zien. Dit staat in schril contrast met een recente grap Ethereum ICO genaamd de Nutteloze Ethereum-token (UET), die beloofde je geld te stelen en je in ruil daarvoor een waardeloos teken te geven. De maker smeekte mensen om het niet te kopen en stond erop dat hij gewoon hun geld zou nemen en er dure elektronica mee zou kopen. Natuurlijk gaven mensen nog steeds meer dan 300.000 USD uit aan UET.

NEO lijkt zo’n mooie toekomst te hebben dat het zelfs de aandacht heeft getrokken van Litecoin-oprichter Charlie Lee.

Er is een man die ons probeert in te halen. We zijn aan het vallen &# 128034; en &# 127820 ;, maar hij ontwijkt ze met bullet time. Dat is gewoon oneerlijk! &# 128514; pic.twitter.com/bxVaiIytwF

– Charlie Lee [LTC] (@SatoshiLite) 19 januari 2018

Overzicht

Onchain voert duidelijk hun ambitieuze plan uit om een ​​volledig ecosysteem van gestandaardiseerde en verbonden blockchains in China te creëren, die allemaal verbinding kunnen maken met het toch al succesvolle NEO-ecosysteem.

We zouden kunnen zeggen dat de toekomst van NEO doet denken aan een gesprek uit de film The Matrix.

Neo vroeg: ‘Wat probeer je me te vertellen? Dat ik de Chinese regelgeving kan ontwijken? ”

Antwoordde Morpheus, “Nee NEO, ik probeer je te vertellen dat als je klaar bent, je dat niet hoeft te doen.”

Hong Fei Neo