De markt voor cryptocurrency raakt behoorlijk verzadigd – gevuld met alles, van nepprojecten tot levensveranderende oplossingen. We hebben gezien hoe cryptocurrency mensen kan stimuleren om ongelooflijke dingen te doen, van misdaadbestrijding tot het verhandelen van overtollige energie. Maar net toen je dacht dat je alles had gehoord, komt VeganCoin.

Hoewel het in eerste instantie misschien een beetje komisch klinkt, is het uitgangspunt achter VeganCoin eigenlijk behoorlijk solide, op een groene en ethische manier. Hoewel de wereld van cryptocurrency vaak een moordende plek lijkt vol met mensen die uit zijn op persoonlijk gewin, zijn de mensen van VeganNation bevorderen in plaats daarvan goede waarden. Onder hen de wereld redden.

Hun VeganCoin identificeert zichzelf als een “Cruelty-Free Cryptocurrency”, aangezien veganisme, in plaats van alleen een ongemak te zijn op bruiloften, een manier van leven is en niet alleen een dieet. Een keuze voor het grotere goed, niet alleen voor zelfontplooiing.

Veganisme is in opkomst

veganistisch

Veganisme neemt over de hele wereld toe.

Hoewel veganisme zeker een kleine minderheid is, neemt het aantal veganisten wereldwijd toe. Alleen al in de Verenigde Staten kwamen geregistreerde veganisten voorbij 600 procent in de afgelopen drie jaar, en 350 procent in het VK. Veganisme was ook een top zoektrend in Canada in 2017.

Mensen zijn zich meer bewust van hun voedingskeuzes en het effect dat ze hebben op het milieu. Supermarktketens zien steeds meer aanvragen voor veganistische producten en doen een beroep op meer plantaardige voedselleveranciers. Dit omvat grote ketens zoals Tesco, Costco en Walmart.

Of mensen nu besluiten om een ​​plantaardig dieet te volgen voor hun gezondheid, voor de dieren, of om de planeet te redden (vleesproductie belast het milieu zwaar), ze delen een gemeenschappelijke visie: een gezondere levensstijl.

Volgens De Vegan Society, de processen die betrokken zijn bij de vleesproductie zijn een van de belangrijkste oorzaken van klimaatverandering. Omdat de dieren waarmee we ons voeden, moeten eten, worden uitgestrekte bossen gekapt om de consumptie van dieren te stimuleren. Dit leidt tot verlies aan soorten en ontbossing.

Transport en methaangas van koeien zorgen ook voor een zware ecologische voetafdruk. Alleen al in Brazilië wordt momenteel zo’n 5,6 miljoen hectare land gebruikt om vee te voeren.

Dus een pluim voor mensen die vegan worden. Naast het doorgeven van de hotdogs en het lezen van de achterkant van elk pakket, verbinden ze zich ertoe om de planeet te helpen redden. Maar vegan zijn is niet eenvoudig. Niet alleen vanwege de verleiding van een tosti met kaas of een zinderend spekbroodje. Bijna overal ter wereld is er een gebrek aan hoogwaardige veganistische producten.

De behoefte aan een veganistisch ecosysteem

VeganNation

VeganNation uitgevers van VeganCoin

De keuze maken om veganistisch te worden is op zich niet eenvoudig en, afhankelijk van waar je woont, kan het ook logistiek onmogelijk zijn. Laten we eerlijk zijn. Ga naar een familiebarbecue om uw nieuwe levensstijlkeuze aan te kondigen en verwacht geen opwinding. Zelfs voor mensen die in grootstedelijke gebieden wonen, kan het moeilijk zijn om veganistische producten te vinden en moeilijker om de manier te verifiëren waarop de ingrediënten zijn verkregen.

Ga nu weg naar een kleine stad en uw kansen om veganistische producten te vinden worden aanzienlijk kleiner. De selectie van door vegan goedgekeurde producten is op veel plaatsen nihil en veganvriendelijke restaurants (en mensen) bestaan ​​niet. Geconfronteerd met het vooruitzicht om op sla te leven, maakt een toch al moeilijke keuze nog moeilijker, waardoor veel mensen van gedachten veranderen.

Dit is waar stimulering via de VeganCoin-cryptocurrency het verschil kan maken en een wereldwijde gemeenschap van veganisten bij elkaar kan brengen. VeganNation streeft ernaar veganisten over de hele wereld te verenigen die gemeenschappelijke waarden delen, door de VeganCoin te gebruiken om de gemeenschap te versterken.

Hierdoor wordt het veel gemakkelijker om veganist te worden en kunnen ingrediënten in elke fase van de toeleveringsketen worden gevalideerd. Dankzij de blockchain-transparantie voldoen alle producten die met VeganCoin worden gekocht, aan de ethische normen.

Consumenten kunnen de ingrediënten gemakkelijk tot aan de bron traceren, of gewoon met vertrouwen producten kopen. Ze hoeven zich geen zorgen meer te maken over de integriteit van hun aankoop. Ze zullen weten dat kopen met VeganCoin een ecologisch verantwoorde beslissing is.

VeganCoin – een systeem met drie componenten

Een e-commerceplatform

Via het VeganNation-ecosysteem, met behulp van de VeganCoin, kunnen consumenten veganistische producten kopen. Ze kunnen ofwel rechtstreeks onder elkaar handelen, ofwel met eigenaren van kleine bedrijven, boeren en verschillende soorten dienstverleners (zoals diëtisten en voedingsdeskundigen).

Een ondersteuningssysteem

Via door gebruikers gegenereerde inhoud op het VeganNation-platform kunnen gebruikers recepten, pijnpunten, ideeën en tips delen. Ze kunnen ondersteuning bieden en een profiel maken dat hen waarschuwt voor de dichtstbijzijnde leden en geverifieerde veganistische verkopers bij hen in de buurt, door verbinding te maken via het sociale platform.

Een platform voor het delen van voedsel

“We willen de deeleconomie naar de veganistische gemeenschap brengen”, stelt de VeganNation Green Paper. Klinkt best aardig, maar hoe werkt het? Het lijkt erop dat zelfs veganisten gestimuleerd moeten worden om met anderen te delen.

Door middel van een tokenized beloningssysteem, is VeganNation van plan om individuen en huishoudens in staat te stellen veganistische maaltijden te creëren en te delen via hun VeganPoint-maaltijdplatform..

Een van de obstakels voor een volledig veganistische levensstijl is de hoge prijs van de beschikbare producten. Door voedsel te delen, kunnen ze de prijzen verlagen, waardoor mensen gemakkelijker een veganistisch dieet kunnen volgen, zelfs als ze ver van verstedelijkte gebieden wonen.

Het food sharing-concept brengt mensen verder samen, laat de veganistische gemeenschap groeien en moedigt microbedrijven aan om te bloeien.

Met de voorverkoop in het verschiet, is het nog niet mogelijk om de populariteit of het succes van de VeganCoin te verifiëren, hoewel VeganNation de steun inroept van een aantal behoorlijk zware partners, waaronder het wereldwijde accountantskantoor EY.

Dus, als je dacht dat je elk idee had gezien dat uit de cryptocurrency-gemeenschap kwam, kwam VeganCoin om te bewijzen dat cryptocurrency-innovatie alleen wordt beperkt door onze verbeeldingskracht.