Lading is een alles-in-één platform voor het maken, beheren en verkopen van digitale verzamelobjecten. Vanwege de interoperabiliteit die Ethereum biedt, kunnen gebruikers al hun compatibele digitale verzamelobjecten op Cargo beheren, niet alleen degene die op Cargo zijn gemaakt.

Cargo werd gelanceerd in juli 2020 en vertegenwoordigde verschillende jaren van Founder Sean Papanikolas’Onderzoek en experimenten binnen het Ethereum-ecosysteem. Sean hielp pionieren met het ontwikkelen van schaalbare munttechnologie op de Ethereum-blockchain.

Met de lancering van de Cargo Marketplace Kort daarna is Cargo uitgegroeid tot 265 aangemaakte kiezers en zijn er meer dan 170 unieke digitale items aan de markt toegevoegd. Tot nu toe was het hoogste item waarvoor een item is verkocht ongeveer $ 1200.

We hebben contact gehad met Sean om zijn ondernemersreis binnen het cryptocurrency-landschap en de toekomst van niet-fungibele tokens te bespreken.

Kunt u ons een filmtrailer van twee minuten van uw leven geven? Hoe ben je bij de NFT-ruimte terechtgekomen??

In 2017 stelde een vriend me voor aan Ethereum en het wekte meteen mijn interesse. Ik voel me aangetrokken tot nieuwe technologieën, maar ik heb ontdekt dat de beste manier om ze te begrijpen, is door er iets op te bouwen. Dus besloot ik om een ​​dApp te bouwen. Ik had toen een relatie met een vrouw die er fan van was De vrijgezel, dus creëerde ik een slim contract waarin ik gokte op wie zou winnen De vrijgezel.

Nou, niemand heeft het contract gebruikt en de relatie is niet gelukt, maar ik zag de kracht van Ethereum en leerde daarbij slimme contracten schrijven.

Ik vroeg mijn vriend of hij een idee had over iets anders dat we op Ethereum konden bouwen en hij kwam terug met een idee – een marktplaats van 3D-modellen. We waren van plan het Pedddle met drie d’s te noemen – je weet wel van “3D” -modellen. We lieten de Pedddle-t-shirts maken en gingen naar de races.

Hierdoor raakte ik bekend met de ERC-721-standaard en kwam ik zelfs met een ERC-20-token genaamd xR-munt die zou worden gebruikt om de 3D-modellen te kopen. Halverwege 2017 had ik een werkend prototype waar gebruikers 3D-modellen konden uploaden en het platform NFT’s zou maken en die je kon verkopen.

Helaas stopte mijn partner, dus ik schrapte Pedddle en begon te werken aan een digitale iOS- en Android-app om crypto naar de massa te brengen. Het plan was om alle crypto-dingen te abstraheren en gebruikers konden met een creditcard betalen.

De app heette Dolli en stelde gebruikers in staat om grungy karakters te kopen en te verzamelen – met name de beruchte Pizza Rob, die een behoorlijk grote hit was die ik ontwierp. De app was voltooid en klaar voor verzending, maar vlak voor de lancering weigerde de betalingsverwerker de ondersteuning van de Dolli-app. (Op dat moment zouden betalingsverwerkers geen crypto-app met een stok van drie meter aanraken.)

Ik probeerde een paar andere betalingsproviders, maar realiseerde me al snel dat ik te maken had met een centralisatie van macht – precies wat bitcoin was verondersteld repareren. Ik besloot Dolli opnieuw op te bouwen met behulp van een gedecentraliseerde infrastructuur.

Dat was de katalysator voor Cargo. Ik wist dat er anderen zoals ik moesten zijn die baat zouden hebben bij een platform waarmee je digitale verzamelobjecten kunt maken, ermee kunt communiceren en ze binnen je applicatie kunt verkopen.

Voor iemand die wil meedoen, hetzij als investeerder of als ondernemer, hoe zou u kansen in de cryptocurrency-ruimte definiëren??

Ik ben geen investeerder, dus neem dit met een korreltje zout, maar je wilt naar de technologie en het team kijken. Wie is het team dat het product bouwt, wat bouwen ze en kunnen ze het voor elkaar krijgen??

Hetzelfde geldt voor het starten van een startup. Zelfs als de technologie misschien moeilijk te begrijpen is, wil je naar het team kijken. In mijn geval had ik het geluk om samen te werken met Polyient Labs, een blockchain-incubator in een vroeg stadium, opgericht door Brad Robertson. Hij en zijn team begrijpen de crypto- en blockchain-ruimte, en daarom zagen ze het potentieel van Cargo.

Hoe zullen NFT’s het dagelijks leven veranderen??

Ik denk dat het voor veel mensen slechts een kwestie van tijd is voordat NFT’s deel uitmaken van hun dagelijks leven.

NFT’s helpen bij het zinvol maken van digitaal eigendom. Denk aan alle digitale dingen die u kunt bezitten – kunst, tickets, abonnementen, toegangstokens, de lijst gaat maar door.

Het kan dus zijn dat iedereen uiteindelijk een stuk digitale kunst bezit en het in een elektronische lijst aan de muur heeft hangen, of dat ze NFT-tickets kopen die ze kunnen ruilen of overdragen.

Of stel je voor dat je in elke videogame die je speelde daadwerkelijk de in-game items bezat en ze uit de game zou kunnen halen en ze op secundaire markten zou kunnen verkopen, of ze zelfs in andere games zou gebruiken. Dit is precies het ecosysteem dat Polyient Games en ik ben aan het bouwen.

Hoe ziet Cargo eruit om zijn visie van 5 jaar te verwezenlijken?

Het is moeilijk te zeggen waar de ruimte als geheel over vijf jaar zal zijn. We bevinden ons nu echt op een keerpunt, maar ik kan me voorstellen dat we grote vooruitgang hebben geboekt op het gebied van bruikbaarheid en schaalbaarheid. Maar hoe dan ook, Cargo wil het platform bij uitstek zijn voor elk NFT-project, of het nu klein of groot is.

Voorlopig blijft Cargo voortbouwen op Ethereum, maar Ethereum in zijn huidige staat kan er over vijf jaar aanzienlijk anders uitzien. We bouwen mogelijk voort op de volgende iteratie van Ethereum, of een laag 2-oplossing. Waar we ook op voortbouwen, we zijn van plan onze principes van bruikbaarheid en schaalbaarheid met ons mee te nemen.

Kun je uitleggen hoe Cargo verschilt van andere NFT-platforms??

Cargo heeft het voortouw genomen en is het eerste platform dat EIP-2309 integreert, wat een standaardgebeurtenis is om de oneindige creatie van NFT’s te volgen. Door gebruik te maken van efficiënte datastructuren, bedacht Cargo een slim contract waarmee makers van de batch zoveel verzamelobjecten kunnen maken als ze willen in één transactie.

Vanwege de hoge gaskosten kan dit makers duizenden (of zelfs tienduizenden) dollars aan transactiekosten besparen bij het maken van verzamelobjecten op grote schaal.

We hebben ook zojuist aangekondigd Lading edelstenen, die zal functioneren als een utility-token en betalingsoptie op het Cargo-platform, evenals als een governance-token voor de komende Cargo DAO. Wat opwindend is, is dat edelstenen in elke compatibele NFT kunnen worden ingezet voor tokenbeloningen.

Cargo is het enige platform waarmee gebruikers slimme contracten kunnen implementeren waarmee ze een oneindig aantal NFT’s in één transactie kunnen maken voor dezelfde kosten als het maken van één NFT op andere platforms. ERC-2309, een open standaard op Ethereum die dit mogelijk maakt, werd geleid door mijzelf omdat ik me al vroeg realiseerde dat we voor het opschalen van NFT’s een manier nodig hadden om grote hoeveelheden tegelijk te creëren en over te dragen voor een prijs die werkte. Sinds kort ondersteunt OpenSea, de grootste marktplaats voor digitale goederen, de standaard die dit mogelijk maakt.

Vanuit een functieperspectief zijn we het eerste open platform dat 3D NFT’s ondersteunt en we ondersteunen ook audio- en videobestanden naast beeld-NFT’s. Op Cargo kunt u digitale inhoud binnen uw NFT’s vergrendelen die alleen de tokenhouder kan ontgrendelen en die inhoud AES-256 versleuteld is.

Toen ik Cargo aan het bouwen was, had ik nooit gedacht dat het alleen een NFT-markt zou zijn en dat is het niet. Cargo is gebouwd om de motor te zijn die andere NFT-projecten aandrijft op een schaalbare en kostenefficiënte manier. We hebben een robuuste API waarmee u de infrastructuur van Cargo rechtstreeks op uw platform kunt gebruiken.

Vanaf het begin konden we samenwerken met anderen en betalingen automatisch splitsen – dit werd ondersteund via onze API. We zien dat mensen dit willen in de gebruikersinterface van de site, dus we werken eraan om het op te nemen in een toekomstige versie van Cargo.

Dit is een coole functie en opent de deur voor veel coole projecten.

U kunt bijvoorbeeld een kunstserie maken voor een goed doel en u kunt deze zo opzetten dat elk van de goede doelen automatisch wordt betaald wanneer een van de stukken wordt verkocht. Of, als je een artiest bent, kun je samenwerken met andere artiesten of je eigen marktplaats creëren waar andere artiesten lid van kunnen worden.

Waar we meer leren?

Onze volgende grote release zal Cargo Gems zijn, die de opwindende wereld van Defi naar de NFT-ruimte brengt. Jij kan vind hier meer informatie.

Lezers kunnen Cargo bezoeken hier. Ze kunnen Cargo ook volgen Twitter.