NiceHash en Minergate zijn twee van de meest populaire cloud mining-opties die momenteel op de markt zijn. Hoe verhouden ze zich? In dit artikel bekijken we alles, van gebruikersstatistieken tot het financieren van veiligheid, het uitbetalen van vergoedingen en meer.

Gebruikersstatistieken

Minergate ontvangt gemiddeld ongeveer 2.000 aanmeldingen per dag. Meer dan 500.000 mijnwerkers hebben naar verluidt geprofiteerd van het gebruik van de site. Dit platform wordt gebruikt door ongeveer 3.700.000 mijnwerkers wereldwijd. Ondertussen heeft NiceHash in januari 2019 meer dan 303.000 dagelijkse actieve werknemers, 101.000 mijnwerkersgebruikers, 4.168.000 bestellingen en 195.000 BTC aan uitbetalingen.

Feature vergelijking

Met Bother Minergate en NiceHash kunt u geautomatiseerde algoritme-omschakeling inschakelen. Dit biedt u een oplossing om in realtime de meest winstgevende munt voor de mijne te vinden.

Minergate heeft verschillende opties voor merged mining. In juni 2014 werd MinerGate het eerste CryptoNote-pool met merged mining. In oktober 2016 heeft Minergate deze functionaliteit toegevoegd voor het gelijktijdig minen van XRM, XDN en FCN. Dit komt door het feit dat ze allemaal het CrytoNight-algoritme gebruiken. Vanaf januari 2019 biedt NiceHash geen samengevoegde mijnbouwopties.

Screenshot van Monero (XMR) samengevoegde mijnoptie van Minergate

Minergate biedt een samengevoegde mijnoptie voor een verscheidenheid aan algoritmen / munten.

Minergate: bedrijfsvertrouwen, uptimes en fondsbeveiliging

Hoewel het gemakkelijk genoeg is om de software te downloaden en uit te voeren, heeft Minergate een paar gebruikers gehad klagen over een aantal problemen. Sommigen hebben bijvoorbeeld beweerd dat ze geen geld konden opnemen of geen beschikbare middelen op hun rekeningen konden zien. Bovendien voegen een aantal online recensies gelieerde links toe aan de Minergate-website. Hoewel het laatste het niet per se gelijkstelt aan oplichting, maakt het het iets minder betrouwbaar.

Sommige gebruikers zeggen ook dat Minergate niet transparant is over hash-snelheden. Recensenten stellen bijvoorbeeld dat Minergate een lagere hash-snelheid voor uw apparaat vermeldt dan het eigenlijk zou moeten zijn. In feite betekent dit dat Minergate naar verluidt potentiële inkomsten van de top haalt. Ondanks het bestaan ​​van deze problemen hebben sommige gebruikers ook succesverhalen gerapporteerd over het gebruik van het platform.

Minergate heeft een uptime van 99,97 procent, wat best goed is. Voor de beveiliging van fondsen maakt het gebruik van Google-autorisatie met twee factoren. Alle munten die worden gedolven zijn pure munten, wat betekent dat ze rechtstreeks uit het blok komen dat wordt gedolven. Dit maakt het mogelijk een betere keuze dan andere opties die eerst naar een derde partij gaan voordat ze naar je portemonnee gaan.

NiceHash: Company Trust, Uptimes en Fund Security

Aan het eind van de dag is NiceHash een derde partij. Daarom zijn er enige twijfels bij gebruikers over het al dan niet vertrouwen van het platform. Dat gezegd hebbende, de meeste recensies online lijken even sceptisch te zijn over NiceHash en Minergate. Hoewel NiceHash meer transparantie heeft, zijn er nog steeds enkele vertrouwensproblemen.

Het grootste probleem met de fondsbeveiliging deed zich voor in december 2017. Destijds werd NiceHash gehackt en werden in totaal 4.700 Bitcoins (BTC) gestolen. Op dat moment hadden gestolen fondsen een waarde van ongeveer $ 65 miljoen. Nadat deze gebeurtenis plaatsvond, nam de CEO van NiceHash ontslag. Volgens een blogpost van januari 2019 heeft NiceHash gaf 71 procent van het gestolen geld terug aan gebruikers in twaalf terugbetalingsronden. Dit terugbetalingsproces loopt nog. Het onderzoek naar de hack lijkt ook aan de gang te zijn, zelfs begin 2019. Er zijn geen statistieken over de uptime van het platform beschikbaar voor NiceHash.

Beschikbare crypto’s en mijnalgoritmen

Minergate ondersteunt Bitcoin (BTC), Bitcoin Gold (BTG), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Litecoin (LTC), Zcash (ZEC), Bytecoin (BCN), Monero (XMR), Monero-Classic (XMC) , FantomCoin (FCN) en Aeon (AEON).

In vergelijking met Minergate heeft NiceHash een aanzienlijk hoger aantal beschikbare cryptocurrencies. Op zijn website vermeldt NiceHash 37 verschillende mijnalgoritme-opties en meer dan 70 beschikbare munten. De minimale bestelprijs is 0,005 BTC voor elk algoritme. Dit kan zowel als positief als negatief worden beschouwd. U kunt bijvoorbeeld meer munten minen, maar de beslissing om een ​​aantal minder bekende altcoins te kiezen, kan mogelijk riskant zijn of de initiële investering niet waard zijn..

Screenshot van alle beschikbare algoritme-opties van de NiceHash-website

NiceHash biedt een groot aantal algoritme-opties voor verschillende munten.

Minergate uitbetalingen en kosten

Met Minergate kunt u slechts 0,01 van elke munt die u op het platform mijnt, opnemen. Er worden twee verschillende betalingsmethoden gebruikt: Pay Per Share (PPS) en Pay Per Last N Shares (PPLNS). Voor PPS bedragen de kosten 1,5 procent voor LTC, BCN, XMR, XMC en AEON. Alle andere munten hebben geen kosten. Voor PPLNS hebben alle munten een vergoeding van 1 procent, behalve voor ZEC, die geen kosten heeft.

Wat zijn naast de vergoedingen de belangrijkste verschillen tussen deze twee uitbetalingsopties?

Volgens de Minergate-website, PPLNS bevat een geluksfactor. Met behulp van PPLNS zal de uitbetaling per aandeel een groot bereik hebben (30 procent meer of minder bij uitbetalingen). PPLNS verdient echter gemiddeld meer dan PPS (ongeveer 5 procent) op de lange termijn (een maand of meer).

PPS daarentegen is een meer directe methode waarbij u een standaard uitbetalingspercentage krijgt voor elk voltooid aandeel. Dit elimineert het geluk bij uw uitbetaling, maar kan uw totale inkomen per aandeel met ongeveer 5 procent verlagen. Met PPS krijgt u een vast aantal cryptocurrencies per aandeel werk dat u heeft opgelost. Aangezien er geen geluk aan te pas komt, fluctueren de uitbetalingen niet.

In wezen is PPS voor mensen die sneller willen mijnen en gemiddeld hogere uitbetalingen willen verdienen. PPLNS is voor mijnwerkers die een statistiekgestuurde aanpak willen gebruiken voor het vergroten van de mijnkracht.

Minergate opnamemogelijkheden

Minergate-vergoedingen zijn vaste percentages op basis van PPS en PPLNS.

NiceHash uitbetalingen en kosten

In tegenstelling tot Minergate betaalt NiceHash niet uit in de munten die daadwerkelijk worden gedolven. Als u bijvoorbeeld Litecoin (LTC) of Ethereum (ETH) wilt minen, kunt u alleen in Bitcoin (BTC) worden betaald. Gezien de NiceHash-hack van 2017, willen sommige gebruikers deze optie misschien niet hebben. Het is ook minder onhandig als je een munt echt wilt minen en deze direct wilt vasthouden, zoals je kunt met Minergate of andere mijnopties. Om dit met NiceHash te doen, zou je eigenlijk de BTC-uitbetaling moeten gebruiken en naar een externe uitwisseling moeten gaan. In sommige gevallen (afhankelijk van de beschikbaarheid, liquiditeit en andere factoren van handelsparen) kan dit betekenen dat u twee transacties moet uitvoeren en hoge kosten moet betalen om alleen een bepaalde munt te houden..

Hoewel het ontbreken van uitbetalingsopties een nadeel is voor NiceHash, heeft het mogelijk een groot voordeel ten opzichte van Minergate als het gaat om de vergoedingenstructuur. De kosten van NiceHash zijn ingewikkelder, maar lijken in de meeste scenario’s veel lager te zijn dan die van Minergate. Opnames van 0,001 (minimumbedrag) tot 0,1 BTC naar elke Bitcoin-portemonnee, er is een vergoeding van 0,0001 BTC. Als de opname groter is dan 0,1 BTC voor een Bitcoin-portemonnee, is de vergoeding 0,1 procent van het opgenomen bedrag. Degenen die via Coinbase geld willen uitwisselen, kunnen dit vrij eenvoudig doen. Het belangrijkste is dat er geen kosten zijn voor bedragen die meer dan 0,001 BTC naar een Coinbase-portemonnee worden verzonden.

NiceHash, Coinbase

NiceHash biedt een optie voor opname in Coinbase-portefeuilles.

Gevolgtrekking

In het NiceHash vs. Minergate-debat is het moeilijk om een ​​duidelijke winnaar te kiezen. Beide hebben unieke voor- en nadelen waarmee u rekening moet houden voordat u zich aanmeldt. Als het gaat om cloud-mining, zijn beide topconcurrenten in deze ruimte en hebben ze enorme gebruikersbestanden.