Met alle speculatie en bezorgdheid over de naleving van ICO’s, is het interessant om te horen dat dit geldinzamelingsmechanisme zich ook leent voor off-chain bedrijven. Zoals we allemaal weten, is regelgeving een fel omstreden debat. Terwijl bestuursorganen in een groot deel van de wereld hun hielen slepen, houden de slimme nu legale ICO’s. En in Duitsland zijn dat zowel blockchain- als off-chain bedrijven.

Er bestaat niet zoiets als juridische ICO’s

Laten we de zaken op een rijtje zetten voordat u begint te protesteren. Er bestaat echt niet zoiets als legale ICO’s. In de VS kan een bedrijf, om een ​​conform aanbod te houden, ook wel een Security Token Offering (STO) genoemd, gebruik maken van bestaande wetten op effectenvrijstellingen. Ze zijn beperkend, duur, tijdrovend en niet ideaal. Maar dat is het beste dat er momenteel is.

In landen als Duitsland of Zwitserland gelden echter flexibelere richtlijnen. Dit zorgt voor groenere weiden voor veel cryptobedrijven die in de war of gealarmeerd zijn door een gebrek aan duidelijk beleid thuis. Ze kunnen legale ICO’s hebben (symbolische aanbiedingen die voldoen aan de lokale regelgeving) en hun bedrijf een kickstart geven zonder bang te hoeven zijn een dagvaarding te ontvangen.

Het is dus begrijpelijk dat blockchain-bedrijven van alle strepen verhuizen naar landen als Zwitserland, waarbij zelfs Bitfinex de mogelijkheid overweegt. Maar wat is de aantrekkingskracht voor off-chain bedrijven om een ​​ICO te houden als ze zich niet hoeven te verdiepen in een ingewikkeld juridisch web??

Waarom zouden off-chain bedrijven legale ICO’s hebben??

Om te beginnen toegang tot transparante, veilige en snelle fondsenwerving tegen lage kosten. Traditionele risicokapitaalfinanciering is over het algemeen een langdurig en vervelend proces. Het kan ook veel kosten en veel afwijzingen met zich meebrengen voordat een geldschieter wordt gevonden. Met een ICO geeft u eenvoudig een token uit.

Als investeerders het willen kopen, kunnen ze; als je meer wilt uitgeven, kan dat. Het uitgeven van equity-tokens kan bedrijven de broodnodige liquiditeit bieden. En dan kunnen ze de tokens verhandelen op secundaire markten (verkocht als cryptocurrency). Traditionele private equity-activa zijn daarentegen per definitie illiquide.

Neufund

https://neufund.org/

Agnieszka Sarnecka VP Ventures van Neufund equity fundraising platform legt uit: “Maar al te vaak hebben oprichters geen toegang tot de waarde die hun bedrijf heeft gecreëerd. Ondanks de hoge waardering leeft de eigenaar in veel gevallen nog steeds van een startsalaris. ”

Door een ICO aan te houden, kan de oprichter een deel (of alle) van het eigen vermogen van zijn bedrijf op de blockchain tokeniseren zonder met VC’s te hoeven overleggen. In wat een Equity Token Offering (ETO) wordt genoemd, kan het kapitaal van het bedrijf als tokens in de keten worden weergegeven.

Neufund is een platform voor investeerders en oprichters, diep geworteld in compliance. Ze werkten rechtstreeks samen met zowel de Duitse als de Maltese regering om hen te adviseren over regelgeving en creëerden het Blockchain-beleidsinitiatief met partners waaronder Kraken, Lisk en Delaware.

Niets is erger voor zaken dan onzekerheid. En ondanks de onzekerheid, is deze organisatie proactief in het opbouwen van een juridisch en technisch kader onder Duitse jurisdictie om volledig legale ICO’s mogelijk te maken. Maar niet alleen voor blockchain-bedrijven. Nu kunnen off-chain bedrijven hun activa ook tokeniseren.

Alles symboliseren

Spreken bij MoneyConf, Medeoprichter en CEO van Cirkel Jeremy Allaire verklaarde dat we aan het begin staan ​​van de ‘symbolisering van alles’. Elke vorm van activa- of waardeopslag wordt een crypto-token. Veel van zijn toespraak ontsnapte aan een glimp van de toekomst. Maar in Duitsland doen traditionele off-chain bedrijven dit al legaal.

Tokenisatie van alles

Jeremy Allaire spreekt op MoneyConf, Dublin

We zijn eraan gewend dat cryptobedrijven een of ander idioot token lanceren dat bedoeld is om een ​​hulpprogramma te hebben, terwijl het enige nut is om geld in te zamelen. Sarnecka zegt: “In veel gevallen is het token volkomen onnodig en zinloos, aangezien het niet bijdraagt ​​aan het bedrijfsmodel van een bedrijf, noch waarde heeft voor houders van tokens.”

Via Neufund kunnen bedrijven en investeerders van over de hele wereld op een legale en veilige manier geld inzamelen of investeren. Dit is mogelijk door een mix van IPO’s, ICO’s en traditionele VC-rondes. Alles is volledig conform onder de Duitse jurisdictie en bedrijven hoeven zich hiervoor niet in Duitsland te registreren. Sommige van Neufunds eerste off-chain bedrijven die op deze manier fondsen werven, zijn zelfs afkomstig uit India en Zweden.

Onderscheidende soorten effecten

Een van de sleutels om legale ICO’s (conforme fondsenwervingsopties) toe te staan, is het onderscheiden van het type token dat wordt verkocht. Iedereen in de crypto-ruimte weet dat het woord “veiligheid” de harten van blockchain-bedrijven bang maakt. In Duitsland zijn de zaken echter subtiel maar belangrijk anders.

“In Duitsland zijn er twee soorten effecten”, legt Sarnecka uit. “Wertpapiere (voorraad, Aktien) en Vermögensanlage (aandeel, investeringsactiva). Bij Neufund hebben we equity-tokens gecreëerd die naar onze mening kwalificeren als investeringsactiva. Het belangrijkste verschil is dat investeringsactiva gemakkelijker te hanteren zijn. Ze hebben een prospectus nodig, maar in een veel lichtere vorm dan wertpapiere. Dat maakt ze geschikter voor start-ups en beginnende bedrijven. ”

Tot nu toe heeft Neufund bedrijven binnengehaald uit een breed scala aan verticale markten, zoals automotive, biotech, fintech en het bankwezen. Enkele van de bedrijven zijn Brille24, Next Big Thing en Uniti, Zweedse elektrische auto.

Dit zijn bedrijven die voorheen geen toegang hadden tot fondsenwerving op de blockchain. Alle bedrijven en investeerders worden doorgelicht en gaan door KYC / AML, en het is volledig aan investeerders in welke bedrijven ze investeren met behulp van de interface van Neufund.

Dus een technologiebedrijf, een educatieve faciliteit, misschien zelfs een bakkerij voor mama en papa, kan op een dag effectief hun activa tokeniseren. Hoewel juridische ICO’s voorlopig beperkt zijn tot bedrijven met aandelen en controleerbare financiële gegevens. Maar de nieuwe vraag die we moeten stellen zou moeten zijn wanneer – niet of – we de symbolisering van alles zullen zien.