De wedstrijd voor de meest populaire gedecentraliseerde beurs

Het verhandelen van cryptocurrencies kan soms beladen zijn met risico’s. De dreigende dreiging om al uw investeringsdollars opzij te verliezen, is de veiligheid van de wisselkoersen vaak een punt van zorg.

En terecht. Alleen al vorig jaar zagen we een handvol uitwisselingen, zoals Bithumb en Youbit, hard worden getroffen door hackers. Gecentraliseerde uitwisselingen, hoewel handig, bevatten beveiligingsproblemen waardoor munten rijp zijn om te worden geplukt als een slimme hacker komt op zoek naar een gemakkelijke oogst.

Geen enkele investeerder mag de vruchten van zijn / haar arbeid ongewild afstaan ​​aan kwaadwillende actoren. Gelukkig zijn er veiliger alternatieven voor handel om uw crypto-hoorn des overvloeds tegen schade te beschermen, en ze worden gedecentraliseerde uitwisselingen genoemd.

Met DEX’s kunt u waarden van persoon tot persoon uitwisselen, wat betekent dat u uw privésleutels nooit bij een aanbetaling aan een derde partij hoeft in te leveren. Met gedecentraliseerde uitwisselingen wisselt u in wezen IOU’s uit met andere handelaren totdat u uw geld wilt opnemen, maar met een DEX heeft u altijd de volledige controle over uw privésleutels en dus uw munten..

Daarom hebben we een lijst samengesteld met de meer populaire DEX’s die er zijn, zodat u een keuze kunt maken uit het nest. Opmerking: deze lijst is gebaseerd op ranglijsten per 24 / uur handelsvolume, niet op een objectieve superioriteit in ontwerp of platform.

EtherDelta

Leidend in het pakket met een $ 8,5 mln in 24 / uur-volume is EtherDelta, een DEX die gespecialiseerd is in ERC20-tokens. Het draait op de Ethereum-blockchain en als u uw ETH wilt ruilen voor een ERC20, heeft deze alle tokens die u zoekt.

Stortingen en opnames in de uitwisseling worden beheerd door slimme contracten die worden aangedreven door Ethereum, en voor alle transacties op de beurs (stortingen, transacties en opnames) moet gas via het netwerk worden verwerkt.

ed

EtherDelta kan ook worden geïntegreerd met Meta Mask en de Ledger Nano S, zodat u rechtstreeks vanuit deze wallets geld naar het slimme contract van de beurs kunt sturen. U kunt ook een portemonnee aanmaken op de website van de beurs. Zorg er wel voor dat u de privésleutel noteert, want zonder deze sleutel blijft uw geld in deze portemonnee hangen zodat niemand er toegang toe heeft.

Van de drie opties voor accountbeheer is het maken van een nieuwe portemonnee en privésleutel absoluut de minst veilige. De DNS van Ether Delta werd in december 2017 gehackt en de hacker phishing geld via een nepwebsite waarmee hij privésleutels kon gebruiken. Goed nieuws is dat als je een Nano Ledger S of Meta Mask zou gebruiken tijdens het bezoeken van de nepsite, het prima zou zijn – alleen portefeuilles waarbij de privésleutel handmatig op de nepsite was ingevoerd, vielen ten prooi aan de aanval.

Naast deze inbreuk op de beveiliging is de achilleshiel van Ether Delta ook de grootste kracht: het Ethereum-netwerk. De slimme contracten van de uitwisseling houden fondsen bijzonder beveiligd en vergrendelen ze totdat ze zijn ondertekend door de privésleutels van een gebruiker, maar dit betekent ook dat de uitwisseling slecht kan presteren als het Ethereum-netwerk overbelast is. Dus als te veel mensen obsceen geld laten vallen op Crypto Kitties, zou je je haar kunnen uittrekken als je transacties uren duren of helemaal niet doorgaan.

IDEX

Achter EtherDelta met $ 4,7 mln in 24 / uur-volume komt IDEX binnen, een andere door Ethereum aangedreven beurs. Net als zijn concurrent biedt het vrijwel elk denkbaar ERC20-token aan, worden fondsen beheerd via slimme contracten en voor elke transactie is gas nodig.

IDEX

In tegenstelling tot EtherDelta fungeert IDEX echter als arbiter voor elke transactie, wat betekent dat de slimme IDEX-contracten transacties valideren voordat ze bij het Ethereum-netwerk worden ingediend. Dit heeft een aantal functies. Ten eerste stelt het IDEX in staat om bestellingen op kwaliteit te controleren, ervoor te zorgen dat elke transactie geldig is voordat deze wordt uitgevoerd en een wachtrij met transacties bij te houden om de verwerking te stroomlijnen. Ten tweede kan IDEX rekeningsaldi buiten de keten bijwerken nadat ze een transactie hebben ingediend, waardoor het gemak van een gecentraliseerde uitwisseling mogelijk is zonder in te boeten aan beveiliging.

Over het algemeen lijkt IDEX bestellingen sneller en efficiënter te verwerken dan EtherDelta. Het loopt minder achter dan EtherDelta, maar het is nog steeds verschuldigd aan het Ethereum-netwerk, net als zijn tegenhanger. Bovendien heeft het andere nadelen, waaronder een opnameminimum van $ 40 en een minimum van $ 150 voor makerorders en $ 50 voor nemer-transacties.

OpenLedger DEX

Op de derde plaats met $ 1,5 mln in 24 / uur-volume is de OpenLedger DEX. Deze gedecentraliseerde uitwisseling is onze eerste onderbreking van de meer populaire Ethereum-opties, omdat deze is gebouwd op het Bitshares-platform.

Als gevolg hiervan, als u OpenLedger wilde gebruiken en u al een Bitshares-account had, bent u er helemaal klaar voor. Als alternatief kunt u ook een OpenLedger-account aanmaken of een OpenLedger-portemonnee maken. Dit laatste is een browserportemonnee, wat betekent dat u deze alleen kunt openen vanaf de specifieke computer waarop u het account heeft geopend. Met de accountopties heeft u echter vanaf elke computer toegang tot de DEX.

oldex

Een mooi kenmerk van de accounts: uw gebruikersnaam dient als uw portemonnee-ID. Cool toch? Dit betekent dat u geen lange reeks cijfers hoeft bij te houden om toegang te krijgen tot uw account.

Als u eenmaal een account of portemonnee heeft aangemaakt, kunt u deze gebruiken om te handelen op de OpenLedger DEX voor een verscheidenheid aan munten. In tegenstelling tot IDEX of EtherDelta zijn uw keuzes niet beperkt tot ETH- en ERC20-tokens. U kunt handelen voor Bitcoin, altcoins en zelfs USD / EUR-paren in de vorm van BITUSD / BITEUR (Bitshare’s fiat-pegged assets). Aangezien het is gebouwd op het Bitshare-platform, is Bitshare’s coin (BTS) de eigen munt van DEX.

Golven DEX

Als laatste met een 24 / uur-volume van $ 1mln hebben we Waves. Net als OpenLedger biedt Waves ‘DEX meer dan alleen ERC20-tokens en ETH-paren. Hiermee kunt u handelen in USD, EUR, BTC en WAVES, de eigen munt van het Waves-platform.

golven

Als je het nog niet had geraden, gaan we je gang en verwennen het voor je: ja, Waves ‘DEX is * schokkend * gebouwd op het platform van Waves. U moet de portemonnee van Waves dus downloaden voordat u toegang krijgt tot de centrale. De reden hiervoor is dat de portemonnee wordt geïntegreerd met de beurs, zodat u rechtstreeks vanuit de portemonnee kunt handelen zonder dat u op de beurs zelf hoeft te storten.

Waves onderscheidt zich van andere DEX’en met zijn order-matching-systeem. Dankzij het nieuwe ontwerp worden alle bestellingen op een gecentraliseerde server afgehandeld. Dit stelt gebruikers in staat om de bestelsnelheid van een gecentraliseerde uitwisseling te hebben met de veiligheid van een gedecentraliseerde, aangezien alle transacties worden uitgevoerd op de keten van portemonnee tot portemonnee..

Rijzende sterren

Voordat we dit artikel afronden, is het de moeite waard om enkele rijzende sterren in het veld te noemen die het huidige DEX-model willen verstoren:

  • Altcoin.io: Deze DEX zal atomaire swaps gebruiken om exchange trader-to-trader te vergemakkelijken, en biedt wat de meest gedecentraliseerde optie zou kunnen zijn die beschikbaar is wanneer deze live gaat. Gebruikers hoeven alleen geld te storten in de portemonnee van altcoin.io om te beginnen met het uitwisselen van peer-to-peer. Ter vergelijking: het is als een gedecentraliseerde Shapeshift, wat eigenlijk geen DEX is, hoewel het vaak als zodanig wordt bestempeld. Altcoin.io heeft onlangs een bètaversie van hun product uitgebracht voor test alleen netto munten, en het team hoopt in het eerste kwartaal van 2018 een volledig operationele versie te lanceren.
  • 0x: Het 0x gedecentraliseerde uitwisselingsplatform is een complete 180 van de typische DEX-ervaring. Met 0x worden alle orders (en hun orderboek) beheerd door een off-chain netwerklaag, terwijl alle transacties on-chain worden uitgevoerd. Bovendien kan iedereen een uitwisselingsknooppunt runnen om liquiditeit aan het netwerk toe te voegen, een systeem dat vergelijkbaar is met de ankers die de infrastructuur van Stellar vormen. Ten slotte stelt 0x ontwikkelaars in staat applicaties op zijn platform te bouwen, dus het lijkt in dat opzicht op Waves of Ethereum.
  • Loopring: Dit is dus niet per se een DEX, maar eerder een gedecentraliseerd uitwisselingsprotocol. Met Loopring hebben gebruikers toegang tot bestellingen op elke markt – gedecentraliseerd of gecentraliseerd – die is geïntegreerd met Loopring. Dit geeft gebruikers niet alleen toegang tot theoretisch bodemloze liquiditeit, maar het ring-matching-ordersysteem verbindt orders aan elkaar, waardoor een orderring mogelijk is waarin elke transactie verantwoordelijk is voor het voldoen aan een andere in de reeks..

Laatste gedachten

Er zijn een handvol andere DEX’s die we in dit artikel niet hebben behandeld, zoals Stellar’s DEX, Bisq en CryptoBridge. Deze hadden simpelweg lagere volumes dan de andere die we behandelden, omdat we ervoor kozen om geen DEX onder de $ 1 mln aan 24 / uur-volume te dekken.

Elke DEX heeft zijn eigen voor- en nadelen. Op Ethereum gebaseerde DEX’s zoals EtherDelta en IDEX kunnen bijvoorbeeld worden geïntegreerd met de Ledger Nano S-hardwareportefeuille, en dit zorgt voor de meest veilige handel die beschikbaar is. Dat gezegd hebbende, ze zijn ook de minst gebruiksvriendelijke van het stel, omdat ze kunnen wankelen door een opgeblazen netwerk en congestie.

OpenLedger en Waves bieden daarentegen meer flexibele handelsparen. Ze hebben mogelijk minder munten / tokens, maar u bent niet beperkt tot alleen ETH-handelsparen. Als afweging heb je geen compatibiliteit met hardwareportefeuilles en kunnen de portefeuilles die je gebruikt om te handelen onderhevig zijn aan hackpogingen en brute force-aanvallen om wachtwoorden te raden.

Welke smaakhandelaar je ook bent, er is een DEX die je kunt proeven. Dus probeer ze uit, vind wat je leuk vindt en handel in je gedecentraliseerde valuta op een gedecentraliseerd platform.

U vindt een volledige lijst met gedecentraliseerde uitwisselingen op inhoudsopgave, een project dat gedecentraliseerde uitwisselingen volgt en hun relevante informatie opsomt.