Onderzoek naar de bevindingen van ICObench’s ICO Market Review

Op 6 april de ICO-beoordelingssite ICObench publiceerden hun ICO Market Review voor de maand maart naast enkele fascinerende branchegegevens. Het bevat gegevens over de verschillende ICO-platforms, algemene markttrends, statistieken per branche en nog veel meer.

We hebben het rapport doorgelezen en hier enkele van de meest interessante inzichten verzameld. Lees verder om meer te weten te komen over de toestand van ICO’s tot nu toe en waar deze nieuwe vorm van crowdfunding mogelijk naartoe gaat.

De Verenigde Staten domineren de ICO-markt, maar ook kleinere landen maken een duik.

Met 415 ICO’s hebben de Verenigde Staten bijna het dubbele aantal ICO’s als nummer 2 en 3, Rusland (238) en het Verenigd Koninkrijk (221). Singapore en Zwitserland zijn de enige andere twee landen in de drie cijfers met respectievelijk 187 en 123 ICO’s.

Zwitserland staat op de vierde plaats wat betreft het aantal ICO’s, maar op de tweede plaats als het gaat om het totale ingezamelde geld. Het land is slechts een van de twee die meer dan $ 1 miljard aan bijdragen ontvangt – de andere zijn de Verenigde Staten. Vanwege de openheid van de overheid voor blockchain-technologie is Zug, Zwitserland (AKA Crypto Valley) snel een cryptohoofdstad geworden. Het is waarschijnlijk dat het land verder ICO-succes zal blijven zien.

Kaart met ICO-gegevens per land

Het meest verrassende hier is echter de impact die kleinere landen hebben op de ICO-markt. Estland produceert maar liefst 77,1 ICO’s per 1 miljoen inwoners terwijl Singapore 31,9 per 1 miljoen heeft. Als je dit vergelijkt met de verhouding van de Verenigde Staten van iets meer dan 1 ICO per 1 miljoen inwoners, is het duidelijk dat deze landen naam willen maken in de blockchain-wereld..

Ethereum is verreweg het favoriete ICO-platform.

Ethereum heeft een marktdominantie van 81,14% in vergelijking met andere ICO-platforms. Het volgende platform op de lijst, Waves, zit op iets meer dan 3%. Afgaande op de omvang van de Ethereum-ontwikkelingsgemeenschap en de reputatie van het netwerk, zou het niet verrassend zijn om te zien dat het platform zijn dominantie behoudt.

ICO-populariteit per platform

Hoewel NEO slechts 14 ICO’s heeft gehost, loopt het voorop in het aantal ingezamelde fondsen voor elk. Gemiddeld heeft elk van de NEO ICO’s meer dan $ 5 miljoen opgehaald. De op een na grootste platforms in dit opzicht zijn Stellar en projecten die hun eigen blockchain hebben gebouwd met een gemiddelde verhoging van iets meer dan $ 3 miljoen per ICO.

Een andere stat in het voordeel van NEO is de gemiddelde score die zijn ICO’s ontvangen. Op NEO gebaseerde projecten hebben de hoogste beoordeling van alle platforms. Dit kan te wijten zijn aan de hoge GAS-kosten die gepaard gaan met het uitvoeren van een NEO smart contract. Deze kosten hebben de neiging om veel van de minder gerenommeerde projecten op andere netwerken uit te bannen.

De ICO-bubbel is mogelijk geknald.

Ook al is het aantal ICO’s ongekend hoog, het bedrag dat ze inzamelen is het laagste dat het ooit is geweest. Het algemene marktgemiddelde is $ 1,8 miljoen – slechts 10% van het hoogste punt in september.

ICO-gegevens van maand tot maand

Als we alleen naar maart kijken, blijft de trend bestaan. Het aantal ICO’s nam elke week toe, terwijl wat ze ophalen steeds lager blijft. In de laatste week van maart bedroeg de gemiddelde financiering van een ICO een magere $ 348.400.

Er kunnen een paar dingen zijn geweest die deze neerwaartse trend hebben veroorzaakt. De daling van de gehele cryptovalutamarkt had waarschijnlijk het grootste effect op het bedrag dat ICO’s konden ophalen. Bovendien hebben talloze exit-scams en duistere projecten een blijvend effect gehad op de gemeenschap. Potentiële beleggers aarzelen nu om geld in de richting van een ICO te steken, maar kiezen ervoor om te wachten tot de munt populaire beurzen bereikt om het te kopen.

Maar investeren in ICO’s kan nog steeds een lucratieve onderneming zijn.

Als je tijdens de ICO slechts $ 1000 in NEO (destijds Antshares) zou hebben geïnvesteerd, zou je vandaag meer dan $ 1,5 miljoen hebben. Dat is ongeveer een rendement van 160.000% over 7 maanden. Laat dat even bezinken. Zelfs de 10e meest succesvolle ICO, Golem, heeft het afgelopen anderhalf jaar een rendement op investering (ROI) van ~ 2.000% opgeleverd.

ICO ROI's

Om dit in perspectief te plaatsen: als u hebt geïnvesteerd in de best presterende aandelen van de S.&P 500 vorig jaar, zou u slechts 132% rendement hebben ontvangen.

Met de terugval in ICO-investeringen, is het moeilijk te zeggen of er een grotere kans is nu projecten munten lager prijzen tijdens crowdverkopen of dat de interesse gewoon niet meer genoeg is om de voorheen hoge winsten te behalen.

Wat staat ICO’s te wachten?

Aangezien de markt lijkt te veranderen, wordt het interessant om te zien hoe ICO’s reageren. Een aanzienlijke bull-run zou een nieuwe golf van FOMO-geïnduceerde manie in de ICO-wereld kunnen veroorzaken. Maar het is heel goed mogelijk dat de kansen van 2017 een eenmalige kans waren.

Hoewel het gemiddelde bedrag dat door elk project wordt opgehaald, aanzienlijk is gedaald, is het aantal van hen dat ervoor kiest om op deze manier geld in te zamelen, niet gestopt met groeien. Het is veilig om te zeggen dat vanuit het perspectief van startersfinanciering ICO’s binnenkort nergens heen gaan.

Zoals altijd is het aanbevolen pad voorwaarts voor jou: doe je eigen onderzoek, investeer niet meer dan je kunt verliezen, en houd vast voor je lieve leven. Gelukkige (ICO) jacht!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me