Zwijg en neem mijn geld

Elke dag beseffen steeds meer mensen de waarde die blockchain-technologie biedt. Er is echter nog steeds één lastig, zij het geldig argument tegen de reguliere acceptatie van cryptocurrency – de meeste winkels accepteren het niet. Als peer-to-peer-valuta is crypto de beste. Maar wat heb je aan een valuta als je hem nergens kunt uitgeven?

Dat is waar cryptokaarten in het spel komen. Met deze kaarten bezit u uw favoriete munten en kunt u ze bij elke handelaar uitgeven, zelfs als ze geen cryptocurrency accepteren. De technologie achter de kaarten maakt de conversie naar fiat op het moment van verkoop. Hoewel elke kaart een andere benadering gebruikt om dit te bieden, is het resultaat hetzelfde:

U geeft crypto uit. De winkel krijgt fiat. Iedereen is blij.

In dit artikel gaan we de belangrijkste projecten opsplitsen die eraan werken om kaarten in uw handen te krijgen en besteedbare crypto in uw zakken.

TenX

tenx kaart

Technologie

TenX leidt het peloton als de cryptokaart met de grootste marktkapitalisatie en als eerste die een product op de markt brengt. De kaart is gebouwd op de COMIT-netwerk, een intern gecreëerd routeringsprotocol dat verschillende blockchains met elkaar verbindt.

Vergoedingen

De fysieke kaart kost $ 15 om te bestellen, terwijl de virtuele kaart (nog niet beschikbaar) $ 1,50 kost om te activeren. Daarna is er een jaarlijkse vergoeding van $ 10 voor elk type kaart, maar dit wordt kwijtgescholden als u gedurende het jaar meer dan $ 1000 uitgeeft. Bovendien wordt er $ 2,50 in rekening gebracht voor elke transactie bij een geldautomaat die u uitvoert.

TenX brengt geen conversiekoersen in rekening wanneer u de kaart gebruikt.

Beloningen

Volgens de TenX-whitepaper ontvangt u een beloning van 1% op elke aankoop in de vorm van PAY-tokens. Bovendien ontvangt u als houder van een PAY-token een deel van 0,5% van het transactievolume van het hele netwerk. Hoewel dit is gebaseerd op alle valuta’s op het netwerk, ontvang je je beloning in Ethereum.

Het bovenstaande is het huidige beloningsschema; het TenX-team heeft echter verklaard dat dit binnenkort zal veranderen. Ze hebben echter geen details verstrekt.

Beschikbaarheid

U kunt uw TenX-kaart overal gebruiken waar VISA buiten de VS wordt geaccepteerd. Vanwege het recentelijk verlies van hun partner voor betalingsoplossingen, WaveCrest, is het team tijdelijk gestopt met het uitgeven van nieuwe kaarten. Ze verklaren dat ze eind Q1 2018 opnieuw zullen beginnen.

Momenteel ondersteunt TenX alleen Bitcoin- en Ethereum-betalingen, maar het team werkt ook aan de integratie van Dash en sommige ERC20-tokens. Ze zijn gepland om in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar te zijn.

Monaco

Monaco kaarten

Technologie

Monaco staat qua marktkapitalisatie vlak achter TenX, maar maakt snel een inhaalslag. Veel van de Monaco-technologie is eigendom, maar het project maakt gebruik van een door Mastercard en Visa geaccrediteerde betalingsprocessor en is gebouwd op Ethereum. Monaco biedt meer dan alleen een betaalpas, het biedt ook kredietdiensten en automatische investeringsfuncties.

Monaco biedt vier soorten kaarten met verschillende functies, beloningen en vergoedingen. Om elke kaart te krijgen, moet u het volgende aantal MCO-tokens gedurende 6 maanden vasthouden:

  • Midnight Blue: 0 MCO
  • Robijn staal: 50 MCO
  • Edel metaal: 500 MCO
  • Obsidiaanzwart: 50.000 MCO

Monaco zal slechts 999 Obsidian Black-kaarten produceren.

Vergoedingen

Zoals eerder vermeld, verschillen de vergoedingen voor elk type kaart, maar ze hebben ze allemaal geen maandelijkse en / of jaarlijkse kosten. Elke kaart heeft een pinautomaat van 2% nadat de maandelijkse limiet is overschreden, die varieert van $ 200 voor de Midnight Blue tot $ 1.000 voor de Obsidian Black.

Monaco brengt een vergoeding van 1% in rekening voor elke cryptocurrency-aankoop die u doet.

Beloningen

Nogmaals, de beloningen variëren afhankelijk van de kaart die u gebruikt. De Midnight Blue heeft geen beloningen, terwijl de Ruby Steel- en Precious Metal-kaarten respectievelijk 1% en 1,5% cashback-beloningen hebben. De Obsidian Black heeft 2% cashback. Alle beloningen zijn in MCO-tokens.

Bovendien bevatten de Precious Metal- en Obsidian Black-kaarten LoungeKey Airport Lounge Access.

Beschikbaarheid

Monaco-kaarten zijn momenteel niet beschikbaar. Het team zal de kaart in fasen uitrollen, te beginnen met Azië, vervolgens Europa en ten slotte Noord-Amerika.

De kaarten ondersteunen in eerste instantie Bitcoin-, Ethereum- en Monaco-tokens.

Centra

Technologie

Na een steile daling van de marktkapitalisatie vinden we Centra. De kaart maakt gebruik van een Currency Conversion Engine (CCE) -module (patent aangevraagd) om de uitwisseling tussen valuta’s te vergemakkelijken. Met behulp van de Centrachain van het project kunt u ook slimme contracten, gedecentraliseerde applicaties (dapps) en tokens maken die automatisch worden ondersteund op de Centra-kaart.

centra kaarten

Net als Monaco biedt Centra drie kaarten met verschillende vergoedingen, limieten en beloningen. Om elke kaart te krijgen, moet u de volgende hoeveelheden CTR-tokens kopen:

  • Centra Blue: 50 CTR
  • Centra Goud: 10.000 CTR
  • Centra Zwart: 100.000 CTR

Vergoedingen

Het kost $ 20 om uw kaart te activeren. De jaarlijkse kosten voor elke kaart variëren van $ 50 in CTR voor de blauwe tot $ 500 in CTR voor de zwarte.

Er is ook een toeslag van $ 2,50 voor geldautomaten voor USD en een toeslag van 1,00% + $ 3,00 voor geldopnames buiten de USD.

Alle drie de kaarten hebben 0% bestedings- en wisselkosten.

Beloningen

Bij elke kaartupgrade krijgt u extra beloningen. De Centra Blue geeft 0,2% cashback, Centra Gold 0,5% en de Centra Black heeft 2,0% cashback-beloningen. The Black biedt ook “exclusieve beloningen voor leden”, maar Centra specificeert niet wat die zijn.

Beschikbaarheid

Op dit moment hebben alleen ICO-bijdragers toegang tot Centra-kaarten. Volgens de klantenondersteuning zullen ze de komende maanden echter extra kaartcampagnes voeren.

De eerste kaartreleases ondersteunen Bitcoin, Ethereum, Centra, Dash, Litecoin, Zcash en Monero.

TokenCard

tokencard

Technologie

De laatste op onze lijst is TokenCard. Door gebruik te maken van het Ethereum-netwerk, geeft TokenCard u volledige controle over uw geld. Door de portemonnee-app met de kaart te combineren, kunt u kiezen hoe u elke aankoop over uw munten wilt verdelen.

Vergoedingen

Het team heeft niet besloten wat de jaarlijkse vergoedingsstructuur zal zijn voor het houden van een kaart en of ze u wel of niet in rekening zullen brengen om uw kaart te ontvangen. Er is een 1% licentiekosten voor elke transactie die het team uitkeert aan TKN-houders.

Beloningen

Noch de website, noch de whitepaper vermelden cashback-beloningen.

Beschikbaarheid

TokenCard is nog niet beschikbaar. De projecten openbare roadmap laat zien dat het binnen drie tot zes maanden openbaar beschikbaar zal zijn met een kortere tijdlijn voor kernbijdragers. TokenCard ondersteunt Ethereum- en ERC20-tokens.

Er kan er maar een zijn

Nou niet echt. Net als bij traditionele betaalpassen en creditcards, is het waarschijnlijk dat de meeste, zo niet al deze kaarten het overleven. Naarmate ze hun beloningen verder differentiëren, kunt u bijvoorbeeld TenX gebruiken voor reizen en Monaco voor dineren.

Dit zijn ook niet de enige projecten die het uitgavenprobleem oplossen. Bedrijven houden van Verschuiving en Bitpay bieden al een tijdje Bitcoin-betaalpassen aan. Aan de andere kant pakt Omisego de handelaarskant van transacties aan als een gateway voor het verwerken van betalingen.

Het maakt niet uit welke projecten winnen, de boodschap is duidelijk: crypto wordt binnenkort de transactionele valuta die het altijd al bedoeld was.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me