Bittrex en Poloniex zijn momenteel twee van de meest populaire beurzen voor cryptocurrencies, met name voor hun bitcoin naar alternatieve (altcoin) handelspaaropties.

In deze Bittrex vs. Poloniex-recensie bespreken we alles, van de belangrijkste kenmerken van elk platform, voor wie en waarvoor elk platform het meest geschikt is, en meer.

Notitie: Onlangs hebben Poloniex-klanten geklaagd dat het weken of zelfs maanden duurde voordat Poloniex op tickets voor klantenondersteuning reageerde.

Poloniex vs Bittrex: belangrijke informatie

Welk pad u ook heeft geleid om een ​​van deze beurzen op te zoeken, één ding is duidelijk: u bent klaar om de sprong te maken van het handelen of investeren in basismunten (BTC, ETH, LTC) naar het spelen in altcoins. Deze altcoins staan ​​bekend om hun historisch hoge rendementen in ruil voor een hoge risicotolerantie en kunnen worden gekocht bij verschillende beurzen op internet..

Dat gezegd hebbende, net als bij het wisselen van vreemde valuta, zijn niet alle beurzen gelijk gemaakt, en misschien hebben ze ook niet alle handelsparen waarnaar u op zoek bent. Een paar snelle zoekopdrachten op Google of Reddit voor de beste altcoin-uitwisselingen zullen echter altijd twee van de best beschouwde die er zijn bevatten: Bittrex en Poloniex. Weet u niet zeker welke u moet kiezen? Bekijk onze vergelijking hieronder om erachter te komen welke het beste bij u past:

Een belangrijk aspect van deze beurzen om op te merken, is dat geen van beide fiat-valuta (USD, EUR, enz.) Stortingen, opnames of handel accepteren. Deze uitwisselingen handelen uitsluitend in cryptocurrency. Als u nog geen cryptocurrencies heeft, bekijk dan deze lijst met uitwisselingen.

Het Hof van Publieke Opinie

Het publiek beoordeelt zowel Bittrex als Poloniex over het algemeen positief, hoewel beide een behoorlijk deel van de klachten genereren.

Veel gebruikers klagen meestal over hoe de Poloniex-klantenondersteuning weken of zelfs maanden heeft geduurd om te reageren op ondersteuningstickets. Dit is iets dat ongelooflijk frustrerend is, en het is teleurstellend dat veel nieuwe gebruikers de cryptowereld werden binnengeleid met zo’n negatieve eerste indruk..

Bittrex, aan de andere kant, krijgt ook veel kritiek voor zijn klantenservice, maar veel minder dan die van Poloniex.

Gebruikersomgeving

Als het gaat om plaatsen waar u van plan bent uw zuurverdiende geld in te wisselen (of het nu fysiek of online is), zijn de eerste indrukken alles. Bittrex en Poloniex zijn niet alleen functioneel en veilig, maar hebben er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat hun sites ook esthetisch aantrekkelijk zijn voor de eindgebruiker..

Toen ik mijn eerste altcoin-uitwisseling koos (voordat ik er meerdere begon te gebruiken), zat ik eigenlijk tussen het kiezen van Bittrex of Poloniex in, en nam ik uiteindelijk mijn beslissing op basis van welke site er professioneler uitzag. Hoewel het de sexy startpagina van de ‘grote bank’ mist, heeft Poloniex een zeer eenvoudige, database-achtige look die het vanaf het begin wat extra gewicht geeft.

poloniex startpagina

Eenmaal binnen komen deze kenmerken echt naar voren in het ontwerp en de functionaliteit van de handelskant, hoewel soms bijna te simpel. Het vinden van de pagina met uw saldo en verschillende portemonnees is bijvoorbeeld een paar klikken diep, onder de pagina ‘Storten / opnemen’ – zeker niet de eerste plaats die u zou denken te zoeken.

Aan de andere kant geeft Bittrex je bijna het gevoel dat je op de verkeerde site bent beland toen je er voor het eerst kwam. Vanuit een ontwerpstandpunt herinnert de startpagina je aan een eenvoudige WordPress-blog die toevallig een “Login” -knop heeft die subtiel in de navigatiebalk is geplaatst. Als je nieuwsgierig bent naar schermafbeeldingen, alles over de uitwisseling leest of onderzoek doet: veel succes. Om een ​​van deze te kunnen doen, moet u eerst een account aanmaken.

Bittrex naar huisIn een onverwachte plotwending contrasteert de ingelogde weergave van Bittrex volledig met het bovengenoemde ontwerp. Gevuld met een vloeiende gebruikersinterface en actieve tickers, voelt de Bittrex-uitwisseling zeker beter aan. De muntpagina’s zelf bevatten ook een overvloed aan tools voor meer technisch onderzoek.

bittrex-interface

Probeer ze allebei zelf, maar uiteindelijk moet ik zeggen dat Bittrex de overwinning in deze categorie wint.

Veiligheid

Net als bij veel van de huidige populaire beurzen, werden zowel Bittrex als Poloniex beide opgericht en geëxploiteerd in de Verenigde Staten, respectievelijk vanuit Las Vegas en Delaware. Dit vergroot niet alleen de kans op ondersteuning van hogere kwaliteit, maar voegt ook de extra zekerheid toe dat deze bedrijven onderworpen zijn aan Amerikaanse wetten en bescherming door het rechtssysteem. Daarom hebben beide beurzen een hoge prioriteit gegeven aan het op verschillende manieren beveiligen van uw digitale activa.

Bittrex is opgericht door Bill Shihara, Richie Lai, Rami Kawach en Ryan Hentz – vier voormalige beveiligingsprofessionals met meer dan 50 jaar gecombineerde ervaring, afkomstig van grote bedrijven als Microsoft, Amazon, Qualys en BlackBerry. Bij het opslaan van uw munten gebruiken ze ook een elastische, meerfasige portefeuillestrategie die ervoor zorgt dat 80-90% van het geld offline en veilig is. Ten slotte is tweefactorauthenticatie vereist voor alle opnames en API-gebruik.

Net als bij Bittrex, vereist Poloniex ook 2-factor-authenticatie voor zowel inlog- als opnamevaluta van uw account. Hoewel de achtergrond van de oprichters niet op de site wordt gepubliceerd zoals bij Bittrex, geloven veel mensen, inclusief deskundige Reddit-bijdragers, nog steeds dat Poloniex in veel opzichten de betere optie is. Dat gezegd hebbende, Poloniex werd in 2014 gehackt en de aanvallers maakten helaas plaats met 97 BTC. Gelukkig handelde Bitcoin op dat moment voor minder dan $ 500 USD, waardoor Poloniex zijn klanten zeer snel kon terugbetalen en tegelijkertijd nieuwe voorzorgsmaatregelen introduceerde om ervoor te zorgen dat het niet opnieuw zou gebeuren..

Vergoedingen

Qua vergoedingen verschillen beide beurzen enigszins qua structuur. Hoewel deze minieme verschillen nauwelijks merkbaar zullen zijn voor de kleine investeerder, kunnen zelfs de fracties van procenten een verschil maken voor grote investeerders en daghandelaren..

Op Bittrex, commissiekosten zijn heel eenvoudig en eenvoudig. Het maakt niet uit hoeveel u handelt vanuit een frequentie- of volumeperspectief, en ook niet of u al dan niet een nieuwe order ‘plaatst’ of een bestaande order uit de boeken ‘haalt’, u betaalt gewoon 0,25% per transactie. Dit is zeker leuk als u gewoon snel munten wilt kopen en u zich geen zorgen wilt maken of een snelle marktprijs die uw limietprijs overtreft, u 0,10% extra op uw transactie kost..

De vergoedingsstructuur voor Poloniex lijkt op het eerste gezicht iets ingewikkelder, totdat je er echt in begint te lezen:

vergoedingen

Elke 24 uur berekent Poloniex het handelsvolume van de laatste 30 dagen op uw account (combinatie van spot en marge) en past uw vergoedingen dynamisch aan volgens het bovenstaande schema. Zoals u wellicht zult opmerken, zou u echter meer dan 600 BTC aan volume moeten verhandelen om in aanmerking te komen voor lagere vergoedingen – en slechts 0,01% op dat moment.

Als u de terminologie van de maker en nemer niet kent, is het precies hoe ze klinken. Als u een order ‘plaatst’ door aan te bieden een munt te kopen tegen een lagere marktprijs dan de laagste ‘vraagprijs’ (of een order aanbiedt die hoger is dan de hoogste biedprijs), zou deze in theorie niet onmiddellijk worden gevuld en betaalt u alleen 0,15% commissie als dat zo was.

Aan de andere kant, als u een bestelling ‘uit de boeken haalt’ (dat wil zeggen dat uw biedprijs gelijk is aan of hoger is dan de laagste vraagprijs), zou uw bestelling onmiddellijk moeten worden gevuld en zou u 0,25% in rekening worden gebracht. Voor elke afnemer van een bestelling was er een maker van die bestelling, dus Poloniex verdient technisch 0,40% commissie per volledige transactie.

Beschikbare valuta’s op elk

Bij het verhandelen van altcoins, zal in veel gevallen het beste rendement komen van de small market cap-munten die alleen op een of twee beurzen worden verhandeld. Gelukkig bieden zowel Poloniex als Bittrex een brede selectie aan munten om uit te kiezen, die afhankelijk van je impulsiviteit en zelfvertrouwen in positieve of negatieve zin kunnen aflopen..

Op het moment van schrijven van dit artikel biedt Poloniex momenteel 96 verschillende altcoins aan, met de top 20 (per 24 uur volume) als volgt:

valuta's bittrex

Hoewel 96 altcoin-opties misschien meer zijn dan je ooit nodig hebt, biedt Bittrex op het moment van schrijven van dit artikel maar liefst 259 handelsparen, met de top 20 (per 24 uur volume) hieronder weergegeven:

24-uurs volumehandel

Alleen vanwege de flexibiliteit om small-cap altcoins en vers uitgebrachte ICO’s op te scheppen, wint Bittrex hier zeker de overwinning in termen van de verscheidenheid aan munten die beschikbaar zijn om op de beurs te verhandelen.

Bovendien is het belangrijk op te merken dat geen van beide platforms de uitwisseling van fiat voor crypto toestaat. Dit is een frustratie die veel gebruikers hebben moeten opvullen door een secundaire centrale zoals Coinbase of GDAX te gebruiken.

Laatste gedachten

Als het gaat om het nemen van een definitieve beslissing of u uw altcoin-reis met Poloniex of Bittrex wilt beginnen, kunt u erop vertrouwen dat hier geen goede of foute beslissing is. Op beide sites kunt u uiteindelijk veilig uw munten kopen en ze op een efficiënte en kosteneffectieve manier naar hun respectievelijke portemonnee verplaatsen..

Hoewel Bittrex het voordeel heeft meer muntopties aan te bieden, is de kans groot dat u de meerderheid van deze exclusief aangeboden handelsparen nooit eens zult aanraken. Als onderzoek echter belangrijk voor u is, is Bittrex wellicht de betere keuze voor u.

Als daarentegen grootschalige handel of het sparen van 10 extra basispunten aan vergoedingen belangrijk voor u is, kan de gestaffelde vergoedingsstructuur die door Poloniex wordt aangeboden, voor u van nut zijn. Ze zijn allebei gratis en gemakkelijk om een ​​account aan te maken, dus voel je vrij om ze allebei uit te proberen en laat ons weten met welke je favoriet was!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me