Poloniex tegen Kraken

Poloniex en Kraken zijn twee gebruikelijke beurzen voor beleggers die hun horizon willen verbreden met alternatieve munten (“altcoin” voor korte) verhandelingen.

DISCLAIMER: Hoewel ik probeer zo objectief mogelijk te zijn in deze berichten, moet ik je waarschuwen dat er talloze meldingen zijn geweest van Poloniex die geldopnames voor gebruikers weigerde en schijnbaar al maandenlang supporttickets negeerde. Ik raad je ten zeerste aan om ons eerdere bericht op Poloniex te lezen voordat je een beslissing neemt.

Na het lezen van deze ‘Poloniex vs Kraken’-uitwisselingsvergelijking, kunt u een uitwisseling kiezen die goed werkt met uw investeringsplan.

We bespreken:

Poloniex vs Kraken: belangrijke informatie

Financieringsmethoden

Poloniex staat alleen toe crypto-naar-crypto-transacties, dus u kunt geen fiat-valuta (zoals Amerikaanse dollars) op de beurs storten. Hoewel u uw account kunt financieren met elke munt die op de beurs beschikbaar is, raad ik u aan om ook een storting te doen Bitcoin, Ethereum, Monero of Tether. Alle munten op het platform zijn gekoppeld aan deze vier munten voor handelsopties.

Kraken gebruikt verificatieniveaus om te bepalen hoe u geld op uw account kunt storten.

U kunt alleen digitale valuta storten en opnemen op Niveau 1. U kunt op dit niveau echter zowel digitale valuta als fiat-valuta’s verhandelen. Om niveau 1 te bereiken, moet u uw volledige naam, geboortedatum, land en telefoonnummer opgeven.

Bij Niveau 2 of Niveau 3 (afhankelijk van het land waar u woont), bankstortingen en opnames (via overschrijving) zijn beschikbaar. Uw adres is vereist voor niveau 2, terwijl u bovendien een geldig overheids-ID en recent bewijs van verblijf moet uploaden voor niveau 3.

Koppel

Poloniex heeft een duidelijke interface die alle relevante grafieken en diagrammen handig op één pagina plaatst. De historische prijs, orderboeken, marktdiepte en handelsgeschiedenis staan ​​in een georganiseerde kolom voor eenvoudige analyse.

Poloniex-interface bovenaan

Poloniex-interface onderaan

Je kan ook handel op marge en leen munten uit naar shorters op Poloniex. Dit zijn geavanceerde handelsstrategieën die alleen ervaren handelaren zouden moeten proberen.

Op Kraken kunt u bestellingen plaatsen met behulp van een eenvoudige, gemiddelde of geavanceerde interface. Gebruik het tabblad Eenvoudig om basis te plaatsen markt (beste marktprijs) en begrenzing (vaste prijs) bestellingen. Stel stoplimieten, vervaldatums, hefboomopties en voorwaardelijke sluitingen in met behulp van de tabbladen Gemiddeld en Geavanceerd.

Kraken Bitcoin-dashboard met eenvoudig geselecteerd tabblad

Kraken Bitcoin-dashboard met geavanceerd tabblad geselecteerd

Over het algemeen zijn beide platforms geschikt voor alle soorten investeerders met een breed scala aan ervaringsniveaus. Bekijk beide uitwisselingen en kies degene die u het prettigst vindt om te gebruiken.

Handelskosten

Poloniex en Kraken gebruiken twee factoren om uw handelskosten te berekenen:

 1. Maker / Taker-status
 2. 30 dagen handelsvolume

Als u een kooporder in de boeken plaatst tegen een prijs die lager is dan de laagste ‘vraagprijs’ (of een verkooporder tegen een hogere prijs dan de hoogste ‘biedprijs’), bent u een maker. Als uw bied- of laatprijs overeenkomt met de prijs van een bestelling in de boeken, bent u een nemer.

Poloniex-vergoedingen variëren van 0,00% tot 0,15% voor makers en van 0,05% tot 0,25% voor nemers. Om een ​​lager tarief te ontvangen, moet u binnen een maand meer dan 600 BTC aan transacties hebben.

Op Kraken, het makersvergoedingen maximaal 0,16% en dalen tot 0,00% voor de meeste handelsparen. De vergoedingen variëren van 0,10% tot 0,26% voor nemers.

Met de wisselende structuur op elke beurs, raad ik aan om de kosten te schatten met behulp van de geposte schema’s hier voor Poloniex en hier voor Kraken. U kunt die schattingen gebruiken om te zien of het verschil in vergoedingen groot genoeg is om uw platformkeuze te bepalen.

Beschikbare cryptocurrencies

Als een pure cryptocurrency-uitwisseling ondersteunt Poloniex koppelingen van Bitcoin, Ethereum, Monero en Tether met:

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Dash
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • Golem
 • Lisk
 • Litecoin
 • Monero
 • Omisego
 • Rimpeling
 • +57 meer munten

Kraken ondersteunt ook een groot aantal munten en paren, zoals:

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Dash
 • EOS
 • Ethereum Classic
 • Ethereum
 • Gnosis
 • Iconomi
 • Litecoin
 • Meloen
 • Augur
 • Tether
 • Dogecoin
 • Stellaire lumen
 • Monero
 • Rimpeling
 • Zcash

Het is duidelijk dat beide beurzen talloze munten beschikbaar hebben. Ik raad aan om elke beurs te bekijken om te zien welke de paren heeft die het voordeligst zijn voor uw investeringsstrategie.

Overdrachtslimieten

Poloniex heeft geen stortingslimiet. De uitwisseling heeft echter minimale stortingen voor bepaalde valuta’s die worden vermeld onder elk valutastortingsadres. Zorg ervoor dat uw storting deze limieten bereikt (zelfs na aftrek van kosten), anders wordt uw account niet gecrediteerd.

De opnamelimiet op Poloniex is voor de meeste gebruikers $ 25.000, maar u kunt een aanvraag indienen om dit te laten verhogen. Ik zet dit hieronder in meer detail uiteen, maar er zijn verschillende meldingen geweest van opnames van Poloniex die hun bestemming nooit hebben bereikt. Handel met de nodige voorzichtigheid.

Kraken heeft een stortingslimiet van $ 25.000 per dag wanneer u een bewijs van herkomst van fondsen. Deposito’s nemen meestal 2-3 werkdagen wissen. De dagelijkse opnamelimiet is ook $ 25.000.

Bedrijfvertrouwen

Kraken wordt beheerd door Payward, Inc en is gevestigd in San Francisco. Het bedrijf heeft ontvangen $ 6,5 miljoen aan financiering van verschillende investeerders, waaronder Roger Ver en Blockchain Capital. Sinds de lancering in 2013 is het handelsvolume op de beurs gemiddeld elke 5 maanden verdubbeld. Deze duizelingwekkende groei laat zien dat handelaren het platform blijven gebruiken en vertrouwen.

Poloniex is opgericht in 2014 in Wilmington, Delaware. De uitwisseling staat consequent in de top 10 van uitwisselingen voor handelsvolume maar heeft veel problemen die een gebrek aan vertrouwen in de gemeenschap veroorzaken. Verschillende handelaren hebben gemeld supporttickets gaan enkele maanden zonder reactie. Vaak hebben deze tickets betrekking op opnamegelden die gedurende langere tijd zijn geblokkeerd of “wachten op goedkeuring”. Dat gezegd hebbende, ik ken investeerders die Poloniex zonder problemen hebben gebruikt. Nogmaals, handel op eigen risico.

Fondsbeveiliging

Aangezien beide bedrijven hun hoofdkantoor in de Verenigde Staten hebben, kunt u er vrij zeker van zijn dat Poloniex en Kraken de best practices uit de branche volgen bij het veiligstellen van uw fondsen.

Poloniex gaat niet in detail in op hun beveiligingspraktijken, maar stelt wel dat “de overgrote meerderheid van klantdeposito’s offline wordt opgeslagen in koelcellen met luchtopeningen”. Ze houden alleen voldoende geld online om de liquiditeit te vergemakkelijken die nodig is voor actieve handel. De uitwisseling wordt 24/7/365 gecontroleerd op verdachte activiteit en alle accounts gebruiken 2-factor authenticatie.

Net als Poloniex slaat Kraken de meeste digitale activa offline op in gecodeerde portefeuilles, terwijl de resterende munten worden gebruikt om de liquiditeit op de beurs te behouden. Kraken houdt ook volledige reserves aan om ervoor te zorgen dat a bankrun op de uitwisseling is niet mogelijk. Kraken heeft geen melding gemaakt van FDIC-verzekering op hun website – een veiligheidsmaatregel die wordt genomen door andere populaire beurzen zoals Coinbase en Gemini.

Klantenservice

Poloniex staat bekend om hun matte klantenondersteuning. Zoals eerder vermeld, kunnen supporttickets zo lang duren als 4-5 maanden op te lossen. Poloniex heeft een klantenondersteuningssectie op hun website met veelgestelde vragen; de vragenbibliotheek is echter uiterst beperkt.

Kraken heeft niet alleen een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen over ondersteuning, maar biedt ook een trainingsgids om de beginnende belegger op weg te helpen. Kraken heeft ook enige kritiek gekregen in forums vanwege trage responstijden voor ondersteuning, maar de klachten zijn lang niet zo erg als die gericht zijn op Poloniex.

Als u nieuw bent in de handel en denkt dat u actieve ondersteuning nodig heeft om te beginnen, raad ik Kraken aan als uw platform.

Gevolgtrekking

Met de problemen met ondersteuning en opnames die op Poloniex voorkomen, Ik raad de meerderheid van jullie aan om dit te lezen om op Kraken te handelen.

Ik raad Poloniex alleen aan aan handelaren die geïnteresseerd zijn in bepaalde investeringsstrategieën die niet op Kraken kunnen worden gedaan (sommige marge-handelsparen en het lenen van munten aan shorters).

(Zie de volledige lijst met Crypto Exchange-beoordelingen van CoinCentral)

Meer Poloniex-vergelijkingen

 • Poloniex tegen Bittrex

Meer Kraken-vergelijkingen

 • Kraken versus Coinbase
 • Kraken versus GDAX
 • Kraken vs Tweelingen

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me