Power Mining Pool | Hoe een Crypto Mining Scam eruit ziet

Of het nu Power Mining Pool vandaag is of Bitconnect gisteren, de crypto-ruimte wemelt van parasitaire oplichting en opportunistische oplichters. De voorwaarden zijn er rijp voor en er is geld te verdienen.

Onder de gevaren zijn Bitcoin-mijnbouwzwendel moeilijk te identificeren en het scheiden van het goede van het nare kan lastig zijn. Mijnbouwzwendel is verpakt in een al technisch veeleisende taak van Bitcoin-mijnbouw. Ze worden gefactureerd als een consumentvriendelijke methode om blootstelling aan Bitcoin-mijnbouw op te bouwen, en wanneer ze op deze manier worden uitgevoerd, bieden ze echt waarde voor beleggers die willen diversifiëren.

Legit Bitcoin-cloudminingpools worden te vaak begraven in zoekresultaten en overtroffen door drommen nachtvluchten. Het vinden van de legitieme pools kan een hele opgave zijn en vereist het doorzoeken van Reddit-berichten en Bitcointalk-forumberichten.

Met dat gezegd, zijn er legitieme mijnbouwactiviteiten die er zijn. Doe zoals altijd je eigen onderzoek en blijf sceptisch terwijl we deze wilde grens regelen en ontwikkelen. Laten we voorlopig eens kijken hoe een cryptomining-zwendel eruitziet om ons hopelijk beter voor te bereiden op het identificeren van de belangrijkste rode vlaggen.

Cloud Mining Pools en Ponzi-schema’s: een match Made in He ….

Laten we even de tijd nemen om op te helderen wat een cloud mining-pool is en waarom ze Madoff-achtige Ponzi-schema’s sneller aantrekken dan mieren bij een picknick.

Wat is een Cloud Mining Pool??

Een cloud mining-pool is de meest praktische versie van cryptomining die je kunt krijgen. Ze stellen een deelnemer in staat hashing-energie te huren of leasen die niet rechtstreeks van henzelf is. De gehuurde hashingkracht wordt vervolgens gepoold en proportioneel uitbetaald aan de leden (na vergoedingen en operationele kosten).

Een traditionele mijnbouwpool vereist in plaats daarvan dat deelnemers hun eigen hashkracht leveren en deze poolen met andere mijnwerkers. De deelnemer bezit en beheert zijn eigen hardware en draagt ​​bij aan de algehele hashingkracht van het zwembad.

Het cruciale verschil tussen een cloud mining-pool en een traditionele mining-pool is het eigendom van de hardware.

Cloud mining: u bent niet de eigenaar van de hardware (hashing power).

Traditionele mijnbouw: je bezit hardware (hashing power).

Waarom überhaupt poolen? Kortom, blokbeloningen worden moeilijker te verkrijgen naarmate de algehele hashingkracht van een bepaalde blockchain toeneemt.

Neem Bitcoin als voorbeeld. Er was een tijd in Bitcoin-mijnbouw dat een standaard CPU zelf hele blokken kon mijnen. Voorbij zijn die dagen. Bitcoin-mijnbouw is nu big business met veel belanghebbenden die hun middelen inzetten voor de beveiliging van de blockchain.

Miners met serieuze hashing-kracht maken het voor kleine miners onwaarschijnlijk om redelijkerwijs blokbeloningen te verwachten. Hun hashkracht is gewoon niet genoeg om te concurreren.

De oplossing: verzamel al deze kleinere spelers en bundel hun hashkracht. Mijnwerkers in een pool strijden niet langer om hun eigen blokken, maar werken samen en delen proportioneel de buit.

Wat is een Ponzi-regeling??

Het is diefstal, laten we dat even ophelderen. Als je in een Ponzi-plan zit, word je beroofd of doe je de beroving zelf.

Een typisch Ponzi-schema houdt in dat deelnemers worden verleid om hun geld te investeren in een fonds of investeringsstrategie met een schijnbaar gegarandeerd rendement. In werkelijkheid, en met variatie, worden de opbrengsten niet behaald door echte handel of superieur zakelijk inzicht. Omgekeerd worden nieuwe investeringen in de fondsen verdeeld over bestaande investeerders en weergegeven als marktrendementen.

Power Mining Pool - Charles Ponzi

Charles Ponzi – waarvan bekend is dat hij het investeringsplan heeft gecreëerd.

Ponzi-schema’s vereisen een constante stroom van nieuwe investeringen om de machine in beweging te houden. Zodra dingen uit elkaar vallen of nieuwe investeringen vertragen, wordt de regeling vaak onthuld voor wat het is. In de wereld van crypto Ponzi-schema’s wordt een instortend Ponzi-schema gevolgd door een overhaaste exit-scam.

Houd er rekening mee dat Ponzi-schema’s gedijen in tijden van economische expansie en speculatieve zeepbellen. Het vangen van collectief optimisme is cruciaal voor het succes ervan. Bitconnect is een uitstekend voorbeeld van de ijver van de markt om het beste uit investeerders te halen.

Identificatie van de rode vlaggen van een Cloud Mining Ponzi-regeling

Ten eerste, de eend-test. Als het eruitziet als een eend, zwemt als een eend en kwaakt als een eend, dan is het waarschijnlijk een eend.

De eendtest is volgens geen enkele norm wetenschappelijk, maar kan worden gebruikt om uw onderbuikgevoel te gebruiken om vroege waarschuwingssignalen te identificeren. Ponzi-schema’s, of het nu gaat om Wall Street, Main Street of Bitcoin-mijnpools, hebben allemaal zeer gemeenschappelijke kenmerken. Als de mogelijkheid die u bekijkt dezelfde vakjes afvinkt die eerdere Ponzi-schema’s hadden, is het waarschijnlijk een eend.

Laten we eens kijken naar enkele criteria of algemene kenmerken van Ponzi-schema’s voor Bitcoin-cloudmining.

** Veel waardering voor Puppet op het BitcoinTalk-forum voor hun werk op deze sjabloon om Bitcoin-cloudminingactiviteiten te bekijken. Totdat dit type doorlichting deel uitmaakt van het investeerdersproces, is crowdsourced door de gemeenschap geleid onderzoek van het grootste belang. **

Waarschuwingssignalen van een Ponzi-schema voor cloud mining (aangepast van de criteria van Puppet)

 1. Geen openbaar mijnadres / gebruikers kunnen geen eigen pools selecteren

  Als je hashingkracht huurt van een cloudminister, ben je dat ook enkel en alleen hashing power huren. Dit betekent dat de pool waaraan u bijdraagt, uw eigen keuze moet zijn. De cloud mining-operator waarvan u huurt, heeft mogelijk ook een zwembad voor het gemak, maar u hoeft deze niet te gebruiken. Er is geen reden voor een mijnbouwpool om hun openbare mijnadres te verbergen, het slaat gewoon nergens op.

 2. Geen goedkeuring van hardware / ASIC-provider

  Omdat de overweldigende hoeveelheid cloudmining-operaties Ponzi-schema’s zijn, heeft de industrie vrijwel een shout-out van hun hardwareleverancier nodig om klanten te verzekeren dat er echt mijnwerkers voor hen zoemen. Als uw cloud-miningbedrijf niet kan bewijzen dat zij eigenaar zijn van hun hardware (zonder meer vragen te stellen), moet u dit heroverwegen.

 3. Geen foto’s of opnames van hun hardware of datacenter

  Het is gebruikelijk dat mijnwerkers hun mond open houden over waar hun datacenters zich bevinden. Verwacht dus geen robuuste afbeeldingen of opnames die de faciliteit of eigenaren verdoven. Er zou echter enig bewijs moeten zijn en buiten hun locatie zouden de foto’s of video niets moeten lijken te verbergen.

 4. Geen limiet aan hoeveel hashkracht u kunt leasen

  Cloud mining-providers hebben op elk moment een beperkte voorraad hash-power bij de hand. Bovendien kost het uitbreiden van de voorraad van een operatie tijd en kan dit worden beperkt door het marktaanbod van ASIC’s en andere factoren. Het is twijfelachtig voor een cloudminister om zijn voorraadvoorraad niet met zijn klanten te delen. Het meest zorgwekkende is dat overtreders u onmiddellijke en grenzeloze schaalbaarheid beloven.

 5. Uitbetalingsregelingen voor verwijzingen

  Vaak zullen Ponzi-schema’s voor mining ook een vorm van multi-level marketing bevatten om leden aan te moedigen nieuwe investeringen te doen. Leden worden gestimuleerd om hun eigen teams te laten groeien, en elk nieuw lid dat ze binnenhalen, verhoogt hun beloningen.

 6. Anon-operators

  Als de eigenaren anoniem zijn, ga dan verder. Er is weinig tot geen reden om een ​​anonieme exploitant van een cloudminingdienst te zijn. Als ze een identiteitsbewijs verstrekken, controleer het dan dubbel, vraag rond en doe wat due diligence.

 7. Geen duidelijk pad voor desinvestering

  Er moeten goed gedefinieerde methoden zijn om geld op te nemen of huurcontracten te sluiten.

 8. Gegarandeerde winst

  Kwakzalver, kwakzalver, kwakzalver!

Als een van deze rode vlaggen aanwezig is in de cloud mining-activiteiten, neem dan even de tijd en bedenk waarom.

Power Mining Pool: een casestudy voor Cloud Mining Ponzi-schema’s

Power Mining Pool-startpagina

Een schoolvoorbeeld van een Ponzi-plan voor cloud mining pool, Power Mining Pool.

Power Mining Pool was een typisch Ponzi-schema van Bitcoin-mijnbouwpool en omvatte zelfs een verwijzingssysteem in de vorm van een multi-level marketing (MLM). Terugkijkend is het nu een stuk gemakkelijker om de rode vlaggen te zien die toen aanwezig waren. Achteraf is twintig twintig.

Rode vlag # 1 Power Mining Pool had geen openbaar mijnadres en stond mijnbouw buiten hun eigen zwembad niet toe.

Rode vlag # 2 Geen goedkeuring of teken van goedkeuring van hardwareleveranciers. Niets te vinden op Reddit, Telegram, BitcoinTalk, enzovoort.

Rode vlag # 3 Een ernstig gebrek aan informatieve afbeeldingen. Een archief van de Power Mining Pool toont een website vol stockafbeeldingen en vage copywriting. Naast de generieke afbeeldingen is er een video die geen extra inzicht geeft in het bedrijf.

Rode vlag # 4 Geen limiet aan hoeveel u kunt investeren. Power Mining Pool verkocht hashingkracht in de vorm van aandelen, die elke investeerder onbeperkt kon kopen. Aandelen zouden niet alleen uw aanspraak op het gegarandeerde rendement zijn, maar u ook meer mogelijkheden bieden om hogerop te komen in het MLM-beloningssysteem.

Rode vlag # 5 Van Associate tot President Millionaire, leden konden hogerop komen door beide nieuwe aandelen in de pool te verwerven en met succes nieuwe leden doorverwijzen. Bij elke nieuwe rang in lidmaatschap ontving u bonussen en hogere opbrengsten. Om hogerop te komen, moesten uw verwijzingen echter ook omhoog. U moet niet alleen nieuwe succesvolle leden aantrekken, maar ook uw verwijzingen. Klinkt bekend?

Rode vlag # 6 De oprichters van Power Mining Pool zijn broers en wonen in Midden-Europa. En dat is alle beschikbare informatie. Het zoeken naar hun namen, Andrew en Mike Conti, is ongeveer net zo nuttig als het karikaturen van zichzelf op hun about-pagina. Bovendien is een WHOIS-zoekopdracht van het domein van het bedrijf toont de beheerderscontacten die verborgen zijn achter een privacydienst voor domeinnamen.

Rode vlag # 7 Na de ophouden en ophouden, Power Mining Pool heeft de hoofdinvesteringen van de leden op en af. Aanvankelijk waren er accounts van leden die hun dagelijkse mijnbouwwinsten ontvingen, zoals beloofd. Het is echter gebruikelijk dat early adopters van Ponzi-schema’s inkomsten zien terwijl hun belangrijkste investeringen worden overgeheveld.

Rode vlag # 8 “Elk aandeel dat u koopt, levert u € 70 op.” Dat is een belofte die rechtstreeks uit de vorige subpagina is geplukt met een subtiele titel kansen. Elk aandeel kost leden € 50, wat betekent dat Power Mining Pool een rendement van 40 procent garandeert.

Power Mining Pool is slechts één voorbeeld van een Bitcoin-mijnbouwservice in de cloud vol met rode vlaggen en waarschuwingsborden. In feite zijn er broodkruimels van bewijs dat Power Mining Pool koppelt aan andere operationele Bitcoin cloud mining-zwendel. Het bestrijden van deze plannen is een spelletje whack-a-mole: als je er één afsluit, ontstaan ​​er gewoon nog drie.

Gevolgtrekking

Het feit dat er rode vlaggen aanwezig zijn, betekent niet altijd dat u een zwendel heeft geïdentificeerd. Het zijn vroege waarschuwingssignalen en alarmen die ons vertellen om wat dieper te kijken, verder te onderzoeken en sceptisch te blijven. Vragen en vermoedens zijn op zichzelf niet gevaarlijk, maar negeren is dat wel.

Power Mining Pool was doorspekt met redenen om bezorgdheid te uiten en duidelijkheid te zoeken. Het is slechts één voorbeeld in een lange reeks Ponzi-schema’s voor het minen van Bitcoin-cloud. BitClub Network, HashOcean, Coinmulitplier Club, MinersLab en Bitcoin Cloud Services zijn slechts een handvol andere voorbeelden.

Gewetenloze operators bedriegen en bedriegen mensen van hun geld. Als je redenen ziet om je zorgen te maken, deel het dan met de community, vraag de operators om duidelijkheid en wees voorzichtig. Houd het niet geheim.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map