Prijs cycli zijn een van de betrouwbaardere technische fenomenen in de cryptocurrency-markten. Hun repetitieve, getimede karakter biedt u een belangrijk voordeel wanneer u uw transacties op het meest geschikte moment probeert te betreden / verlaten: een stap voor op uw concurrenten.

Deze korte tutorial begint met een basiskennis van cycli en demonstreert vervolgens een specifiek paar posttrends omkering fietsenhandel setups. Deze op cycli gebaseerde instellingen verschijnen in alle cryptomarkten, gebruiken gemeenschappelijke technische indicatoren en zijn gemakkelijk te onthouden. Ze bieden u ook een gunstig risico- / opbrengstprofiel en het potentieel voor een hoog percentage winnende transacties.

Cycli in de cryptocurrency-markten: wat, waarom, hoe

Alle liquide cryptocurrencies bewegen in een reeks prijscycli. Deze oscillerende patronen van koop- en verkoopdruk kunnen u uitstekende handelsmogelijkheden met een laag risico en hoge beloning bieden.

Kip of het ei?

Sommige handelaren beweren dat cycli op zichzelf bestaan ​​en de trigger zijn voor alle verhandelbare marktbewegingen. Anderen zijn echter even onvermurwbaar dat de voortdurende strijd tussen bulls en bears de belangrijkste motor is van cyclische prijsactie. Dit kip versus het ei-debat gaat natuurlijk door, maar het enige dat u hoeft te weten, is dat cycli bestaan, identificeerbaar zijn en u de kans op winst kunnen bieden.

geïdealiseerde cyclusvoorspelling

Figuur 1.) Litecoin / USD, dagelijks: prijscycli verschijnen in alle cryptocurrencies en op elk tijdsbestek. Grafische kaart: Motivewave.com

De bovenstaande grafiek toont drie verschillende geïdealiseerde prijscycli in Litecoin / USD. De software bepaalt automatisch het optimale aantal prijsbalken voor elke cyclus. De halve cirkels van de cyclus geven een voorspelling voor de komende cyclusdieptepunten (alle cycli worden gemeten van dal tot dal). In dit voorbeeld neigen de cycli van 18,6, 38,1 en 79,3 dagen naar de bodem op belangrijke omslagpunten op de markt. Als we naar de toekomst kijken, suggereren dezelfde metingen van drie cycli dat er rond eind november of begin december 2018 een nieuwe samenloop van cyclusdieptepunten kan optreden..

Cyclus dieptepunten komen voor in zowel bullish, bearish als zijwaartse markten en kunnen in alle marktscenario’s met succes worden verhandeld. U moet echter geen cyclustransacties proberen tijdens ultralage beweeglijkheid consolidaties. Bullish-cycli vertonen relatief ondiepe dalingen naar cyclusdiepte en relatief lange rally’s naar cyclushoogten. Bearish cycli vertonen relatief diepe dalingen tot cyclus-dieptepunten en relatief kleine stijgingen naar cyclische hoogtepunten. Cycli in trendloze markten zijn ongeveer gelijk in prijsbewegingen omhoog / omlaag in de cyclus hoog / laag.

Eenvoudig, maar het werkt

Maak er een gewoonte van om het aantal prijsbalken ertussen te berekenen significant schommel dieptepunten in de crypto’s die u verhandelt. Gebruik voor deze taak zoveel mogelijk historische gegevens. U wordt beloond met een nauwkeuriger gemiddeld aantal cycli. Let op de cyclus van 18,6 perioden in de Litecoin / USD-grafiek hierboven. De meeste liquide cryptomarkten werken volgens een cyclus van 18 tot 22 bar over alle tijdsbestekken, dus dit is misschien wel de belangrijkste cyclus waarop u zich kunt concentreren.

Cycli zijn krachtige technische bondgenoten voor serieuze handelaren, maar gebruiken altijd andere bevestigende indicatoren voordat ze een nieuwe transactie aangaan, zoals:

Soms zal een cyclus uitbreiden tot 24-26 bar of zelfs krimpen tot 13-15 bar, maar het langetermijngemiddelde zal over het algemeen gemiddeld terugkeren naar ongeveer 18-20 bar. In de secties die volgen, ziet u een krachtige manier om de korte en lange kant van de cryptomarkten te verhandelen. Het enige dat u nodig heeft, is een prijscyclus van 20 bar en een algemene ID-tactiek voor trendomkering.

Belangrijkste leerpunten:

 • Prijscycli verschijnen in alle liquide cryptomarkten.
 • Wanneer meerdere cycli samen eindigen, kunnen krachtige omkeringen optreden.
 • De cyclus van 20 bar is een van de belangrijkste om bij te houden.
 • Bullish cycli vertonen ondiepe terugval en sterke rally’s.
 • Bearish cycli vertonen zwakke rally’s en diepe dalingen.
 • Gebruik andere technische hulpmiddelen om alle instellingen van de fietsenhandel te bevestigen.

De eerste pullback verhandelen na een bearish trendomkering

Overlay een StochRSI of dubbele stochastische indicator op elke cryptoprijsgrafiek en u zult een repetitief oscillerend patroon van koop- en verkoopdruk zien. Deze twee indicatoren hebben de neiging om te kaatsen van een vallei (oversold) naar a piek (overgekocht), wat u een uitstekende kans op winst biedt. Maar u moet deze oscillerende indicatoractie in de juiste context plaatsen voordat u deze winstgevend kunt verhandelen.

BCHUSD verkoopt een korte bearish trend

Figuur 2.) Bitcoin Cash / USD, dagelijks: het verkopen van de eerste pullback in een cyclushoog na een bearish trendomkering is een handelsstrategie met hoge waarschijnlijkheid. Grafiekafbeelding: TradingView.com

Hier leest u hoe u een handelsconfiguratie met een laag risico, een hoge beloning en korte cryptocycli kunt identificeren:

 1. Bevestig dat de trend is veranderd van bullish naar bearish. De bovenstaande grafiek toont een krachtige uptrend in BCHUSD die geleidelijk uitgeput raakte en alle significante swing lows (HL) van die uptrend begon te verwijderen..
 2. Nadat het belangrijkste HL-punt werd overschreden (gele onderbroken lijn), a lager-laag (LL) gevormd, wat de trendverandering bevestigt. U had nu een bearish trend om te exploiteren voor potentiële winst.
 3. Je zou hebben gewacht op de eerste sterke rally tot een cyclus hoog (ongeveer 4-7 bar) met behulp van de StochRSI of Double Stochastic oscillator om de high te bevestigen.
 4. Idealiter ging u een nieuwe shorttransactie binnen toen de prijs het laagste dieptepunt van de vorige twee prijsbalken overschreed. U zou de stop verlies boven de cyclus hoge balk.
 5. Als het instellen van de transactie is mislukt, houdt het stopverlies uw verlies klein.
 6. Als de transactie in uw voordeel zou zijn gegaan, zou u de positie hebben behouden totdat de StochRSI- of Double Stochastic-oscillatoren diep oververkocht raakten. Je zou onderweg ook gedeeltelijke winst moeten boeken.
 7. U zou uw short trade hebben verlaten zodra de 8-11 prijsbalken waren voltooid. Als alternatief kunt u de 8-periode gebruiken exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA) als een effectieve trailing stop.

Een snelle en winstgevende transactie

De afgebeelde short trade was inderdaad een mooie winnaar, waarbij de stop loss nooit het gevaar liep geraakt te worden. Merk op hoe de opkomst in de cyclushoogtepunt (groene cirkel) zwak was in vergelijking met de daaropvolgende daling naar de ultieme cyclusdieptepunten (gele pijlen).

Korte winnende transacties hebben de neiging om het maximale winstpotentieel eerder te bereiken dan hun lange broeders, dus wees agressief met het nemen van winst.

Door de eerste pullback te shorten in een cyclushoogtepunt na een bevestigde bearish trendomkering, stelt u de kracht van een nieuwe en zich ontwikkelende trend in uw voordeel. Dit is de handel met het laagste risico en de hoogste beloning in elke markt, en de bullish tegenhanger is even krachtig. Laten we die handelsconfiguratie nu eens bekijken.

Belangrijkste leerpunten:

 • Short de eerste significante pullback altijd in een cyclushoogtepunt na een bevestigde bearish trendomkering.
 • Houd uw stop loss net boven de cyclus hoog.
 • Terwijl de handel in uw voordeel beweegt, kunt u gedeeltelijke winst nemen naarmate de belangrijkste cyclusoscillatoren meer oververkocht raken.
 • Wees agressief met het nemen van winst wanneer u een cryptomarkt tekortschiet.

De eerste pullback verhandelen na een bullish trendomkering

ETH koopt eerste pullback na omkering van bullish trend

Figuur 3.) Ethereum / USD, 240 minuten: het kopen van de eerste pullback in een lage cyclus na een bullish trendomkering is een even waarschijnlijke handelsstrategie. Grafiekafbeelding: TradingView.com

Hier ziet u hoe u een handelsconfiguratie met een laag risico, een hoge beloning en lange cryptocycli kunt identificeren:

 1. Bevestig dat de trend is veranderd van bearish naar bullish. De bovenstaande grafiek toont een langdurige neergang in ETHUSD die geleidelijk uitgeput raakte voordat een drievoudige bodem patroon, een met een hogere swing low (HL).
 2. Het vorige HH-punt werd doorbroken (gele stippellijn) en bevestigde de bullish trendverandering. Dit creëerde een kans voor een mogelijke winst.
 3. De eerste terugtrekking naar een lage cyclus (ongeveer 3-6 bar) met behulp van de StochRSI of dubbele stochastische oscillator bevestigde de lage cyclus en vormde ook een hogere lage (HL).
 4. Idealiter zou u een nieuwe lange transactie moeten aangaan wanneer de hoogste high van de vorige twee prijsbalken uiteindelijk werd overschreden. Plaats een stop loss net onder de cyclus laag om mogelijke verliezen klein te houden.
 5. Naarmate de lange handel gestaag hoger werd, zou u gedeeltelijke winst hebben gemaakt omdat de prijs ver boven de 18-period EMA kwam (gouden lijn op de kaart).
 6. Idealiter sluit u de long trade-out zodra 10-14 bars zijn verstreken na het betreden van de trade. Maar deze specifieke handel duurde een tijdje om te werken en het gebruik van een mechanische uitgang voor het tellen van baren leverde niet veel winst op. Daarom zou het gebruik van een trailing stop verstandig zijn geweest, ongeacht het aantal staven dat was verstreken. De EMA met 8 perioden is een geweldige trailing stop en zou je in staat hebben gesteld om het grootste deel van de winst te oogsten.
 7. Lange transacties hebben de neiging om langzamer te verlopen dan korte transacties, daarom moet een langer tijdvenster worden gebruikt om potentiële winsten te maximaliseren. Onthoud dat!

Een nog grotere winnende handel

De afgebeelde lange transactie was inderdaad een gigantische winnaar, en de stop-loss liep nooit gevaar om geraakt te worden. Merk op hoe de terugtrekking in de cyclus laag (groene cirkel) zwak was in vergelijking met de daaropvolgende verzameling naar de ultieme cyclus hoog (groene pijl). Het kopen van de eerste pullback in een lage cyclus na een bevestigde bullish trendomkering is het laagste risico en de hoogste beloning in elke markt, in elk tijdsbestek en in elke liquide cryptocurrency.

Belangrijkste leerpunten:

 • Koop altijd de eerste significante pullback in een lage cyclus na een bevestigde bullish trendomkering.
 • Plaats uw stop loss net buiten de cyclus laag.
 • Terwijl de transactie in uw voordeel beweegt, neemt u gedeeltelijke winst aangezien de prijs ver boven de belangrijkste voortschrijdende gemiddelden uitsteekt (de EMA met 18 perioden afgebeeld op de grafiek).
 • Het gebruik van cyclustellingen en een EMA-volgstop met 8 perioden kan ook helpen om een ​​rationele basis te bieden voor het nemen van winst.
 • Bij lange winnende transacties duurt het doorgaans langer om uit te spelen dan bij korte winnende transacties.

Overzicht

U beschikt nu over praktische kennis van het gebruik van een handelsstrategie met een laag risico en hoge opbrengstcycli. Dus ga verder. Bereken de gemiddelde cycluslengtes in de cryptomarkten waarin u handelt en begin uw handelsvoordeel te ontwikkelen. Experimenteer met verschillende oscillatorinstellingen en voortschrijdende gemiddelden om uw strategie voor het invoeren en beheren van transacties te verfijnen. Begin vandaag nog met deze grafiekdynamiek op uw favoriete munten en bekijk de cryptomarkten in een nieuw licht.

Disclaimer: Speculatie in de cryptocurrency of andere financiële markten brengt aanzienlijke risico’s met zich mee; Gebruik bij het handelen alleen risicokapitaal. U dient uw erkende financieel adviseur te raadplegen voordat u risicokapitaal op de financiële markten inzet.