Wie is Satoshi Nakamoto? De identiteit van dit individu, of deze groep individuen, kan de vraag van de eeuw zijn. Dit ongrijpbare personage ontwikkelde ‘s werelds eerste succesvolle cryptocurrency, Bitcoin. Nakamoto is erin geslaagd anoniem te blijven, ondanks enorme inspanningen van zowel particuliere als overheidsorganisaties. Zoals u binnenkort zult vernemen, zijn overheidsinstanties op hoog niveau van over de hele wereld betrokken geweest bij het opsporen van de mysterieuze maker van Bitcoin. Laten we even de tijd nemen om enkele van de technieken en overheidsprogramma’s te onderzoeken die erop gericht zijn dit financiële genie te ontmaskeren.

Recente onderzoeken

Een recent onderzoeksrapport uitgevoerd door Motherboard Daniel Oberhaus benadrukt de omvang van deze op Nakamoto gebaseerde overheidsprogramma’s. In zijn rapport van januari diende de onderzoeker een Freedom of Information Act-verzoek in bij zowel de CIA als de FBI. In zijn petitie vraagt ​​hij de agentschappen of ze de identiteit van Satoshi Nakamoto kennen en zo niet, welke programma’s bestaan ​​er met betrekking tot deze taak..

Interessant genoeg heeft de CIA het verzoek teruggestuurd met wat bekend staat als de Glomar reactie, waarin het bureau simpelweg zegt: “We kunnen het bestaan ​​van de gevraagde documenten niet bevestigen of ontkennen.” De CIA gebruikt de Glomar-reactie vaak om operaties te beschrijven die van het hoogste niveau van nationale veiligheid zijn.

Het geheime programma van de CIA om Russische nucleaire onderzeeër op te halen via Unredacted

CIA gebruikt Glomar Explorer in een geheim programma via Unredacted

Waarom geeft de Amerikaanse regering om Satoshi Nakamoto??

Er zijn veel redenen waarom de Amerikaanse regering zou proberen Nakamoto op te sporen. Ten eerste bezit Nakamoto naar verluidt meer dan een miljoen Bitcoin. Met Bitcoin die in 2017 een recordhoogte bereikte van ongeveer $ 20.000, zit de ongrijpbare maker op een gezond cryptofortuin. Bijgevolg nam de wereldwijde interesse van de overheid in Nakamoto aanzienlijk toe.

Obama-administratie onderzoekt

Het blijkt nu dat de regering-Obama zich zorgen maakte over de ware bedoelingen van Nakamoto. Bitcoin kende een recordgroei tijdens de regering-Obama. Door deze groei concludeerden regeringsdeskundigen dat de bewapening van Bitcoin grote schade zou kunnen toebrengen aan de controle van de VS over de wereldeconomie door landen toe te staan ​​de Amerikaanse dollar helemaal te omzeilen. Deze bezorgdheid voedde ook de vrees dat de maker van Bitcoin in een vijandig land als China of Noord-Korea woonde.

De zorgen van de overheid zijn tenminste gedeeltelijk werkelijkheid geworden, zij het zonder het gebruik van Bitcoin. Venezuela lanceerde in 2017 een nationale cryptocurrency die bekend staat als de Petro. Deze manoeuvre werd gedaan om de stijgende inflatie te bestrijden als gevolg van verpletterende economische sancties die de VS het land hebben opgelegd. Rusland, een ander land dat wordt geconfronteerd met Amerikaanse sancties, kondigde plannen aan om in de komende maanden ook een nationale cryptocurrency te ontwikkelen, de Crypto Roebel..

NSA

Een blogger met de naam Alexander Muse publiceerde een aantal interessante bevindingen die lijken te suggereren dat de National Security Agency (NSA) misschien weet wie de echte Satoshi Nakamoto is. Volgens de bronnen van Muse gebruikte het bureau geavanceerde schrijfvoorbeeldtechnologie om de ongrijpbare Bitcoin-maker op te sporen.

In een reeks blogposts beschrijft Muse hoe de NSA een techniek gebruikte die bekend staat als stylometrie. Stylometrie onderzoekt de schrijfstijl van een persoon om bekende terminologie en zinsbouw eruit te halen. Iedereen schrijft op een bepaalde manier, zelfs Nakamoto. Nakamoto heeft in de begintijd een spoor van berichten en blogs over Bitcoin achtergelaten. Het lijkt er nu op dat deze broodkruimels tot zijn ontdekking hadden kunnen leiden.

Overheidsprogramma’s: PRISM

Muse gelooft nu dat de NSA in staat was om deze vroege geschriften te vergelijken met biljoenen andere online berichten. In zijn rapport beweert hij dat de NSA alle vroege geschriften van Nakamoto heeft verzameld en deze via twee belangrijke spionageprogramma’s van de overheid heeft gestuurd. Ten eerste gebruikte de NSA het PRISM-protocol. PRISM is wat federale agenten gebruiken om door Google- en Yahoo-accounts te gaan. Het programma geeft deze organisaties de mogelijkheid om alle informatie te bekijken die via de platforms wordt verzonden. Het is federaal goedgekeurd en gerechtelijk gesteund.

Dit geheimzinnige programma kwam aan het licht dankzij de inspanningen van de inmiddels beruchte klokkenluider Edward Snowden. The Washington Post was het eerste persbureau breken het PRISM-verhaal samen met vele andere verleidelijke binnenlandse spionageprogramma’s.

Edward Snowden via YouTube

Edward Snowden via YouTube

Overheidsprogramma’s: SPIER

Nadat hij Nakamoto’s werken via PRISM had geleid, gelooft Muse dat de NSA hun geheimzinnigheid gebruikte SPIER programma om hun zoektocht af te ronden. Met MUSCULAR kan de NSA alle gegevens kopiëren die via de glasvezelkabels van het land worden verzonden. De onderzoekende blogger haalt een naamloze bron aan die bevestigde dat het hele proces minder dan een maand duurde.

Het verhaal van Muse onthult natuurlijk niet wie Satoshi Nakamoto is. Hij legt uit dat zijn bron bevestigt dat de NSA en CIA de ware identiteit van Nakamoto kennen, maar de informatie niet aan het publiek bekendmaken. Het kan jaren duren voordat deze informatie openbaar wordt gemaakt. Momenteel zijn de CIA en NSA vrijgeven documenten aan het publiek na tien jaar op verzoek. De CIA geeft automatisch rapporten vrij na vijfentwintig jaar.

Ok, dus wie is Satoshi?

Zoals je je kunt voorstellen, hebben de onderzoeksinspanningen van Muse in combinatie met de Glomar-reactie die Daniel Oberhaus ontving, bijgedragen aan de overtuiging dat de Amerikaanse regering misschien weet wie de maker van Bitcoin is. Als deze organisaties op de hoogte zijn van deze informatie, maken ze dit feit niet aan het publiek bekend.

NSA-resultaten onduidelijk

Je zou denken dat als de NSA hun zoektocht zou beëindigen en zou ontdekken dat de maker van Bitcoin uit een vijandig land kwam, ze die informatie dan zouden doorgeven aan de machthebbers, maar niet aan het grote publiek. Zoals het er nu uitziet, worden cryptocurrencies steeds populairder in de VS en over de hele wereld, waarbij analisten toekomstige groei voor de komende jaren voorspellen. Terwijl de cryptomarkt groeit, neemt ook de nieuwsgierigheid rond de maker van Bitcoin toe. Deze toenemende nieuwsgierigheid heeft ook geleid tot een groeiend aantal Bitcoin-complottheorieën in de crypto-ruimte.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me