Het langverwachte Project Infinity is deze maand de uitvoeringsfase van de ontwikkeling ingegaan onder een wolk van kritiek van ontevreden ex-medewerkers. De NEX Group beloofde dat Project Infinity zou resulteren in volledige blockchain-integratie en een stroomlijning van post-trade services in een enkele interoperabele blockchain-architectuur. Het concept werd tijdens de eerste aankondiging met lof ontvangen door de cryptogemeenschap, maar die golf van steun werd snel zuur na een reeks ontslagen..

Project Infinity haalde voor het eerst de krantenkoppen in mei 2017. De ontwikkelaars van het platform probeerden een veiliger en efficiënter handelsplatform voor NEX-gebruikers te creëren. NEX-managers noemden de blockchain-integratie als de evolutie van de handelssector. En de hype rondom het project was enorm.

Snel vooruit naar vandaag, en het project is nu $ 31 miljoen boven het budget, met weinig vooruitgang te zien, behalve het gebrul van ex-werknemers. Als de geruchten waar zijn, plaatst dit Project Infinity bovenaan de lijst met de meest kostbare blockchain-integraties tot nu toe.

Integratiekosten

Zoals zoveel grootschalige gedistribueerde grootboekprojecten ervoor, werden de totale kosten voor het integreren van een nieuw blockchain-systeem onderschat. Recente rapporten van voormalige werknemers beweren dat het plan ronduit een ramp was. Het enorme aantal ontwikkelaars dat het project heeft verlaten, lijkt deze rapporten te bevestigen. Jenny Knott, het brein achter de uitvoering van het project, was een van degenen die werden losgelaten. In totaal heeft de NEX Group 90 procent van het ontwikkelteam ontslagen.

Speculatie rond de beslissing heeft een geruchtenmolen van theorieën gecreëerd. Een van de meest voorkomende van deze theorieën is dat de ontslagen werden bevolen om de kosten te verlagen voordat het bedrijf mogelijk werd verkocht aan de Noord-Amerikaanse beursgigant CME voor $ 5,5 miljard.. Nieuws van de mogelijke verkoop van NEX Group aan CME kwam voor het eerst naar voren in maart 2018 via een CNBC-interview met NEX-directeur Michael Spencer. Door de projectkosten te verlagen, zou NEX Group er op papier gunstiger uit kunnen zien voor hun potentiële kopers door de inkomsten te verhogen.

NEX NY Office via Officelovin

NEX NY Office via Officelovin

Traiana Divisie

De afdeling van NEX die verantwoordelijk was voor het succes van het project was Traiana. In een recent interview verklaarde de CEO van Traiana, Andreas Choussy, dat het project nog springlevend was. Hij sprak over de ontwikkelingen van het project voordat hij kort inging op het onderwerp van de massale ontslagen. Choussy legde uit dat het project zich nu in een testfase voor een live omgeving bevond met de blockchain-firma Axoni. Hij bevestigde ook de geruchten dat er aanzienlijke bezuinigingen waren voor het ontwikkelingsteam.

Axoni

Axoni is een in New York gevestigd technologiebedrijf voor kapitaalmarkten dat technologie-infrastructuur voor bedrijven levert. NEX Group behoorde tot een groep investeerders die onlangs deelnam aan een Series B-financieringscampagne die werd georganiseerd door Axoni. De bevestiging dat Project Infinity nu in de live testfase was met Axoni kwam als een verrassing voor veel van de ex-medewerkers.

Axoni bevestigde de ontwikkeling van het project. Ingenieurs van het blockchain-bedrijf creëerden privacypartities binnen het netwerk via een intern geconstrueerd grootboek en het gebruik van verschillende netwerken. In tegenstelling tot de blockchain van Bitcoin, die volledig transparant werkt, hebben traditionele banksystemen toegestane toegang tot specifieke informatie nodig.

De ontwikkelaars van Axoni verklaarden dat het project zeer hoge doorvoersnelheden had behaald voordat de “politiek” rond Infinity drastisch veranderde. Hij legde uit dat het bedrijf zich begon “voor te bereiden” op de overname van CME door de zaken er “goed uit te laten zien”.

Bezuinigingen of annulering?

Veel ex-medewerkers zeggen nu dat de term bezuinigen een grove understatement is. Een groeiend aantal ex-medewerkers zegt dat het project maanden geleden stilletjes is geannuleerd. Hele afdelingen die bij het project betrokken waren, verdwenen. Hetzelfde rapport claims dat NEX Group ongeveer 47 van de 50 ontwikkelaars heeft ontslagen.

Er doen zich problemen voor

De tekortkomingen van Project Infinity kwamen aan het licht toen het concept voldoende vaart kreeg om een ​​officieel bedrijfsproject te worden. Deze aanwijzing betekende dat het platform veel consultants, planners en strategen nodig had om verder te komen. Al deze personen zorgden voor aanzienlijke kosten voor het totale project. Bedrijfsfunctionarissen hebben nu een meer gerichte benadering om het handelsplatform van NEX Group te migreren naar een blockchain-gebaseerd model.

Project Infinity beloofde gebruikers de ultieme blockchain-gebaseerde handelsplatformervaring. Gebruikers zouden een combinatie van krachtige handelshulpmiddelen en geavanceerde gegevens ontvangen waarmee ze hun handels-ROI zouden kunnen maximaliseren. Een van deze functionaliteiten was het gebruik van geavanceerde AI-algoritmen om risico’s te verminderen. Bovendien zouden blockchain-protocollen de algehele bedrijfskosten verlagen.

Wat is NEX?

NEX bood geen officiële releasedatum voor Project Infinity, maar nu het concept de live testfasen is ingegaan, zou je de platformrelease tegen het einde van het jaar moeten verwachten. Het zal interessant zijn om te zien of NEX dit fiasco de komende maanden in een overwinning kan veranderen. Eén ding is zeker: er is een groeiende vraag naar blockchain-gebaseerde machine learning-platforms in de huidige markt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me